Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε όλους. Έχω ένα θέμα και δεν φαίνεται να βρίσκω άκρη. Έχω ένα polo του 2001 - 1400cc 16v. Είναι η έκδοση με τα 101 άλογα. 

Το αμάξι παρουσιάζει τα εξης: Για να πάρει θέλει 2-3 προσπάθειες. Παίρνει ,ανάβει το epc και δεν δίνει στροφες(δεν έχω γκαζι). Παίρνει κανονικά.

Δεν έχω βρει ένα μοτίβο, στο ποτέ κάνει ένα απ τα 3 παραπάνω. 

Το πρώτο πράγμα που πήγε το μυαλό μου είναι η πεταλούδα γκαζιού, την οποία και άλλαξα. Αυτό δικαιολογεί το ότι παίρνει με αναμμένο το epc Και δεν έχω γκάζι. Όχι το ότι δεν παίρνει με την πρώτη. 

Η αλλαγή πεταλούδας δεν άλλαξε την κατάσταση. Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει, συνδυαστικά. Εννοώ,  ότι δεν σημαίνει ότι η νέα πεταλούδα δεν είναι καλή.

Το διαγνωστικό δείχνει πρόβλημα με αισθητήρα λάμδα. Αλλά δεν ξέρω εάν είναι σχετική με τα συμπτώματα που έχω.

Έχει κάνεις καμμία ιδεα?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilsi.pr είπε

Καλημερα σε όλους. Έχω ένα θέμα και δεν φαίνεται να βρίσκω άκρη. Έχω ένα polo του 2001 - 1400cc 16v. Είναι η έκδοση με τα 101 άλογα. 

Το αμάξι παρουσιάζει τα εξης: Για να πάρει θέλει 2-3 προσπάθειες. Παίρνει ,ανάβει το epc και δεν δίνει στροφες(δεν έχω γκαζι). Παίρνει κανονικά.

Το πρώτο πράγμα που πήγε το μυαλό μου είναι η πεταλούδα γκαζιού, την οποία και άλλαξα. Αυτό δικαιολογεί το ότι παίρνει με αναμμένο το epc Και δεν έχω γκάζι. Όχι το ότι δεν παίρνει με την πρώτη. 

Η αλλαγή πεταλούδας δεν άλλαξε την κατάσταση. Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει, συνδυαστικά. Εννοώ,  ότι δεν σημαίνει ότι η νέα πεταλούδα δεν είναι καλή.

Το διαγνωστικό δείχνει πρόβλημα με αισθητήρα λάμδα. Αλλά δεν ξέρω εάν είναι σχετική με τα συμπτώματα που έχω.

Έχει κάνεις καμμία ιδεα?

Εάν έχεις δυνατότητα κούμπωσε διαγνωστικό vagcom μήπως και σου δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αισθητήρα λ το μπροστά δίνει ; Τι κωδικό ακριβώς βγάζει ;

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι τον κωδικό γιατί όλα αυτά τα κάναμε στο συνεργείο. Θυμάμαι όμως ότι έγραφε "ανοιχτό κυκλωμα".Άντε και έχει κοπεί κάτι, δεν δικαιολογεί να μην έχει ανάφλεξη το αμάξι. 

Τελικά το πάμε ψαχτα γιατί η πεταλούδα μάλλον ήταν εντελώς συμπτωματικο.Το πρόβλημα πια είναι ότι ο πολλαπλασιαστης δεν δίνει καθόλου ρεύμα.Καποιες φορές όμως Όχι πάντα. Οπότε αγόρασα καινούργιο πολλ/Στη και αισθητήρα στροφαλου. Θα τα βάλουμε τη Δευτέρα κ ο Θεός βοηθος

Δημοσ.

Δες και βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης 

Και τον λάμδα φυσικά 

Την πεταλούδα αφού την κούμπωσε της έκανε βασική ρύθμιση φαντάζομαι ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 28/1/2022 στις 9:37 ΠΜ, vasilsi.pr είπε

Έχει κάνεις καμμία ιδεα?

Τελικά πως λύθηκε το πρόβλημα σου; το epc άναβε και στο 9n που έχω και ήταν ο map που κάνει όλες τις ρυθμισεις(απουσία του maf στο συγκεκριμένο μοντέλο) 

Δημοσ.

Τελικά ήταν μια φισα στον διακοπτη της μιζας(δεν ξέρω ακριβως),Η οποία λόγω συστολής διαστολής, όταν ζεσταινοταν δεν έκανε καλή επαφή και τρελαινόταν ο εγκέφαλος.

Την άλλαξα και από τότε ούτε epc ούτε τπτ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...