JaniDaniel Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα/καλησπέρα και υγεία ! Μένω Αθήνα ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή "πύργο μόνο" αλλά θα με ενδιέφερε να τον χτίσω κομμάτι κομμάτι σε κάποιο κατάστημα με προσιτές τιμές η παρέα με κάποιον ειδικό αρκεί να είναι αξιόπιστο το άτομο και να είναι γνώστης ! Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να μπορώ κυρίως να δουλεύω παραγωγή μουσικής με software προγράμματα όπως πχ Reason, Ableton, FL studio κλπ,θα ήθελα να φορέσω μια κάρτα ήχου για premium ήχο όχι την πιο απαιτητική όμως να έχει βάση λίγο πιο πάνω από "καλή" και εντάξει να μπορεί να σηκώνει και κάνα game τελευταίας γενιάς εννοείται και εδώ οι απαιτήσεις όχι οι πιο υψηλές καθώς το budget των 750€ maximum που διαθέτω δεν μας βοηθάει τόσο με τις τιμές εκεί που είναι αυτές τις εποχές😕 τι συμβουλή θα δίνατε μήπως να κάνω κ άλλο λίγο υπομονή λέτε στους επόμενους 2 μήνες να δούμε επιτέλους αλλαγές στις τιμές ? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας! 🙏👍 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά σου και πάλι. Το οτι δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου σύνθεση είναι σοβαρό μειονέκτημα. Ο λόγος είναι οτι περιορίζεσαι σε parts που διαθέτει ένα και μόνο μαγαζί, οπότε το vfm τις περισσότερες φορές πάει περίπατο. Φαντάζομα θα έχεις προτάσεις κι άλλες. Από εμένα, σε γρήγορη αναζήτηση, build από eshop: Κουτί, ακριβούτσικο, επώνυμο, με καλό airflow και χώρους, μπορείς να δεις και πιο οικονομικό, ωστόσο το eshop δεν έχει πολλές επιλογές στα κουτιά Τροφοδοτικό, επώνυμο και semi modular, 550W αρκετά να σηκώσουν και κάποια midrange gpu(αν ποτέ έρθουν σε κανονικές τιμές) 5700g ώστε να έχεις αρκετούς πυρήνες για τα προγράμματά σου αλλά και δυνατά ενσωματωμένα γραφικά ώστε να παίζεις και το κατιτίς σου. 16gb ram (2x8gb, 3600/c17), ικανοποιητική για τα περισσότερα games αλλά και για κάποια session στα προγράμματα που θες. Αν νομίζεις οτι είναι λίγη και χρειάζεσαι να πας στα 32gb, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα parts ώστε να χωρέσει εντός budget B450 Aorus elite, δυνατή ΑΤΧ μητρική, μια σχετικά καλή επιλογή στις τιμές - διαθεσιμότητες του eshop Nvme 500gb, από τους πιο δυνατούς και επώνυμους, αρκετός να χωρέσει τα προγράμματα που θες αλλά και μερικά games Κάρτα ηχου, παρόλο που έχω διατελέσει dj καμιά 10ετία, είμαι άλλα τόσα εκτός χώρου, τότε έκανα δουλειά με εξωτερική soundblaster live 24bit, σήμερα δεν έχω ιδέα. Σου έβαλα στην τύχη μια κάρτα που βάσει χαρακτηριστικών δείχνει να είναι Midrange. Αν νομίζεις οτι δεν αρκεί, δες τι άλλες επιλογές έχει το eshop ή μπορείς μετά να βάλεις κάποια καλύτερη, ίσως και εξωτερική Αυτά απο μένα, περίμενε και αντιπροτάσεις, στα λεφτά που διαθέτεις, δε νομίζω οτι παίρνεις οτι καλύτερο μπορείς με το παραπάνω build(λόγω του περιορισμού build σε κατάστημα) Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JaniDaniel Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Ισχύει δεν έχω ασχοληθεί με το στήσιμο αν και θεωρώ βήμα βήμα αργά με υπομονή θα τα καταφέρω αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία και μου βγει χειρότερο.. Είσαι φοβερή 1000 ευχαριστώ από μένα πάντως θα το έχω υπόψιν το σετάκι αυτό ! ! 🙏✅ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, JaniDaniel είπε Ισχύει δεν έχω ασχοληθεί με το στήσιμο αν και θεωρώ βήμα βήμα αργά με υπομονή θα τα καταφέρω αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία και μου βγει χειρότερο.. Είσαι φοβερή 1000 ευχαριστώ από μένα πάντως θα το έχω υπόψιν το σετάκι αυτό ! ! 🙏✅ Έτσι για τους τύπους ειμαι ο Νικόλας και όχι η Νικόλ... Το σετάκι που σου "δίνω" δεν είναι κακό με την καμία, απλά δεν ξέρω αν είναι οτι καλύτερο μπορούν να αγοράσουν τα λεφτά σου. Με εξαίρεση της κάρτας γραφικών, τα υπόλοιπα κομμάτια είναι αρκετά καλά, λόγω περιορισμού στο eshop (έριξα και ένα build cosmodata αλλά βγήκε χειρότερο σε parts), θεωρώ οτι ίσως κακοπληρώνεις κάποια πράγματα ή ίσως θα μπορούσες από αλλού να συμπληρώσεις με δυνατότερα στοιχεία. Ανέμενε κι άλλες προτάσεις και εδώ είμαστε πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JaniDaniel Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ωχ συγχώρεσε με ! Και το σκέφτηκα μετά την υποβολή της απάντησης ! Σε ευχαριστώ κ πάλι φίλε Νίκο!Αν κάνω υπομονή λίγο ακόμα και ανέβω στα 100€ θα έχω μια καλύτερη επιλογής κάρτας γραφικών πιστεύεις εδώ πάμε για εξωτερική η ενσωματωμένη? 🙏✅ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από JaniDaniel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, JaniDaniel είπε Ωχ συγχώρεσε με ! Και το σκέφτηκα μετά την υποβολή της απάντησης ! Σε ευχαριστώ κ πάλι φίλε Νίκο!Αν κάνω υπομονή λίγο ακόμα και ανέβω στα 100€ θα έχω μια καλύτερη επιλογής κάρτας γραφικών πιστεύεις εδώ πάμε για εξωτερική η ενσωματωμένη? 🙏✅ Spoiler Είναι παραπλανητικό το nickname, ούτε παρεξηγήθηκα, ούτε και φταις ώστε να ζητάς συγνώμη... Δυστυχώς η ιστορία με τις κάρτες γραφικών δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει. Τα crypto καλά κρατούν, το chip shortage επίσης, οπότε θα ήταν τελείως άκυρο αν σου έλεγα οτι σε χ καιρό θα δούμε βελτίωση. Όλοι μπορούν απλά να κάνουν προβλέψεις και σίγουρα χωρίς καθόλου βεβαιότητα ή ακρίβεια. Η κάρτα γραφικών δεν υφίσταται ως εξωτερική(μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν αξίζει να αναλύσουμε). Για εξωτερική μίλησα για την κάρτα ήχου όπου παίζουν πολύ καλά εξ'οσων γνωρίζω. Αυτή την στιγμή για να βάλεις μια πολύ μέτρια κάρτα γραφικών για 1080p, όπως είναι η "αρχαία" 1050ti, υπολογίζεις επιπλέον κόστος ~250 ευρώ και όπως σου είπα προϋποθέτει να την έχει διαθέσιμη το κατάστημα που θα συναρμολογήσει. Αν κουτσουρέψεις από το υπόλοιπο hardware και βάλεις επιπλέον 100ευρώ ίσως και να σου βγει. Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν με τι θα βρεις διαθέσιμο και πότε. Επόμενη περίπτωση, να μαζέψεις τα κομμάτια και να πας σε κάποιο μαγαζί ή τεχνικό που εμπιστεύεσαι και να σου κάνουν εκεί την συναρμολόγηση. Ίσως εκεί έχεις περισσότερες πιθανότητες. Αν είσαι και Αθήνα και μπορείς να "μαζέψεις" κάποια προϊόντα, γλιτώνοντας τα μεταφορικά θα έχεις ακόμη περισσότερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, JaniDaniel είπε Καλημέρα/καλησπέρα και υγεία ! Μένω Αθήνα ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή "πύργο μόνο" αλλά θα με ενδιέφερε να τον χτίσω κομμάτι κομμάτι σε κάποιο κατάστημα με προσιτές τιμές η παρέα με κάποιον ειδικό αρκεί να είναι αξιόπιστο το άτομο και να είναι γνώστης ! Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να μπορώ κυρίως να δουλεύω παραγωγή μουσικής με software προγράμματα όπως πχ Reason, Ableton, FL studio κλπ,θα ήθελα να φορέσω μια κάρτα ήχου για premium ήχο όχι την πιο απαιτητική όμως να έχει βάση λίγο πιο πάνω από "καλή" και εντάξει να μπορεί να σηκώνει και κάνα game τελευταίας γενιάς εννοείται και εδώ οι απαιτήσεις όχι οι πιο υψηλές καθώς το budget των 750€ maximum που διαθέτω δεν μας βοηθάει τόσο με τις τιμές εκεί που είναι αυτές τις εποχές😕 τι συμβουλή θα δίνατε μήπως να κάνω κ άλλο λίγο υπομονή λέτε στους επόμενους 2 μήνες να δούμε επιτέλους αλλαγές στις τιμές ? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας! 🙏👍 Λοιπόν, JaniDaniel, τα έχω δουλέψει τα Reason, Ableton, FL. Όποιος επεξεργαστής σηκώνει gaming, τα σηκώνει και αυτά και το cubbase που ακόμα λίγο βαρύτερο. Αν θες κάποια πρόταση από εμένα, θα ήθελα να γράψεις τι ενισχυτή/ηχεία διαθέτεις, αν διαθέτεις midi κλαβιέ ή άλλες συσκευές midi, μάρκες/μοντέλα, καθώς και αν παίζεις κάποιο μουσικό όργανο. Ηχογράφηση φωνής το παίρνω για δεδομένο ότι θα την χρειαστείς όπως και να έχει. Μικρόφωνο έχεις; Αυτές τις πληροφορίες θα τις χρειαστώ για την επιλογή της κάρτας ήχου, αλλά αν θέλεις να σου δώσω και μια εκτίμηση για το πως θα κινηθείς αν χρειάζεσαι κάτι από αυτά και δεν το έχεις ήδη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JaniDaniel Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Φίλε μου καλημέρα σου και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Πιο πολύ έχω δουλέψει το Reason 4 συγκεκριμένα αυτό που κοιτάμε είναι μετά το στήσιμο του πύργου να γίνει μια ανανέωση στον ήχο τώρα διαθέτω ένα απλό woofer Logitech και σκέφτομαι για ηχεία JBL αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να συνδέσω την κιθάρα να μπορώ να φτιάχνω δικά μου samples καθώς ασχολούμε ερασιτεχνικά με το beatmaking και ο αδερφός μου με την κιθάρα και κοίταω αργότερα μήπως βρω και ένα Akai midi sampler όσο για μικρόφωνο δεν έχω ακόμα στην πορεία ενδέχεται να πάρω όμως ένα.. Ισως το καθυστερήσω λίγο μπας και καταφέρω να ανέβω σε budget είναι πολύ ψηλά οι τιμές ρε γαμωτο με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ανεβαίνει η ποιότητα που θα έχω στο pc αλλά αν μελόντικα θέλω να ανανεώσω την κάρτα δεν έχω την δυνατότητα σωστά? Εκεί κολλάω λίγο και δυστυχώς είναι και το ακριβότερο κομμάτι της υπόθεσης ... 👍🙏 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tanasen01 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, JaniDaniel είπε με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ανεβαίνει η ποιότητα που θα έχω στο pc αλλά αν μελόντικα θέλω να ανανεώσω την κάρτα δεν έχω την δυνατότητα σωστά? Όχι. Μπορείς να βάλεις ό,τι gpu θέλεις στο μέλλον. Η ενσωματωμένη απλά θα είναι δευτερεύουσα ή απλά μπορείς να την απενεργοποιήσεις στο bios. Για audio interface: https://www.skroutz.gr/s/19678075/Focusrite-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-Scarlett-Solo-3rd-Gen-Συνδεσιμότητα-USB.html?from=best_sellers_tag 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, JaniDaniel είπε Φίλε μου καλημέρα σου και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Πιο πολύ έχω δουλέψει το Reason 4 συγκεκριμένα αυτό που κοιτάμε είναι μετά το στήσιμο του πύργου να γίνει μια ανανέωση στον ήχο τώρα διαθέτω ένα απλό woofer Logitech και σκέφτομαι για ηχεία JBL αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να συνδέσω την κιθάρα να μπορώ να φτιάχνω δικά μου samples καθώς ασχολούμε ερασιτεχνικά με το beatmaking και ο αδερφός μου με την κιθάρα και κοίταω αργότερα μήπως βρω και ένα Akai midi sampler όσο για μικρόφωνο δεν έχω ακόμα στην πορεία ενδέχεται να πάρω όμως ένα.. Το μικρόφωνο, το ανέφερα απλά σαν πιθανότατα απαραίτητο κάποια στιγμή στο μέλλον για νασου τονίσω ότι, ακόμα και για την περίπτωση που δεν έπαιζε κιθάρα ο αδερφός σου και δεν είχες σκοπό να ηχογραφείς sampler ή άλλο στερεοφωνικό όργανο, ότι θα ήταν καλύτερα η κάρτα ήχου στην οποία θα καταλήξεις, να έχει τουλάχιστον μία είσοδο XLR για μικρόφωνο και καλύτερα δύο XLR εισόδους για ηχογράφηση στερεοφωνικών πηγών (samplers και synthesizers). Αν είσαι σε σφιχτό budget, που θα είσαι σίγουρα αν δεχτείς κάποια από αυτά που θα σου γράψω παρακάτω, δε χρειάζεσαι μεγάλες απαιτήσεις σε ποιότητα κάρτας ήχου. Θες να έχει όμως οπωσδήποτε midi in και midi out/through καθώς και επίσης κατά προτίμηση 2 εισόδους XLR με ρυθμιζόμενο limiter οπωσδήποτε. Ηχογράφηση δυνατών οργάνων όπως κιθάρας και sampler σε κάρτα με είσοδο mini-jack ή άλλη χωρίς limiter την ξεχνάς, καθώς θα πάρεις πολύ σύντομα την κάρτα ήχου στο χέρι. Τέτοια κάρτα με 150 ευρώ βρίσκεις σίγουρα, μπορεί και με 100, αλλά πρέπει να κοιτάξω πριν συνεχίσω να δίνω νούμερα στην τύχη. Και μεταχειρισμένη θα μπορούσες να εξετάσεις από αγγελία από δω, από noiz.gr ή ebay. Οι κάρτες στις οποίες αναφέρομαι συνήθως έχουν τέτοιο σχήμα: https://www.skroutz.gr/s/20669585/Steinberg-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-UR22C-Συνδεσιμότητα-USB.html 56 λεπτά πριν, JaniDaniel είπε Εκεί κολλάω λίγο και δυστυχώς είναι και το ακριβότερο κομμάτι της υπόθεσης ... 👍🙏 Εγώ νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις και αλλού. Και για αυτό, πριν σου κάνω συγκεκριμμένες προτάσεις, θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή κατ' αρχάς στο ηχοσύστημα που θα χρειαστείς. Μπορείς σίγουρα να ξεκινήσεις με τα logitech για να δουλεύεις λιγάκι τις συνθέσεις σου μήνες, ακόμα και χρόνια. Αλλά αν στοχεύεις στο να φτιάξεις στο άμεσο μέλλον ένα σοβαρό demo ακόμα και να μην είναι για να το στείλεις σε δισκογραφικές και να είναι απλώς για τους φίλους σου και για ποζεριά online, θα χρειαστείς σοβαρό ηχοσύστημα. Αν δεν αξιοποιήσεις ιδιοκατασκευές και μεταχειρισμένα, μην υπολογίζεις λιγότερα από χιλιάρικο για ηχοσύστημα (ηχεία, ενισχυτές, crossover), από τη στιγμή που ασχολείσαι με beatmaking. Είναι καλό να το εντάξεις στο budget των επόμενων χρόνων. Δε θέλω να στο παίξω παντογνώστης. Είναι γεγονός όμως, ότι στο σημείο που είσαι, ήμουνα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιήσεις pc speakers για αυτή τη δουλειά, το ένα που θα καταφέρεις είναι να σιγουρέψεις ότι θα τα κάψεις, ενώ τώρα μπορείς να τα δώσεις σε συγγενή, φίλο ή να τα μεταπωλήσεις και το άλλο θα είναι να κρατάς την τέχνη σου καθηλωμένη σε χαμηλό επίπεδο. Η μουσική παραγωγή απαιτεί πρωτίστως εντάσεις και δυναμικό εύρος και δευτερευόντως ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία κανένα pc speaker, ακόμα και των 400 ευρώ δε μπορεί να σου δώσει. Και γενικά, αλλά και ειδικά σε μουσική χορευτική, με beats, πολύ περισσότερο. 1 ώρα πριν, JaniDaniel είπε Ισως το καθυστερήσω λίγο μπας και καταφέρω να ανέβω σε budget είναι πολύ ψηλά οι τιμές ρε γαμωτο με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ανεβαίνει η ποιότητα που θα έχω στο pc αλλά αν μελόντικα θέλω να ανανεώσω την κάρτα δεν έχω την δυνατότητα σωστά? Λάθος. Θα έχεις τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών, όπως σου γράφει και ο @tanasen01. O 5700g πoυ σου προτείνει ο @nickol-us, έχει ικανοποιητική απόδοση σε gaming, η σύνθεσή του μου αρέσει πολύ. Δε θα άλλαζα κάτι σε αυτήν πέρα, από την κάρτα ήχου. Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή, σαν πιο ασφαλής λύση, για να ξεκινήσεις να σταθμίζεις στον καινούργιο υπολογιστή, το αν θες να δώσει πρωτεραιότητα οικονομικά σε κάρτα γραφικών ή σε ηχητικό εξοπλισμό. Αν διαθέτεις ήδη κάποια οθόνη, θα ήταν καλό να την αναφέρεις, γιατί έχει μια σημασία στις απαιτήσεις για gaming. Στις 29/1/2022 στις 9:01 ΠΜ, JaniDaniel είπε τι συμβουλή θα δίνατε μήπως να κάνω κ άλλο λίγο υπομονή λέτε στους επόμενους 2 μήνες να δούμε επιτέλους αλλαγές στις τιμές ? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας! 🙏👍 Εγώ βλέπω ότι τελικό budget σου σε βάθος όχι πολλών χρόνων, για να καλύψεις και τις δύο ανάγκες σου (gaming + music production studio) θα κυμανθεί στα 3200-4000 ευρώ, αν σε ενδιαφέρει η αγορά αποκλειστικά καινούργιου εξοπλισμού και τελευταίας τεχνολογίας μάλιστα. Αν βλέπεις ότι μάλλον θα τα έχεις αυτά τα χρήματα, η πρόταση του @nickol-us, είναι εξαιρετική και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνοδευτεί από μία κάρτα ήχου με διπλό midi και διπλό XLR, ακόμα και behringer ή άλλη πολύφτηνή μάρκα. (Προσορινά θα μπορούσες να βολευτείς ακόμα και με την ενσωματωμένη της μητρικής, αλλά σου επαναλαμβάνω να μην τολμίσεις να ηχογραφήσεις κιθάρα εκεί). Αν όμως βλέπεις ότι δεν είναι τόσο πιθανο να μπορείς να διαθέσεις τέτοιο budget στο άμεσο μέλλον, η συμβουλή μου θα ήταν αντί να περιμένεις θαύματα, όπως το να αλλάξουν κατά πολύ οι τιμές των καινούργιων καρτών, από το να ψωνίσεις καινούργια τελευταίας τεχνολογίας μητρική, ραμ και επεξεργαστή και να σκας κοιτάζοντας στην αγορά μεταχειρισμένων καρτών ποια είναι η λιγότερο ταλαιπωρημένη από gaming ή mining, να κάνεις το ανάποδο. Να εξετάσεις την αγορά, πολύ πιο αξιόπιστου από μεταχειρισμένη κάρτα, μεταχειρισμένου σετ μητρικής, επεξεργαστή, ψύκτρας και μνημών. Αφού είσαι Αθήνα και έχεις πολλές επιλογές και για να τα δεις και να αποφασίσεις και δεν έχεις και απελπιστικά μεταφορικά για ογκώδη, στη θέση σου θα πήγαινα και σε μεταχειρισμένο ποιοτικό κουτί. SSD και τροφοδοτικό καινούργιο. ΗDD θα έχεις ίσως ήδη, συμπληρώνεις άλλον έναν αν χρειάζεται (2 ντέμο έχω μόνο και ο όγκος των δεδομένων που σχετίζονται με τη μουσική μου παραγωγή στα backup μου, δεν είναι 80GB, εσένα όμως μπορεί να γίνουν γρήγορα πολύ πολύ περισσότερα, αναλόγως του πως ακριβώς δουλεύεις). Κάποιες πάρα πολύ αξιόπιστες επιλογές σου θα ήταν σετ με τετραπύρηνα ή εξαπύρηνα ryzen 1ης ή 2ης γενιάς, και σε φτηνότερα ακόμα, αλλά παλιότερα, εξαπύρηνα phenom II και τετραπύρηνα Ιntel i5 2ης γενιάς. Βάζεις και την καλύτερη καινούργια κάρτα με το budget που περισσεύει (1660 απλή ή super), αναλόγως σε πόσο καινούργιο ή παλιό σετ θα πας. Και είσαι ικανοποιητικά καλυμμένος από gaming εντός κάποιων λογικών για το budget σου απαιτήσεων, βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 εξωτερικη καρτα ηχου θες,δε θες το θορυβο της εσωτερικης στον ηχο σου. focusrite,behringer,presonus κατι τετοιο θες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JaniDaniel Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, tanasen01 είπε Όχι. Μπορείς να βάλεις ό,τι gpu θέλεις στο μέλλον. Η ενσωματωμένη απλά θα είναι δευτερεύουσα ή απλά μπορείς να την απενεργοποιήσεις στο bios. Για audio interface: https://www.skroutz.gr/s/19678075/Focusrite-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-Scarlett-Solo-3rd-Gen-Συνδεσιμότητα-USB.html?from=best_sellers_tag Α τέλεια τότε ! Οπότε πολύ πιθανόν να ακολουθήσω την γραμμή του @Νickol-us καθώς με έχει καλύψει πολύ με το σετ που προτείνει απλά με την μόνη αλλαγή να βάλω την κάρτα ήχου που προτείνεις εσύ σύμφωνα με μικρή έρευνα που έκανα είναι ακριβώς σε αυτό που θέλω ! Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά με βοηθάτε πάρα πολύ να ξέρετε !! 🙏✅ 3 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Το μικρόφωνο, το ανέφερα απλά σαν πιθανότατα απαραίτητο κάποια στιγμή στο μέλλον για νασου τονίσω ότι, ακόμα και για την περίπτωση που δεν έπαιζε κιθάρα ο αδερφός σου και δεν είχες σκοπό να ηχογραφείς sampler ή άλλο στερεοφωνικό όργανο, ότι θα ήταν καλύτερα η κάρτα ήχου στην οποία θα καταλήξεις, να έχει τουλάχιστον μία είσοδο XLR για μικρόφωνο και καλύτερα δύο XLR εισόδους για ηχογράφηση στερεοφωνικών πηγών (samplers και synthesizers). Αν είσαι σε σφιχτό budget, που θα είσαι σίγουρα αν δεχτείς κάποια από αυτά που θα σου γράψω παρακάτω, δε χρειάζεσαι μεγάλες απαιτήσεις σε ποιότητα κάρτας ήχου. Θες να έχει όμως οπωσδήποτε midi in και midi out/through καθώς και επίσης κατά προτίμηση 2 εισόδους XLR με ρυθμιζόμενο limiter οπωσδήποτε. Ηχογράφηση δυνατών οργάνων όπως κιθάρας και sampler σε κάρτα με είσοδο mini-jack ή άλλη χωρίς limiter την ξεχνάς, καθώς θα πάρεις πολύ σύντομα την κάρτα ήχου στο χέρι. Τέτοια κάρτα με 150 ευρώ βρίσκεις σίγουρα, μπορεί και με 100, αλλά πρέπει να κοιτάξω πριν συνεχίσω να δίνω νούμερα στην τύχη. Και μεταχειρισμένη θα μπορούσες να εξετάσεις από αγγελία από δω, από noiz.gr ή ebay. Οι κάρτες στις οποίες αναφέρομαι συνήθως έχουν τέτοιο σχήμα: https://www.skroutz.gr/s/20669585/Steinberg-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-UR22C-Συνδεσιμότητα-USB.html Εγώ νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις και αλλού. Και για αυτό, πριν σου κάνω συγκεκριμμένες προτάσεις, θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή κατ' αρχάς στο ηχοσύστημα που θα χρειαστείς. Μπορείς σίγουρα να ξεκινήσεις με τα logitech για να δουλεύεις λιγάκι τις συνθέσεις σου μήνες, ακόμα και χρόνια. Αλλά αν στοχεύεις στο να φτιάξεις στο άμεσο μέλλον ένα σοβαρό demo ακόμα και να μην είναι για να το στείλεις σε δισκογραφικές και να είναι απλώς για τους φίλους σου και για ποζεριά online, θα χρειαστείς σοβαρό ηχοσύστημα. Αν δεν αξιοποιήσεις ιδιοκατασκευές και μεταχειρισμένα, μην υπολογίζεις λιγότερα από χιλιάρικο για ηχοσύστημα (ηχεία, ενισχυτές, crossover), από τη στιγμή που ασχολείσαι με beatmaking. Είναι καλό να το εντάξεις στο budget των επόμενων χρόνων. Δε θέλω να στο παίξω παντογνώστης. Είναι γεγονός όμως, ότι στο σημείο που είσαι, ήμουνα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιήσεις pc speakers για αυτή τη δουλειά, το ένα που θα καταφέρεις είναι να σιγουρέψεις ότι θα τα κάψεις, ενώ τώρα μπορείς να τα δώσεις σε συγγενή, φίλο ή να τα μεταπωλήσεις και το άλλο θα είναι να κρατάς την τέχνη σου καθηλωμένη σε χαμηλό επίπεδο. Η μουσική παραγωγή απαιτεί πρωτίστως εντάσεις και δυναμικό εύρος και δευτερευόντως ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία κανένα pc speaker, ακόμα και των 400 ευρώ δε μπορεί να σου δώσει. Και γενικά, αλλά και ειδικά σε μουσική χορευτική, με beats, πολύ περισσότερο. Λάθος. Θα έχεις τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών, όπως σου γράφει και ο @tanasen01. O 5700g πoυ σου προτείνει ο @nickol-us, έχει ικανοποιητική απόδοση σε gaming, η σύνθεσή του μου αρέσει πολύ. Δε θα άλλαζα κάτι σε αυτήν πέρα, από την κάρτα ήχου. Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή, σαν πιο ασφαλής λύση, για να ξεκινήσεις να σταθμίζεις στον καινούργιο υπολογιστή, το αν θες να δώσει πρωτεραιότητα οικονομικά σε κάρτα γραφικών ή σε ηχητικό εξοπλισμό. Αν διαθέτεις ήδη κάποια οθόνη, θα ήταν καλό να την αναφέρεις, γιατί έχει μια σημασία στις απαιτήσεις για gaming. Εγώ βλέπω ότι τελικό budget σου σε βάθος όχι πολλών χρόνων, για να καλύψεις και τις δύο ανάγκες σου (gaming + music production studio) θα κυμανθεί στα 3200-4000 ευρώ, αν σε ενδιαφέρει η αγορά αποκλειστικά καινούργιου εξοπλισμού και τελευταίας τεχνολογίας μάλιστα. Αν βλέπεις ότι μάλλον θα τα έχεις αυτά τα χρήματα, η πρόταση του @nickol-us, είναι εξαιρετική και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνοδευτεί από μία κάρτα ήχου με διπλό midi και διπλό XLR, ακόμα και behringer ή άλλη πολύφτηνή μάρκα. (Προσορινά θα μπορούσες να βολευτείς ακόμα και με την ενσωματωμένη της μητρικής, αλλά σου επαναλαμβάνω να μην τολμίσεις να ηχογραφήσεις κιθάρα εκεί). Αν όμως βλέπεις ότι δεν είναι τόσο πιθανο να μπορείς να διαθέσεις τέτοιο budget στο άμεσο μέλλον, η συμβουλή μου θα ήταν αντί να περιμένεις θαύματα, όπως το να αλλάξουν κατά πολύ οι τιμές των καινούργιων καρτών, από το να ψωνίσεις καινούργια τελευταίας τεχνολογίας μητρική, ραμ και επεξεργαστή και να σκας κοιτάζοντας στην αγορά μεταχειρισμένων καρτών ποια είναι η λιγότερο ταλαιπωρημένη από gaming ή mining, να κάνεις το ανάποδο. Να εξετάσεις την αγορά, πολύ πιο αξιόπιστου από μεταχειρισμένη κάρτα, μεταχειρισμένου σετ μητρικής, επεξεργαστή, ψύκτρας και μνημών. Αφού είσαι Αθήνα και έχεις πολλές επιλογές και για να τα δεις και να αποφασίσεις και δεν έχεις και απελπιστικά μεταφορικά για ογκώδη, στη θέση σου θα πήγαινα και σε μεταχειρισμένο ποιοτικό κουτί. SSD και τροφοδοτικό καινούργιο. ΗDD θα έχεις ίσως ήδη, συμπληρώνεις άλλον έναν αν χρειάζεται (2 ντέμο έχω μόνο και ο όγκος των δεδομένων που σχετίζονται με τη μουσική μου παραγωγή στα backup μου, δεν είναι 80GB, εσένα όμως μπορεί να γίνουν γρήγορα πολύ πολύ περισσότερα, αναλόγως του πως ακριβώς δουλεύεις). Κάποιες πάρα πολύ αξιόπιστες επιλογές σου θα ήταν σετ με τετραπύρηνα ή εξαπύρηνα ryzen 1ης ή 2ης γενιάς, και σε φτηνότερα ακόμα, αλλά παλιότερα, εξαπύρηνα phenom II και τετραπύρηνα Ιntel i5 2ης γενιάς. Βάζεις και την καλύτερη καινούργια κάρτα με το budget που περισσεύει (1660 απλή ή super), αναλόγως σε πόσο καινούργιο ή παλιό σετ θα πας. Και είσαι ικανοποιητικά καλυμμένος από gaming εντός κάποιων λογικών για το budget σου απαιτήσεων, βέβαια. Όχι είμαι αρκετά μακριά από κάτι τέτοιο δεν σκοπεύω αν και ποτέ δεν ξέρεις που σε πάει καμία φορά όμως έχω εικόνα κάτι διαφορετικό πιο απλά πράγματα ότι πρότεινε ο φίλος από πάνω ο @Nickol-us με απλά διαφορετική εξωτερική κάρτα ήχου , εγώ γενικά δεν πάω να στήσω στούντιο στην ουσία πάμε για έναν α) ευχάριστο ήχο και να γίνει το γούστο μας λίγο πιο ποιοτικό και να κάνουμε κάνα μικρό πείραμα σε ερασιτεχνικά πλαίσια 👍 ευχαριστώ όμως και πάλι για τις συμβουλές ! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Παίζει να βγαίνειι καλύτερο build από άλλο μαγαζί και συγκεκριμένα το kavatza. Εφόσον δεν έχεις άλλες αντιπροτάσεις και θα πάρεις αυτή την γραμμή, θα σου δώσω και μια σύνθεση από εκεί. Να έχει πάντα στο μυαλό σου οτι οι συνθέσεις που βγαίνουν, μεταβάλλονται καθημερινά αφού διαθεσιμότητες/τιμές αλλάζουν διαρκώς Το λοιπόν.. Το kavatza έχει πολλές περισσότερες επιλογές, σε σημείο που μπερδεύεσαι. Έκανα 3 συνθέσεις, όλες βασισμένες στον 5700g, θεωρώντας οτι τα προγράματα που δουλεύεις αξιοποιούν εύκολα όλους τους πυρήνες. Εφόσον μπορείς να αρκεστείς σε λιγότερους πυρήνες, μπορείς να αντικαταστήσεις τον 5700g με τον 5600g, εξοικονομώντας περίπου 90 ευρώ και μπορείς να τα ρίξεις σε κάρτα ήχου ή οτι άλλο χρειαστείς. Oι πρώτες 2 συνθέσεις, αφορούν ATX μητρικές και κουτιά. Έχω επιλέξει b450 καθαρά για θέμα κόστους. Αν δεν σε ενοχλεί το μέθεθος της μητρικής, με ελάχιστα χρήματα μπορείς να επιλέξεις μια b550m (m-atx) μητρική, έχοντας ουσιαστικό κέρδος το νεότερο chipset(ίσως καλύτερη διαχείριση στις μνήμες και φέρει pcie 4 κάτι που ουσιαστικά δεν αξιοποιούν οι επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά). Στην πρώτη σύνθεση έχω βάλει πολύ ακριβό κουτί, το οποίο βέβαια είναι το καλύτερο από τις 3 συνθέσεις. Στη δεύτερη σύνθεση έχω αλλάξει σε πιο οικονομικό κουτί Στη τρίτη σύνθεση έχω πάει σε πιο μικρές διαστάσεις, με πιο μέτριο κουτί και m-atx μητρική αυτή τη φορά. Και στα 3 build έχω βάλει τις πιο καλές και vfm μνήμες κατά την άποψή μου. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο σε κόκκινες ή λευκές αυτή τη στιγμή στο kavatza. Επίσης και τα 3 build έχουν gold τροφοδοτικό. Αν θέλεις και θεωρείς οτι περισσέυει το budget μπορείς να ρίξεις και λίγα χρήματα σε μια after market ψύκτρα ώστε όλα να δουλεύουν δροσερά. Παρά το άσχημο μπλέ της η Gammax 300 είναι μια καλή vfm επιλογή Υπάρχουν άπειρες πιθανές συνθέσεις, όπου κρίνεις οτι θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα ή μπορεί να μπει κάτι καλύτερο το συζητάμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JaniDaniel Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Παίζει να βγαίνειι καλύτερο build από άλλο μαγαζί και συγκεκριμένα το kavatza. Εφόσον δεν έχεις άλλες αντιπροτάσεις και θα πάρεις αυτή την γραμμή, θα σου δώσω και μια σύνθεση από εκεί. Να έχει πάντα στο μυαλό σου οτι οι συνθέσεις που βγαίνουν, μεταβάλλονται καθημερινά αφού διαθεσιμότητες/τιμές αλλάζουν διαρκώς Το λοιπόν.. Το kavatza έχει πολλές περισσότερες επιλογές, σε σημείο που μπερδεύεσαι. Έκανα 3 συνθέσεις, όλες βασισμένες στον 5700g, θεωρώντας οτι τα προγράματα που δουλεύεις αξιοποιούν εύκολα όλους τους πυρήνες. Εφόσον μπορείς να αρκεστείς σε λιγότερους πυρήνες, μπορείς να αντικαταστήσεις τον 5700g με τον 5600g, εξοικονομώντας περίπου 90 ευρώ και μπορείς να τα ρίξεις σε κάρτα ήχου ή οτι άλλο χρειαστείς. Oι πρώτες 2 συνθέσεις, αφορούν ATX μητρικές και κουτιά. Έχω επιλέξει b450 καθαρά για θέμα κόστους. Αν δεν σε ενοχλεί το μέθεθος της μητρικής, με ελάχιστα χρήματα μπορείς να επιλέξεις μια b550m (m-atx) μητρική, έχοντας ουσιαστικό κέρδος το νεότερο chipset(ίσως καλύτερη διαχείριση στις μνήμες και φέρει pcie 4 κάτι που ουσιαστικά δεν αξιοποιούν οι επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά). Στην πρώτη σύνθεση έχω βάλει πολύ ακριβό κουτί, το οποίο βέβαια είναι το καλύτερο από τις 3 συνθέσεις. Στη δεύτερη σύνθεση έχω αλλάξει σε πιο οικονομικό κουτί Στη τρίτη σύνθεση έχω πάει σε πιο μικρές διαστάσεις, με πιο μέτριο κουτί και m-atx μητρική αυτή τη φορά. Και στα 3 build έχω βάλει τις πιο καλές και vfm μνήμες κατά την άποψή μου. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο σε κόκκινες ή λευκές αυτή τη στιγμή στο kavatza. Επίσης και τα 3 build έχουν gold τροφοδοτικό. Αν θέλεις και θεωρείς οτι περισσέυει το budget μπορείς να ρίξεις και λίγα χρήματα σε μια after market ψύκτρα ώστε όλα να δουλεύουν δροσερά. Παρά το άσχημο μπλέ της η Gammax 300 είναι μια καλή vfm επιλογή Υπάρχουν άπειρες πιθανές συνθέσεις, όπου κρίνεις οτι θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα ή μπορεί να μπει κάτι καλύτερο το συζητάμε Κοίτα το κουτί δεν με αφορά τόσο βέβαια έχει κ αυτο την σημασία στην λειτουργία και στο build προφανώς αλλά δεν με απασχολεί τόσο καλύτερα να ανεβάσω ποιότητα σε άλλα parts ,όσον αφορά την after market ψήκτρα μπορούμε να την βάλουμε απευθείας στο build κατευθείαν? να δούμε τελικό κόστος μαζί με αυτήν την κάρτα ήχου που έχω διαλέξει αν την έχει στο kavatza την κάρτα λογικά αρχές Μαρτίου θα γίνουν η αγορές για το στήσιμο μέχρι τότε βέβαια θα κοίταξω όσο μπορώ να ανέβω σε χρήματα να κάνω οικονομίες μήπως φτάσω στα 800€ να το κλειδώσω εκεί βαριά βαριά ... βλέπουμε βέβαια έχουμε χρόνο μέχρι τότε να δω υλικά αν θα βρούμε ... Νίκο υπέρ ευχαριστώ κ πάλι για την βοήθεια σου🙏!!! Φαντάζομαι τη pc θα έχεις για πάρτυ σου με τέτοια γνώση που έχεις στα πράγματα χεχε😅 https://www.skroutz.gr/s/19678075/Focusrite-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-Scarlett-Solo-3rd-Gen-Συνδεσιμότητα-USB.html 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Παίζει να βγαίνειι καλύτερο build από άλλο μαγαζί και συγκεκριμένα το kavatza. Εφόσον δεν έχεις άλλες αντιπροτάσεις και θα πάρεις αυτή την γραμμή, θα σου δώσω και μια σύνθεση από εκεί. Να έχει πάντα στο μυαλό σου οτι οι συνθέσεις που βγαίνουν, μεταβάλλονται καθημερινά αφού διαθεσιμότητες/τιμές αλλάζουν διαρκώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos231 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Εγω δεν θα σου κανω προταση για pc build, τα παιδια εδωσαν αξιολογες προτασεις και δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα. ωστοσο στα του ηχου ο @PC_Science_Lefkadaτα ειπε πολυ ωραια, θα δωσω ομως εμφαση σε 2 απαντησεις που περνανε λιγο απαρατηρητες αλλα εχουν να δωσουν πολυ πραμα απο αποψη vfm. Παιρνεις την σκαρλετ που προταθηκε για καρτα ηχου μαζι με τα μονιτορ τα presonus eris και ξεκινας αξιοπρεπως με μεγαλη πιθανοτητα οταν πια φτασεις να μην σε καλυπτει να πας σε κατι καλυτερο. απο οτι καταλαβαινω δεν θες να σκασεις 3 χιλιαρικα σε σοβαρο εξοπλισμο αλλα θα κανεις τη δουλεια σου μετα ~180 του scarlett-presonus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα