Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Γαλλία , Ολλανδία, USA, Σουηδία μου έρχονται τώρα. Πουλάνε καθαριστικά, γυαλιά, βρώσιμα, βιβλία, makeup , χαρτιά υγείας, μπαταρίες κλπ κλπ. 

Ένα retail store δηλαδή που το αποκλειστικό τους δικαίωμα είναι να πουλάνε και συνταγογραφουμενα φάρμακα . Ενώ πολλά προϊόντα που εδώ θεωρούνται φαρμακείου πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Kαλά κάνουν και τα πουλάν. Αυτό δε σημαίνει πως δεν παρέχονται επιστημονικές συμβουλές σε ανθρώπους που έχουν ερωτήματα για σκευάσματα, παθήσεις κτλ, πως δεν γίνεται σωστή καθοδήγησή τους σε Ιατρούς, αν παραστεί η ανάγκη. Και σαφώς, υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες στο τι επιτρέπεται να δίνουν απο σκευάσματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2022 στις 7:50 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε

Ο βοηθός φαρμακείου τι διαφορά έχει από έναν υπάλληλο φαρμακείου που δεν είναι ούτε βοηθός φαρμακείου , ούτε φαρμακοποιός; 

Ο υπάλληλος δεν εκτελεί συνταγές και δεν ανακατεύεται καθόλου με φάρμακα .  Συμμετέχει  περισσότερο στην πώληση παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων και στο κομμάτι των rapid μιας που είναι και η εποχή αυτή. 

Στις 11/3/2022 στις 1:44 ΜΜ, velociraptoras είπε

εχει κάποιες επιπλέον γνώσεις για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. 

το θέμα ειναι οτι εκεί θα μείνουν στα 700, αντε και κατι ψιλά που ανεβαίνει ο μισθός με την προυπηρεσία, τις υπερωρίες και τα εξτρα καθήκοντα. Για πιο καλό εισόδημα όμως αν το έχει με τις πωλήσεις μπορεί να εργαστεί και σαν αντιπρόσωπος φαρμακευτικών/παραφαρμακευτικών εταιρειών

Όχι δεν μένουν εκεί ρε συ. Ειδικά εάν πάρεις και την πιστοποίηση. Συνάδελφος που έχει τελειώσει βοηθός σε ΙΕΚ ιδιωτικό μετά από 3 χρόνια παίρνει 850€. Και ανεβαίνεις με τα χρόνια ..

Επεξ/σία από Pigasos89
  • Thanks 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/3/2022 στις 7:50 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε

Ο βοηθός φαρμακείου τι διαφορά έχει από έναν υπάλληλο φαρμακείου που δεν είναι ούτε βοηθός φαρμακείου , ούτε φαρμακοποιός; 

Απο οτι εχω καταλαβει ο βοηθος μπορει να δωσει φαρμακα και να εκτελει συνταγες να συμβουλεψει σε θεματα υγειας κτλ ενω ενας υπαλληλος κανονικα απαγορευεται και ειναι λογικο μιας και δεν εχει καποια ειδικευση...

Στις 11/3/2022 στις 1:44 ΜΜ, velociraptoras είπε

εχει κάποιες επιπλέον γνώσεις για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. 

το θέμα ειναι οτι εκεί θα μείνουν στα 700, αντε και κατι ψιλά που ανεβαίνει ο μισθός με την προυπηρεσία, τις υπερωρίες και τα εξτρα καθήκοντα. Για πιο καλό εισόδημα όμως αν το έχει με τις πωλήσεις μπορεί να εργαστεί και σαν αντιπρόσωπος φαρμακευτικών/παραφαρμακευτικών εταιρειών

Μην γραφετε οτι ναναι μπορειτε να μπειτε στη χρυση ευκαιρια να δειτε μισθους γενικα υπαρχουν αγγελιες που αναγραφουν και 1300-1400 ευρω .Φυσικα δεν θα τα δωσουν αυτα σε καποιον που μολις εχει τελιωσει τη σχολη ειναι για αυτους που εχουν πολλα χρονια στο επαγγελμα και ειναι καλοι στη δουλεια τους...

Δημοσ.

στη πραξη τι εισπραξα απο ατομο που δουλευει σε φαρμακειο:

οντως δε δινουν φαρμακα αλλα στα ευκολακια π.χ τυπου depon ανεπισημα οι βοηθοι εξυπηρετουν. Δε θα παει ο βοηθος να δωσει π.χ ψυχοφαρμακα.

Απο εκει και περα απο τη καθημερινοτητα αυτο που κυριως κανουν ειναι πωλησεις/προωθησεις στα παραιατρικα προιοντα (π.χ συμπληρωματα διατροφης/εξοπλισμος αποκαταστασης κτλ) αλλα και με το erp ή ταμειο. Ο μισθος συνηθως ειναι λιγο πανω απο βασικο (αναλογα βεβαια το φαρμακειο) αλλα σχεδον παντου αν εισαι τσακαλι στις πωλησεις θα σε απωζημιωσουν και με το παραπανω....

Δημοσ.
Στις 4/4/2025 στις 4:16 ΜΜ, vamvakoolas είπε

οντως δε δινουν φαρμακα αλλα στα ευκολακια π.χ τυπου depon ανεπισημα οι βοηθοι εξυπηρετουν. Δε θα παει ο βοηθος να δωσει π.χ ψυχοφαρμακα.

Τι εννοείς μέχρι depon; Έχω περάσει από διάφορα φαρμακεία της πόλης μου και έχω εξυπηρετηθεί από πολλούς βοηθούς οι οποίοι εκτέλεσαν τις συνταγές μου κανονικά. Μένω σε μικρή πόλη οπότε γνωρίζω ποιοι είναι όντως φαρμακοποιοί και ποιοι βοηθοί.

Δεν έπαιρνα ποτέ φάρμακα για βαριά ψυχική ασθένεια οκ, αλλά για ΓΑΔ και ΔΕΠΥ μια χαρά μου τα δίνανε όλοι χωρίς να είναι παρούσα/παρών η/ο φαρμακοποιός. Εννοείς άλλη κατηγορία ψυχιατρικών φαρμάκων; Σίγουρα πάντως ένας βοηθός δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση φαρμάκων, όπως το depon, που παίρνεις και χωρίς συνταγή γιατρού (OTC drugs).

Δημοσ.
10 hours ago, saltnpepper said:

Τι εννοείς μέχρι depon; Έχω περάσει από διάφορα φαρμακεία της πόλης μου και έχω εξυπηρετηθεί από πολλούς βοηθούς οι οποίοι εκτέλεσαν τις συνταγές μου κανονικά. Μένω σε μικρή πόλη οπότε γνωρίζω ποιοι είναι όντως φαρμακοποιοί και ποιοι βοηθοί.

Δεν έπαιρνα ποτέ φάρμακα για βαριά ψυχική ασθένεια οκ, αλλά για ΓΑΔ και ΔΕΠΥ μια χαρά μου τα δίνανε όλοι χωρίς να είναι παρούσα/παρών η/ο φαρμακοποιός. Εννοείς άλλη κατηγορία ψυχιατρικών φαρμάκων; Σίγουρα πάντως ένας βοηθός δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση φαρμάκων, όπως το depon, που παίρνεις και χωρίς συνταγή γιατρού (OTC drugs).

δε ξερω τι γινεται στη περιοχη σου αλλα υπαρχει επικειμενη νομοθεσια

Δημοσ.
Στις 10/4/2025 στις 9:12 ΠΜ, vamvakoolas είπε

δε ξερω τι γινεται στη περιοχη σου αλλα υπαρχει επικειμενη νομοθεσια

Ίσως εδώ στην επαρχία να δίνουν παραπάνω αρμοδιότητες στους βοηθούς, δεν ξέρω... Επίσης, δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικά με επικείμενη νομοθεσία πάνω στο θέμα. Γνωρίζεις λεπτομέρειες ή μπορείς να link κάποιο άρθρο; Δεν βρήκα κάτι ρίχνοντας μια ματιά στο google.

Δημοσ.
1 hour ago, saltnpepper said:

Ίσως εδώ στην επαρχία να δίνουν παραπάνω αρμοδιότητες στους βοηθούς, δεν ξέρω... Επίσης, δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικά με επικείμενη νομοθεσία πάνω στο θέμα. Γνωρίζεις λεπτομέρειες ή μπορείς να link κάποιο άρθρο; Δεν βρήκα κάτι ρίχνοντας μια ματιά στο google.

Προεδρικό Διάταγμα 6/2000 ΦΕΚ 8/19.1.2000,

αλλα αν θες ετοιμο πηγαινε σελιδα 199

https://saek-artas.art.sch.gr/openeclass/modules/document/file.php/VOHTH_FARM_D111/kupdf.net_syntagologia-nomothesia-vivlia-farmakeiou-.pdf

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Προεδρικό Διάταγμα 6/2000 ΦΕΚ 8/19.1.2000

Αυτό είναι από το 2000 οπότε είναι κείμενη νομοθεσία. Εσύ έγραψες για επικείμενη. Γνωρίζεις αν θα βγει κάτι καινούριο δηλαδή ή απλά έκανες λάθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Nabuko said:

Αυτό είναι από το 2000 οπότε είναι κείμενη νομοθεσία. Εσύ έγραψες για επικείμενη. Γνωρίζεις αν θα βγει κάτι καινούριο δηλαδή ή απλά έκανες λάθος?

οπως μου εγραψε και φιλος για τους παρατηρητουληδες

https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/pd72_06.htm

και εχει βγει ως διαβουλευση νεος κανονισμος (μετα covid) που εχει επικειροποιημενες αρμοδιοτητες και σε αυτο αναφερομουν. Αυτο δε θα κατσω να το ψαξω μιας και πρεπει να φαω χρονο στο σαιτ (συγνωμη ιστοτοπο) της βουλης

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...