Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω την γνώμη σας για επιλογή μητρικής για το σύστημά μου.

Το Pc που έχω είναι

Asrock fatal1ty b450 gaming k4  https://www.asrock.com/mb/amd/fatal1ty b450 gaming k4/index.asp

μνήμες  https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html

τροφοδοτικό Corsair GS700 

Κάρτα γραφικών Amd R9 270x 

Δίσκος SSD SAMSUNG 250 GB 

Μητρική, μνήμες, τροφοδοτικό είχαν αγοραστεί καινούργια πριν κανένα χρόνο 

Μετά από πρόβλημα που αντιμετωπίζω το τελευταίο χρονικό διάστημα ώστε να μην ξεκινάει ο υπολογιστής , τα οποία αναφέρονται στο παρακάτω θέμα 

αποφάσισα να αλλάξω μητρική γιατί κουράστηκα. 

ΜΠΑΤΖΕΤ έως 100 ευρώ. 

Έχω καταλήξει σε κάποιες μητρικές, 

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω και σε έναν Samsung M.2 970 Evo plus 500gb. 

Υπάρχουν και άλλοι 3 μηχανική δίσκοι,  και ένα DVD Drive

Παιχνίδια δεν παίζω. 

https://www.skroutz.gr/s/20085416/MSI-B450M-Mortar-Max-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/26231445/MSI-B550M-Pro-VDH-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/26231145/MSI-B450-Tomahawk-Max-II-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/20085845/MSI-B450-A-Pro-Max-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=account_favorites.

Κάθε βοήθεια δεκτή. 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nik187 είπε

Μητρική, μνήμες, τροφοδοτικό είχαν αγοραστεί καινούργια πριν κανένα χρόνο 

Κάθε βοήθεια δεκτή. 

Και πρόβλημα να έχει η μητρική, είσαι ακόμα στην εγγύηση, γιατί να αγοράσεις άλλη ?

1) Ποιες μνήμες έχεις?

2) Σε ποιες θέσεις είναι τοποθετημένες ? 

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε την πιό φθηνη MSI (γιά παράδειγμα την MSI B450M Pro-VDH Max με 46e)

Εχω κι' εγώ τον 2600 με την προηγούμενη την MSI B450M Pro-VDH και 3 χρόνια τώρα, δεν είχα το παραμικρό πρβλμ

Οι μνήμες (G.Skill Aegis 2x8GB DDR4-3000MHz) πήγαν αμέσως στα 2933 με XMP 

Δημοσ.

Πρέπει να βρεις μια μητρική που να υποστηρίζει τις μνήμες που έχεις χωρίς πρόβλημα. 
Αν και εδώ που το λέμε θα πρέπει να κοιτάξεις για άλλες μνήμες και όχι μητρική.

Δεν είναι σίγουρο ότι με οποιαδήποτε άλλη μητρική θα δουλέψουν οι μνήμες που έχεις. Πιο εύκολο είναι να τις δώσεις και να βρεις τις μνήμες που υποστηρίζει  η μητρική σου. Τουλάχιστον αυτό δείχνει να είναι το πρόβλημα που περιγράφεις στο άλλο thread.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, leros2004 είπε

Και πρόβλημα να έχει η μητρική, είσαι ακόμα στην εγγύηση, γιατί να αγοράσεις άλλη ?

1) Ποιες μνήμες έχεις?

2) Σε ποιες θέσεις είναι τοποθετημένες ? 

Την μητρική την έχω αγοράσει από κάποιο κατάστημα στο sproutsz , αν την στείλω πίσω για εγγύηση δεν ξέρω αν θα την περάσουν γιατι το πρόβλημα δεν το κάνει κάθε μέρα,  και δεν ξέρω πόσες μέρες θα φάω με αυτό. Χωρίς υπολογιστή δεν μπορώ να μείνω,  είναι απαραίτητος. 

Μνήμες γράφω στο πρώτο ποστ ποιες έχω.

Είναι  στην A2 B2

11 ώρες πριν, 3DJIN είπε

που ξερεις οτι φταιει σιγουρα η μητρικη?

Σίγουρα δεν ξέρω,  αλλά μάλλον προς τα εκεί κλείνω,  διαβάζοντας και άλλους να αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική 

8 ώρες πριν, atheatos είπε

Πρέπει να βρεις μια μητρική που να υποστηρίζει τις μνήμες που έχεις χωρίς πρόβλημα. 
Αν και εδώ που το λέμε θα πρέπει να κοιτάξεις για άλλες μνήμες και όχι μητρική.

Δεν είναι σίγουρο ότι με οποιαδήποτε άλλη μητρική θα δουλέψουν οι μνήμες που έχεις. Πιο εύκολο είναι να τις δώσεις και να βρεις τις μνήμες που υποστηρίζει  η μητρική σου. Τουλάχιστον αυτό δείχνει να είναι το πρόβλημα που περιγράφεις στο άλλο thread.

Λες το θέμα να ειναι απο τις μνήμες;

Τόσο χάλια είναι;

Και ποιες μνήμες προτεινεις να  πάρω για την μητρική που έχω τώρα 

Γιατί τότε εδώ και 15 μνήμες δεν παρουσίασε θέμα.  Δεν θα έπρεπε να έχω από την αρχή προβλήματα;

Τις μνήμες δεν θυμάμαι με ποιο κριτήριο τις διάλεξα,  αν θυμάμαι καλά ,  πολύ τότε λέγανε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός MB - CPU - MEMORY έπαιζε μια χαρά 

Επεξ/σία από nik187
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nik187 είπε

Την μητρική την έχω αγοράσει από κάποιο κατάστημα στο sproutsz , αν την στείλω πίσω για εγγύηση δεν ξέρω αν θα την περάσουν γιατι το πρόβλημα δεν το κάνει κάθε μέρα,  και δεν ξέρω πόσες μέρες θα φάω με αυτό. Χωρίς υπολογιστή δεν μπορώ να μείνω,  είναι απαραίτητος. 

Είναι  στην A2 B2

Σίγουρα δεν ξέρω,  αλλά μάλλον προς τα εκεί κλείνω,  διαβάζοντας και άλλους να αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική 

Τόσο χάλια είναι;

Γιατί τότε εδώ και 15 μνήμες δεν παρουσίασε θέμα.  Δεν θα έπρεπε να έχω από την αρχή προβλήματα;

Τις μνήμες δεν θυμάμαι με ποιο κριτήριο τις διάλεξα,  αν θυμάμαι καλά ,  πολύ τότε λέγανε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός MB - CPU - MEMORY έπαιζε μια χαρά 

Τα προβλήματα με τις μνήμες δεν γίνονται αμέσως αισθητά γιατί λίγοι κάθονται να τις τεσταρουν. Το πρόβλημα υπάρχει από την αρχή αλλά αν δεν χρησιμοποιούμε memory intensive programs δύσκολα θα το καταλάβουμε. 
Τις μνήμες που πρέπει να χρησιμοποιήσεις , τις βρίσκεις στο site του κατασκευαστή της μητρικής . Μπορεί το πρόβλημα να είναι σε ένα από τα δυο dimm επίσης και να εμφανίζεται σποραδικά . Θέλει ψάξιμο να βρεις τις μνήμες με σωστό κωδικό από το site της μητρικής σου. Συνήθως η σειρά aegis της g.skill όπως προτάθηκε και παραπάνω ειναι συμβατές με ένα μεγάλο αριθμό μητρικών.

Καποιες μνήμες θέλουν ρύθμιση για να δουλέψουν σωστά μέσω του bios. Συνήθως αυτές απευθύνονται σε όσους θέλουν να κάνουν overclock. Δεν βρίσκονται στο site του κατασκευαστή της μητρικής αλλά με την κατάλληλη ρύθμιση (timings κτλ.) δουλεύουν δίνοντας βελτιωμένες επιδόσεις.

Για τον επεξεργαστή σου (pinnacle ridge) ο κατασκευαστής της μητρικής σου δίνει αυτές τις μνήμες:

https://www.asrock.com/mb/amd/fatal1ty b450 gaming k4/index.asp#MemoryPR

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nik187 είπε

Είναι  στην A2 B2

Τόσο χάλια είναι;

Asrock & Gigabyte απο τις ποιο δυσκοίλιες με τις μνήμες.

Οι μνήμες που έχεις ήταν γενικά θέμα ειδικά στις πρώτες φουρνιές bios.  Μετά έστρωσε η κατάσταση.

Στη θέση πριν αγοράσω μητρική:

Θα τις κατέβαζα στα 2133mhz για τσεκ αν θα συνεχίσει το πρόβλημα. Μικρό το κακό για την χρήση που αναφέρεις έτσι και αλλιώς.

Αν συνέχιζε το πρόβλημα θα δοκίμαζα και με μόνο το 1 stick

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Asrock & Gigabyte απο τις ποιο δυσκοίλιες με τις μνήμες.

Οι μνήμες που έχεις ήταν γενικά θέμα ειδικά στις πρώτες φουρνιές bios.  Μετά έστρωσε η κατάσταση.

Στη θέση πριν αγοράσω μητρική:

Θα τις κατέβαζα στα 2133mhz για τσεκ αν θα συνεχίσει το πρόβλημα. Μικρό το κακό για την χρήση που αναφέρεις έτσι και αλλιώς.

Αν συνέχιζε το πρόβλημα θα δοκίμαζα και με μόνο το 1 stick

Στα 2133 το δοκίμασα δεν άλλαξε κάτι. 

Με μόνο 1 stick δεν δοκίμασα. 

Αν πάρω ένα buzzer ηχείο για την μητρική , υπάρχει περίπτωση αν είναι μνήμες όταν δεν ξεκινάει να μου δείξει κάτι;

Δημοσ.

Το buzzer αυτήν την δουλειά κάνει (να δίνει ηχητικά σήματα ανάλογα το πρόβλημα). Αν το συνδέσεις ρίξε και μια ματιά στο BIOS αν υπάρχει ρύθμιση που το ενεργοποιεί γιατί κάποιες μητρικές (όπως η MSI B450M PRO-VDH Max) το έχουν απενεργοποιημένο από το εργοστάσιο (μάλλον θεωρείται ντεμοντέ το "μπιπ" της εκκίνησης! :P ).

Η μητρική σου ποιο BIOS έχει; Στο site αναφέρει αρκετές εκδόσεις αλλά με τον 2600 (Pinnacle Ridge) που έχεις μέχρι το 3.40 πρέπει να βάλεις, με ενδιάμεσο το 1.80 (τα νεότερα του 3.40 δεν είναι για τον επεξεργαστή σου). Με ενημερωμένο BIOS ίσως οι μνήμες μπορούν να λειτουργήσουν στην συχνότητα που πρέπει. Φυσικά, δεν νομίζω να σε βοηθήσει στο πρόβλημα με την εκκίνηση που έχεις (εκτός και αν οφείλεται σε κάποιο "σκάλωμα" της μητρικής και όχι σε βλάβη της).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Το buzzer αυτήν την δουλειά κάνει (να δίνει ηχητικά σήματα ανάλογα το πρόβλημα). Αν το συνδέσεις ρίξε και μια ματιά στο BIOS αν υπάρχει ρύθμιση που το ενεργοποιεί γιατί κάποιες μητρικές (όπως η MSI B450M PRO-VDH Max) το έχουν απενεργοποιημένο από το εργοστάσιο (μάλλον θεωρείται ντεμοντέ το "μπιπ" της εκκίνησης! :P ).

Η μητρική σου ποιο BIOS έχει; Στο site αναφέρει αρκετές εκδόσεις αλλά με τον 2600 (Pinnacle Ridge) που έχεις μέχρι το 3.40 πρέπει να βάλεις, με ενδιάμεσο το 1.80 (τα νεότερα του 3.40 δεν είναι για τον επεξεργαστή σου). Με ενημερωμένο BIOS ίσως οι μνήμες μπορούν να λειτουργήσουν στην συχνότητα που πρέπει. Φυσικά, δεν νομίζω να σε βοηθήσει στο πρόβλημα με την εκκίνηση που έχεις (εκτός και αν οφείλεται σε κάποιο "σκάλωμα" της μητρικής και όχι σε βλάβη της).

Από την ημέρα που την αγόρασα μέχρι και να μου εμφανιστεί το πρόβλημα είχα το 3.40.

Τις τελευταίες ημέρες παίζω λίγο με τις εκδόσεις bios μπας και καθίσει κανένα. 

Δοκίμασα 5.10 , 5.00 , 4.80 χωρίς αποτέλεσμα. 

Τις μνήμες τις έχω στα 2133

Δημοσ.
5 hours ago, TopCLR said:

Γι' αυτό δεν ακούω μπίπς; Χα χα!

Την MSI B450M PRO-VDH PLUS έχω. Αν και το ψιλουποψιάστηκα. Εχω να ακούσω μπίπ 3 χρόνια

Αποτοξινώθηκα! Χα χα!

10 hours ago, atheatos said:

Θέλει ψάξιμο να βρεις τις μνήμες με σωστό κωδικό από το site της μητρικής σου. Συνήθως η σειρά aegis της g.skill όπως προτάθηκε και παραπάνω ειναι συμβατές με ένα μεγάλο αριθμό μητρικών.

Και να σκεφτείς ότι οι δικές μου, είναι 2x8 και διαφορετικά dimms. Δλδ δεν τις είχε πάρει μαζί σετ το παιδί που τις αγορασα αλλά ξεχωριστά

Αλλά ήταν πολύ σωστός και τις είχε τεστάρει πριν μου τις πουλήσει 

Δημοσ.

Οι νεότερες εκδόσεις BIOS (όπως είπα και πριν) από το 3.40 αναφέρουν ότι δεν είναι για επεξεργαστές Pinnacle Ridge σαν τον δικό σου. Το να τις εγκαταστήσεις ίσως σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/1/2022 στις 10:33 ΠΜ, TopCLR είπε

Οι νεότερες εκδόσεις BIOS (όπως είπα και πριν) από το 3.40 αναφέρουν ότι δεν είναι για επεξεργαστές Pinnacle Ridge σαν τον δικό σου. Το να τις εγκαταστήσεις ίσως σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Ψάχνω μήπως και βρω λύση. 

Έβαλα το 3.40 και παρουσιάζει τα ίδια.

Θα πάρω ένα buzzer η θα φτιάξω ένα αν βρω κάποιο ηχείο μικρό μπας και βγάλω καμία άκρη. 

Εάν ήταν οι μνήμες με θέμα ασυμβατότητας Δεν θα έπρεπε να με έχει παρουσιάσει το πρόβλημα από την αρχή και όχι μετά από 15 μήνες;

Αυτό που παρατήρησα,  επειδή το pc είναι σε δύσκολη θέση βάλε βγάλε.  Όταν δεν ξεκινά ,  ο ανεμιστήρας από το CPU δουλεύει αλλά ο πίσω ανεμιστήρας που είναι στο κουτί ο οποίος παίρνει ρεύμα από την μητρική δεν δουλεύει. 

Update ..................

Επίσης δεν δουλεύει το reset button, το power button ( σε νορμάλ κατάσταση δουλεύουνε και τα δύο),

Και δεν δουλεύει ούτε το πληκτρολόγιο. 

Η οθόνη καθόλου σήμα,  ούτε ξυπνά από την αδράνεια,  αρα δεν μπαίνει bios. 

Ούτε η web camera παίρνει σήμα κατά το ξεκίνημα. 

Μάλλον καμία θύρα απο το πίσω πάνελ δεν δουλεύει. 

Δουλεύουνε

ο μπροστά ανεμιστήρας από το κουτί ( παίρνει ρεύμα από την μητρική )

το DVD Drive ,

σαν να ακούω και τους μηχανικούς δισκους,

Το CPU fan 

Το λαμπάκι της κάρτας γραφικών είναι αναμμένο πράσινο,

Και ένα led κόκκινο που έχει πάνω ή μητρική το οποίο αναβοσβήνει με αργό ρυθμό αναμμένο .

Συνήθως μόλις κλείσω ρεύμα μετά ξεκινάει κανονικά και δουλεύουνε τα πάντα.  Μπλε οθόνες παγωματα δεν είχα ποτέ.  Δουλεύει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Πήρα ένα buzzer,  Πρέπει να κολλήσω καλώδια και να το περάσω,  και περιμένω μια απάντηση αυτές τις ημέρες για να δοκιμάσω ένα τροφοδοτικό από φίλο. 

Δοκίμασα και μόνο με την μια μνήμη στην θέση Α2 δεν κατάφερα κάτι. 

Επεξ/σία από nik187
Δημοσ.

Τελικά Βρέθηκε ο ένοχος 

Σήμερα βρήκα υπολογιστή από φίλο να κάνω τράμπα τα τροφοδοτικά. 

Ξήλωσα το δικό μου και πήγα στο γραφείο του. Έβγαλα το τροφοδοτικό του από το κουτί και τοποθέτησα το δικό μου για να μπορεί να δουλέψει τον υπολογιστή του , και να πάρω το δικό του να το βάλω στο δικό μου να το δοκιμάσω. 

Μόλις το σύνδεσα και πάτησα το power έκανε ότι και στον δικό μου υπολογιστή.  Ξεκίνησε το pc αλλά σήμα στην οθόνη δεν είχα. Μόλις έκλεισα ρεύμα και το ξανάνοιξα δούλεψε κανονικά 

ευχαριστώ πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...