Lestatinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Hello all, Πρόσφατα αγόρασα μια τηλεόραση Hisense 55E76GQ. Η τηλεόραση overall είναι πολύ ικανοποιητική (ποιότητα εικόνας, ήχου, ανταπόκριση κλπ.). Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα. Όταν βλέπω ταινίες Dolby Vision στο Netflix (αδιάφορο αν υπάρχει και το Dolby Atmos) ή κάποιο HDR στο youtube, τότε παρατηρώ ένα πρόβλημα στο ήχο από το built-in ηχείο (δεν έχω soundbar). Συγκεκριμένα, ο ήχος κόβεται στο πρώτο λεπτό για ένα δευτερόλεπτο (χωρίς να επηρεάζεται η εικόνα) και η ίδια διακοπή υπάρχει και πιο μετά σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Αυτό δεν παρουσιάζεται σε καμία άλλη χρήση της τηλεόρασης. Παρατήρησα ότι όταν είναι να παίξει αυτά τα βίντεο τότε η τηλεόραση γυρνάει το Picture Mode από Standard σε Dolby Vision ή HDR. Προσπαθώ να βρω μια λύση για αυτό. Σε bluetooth JBL ηχείο το πρόβλημα δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει σε σύνδεση με wired ακουστικά. Επίσης το Picture mode δεν καθορίζεται από εμένα, αλλά αυτόματα και το Dolby Vision δεν απενεργοποιείται. Έχω απορρίψει πολλές μεταβλητές, όπως η σύνδεση (100/100), router, lipsync, updates etc. Στο Netflix XBox one το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται, παρόλο που το Picture Mode αλλάζει σε Dolby Vision, αλλά η ποιότητα εικόνας overall πέφτει πολύ (σαν να πιξελιάζει). Είχατε μήπως το ίδιο πρόβλημα? Βρήκατε λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
kallair Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Στις 28/1/2022 στις 12:26 ΜΜ, Lestatinos είπε Hello all, Πρόσφατα αγόρασα μια τηλεόραση Hisense 55E76GQ. Η τηλεόραση overall είναι πολύ ικανοποιητική (ποιότητα εικόνας, ήχου, ανταπόκριση κλπ.). Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα. Όταν βλέπω ταινίες Dolby Vision στο Netflix (αδιάφορο αν υπάρχει και το Dolby Atmos) ή κάποιο HDR στο youtube, τότε παρατηρώ ένα πρόβλημα στο ήχο από το built-in ηχείο (δεν έχω soundbar). Συγκεκριμένα, ο ήχος κόβεται στο πρώτο λεπτό για ένα δευτερόλεπτο (χωρίς να επηρεάζεται η εικόνα) και η ίδια διακοπή υπάρχει και πιο μετά σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Αυτό δεν παρουσιάζεται σε καμία άλλη χρήση της τηλεόρασης. Παρατήρησα ότι όταν είναι να παίξει αυτά τα βίντεο τότε η τηλεόραση γυρνάει το Picture Mode από Standard σε Dolby Vision ή HDR. Προσπαθώ να βρω μια λύση για αυτό. Σε bluetooth JBL ηχείο το πρόβλημα δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει σε σύνδεση με wired ακουστικά. Επίσης το Picture mode δεν καθορίζεται από εμένα, αλλά αυτόματα και το Dolby Vision δεν απενεργοποιείται. Έχω απορρίψει πολλές μεταβλητές, όπως η σύνδεση (100/100), router, lipsync, updates etc. Στο Netflix XBox one το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται, παρόλο που το Picture Mode αλλάζει σε Dolby Vision, αλλά η ποιότητα εικόνας overall πέφτει πολύ (σαν να πιξελιάζει). Είχατε μήπως το ίδιο πρόβλημα? Βρήκατε λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Για αρχη, ειναι απολυτα φυσιολογικο που γυριζει σε hdr/dolby vision mode και δεν μπορεις να το αλλαξεις εσυ. απο την στιγμη που η πηγη ειναι hdr, δεν γινεται να εχεις αλλο mode. Θα σου εδειχνε τα χρωματα αλλοιωμένα. Παιξε με τις ρυθμισεις ηχου μπας κ λυθει το προβλημα. Αν και για αρχη θα προτεινα μια επαναφορα ρυθμισεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα