Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/1/2022 στις 5:20 ΜΜ, hammerd είπε

μου προτειναν υποβαθμιση σε 50αρα μπας και φτιαξει το πραγμα ελεος δλδ !

η αλλη λυση ειναι οπως ειμαι με μια εκπτωση μεχρι να ληξει λεει το συμβολαιο, σαν να σ λενε δλδ στα φρυδια μας αν φυγεις η οχι...

εγω δεν καταλαβαινω γιατι 7 χρονια να παιζει τερμα ταχυτητα 100/10 και απο σεπτεμβρη ξαφνικα δεν γινεται τπτ αλλο αυτο ειναι και αμα μου αρεσει !

Εγώ έχω μία απάντηση. Ίσως πρόκειται για περίπτωση αφανούς ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής από κάποιον ηλεκτρικό κινητήρα πέριξ του οποίου διέρχεται ενδεχομένως το καλώδιο της γραμμής σου. Μονάχα έτσι θα εξηγούνταν επαρκώς η αιφνίδια παρουσίαση του φαινομένου. Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση.

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 12:55 ΠΜ, hln3 είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να χρεωθείς πάγιο αναδρομικά για περιόδο βλάβης καθώς το πάγιο το χρεώνεσαι ήδη πριν τον καιρό της βλάβης (το πάγιο προχρεώνεται)

Το ποσό από λογαριασμό σε λογαριασμό μειώνετε, δεν είναι ότι προσθέτουν χρεώσεις, ίσως δεν το έθεσα καλά παραπάνω.

Δηλαδή μου είχε έρθει ένας λογαριασμός (στρογγυλά νούμερα) 200€, και τους ρώτησα πως προκύπτει αυτό το ποσό γιατί δεν βγάζει νόημα, μου είπαν «είναι τα τέλη αποχώρησης», τους λέω ότι λογικά δεν πρέπει να τα χρεωθώ, «οκ έχετε δίκιο θα το διορθώσουμε». Ο επόμενος λογαριασμός ήρθε 150€ μου λένε «είναι μέρος των τελών που δεν αφαιρέθηκε, έχετε δίκιο θα το διορθώσουμε». Μετά έρχεται λογαριασμός 50€ μου λένε «είναι τα πάγια που δεν θα έπρεπε να έχουν χρεωθεί, θα το διορθώσουμε».

Οπότε ναι, είναι αυτό που είπες λογικά:

Αναφορά σε κείμενο

Απλά η εκκαθάριση δεν έγινε με έναν λογαριασμό (όπως θα έπρεπε) αλλά σταδιακά, το πιο πιθανό να μην έπεσε εξαρχής σωστά κάποια πίστωση.

Παρόλα αυτά καταλαβαίνω αυτό που λες ότι τα χρήματα που πληρώνουν στο προσωπικό είναι πολλά περισσότερα, και σιγουρά άλλη όρεξη δεν είχαν να ασχολούνται με κάποιων που δεν θα τους επιφέρει κέρδος (όσο δεν έχω εγώ όρεξη να ασχολούμαι μαζί τους). Αλλά αφου δεν κάνουν την δουλεία τους όπως πρέπει, τι να κάνω, να τους αγνοώ και να έχω τις εισπρακτικές να με κυνηγάνε χωρίς λόγο, δεν μπορώ.

Anyways, σταματάω το spam σε αυτό το thread γιατί δεν είναι αυτό το θέμα συζήτησης.😅

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σημερα αρχισε να μην παιρνει ip, τους πηρα τηλεφωνο ειναι λεει φυσιολογικα μεχρι 3 dc / ημερα !

μετα το δηλωνουμε βλαβη !

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, hammerd είπε

Σημερα αρχισε να μην παιρνει ip, τους πηρα τηλεφωνο ειναι λεει φυσιολογικα μεχρι 3 dc / ημερα !

μετα το δηλωνουμε βλαβη !

Ισως δεν εχει σχεσει αλλα για ζητα να δοκιμασουν fixed ip, παλιοτερα οταν εμενα σε πολυ χαλια χαλκο ειχα 2-3 αποσυνδεσεις και δεν ξεκιναγε με τιποτα η vodafone tv, μου εβαλαν fixed ip δωρεαν και βελτιωθηκε πολυ... βεβαια αν εδινε λυση θα το ειχαν δοκιμασει ηδη φανταζομαι

Δημοσ.

Πριν απο λιγο μου ειπανε οτι απο τη στιγμη που εχει χαρακτηρισει η cosmote την γραμμη μη επιλυσιμη, δεν μπορει να κανει τιποτα η vodafone και αν θελω ας φυγω...

Ε μ λεει αμα εχεις 10 20 dc την ημερα το ξαναβλεπουμε !!!

Εγω ρωταω, αντε και εφυγα, αν παω στην cosmote θα εχω παλι τα ιδια ????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hammerd είπε

Εγω ρωταω, αντε και εφυγα, αν παω στην cosmote θα εχω παλι τα ιδια ???

Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Είναι hit or miss κατά την γνώμη μου.

Υπάρχουν περίπτωσης σε αυτό το forum και σε γειτονικά, οπού όταν η καμπίνα είναι του ΟΤΕ, δια μαγιάς η γραμμή έφτιαχνε μόλις γινόσουν συνδρομητής του ΟΤΕ.

Βέβαια το παραπάνω δεν συμβαίνει πάντα. Από αντίστοιχη προσωπική εμπειρία, η Vodafone μου πούλησε 50ρα που απλά δεν δούλευε, βγήκε μη επιλήψιμο μετά από 3μηνες. Και όταν πήγα ΟΤΕ μου είπαν ότι ξεχνάω 50ρα εκεί που είμαι, και μου δώσαν vdsl 24αρα ώστε να πιάνω τα 20mbps από τα 24, καλύτερο από 24ρα adsl της Vodafone  που θα έπιανε 7-8mbps, αλλά όχι αυτό που ήθελα (50ρα).

Βέβαια η περιπέτεια μου είχε αίσιο τέλος καθώς μετά από πολύ κουβέντα μου σκάψαν οπτική. Να σημειωθεί ότι είδη είχαν περάσει οπτικές σε κοντινές γειτονίες με την δικιά μου οπότε λογικά υπήρχε η υποδομή σχετικά κοντά μου, αν ήμουν σε πόλη που δεν είχε οπτικές δεν νομίζω να σκάβαν μόνο για εμένα, οπότε δεν σου λέω ότι αν πας ΟΤΕ θα σου κάνουν κάτι τέτοιο. Αν είσαι τυχερός, ίσως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο ΟΤΕ είναι να «επισκευάσει» τα χάλκινα καλώδια που έρχονται σπίτι σου, αν εκεί είναι το θέμα, το είχα ακούσει σαν ενδεχόμενο σε περίπτωση που το θέμα με τα απερχόμενα είναι σχετικά κοντά στον κατανεμητή ή στην καμπίνα και μπορεί να γίνει κάποια «επισκευή».

Επεξ/σία από Sudowoodo
Δημοσ.

Παρομοια περιπτωση και εγω με Vodafone απο τον Οκτωβριο. Μετα απο 8 χρονια που νοικιαζω αυτο το σπιτι με 24αρι και 50αρι μόλις έβαλα το 100αρι και πέρασαν 8μηνες απροβλημάτιστα, άρχισε ο πανικός. Παρα πολλες αποσυνδεσεις ανα 10-20 λεπτά.

Δηλωνω το προβλημα, ερχεται τεχνικος του ΟΤΕ, δεν βρηκε τιποτα λεει. Ερχεται της Vodafone, ολα καλα τα βρίσκει. Καπως δια μαγειας σταματαει το προβλημα για 2 εβδομαδες περίπου.

Μεσα Νοέμβρη αρχίζει πάλι. Μου στέλνουν άλλο ρουτερ. Τα ίδια αλλα πλέον δεν κάνει αποσυνδέσεις. Απλα κάποια στιγμη με τα φωτακια κανονικά πράσινα, το ιντερνετ ΣΕΡΝΕΤΑΙ. Εχω δει σε speedtest και 3mbps αλλα μονο σε download, στο upload ειναι 10 καρφωμένο και το Ping χαμηλό τύπου 5-7ms, επίσης να προσθέσω οτι οταν βλέπω απο 3 μέχρι και 20Mbps στο speedtest στην IP του ρούτερ δείχνει σαν Actual ταχύτητα 90+. Το wifi στο κινητο με θαυμαστικό, Συνδεδεμενο χωρις συνδεση Internet. Ξανα έρχεται τεχνικός, λεει ειχε κοπεί ο 1 πώλος στην πολυκατοικία για αυτό είχα χαλια down αλλα καλο upload. Μα του λεω τοτε θα ήταν συνεχόμενα το πρόβλημα οχι ανα κάποιες μέρες.

Να σημειώσω εδω οτι μετα απο καθε κλείσιμο του router έφτιαχνε το πρόβλημα για κάποια λεπτά-ωρα.Τεσπα φευγει ο τεχνικός και μετα απο ελάχιστα λεπτά πάλι τα ιδια.

Πάλι ως δια μαγείας μετα απο λίγο διορθώνεται το πρόβλημα μέχρι μέσα-τέλη Δεκέμβρη. Εκεί ξανασκάει, παίρνω πάλι τηλ. και μου κάνουν ένα update το ρουτερ υποτίθεται. Όντως μοιάζει να φτιάχνει και λέω σώθηκα! Μέχρι που ξεκίνησε πάλι πριν 1 εβδομαδα. Σήμερα περιμένω πάλι τεχνικο. Δεν ξερω τι αλλο να κάνω. Τελευταια λύση να πάω Inalan που έχω διαθέσιμη στο σπίτι. 

Δημοσ.

Ξαναλέω ότι κάτι κάνουν με τις γραμμές στις πόρτες στις καμπίνες δεν εξηγείται αλλιώς, έτσι ακούγεται...

Δεν γίνεται ξαφνικά να έχει πρόβλημα και να σου λένε κιόλας ότι μέχρι 3 dc την ήμερα είναι νορμάλ !

Σύνδεση που 7 χρόνια και έκανε dc κάθε 22 με 25 μέρες !

Η πλάκα είναι ότι με πήραν τηλ. να με πάνε 200αρα ! φτιάξτε τους λέω πρώτα την 100αρα και βλέπουμε...

Δημοσ.

Αν η καλωδίωση σας από την εισαγωγή του κτιρίου έως την πρίζα σας είναι σωστή, τότε πιέστε να γίνει συνδυαστικό ραντεβού και αλλαγή πόρτας στο dslam που ανήκετε. 

Αν δεν ασχοληθεί σοβαρά ένας τεχνικός με την υπόθεση σας, θα ασχοληθεί άλλος.

Δημοσ.

εχει γινει αυτο...η τελευταια διαγνωση ηταν προβλημα στη πορτα ηρθαν οτε και βοντα μαζι, και καλα το εφτιαξαν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν,
1) Βρες ένα ηλεκτρολόγο που να ασχολείται με intenet,vdsl κλπ.
2) UTP καλώδιο από του κουτί του ΟΤΕ αν είναι δυνατόν ή αλλιώς από το κατανεμητή της πολυκατοικίας. Λογικά θα έρθει εξωτερικό οπότε τρυπάς τοίχο και το φέρνεις μέσα.
3) Συνδέεις το UTP (που έρχεται από τη γραμμή ΟΤΕ) στην είσοδο VDSL/LINE του router.
4) Από την έξοδο Phone του router παίρνεις καλώδιο που το συνδέεις στη πρίζα του τοίχου έτσι ώστε να έχουν όλες οι πρίζες τηλέφωνο.
Αν το router εκεί που μπαίνει το καλώδιο δεν είναι σε βολικό σημείο το κάνεις bridge με ένα router του εμπορίου (που το συνιστώ πάντα όπως και να έχει) και ... τέλος.
Κάπου υπάρχει και ένα σχεδιάγραμμα, όταν το βρω θα το ανεβάσω.
Το βρήκα, courtesy jkoukos στο adslgr.
image.png.38e92ecec17a712a9b98575eaedffb02.png

Επεξ/σία από NewGascp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NewGascp είπε

Λοιπόν,
1) Βρες ένα ηλεκτρολόγο που να ασχολείται με intenet,vdsl κλπ.
2) UTP καλώδιο από του κουτί του ΟΤΕ αν είναι δυνατόν ή αλλιώς από το κατανεμητή της πολυκατοικίας. Λογικά θα έρθει εξωτερικό οπότε τρυπάς τοίχο και το φέρνεις μέσα.
3) Συνδέεις το UTP (που έρχεται από τη γραμμή ΟΤΕ) στην είσοδο VDSL/LINE του router.
4) Από την έξοδο Phone του router παίρνεις καλώδιο που το συνδέεις στη πρίζα του τοίχου έτσι ώστε να έχουν όλες οι πρίζες τηλέφωνο.
Αν το router εκεί που μπαίνει το καλώδιο δεν είναι σε βολικό σημείο το κάνεις bridge με ένα router του εμπορίου (που το συνιστώ πάντα όπως και να έχει) και ... τέλος.
Κάπου υπάρχει και ένα σχεδιάγραμμα, όταν το βρω θα το ανεβάσω.
Το βρήκα, courtesy jkoukos στο adslgr.
image.png.38e92ecec17a712a9b98575eaedffb02.png

