vaha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 μετά απο reset cmos δεν φορτώνει καθόλου κάνει άλλα 2 μπιπ μετακίνησα της ram άλλα δεν... εχω την ASUS M3A78-EM με 8G DDR2 μνήμες
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, vaha είπε reset cmos Με ποιο τρόπο το κάνατε;
3DJIN Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 βαλε να μπουταρει απο το δισκο που εχεις τα win
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, vaha είπε μετά απο reset cmos δεν φορτώνει καθόλου κάνει άλλα 2 μπιπ μετακίνησα της ram άλλα δεν... εχω την ASUS M3A78-EM με 8G DDR2 μνήμες Έχεις AMIBIOS. 1 μακρύ beep (ή με μεγαλύτερη παύση) + 2 σύντομα = Video Graphics Adapter Error Έχεις κάρτα γραφικών στο σύστημα; Ή ενσωματωμένα; Ενσωματωμένα απαντάω ο ίδιος το βλέπω στο άλλο σου νήμα. 3 κοφτά μπιπ = ram parity error Δοκίμασε τις ραμ μία μία και φύσα και τις σχισμές. Όποιο και από τα δύο αυτά beep codes και να είναι, είναι θέμα γραφικών, controller ή ram. Είναι αλληλοεπικαλυπτόμενα τα δύο αυτά beep codes. Δοκίμασε και να βγάλεις το καλώδιο της οθόνης, μετά εκφόρτηση, ανοίγεις τροφοδοτικό, συνδέεις οθόνη, ανάβεις. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada
vaha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Έβγαλα μπαταριά αφού ειχα σβήσει το μηχάνημα αλαξα jumper για 5 λεπτά περίπου μετα το ξανάβαλα στην αρχική του θέση, έβαλα την μπαταριά. εκκίνηση πατώντας delete .. κάνει ενα όπως πάντα στο ξεκίνημα αλλά μετά κάνει αλλά 2 μπιπ δεν έχω dvd win δεν έχω ΑΜΙΒΙΟΣ
snbblp Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 beeeeep-beep-beep (δεεεεν έχω μνήμη) RAM πρόβλημα. Βγάλσιμο και καθάρισμα. Δοκίμασε μία-μία τη φορά. 1
vaha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, snbblp είπε beeeeep-beep-beep (δεεεεν έχω μνήμη) RAM πρόβλημα. Βγάλσιμο και καθάρισμα. Δοκίμασε μία-μία τη φορά. ενα μπιπ που δεν είναι μακρύ κάνει πάντα όταν ξεκινάει. εδώ τώρα κάνει άλλα 2 μπιπ λίγο πιο μετά απο το πρώτο. δεν είναι συνεχόμενα και δεν επαναλαμβάνονται. η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη
hp8 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 35 λεπτά πριν, vaha είπε Έβγαλα μπαταριά αφού ειχα σβήσει το μηχάνημα έπρεπε να κλείσεις και τον διακόπτη του τροφοδοτικού αν έχει η να το βγάλεις από την πρίζα για να κάνεις αυτά που έκανες
vaha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Όποιο και από τα δύο αυτά beep codes και να είναι, είναι θέμα γραφικών, controller ή ram. Είναι αλληλοεπικαλυπτόμενα τα δύο αυτά beep codes. Δοκίμασε και να βγάλεις το καλώδιο της οθόνης, μετά εκφόρτηση, ανοίγεις τροφοδοτικό, συνδέεις οθόνη, ανάβεις. έκανα restart με μια μνημη και με έβγαλε σε μια οθόνη american megatrend please enter setup to recobver bios setting πατάω F1 για run setup αλλά τίποτα δεν γίνεται
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, vaha είπε έκανα restart με μια μνημη και με έβγαλε σε μια οθόνη american megatrend american megatrend inc. = AMI, από αυτό που εσύ δεν έχεις, αλλά έχει η μητρική σου. 9 λεπτά πριν, vaha είπε please enter setup to recobver bios setting πατάω F1 για run setup αλλά τίποτα δεν γίνεται Δοκίμασε να κάνεις restart (και με cntrl+alt+del γίνεται) και να πατήσεις το F1 νωρίτερα. Αν ούτε αυτό κάνει δουλειά δοκίμασε να πατήσεις το F2 ή εναλλάξ F1,F2, F1,F2... Αλλά το πιθανότερο είναι για να σου φριζάρει εκεί, έχεις κάποιο θέμα που δεν έχεις λύσει. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada
vaha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε american megatrend inc. = AMI, από αυτό που εσύ δεν έχεις, αλλά έχει η μητρική σου. please enter setup to recobver bios setting πατάω F1 για run setup αλλά τίποτα δεν γίνεται Δοκίμασε να κάνεις restart (και με cntrl+alt+del γίνεται) και να πατήσεις το F1 νωρίτερα. Αν ούτε αυτό κάνει δουλειά δοκίμασε να πατήσεις το F2 ή εναλλάξ F1,F2, F1,F2... Αλλά το πιθανότερο είναι για να σου φριζάρει εκεί, έχεις κάποιο θέμα που δεν έχεις λύσει. λοιπόν έβγαλα τον δεύτερο δισκο έκανα επανεκκίνηση και με έβγαλε στα bios ρύθμισα την ώρα/ημνια τι άλλο να ρυθμίσω εδω?
hp8 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, vaha είπε τι άλλο να ρυθμίσω εδω? το boot Spoiler εδω βαλε cd η usb πρωτο και δευτερο το δισκο Spoiler δες τα usb Spoiler εδώ άσε το πρώτο όπως είναι και το δεύτερο dιsable Αποθήκευσε με F10 εντερ και επανεκκίνηση και βλεποuμε μπορει να χρειαστει να δεις και το ide η sata - achi Spoiler Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από hp8 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, vaha είπε λοιπόν έβγαλα τον δεύτερο δισκο έκανα επανεκκίνηση και με έβγαλε στα bios Ωραία, το έφτιαξες. Το πιθανότερο είναι ότι ο υπολογιστής σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα με hardware. Είναι καλό, με λειτουργικό για το οποίο δίνει driver o κατασκευαστής της μητρικής (Asus) να εξακριβώσεις, ότι γραφικά, μνήμες, cpu λειτουργούν σωστά και δεν έχει χαλάσει κάτι από τα πειράματα. 44 λεπτά πριν, vaha είπε ρύθμισα την ώρα/ημνια τι άλλο να ρυθμίσω εδω? Το τι άλλο θα ρυθμίσεις, εξαρτάται από το τι έχεις κάνει ήδη στο δίσκο (εσύ μόνο ξέρεις, όπως προσπαθεί και ο @hp8 να πει) και το τι θες να κάνεις τώρα. Ήμουν ο πρώτος που απάντησα στο νήμα σου και σε συμβούλεψα να κάνεις επαναφορά σε windows 7. Άλλο μέλος o @adtakhs , ειδήμων σε συστήματα AMD, ΔΕΝ κατάφερε να κάνει το win 10 να δουλεύει σωστά σε σύστημα ίδιο με το δικό σου. Μπορεί να μπορούσε, αποφάσισε ότι δεν αξίζει τον κόπο, μετά από μέρες. Το κομπιούτερ το είχε στα χέρια του, όχι μακρυά, όπως εγώ ή ο @hp8. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αξίζει να χάσουμε το χρόνο μας; Όποιος θέλει ξαναδιαβάζει την πρώτη μου ανάρτηση στο άλλο νήμα: Και όποιος θέλει διαβάζει την παρακάτω ανάρτηση του @adtakhs και τις επόμενες 1-2 σελίδες: Έρχεσαι την 14η ή 15 η μέρα που δεν μπορείς να επαναφέρεις 7άρι και με ρωτάς τι να κάνεις. Format κάνε σε 7άρι, να τελειώνεις. Είναι το καλύτερο και για σένα και για μας και για το κομπιούτερ σου. Ίδια μητρική με τη δικιά σου. Μήπως σου το έφεραν και με linux περασμένο; Υ.Γ.: Και κάτι που ξέχασα. Αν μου το είχαν φέρει εμένα μετά από αυτά που είδα να τραβάει ο @adtakhs, θα δεχόμουν μόνο αν μου το αφήναν μαζί με κατοστάευρο. Το φτιάξω, δεν το φτιάξω (να μπει win 10 σωστά εννοώ). Και αν το φτιάξω, άλλα πενήντα για να το πάρουνε. Ελπίζοντας ότι κανείς λογικός δεν θα το δεχόταν για μηχάνημα που δεν κάνει τα μισά και θα με αφήναν στην ησυχία μου. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada προσθήκη υστερόγραφου 1
adtakhs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ΓΙΑ AHCI σε WINDOWS 10 με CHIPSET SB700 " I recently upgraded my Windows 8.1 Pro x64 installation to Windows 10 1115 Pro x64. My hardware is fairly old, including an AMD SB700 southbridge. In Win 8.1 AHCI was working fine with storahci.sys. But already the windows 10 upgrade failed with "0xC1900101-0x 20017 the installation failed in the SAFE_OS phase with an error during BOOT operation". I managed to work-around this problem by changing my SATA controller from AHCI to Legacy IDE mode. In legacy IDE mode Win 10 runs fine, but changing back to AHCI Windows 10 won't boot anymore. (Yes I set the start override setting in the registry to 0. It worked in Win 8.1 when I was playing with the hardware settings.) In AHCI mode Win 10 gives INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE (or alike). So after hours of experiments I decided to diff the mshdc driver package in Win 10 and Win 8.1 and the inf file gave me a possible clue for what is going wrong: It seems the newer driver tries to enable Message Signaled Interrupts while the Win 8.1 driver did not activate MSIs. The problem is the AMD SB700 southbridge. It needs a quirk to be able to work in MSI