Προς το περιεχόμενο

Βοηθός Φαρμακείου

aspassss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας! Ενδιαφέρομαι για την ειδικότητα του βοηθού φαρμακοποιού σε δημοσιο ΙΕΚ και εχω καποιες ερωτησεις αν μπορειτε να με βοηθήσετε... αξίζει να σπουδάσω αυτην την ειδικότητα? Έχει μέλλον και ζήτηση για δουλειά (αθήνα μένω) ? Επίσης κάποιος που ΔΕΝ ξέρει πολλά πράγματα σε χημεία πιστεύετε οτι θα δυσκολευτεί αρκετά με τα μαθήματα της ειδικότητας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ήμουν εγώ στην θέση σου, θα ρωτούσα όσους γνωστούς φαρμακοποιούς ξερω ή έστω στα φαρμακεία της γειτονιάς. Μόνο έτσι κατά την γνώμη μου θα συγκεντρώσεις τις πιο έγκυρες πληροφορίες από την πιο αξιόπιστη πηγή.

• Like 3
  • Thanks 1

Στα φαρμακεία πλέον παίρνουν υπαλήλους από αυτη την ειδικότητα και γενικά από επαγγελματα υγείας. Οσοι γνωρίζω δουλευουν ολοι αλλά δεν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης ή εστω αυξηση μισθού πέραν του βασικού. Η χημεία ειναι απαραίτητη αλλά ειναι πιο ευκολη από την αντίστοιχη της θετικής κατευθυνσης του λυκείου. Αν ασχοληθείς δηλαδή διαβαζεις και λίγο στο σπίτι θα τα καταφέρεις. 

• Like 1
  • Confused 1

Έχω τρεις γνωστές που σπούδασαν άσχετες ειδικότητες και λόγω του ότι αυτό που σπούδασαν δεν είχε απορρόφηση στην αγορά εργασίας πήγαν μετά σε ΙΕΚ για βοηθός φαρμακείου και τώρα δουλεύουν όλες. Όμως, όπως σωστά σου είπαν και παραπάνω, έχω ακούσει και εγώ ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης και ότι ο μισθός γενικά είναι χαμηλός 

• Like 1
  • Confused 1

• 1 μήνα μετά...

Όσοι λέτε ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης και ο μισθός είναι χαμηλός δεν ισχύει . Έχω αρκετά παραδείγματα στον κύκλο μου όπου με το που τελείωσαν την 6 μήνη πρακτική τους ξεκίνησαν με 700€ βασικό.Και εννοείται ότι όσο αποκτάς προϋπηρεσία ανεβαίνει και ο μισθός μετά τα χρόνια .

• Confused 1

Στις 28/1/2022 στις 6:44 ΜΜ, aspassss είπε

Γειά σας! Ενδιαφέρομαι για την ειδικότητα του βοηθού φαρμακοποιού σε δημοσιο ΙΕΚ και εχω καποιες ερωτησεις αν μπορειτε να με βοηθήσετε... αξίζει να σπουδάσω αυτην την ειδικότητα? Έχει μέλλον και ζήτηση για δουλειά (αθήνα μένω) ? Επίσης κάποιος που ΔΕΝ ξέρει πολλά πράγματα σε χημεία πιστεύετε οτι θα δυσκολευτεί αρκετά με τα μαθήματα της ειδικότητας?

Βρισκομαι στην ίδια ακριβώς φάση και ψαχνομαι και γω για ΙΕΚ. Εργάζομαι ήδη σε φαρμακείο εδώ και 2 μήνες. Το επάγγελμα έχει ζήτηση απ' ότι βλέπω και ακούω. 

Όσον αφορά την ανυσηχία σου με τα μαθήματα χημείας έχω ακούσει από συναδέλφους μου που έχουν τελειώσει ιδιωτικό ΙΕΚ η μία δημόσιο η άλλη ότι είναι απαιτητικά. Από κει και πέρα εξαρτάται το εάν θα δυσκολευτείς απ' το επίπεδο διδασκαλίας (εάν γίνεται σωστό μαθήμα και εάν γίνεται μάθημα το κυριότερο γτ έχω ακούσει κάτι τρελά) και φυσικά απ' το προσωπικό χρόνο που αφιερώνεις! 

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω κ εάν θα σπουδάσω  Ελλάδα. Ψαχνομαι μηπως αξίζει κάτι έξω , διαδικτυακά.  

• Like 1

Στις 5/3/2022 στις 6:36 ΜΜ, Pigasos89 είπε

Όσοι λέτε ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης και ο μισθός είναι χαμηλός δεν ισχύει . Έχω αρκετά παραδείγματα στον κύκλο μου όπου με το που τελείωσαν την 6 μήνη πρακτική τους ξεκίνησαν με 700€ βασικό.Και εννοείται ότι όσο αποκτάς προϋπηρεσία ανεβαίνει και ο μισθός μετά τα χρόνια .

Gatoskylo8 ο λόγος που γελάς ;

5 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ο βοηθός φαρμακείου τι διαφορά έχει από έναν υπάλληλο φαρμακείου που δεν είναι ούτε βοηθός φαρμακείου , ούτε φαρμακοποιός; 

εχει κάποιες επιπλέον γνώσεις για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. 

Στις 5/3/2022 στις 6:36 ΜΜ, Pigasos89 είπε

το θέμα ειναι οτι εκεί θα μείνουν στα 700, αντε και κατι ψιλά που ανεβαίνει ο μισθός με την προυπηρεσία, τις υπερωρίες και τα εξτρα καθήκοντα. Για πιο καλό εισόδημα όμως αν το έχει με τις πωλήσεις μπορεί να εργαστεί και σαν αντιπρόσωπος φαρμακευτικών/παραφαρμακευτικών εταιρειών

6 ώρες πριν, velociraptoras είπε

εχει κάποιες επιπλέον γνώσεις για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. 

Εννοώ αν μπορεί να βάλει κάποια υπογραφή που δεν μπορεί να βάλει ένας υπάλληλος που δεν έχει την εν λόγω πιστοποίηση. 

Υποθέτω πως φαρμακείο δικό του δεν μπορεί να ανοίξει, με την πιστοποίηση του ΙΕΚ. 

1 λεπτό πριν, Μακιαβέλλι είπε

Εννοώ αν μπορεί να βάλει κάποια υπογραφή που δεν μπορεί να βάλει ένας υπάλληλος που δεν έχει την εν λόγω πιστοποίηση. 

Υποθέτω πως φαρμακείο δικό του δεν μπορεί να ανοίξει, με την πιστοποίηση του ΙΕΚ. 

οχι δεν εχει κατι παραπάνω. για φαρμακείο δε γνωρίζω τη νομοθεσία ακομα ομως και να του επιτρέπεται θα πρεπει να προσλαβει πτυχιούχο φαρμακοποιό

• Like 1
  • Thanks 1

16 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Κανονικά δε θα έκανε κάποια διαφορά. Δυστυχώς το επάγγελμα του Φαρμακοποιού σε ιδιωτικό φαρμακείο έχει ευτελιστεί στην Ελλάδα.

• Like 1

27 λεπτά πριν, xgol είπε

Κανονικά δε θα έκανε κάποια διαφορά. Δυστυχώς το επάγγελμα του Φαρμακοποιού σε ιδιωτικό φαρμακείο έχει ευτελιστεί στην Ελλάδα.

Νομίζω παντού στο δυτικό πολιτισμό έχει ευτελιστεί ο "φαρμακευτικός , ιδιοκτήτης φαρμακείου". 

Δεν ξέρω πως είναι τα κέρδη του φαρμακείου, αλλά το έργο του δεν είναι έργο που δύναται μόνο ένας απόφοιτος φαρμακευτικής από την δική μου εμπειρία. Ίσως δεν έχω δει αρκετά βέβαια.

5 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Νομίζω παντού στο δυτικό πολιτισμό έχει ευτελιστεί ο "φαρμακευτικός , ιδιοκτήτης φαρμακείου". 

Δεν ξέρω πως είναι τα κέρδη του φαρμακείου, αλλά το έργο του δεν είναι έργο που δύναται μόνο ένας απόφοιτος φαρμακευτικής από την δική μου εμπειρία. Ίσως δεν έχω δει αρκετά βέβαια.

Σε ποιες χώρες αναφέρεσαι και γιατί το λες αυτό?

2 λεπτά πριν, xgol είπε

Σε ποιες χώρες αναφέρεσαι και γιατί το λες αυτό?

Γαλλία , Ολλανδία, USA, Σουηδία μου έρχονται τώρα. Πουλάνε καθαριστικά, γυαλιά, βρώσιμα, βιβλία, makeup , χαρτιά υγείας, μπαταρίες κλπ κλπ. 

Ένα retail store δηλαδή που το αποκλειστικό τους δικαίωμα είναι να πουλάνε και συνταγογραφουμενα φάρμακα . Ενώ πολλά προϊόντα που εδώ θεωρούνται φαρμακείου πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...