Σωστά όλα αυτά, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανένας. Αλλά νομίζω ότι στην περίπτωση του hammerd υπάρχει επιβεβαιωμένα θέμα με την γραμμή του ΟΤΕ, οπότε το να αλλάξει την δικιά του, από τον κατανεμητή και μετά, πως θα βοηθήσει;

Από όσο έχω καταλάβει δηλαδή, και στον κατανεμητή απευθείας να έβαζε το router το ίδιο θέμα θα είχε δυστυχώς. Αν θέλει να κάνει αυτο που λες και εσύ, ίσως καλύτερα πριν από ηλεκτρολόγους και ιστορίες να έκανε μια δοκιμή με το ρουτερ απευθείας στον κατανεμητή αν μπορεί, αν και νομίζω έγινε είδη από τεχνικούς αυτό.

Επεξ/σία από Sudowoodo
Δημοσ.

Παρομοιο προβλημα και εγω.... η γραμμη στα καλακαθουμενα , μαζευε απειρα λαθη , με αποτελεσμα (αναλογα το ρουτερ που ειχα εκεινη τη στιγμη επανω) η γραμμη να πεφτει εντελως ή να πεφτει η συχνοτητα συνχρονισμου απο τα 100 στα 50 , 50 , 25 κλπ και φυσικα ατελειωτο lag. 

Μετα απο 7 μηνες με το προβλημα ουσιαστικα να πηγαινοερχεται εγινε συνδιαστικο ραντεβου ΟΤΕ Vodafone, δοκιμασαν και με εβαλαν σε 2-3 διαφορετικες καρτες στο καφαο, και δοκιμασαμε 2-3 διαφορετικα ζευγαρια καλωδιων που ερχοντουσαν στην πολυκατοικια μεχρι να βρουμε ενα συνδιασμο που να μην δημιουργει Errors. Αυτο εγινε προσφατα πριν 1 εβδομαδα και για την ωρα ειμαι οκ.

Επισης αυτο που παρατηρησα, ειναι οτι τα προβληματα ξεκινησαν οταν γυρισε απο μονο του . χωρις να το εχω ζητησει εγω, το Data path απο Fast/Interleaved σε Fast/Fast.

Με τις αλλαγες που εγιναν παραπανω, τωρα ειμαι παλι Fast/Interleaved

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, tyxeros είπε

Παρομοιο προβλημα και εγω.... η γραμμη στα καλακαθουμενα , μαζευε απειρα λαθη , με αποτελεσμα (αναλογα το ρουτερ που ειχα εκεινη τη στιγμη επανω) η γραμμη να πεφτει εντελως ή να πεφτει η συχνοτητα συνχρονισμου απο τα 100 στα 50 , 50 , 25 κλπ και φυσικα ατελειωτο lag. 

Μετα απο 7 μηνες με το προβλημα ουσιαστικα να πηγαινοερχεται εγινε συνδιαστικο ραντεβου ΟΤΕ Vodafone, δοκιμασαν και με εβαλαν σε 2-3 διαφορετικες καρτες στο καφαο, και δοκιμασαμε 2-3 διαφορετικα ζευγαρια καλωδιων που ερχοντουσαν στην πολυκατοικια μεχρι να βρουμε ενα συνδιασμο που να μην δημιουργει Errors. Αυτο εγινε προσφατα πριν 1 εβδομαδα και για την ωρα ειμαι οκ.

Επισης αυτο που παρατηρησα, ειναι οτι τα προβληματα ξεκινησαν οταν γυρισε απο μονο του . χωρις να το εχω ζητησει εγω, το Data path απο Fast/Interleaved σε Fast/Fast.

Με τις αλλαγες που εγιναν παραπανω, τωρα ειμαι παλι Fast/Interleaved

εγω παρατηρω οτι οταν εχω προβληματα αλλαζει απο Fast σε Interleaved και τουμπαλιν μονο του. (Το κοιταω απο τις ρυθμισεις του ρουτερ.) Θελω ομως να παρακολουθησω ενα διαστημα που δεν θα εχω προβληματα την συμπεριφορα του για να βγαλω συμπερασματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...