mode. Linux does not disable the legacy interrupt when enabling MSI. With this quirk my SATA controller runs beautifully in AHCI mode with MSI enabled in Linux. So long story short: How can I disable Message Signaled Interrupts for storahci.sys to check my theory? I tried to do it in the registry but Windows didn't allow it. (Even better would be if Windows incorporated the quirk Linux is using.) (Update:) I found this link (https://support.microsoft.com/en-us/kb/3083595) which explains how to disable MSI for an already active driver. This obviously doesn't work in my case. I need to disable MSI on first use of storAHCI.sys. " .... .... .... "your so-called answer wasn't helpful at all, but I managed to help myself: I attached my boot disk to an USB to SATA converter, set IDE MODE to AHCI in BIOS and booted Win10 in Safe mode. Windows initialized the storahci driver and I could follow the steps to disable MSI for a running driver. After that I could finally boot Win10 from my AHCI controller." Όποιος δεν βαριέται και θέλει να δοκιμάσει ... η λύση περιγράφεται παραπάνω. Σε 2-3 έτη ίσως ενδιαφερθεί η M$ να εντάξει τον legacy driver ώστε να παίζει απροβλημάτιστα το SB700 στα 10άρια. Έως τότε προσπαθείστε με το παραπάνω. Και αν σας μπει καμιά ιδέα να σπάσετε τις θύρες σε 4 X AHCI και 2 IDE με τον σκληρό στις IDE ώστε να φορτώσει ρυθμίσεις στις 4 και να αλλάξετε SATA μετά, δεν δουλεύει. Όποιος θέλει νεότερο λειτουργικό από τα 7άρια, ας βάλει WINDOWS 8.1 64BIT που δουλεύουν χωρίς κανένα θέμα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs 1 1
vaha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ωραία, το έφτιαξες. Το πιθανότερο είναι ότι ο υπολογιστής σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα με hardware. Είναι καλό, με λειτουργικό για το οποίο δίνει driver o κατασκευαστής της μητρικής (Asus) να εξακριβώσεις, ότι γραφικά, μνήμες, cpu λειτουργούν σωστά και δεν έχει χαλάσει κάτι από τα πειράματα. Το τι άλλο θα ρυθμίσεις, εξαρτάται από το τι έχεις κάνει ήδη στο δίσκο (εσύ μόνο ξέρεις, όπως προσπαθεί και ο @hp8 να πει) και το τι θες να κάνεις τώρα. Ήμουν ο πρώτος που απάντησα στο νήμα σου και σε συμβούλεψα να κάνεις επαναφορά σε windows 7. Άλλο μέλος o @adtakhs , ειδήμων σε συστήματα AMD, ΔΕΝ κατάφερε να κάνει το win 10 να δουλεύει σωστά σε σύστημα ίδιο με το δικό σου. Μπορεί να μπορούσε, αποφάσισε ότι δεν αξίζει τον κόπο, μετά από μέρες. Το κομπιούτερ το είχε στα χέρια του, όχι μακρυά, όπως εγώ ή ο @hp8. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αξίζει να χάσουμε το χρόνο μας; Όποιος θέλει ξαναδιαβάζει την πρώτη μου ανάρτηση στο άλλο νήμα: Και όποιος θέλει διαβάζει την παρακάτω ανάρτηση του @adtakhs και τις επόμενες 1-2 σελίδες: Έρχεσαι την 14η ή 15 η μέρα που δεν μπορείς να επαναφέρεις 7άρι και με ρωτάς τι να κάνεις. Format κάνε σε 7άρι, να τελειώνεις. Είναι το καλύτερο και για σένα και για μας και για το κομπιούτερ σου. Ίδια μητρική με τη δικιά σου. Μήπως σου το έφεραν και με linux περασμένο; φίλε σε ευχαριστώ. Δεν ειχαι ποτέ linux. Οτι και να πω δεν είμαι ιδικός και δεν φαντάστηκα οτι αυτή η μητρική δεν κάνει για τα 10. Δεν ήθελα απο την αρχή να μπω στη διαδικασία να βάλω τα 10 αλλά όλοι μου έλεγαν οτι δεν είναι πια ασφαλή τα 7.. εχω αλο1 pc με παρομια μητρική την(M4A78LM LE) Μόλις τώρα, vaha είπε φίλε σε ευχαριστώ. Δεν ειχαι ποτέ linux. Οτι και να πω δεν είμαι ιδικός και δεν φαντάστηκα οτι αυτή η μητρική δεν κάνει για τα 10. Δεν ήθελα απο την αρχή να μπω στη διαδικασία να βάλω τα 10 αλλά όλοι μου έλεγαν οτι δεν είναι πια ασφαλή τα 7.. εχω αλο1 pc με παρομια μητρική την(M4A78LM LE) Δεν δοκίμασα να επαναφέρω το 7ρι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα