witchofangmar Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Απλό ως προς το τί έγινε, όχι ότι ηταν απλό να μπούνε, αυτό δεν το ξέρω.
vs_skg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, mypagio είπε Παιδιά τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και γιαυτό θεωρώ υπεύθυνη την εταιρεία ή ότι παίζει σημαντικό ρόλο η παραγγελία σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης. Εχω εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες παραβίασης, είμαι στον χώρο 20 χρόνια, είμαι στον τομέα της ηλεκτρονικής ασφαλείας και γιαυτό και οι ερωτήσεις μου είναι συγκεκριμένες. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις παρολο που κάποιες είναι για άτομα που δεν ασχολούνται. Το κινητό είναι στα χέρια μου, δεν το ακουμπάει ούτε η γυναίκα μου και η παραγγελία έγινε από την εφαρμογή με δεδομένα. Κανένας δεν ασχολήθηκε με το κινητό μου ούτε με την κάρτα μου. Η χρέωση έγινε μέσω της εφαρμογής όπου περαστηκαν οι διευθύνσεις του παραληπτη και χρησιμοποιήθηκε η αποθηκευμένη κάρτα χωρίς να ζητήσει επιβεβαίωση... Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και ψάχνουμε να βρουμε ποιος θα μπορούσε να δώσει υπεύθυνα μια απάντηση. Η εταιρεία είπε θα απαντήσει σήμερα και θα το ψάξει. Τώρα τι ακριβώς θα ψάξει και τι θα μου απαντήσει (αν θα μου απαντήσει) ειναι άγνωστο. ψαξε deliveroo hacking και θα καταλαβεις μετα τις ξενοφερτες τραπεζικες απατες εχουμε και τα ξενοφερτα account hacking😂😂 Ψηφιοποιηση της χωρας σε ολους τους τομεις
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, mypagio είπε Θα επιμείνω στο περίεργο της ιστοριας. Σπάω το κεφάλι μου από χτες. Πρώτη παραγγελία στην Θεσσαλονίκη, πρώτη παραβίαση στην Θεσσαλονίκη. Εμένα προσωπικά δεν μου μοιάζει με σύμπτωση. Νομίζω εκεί είναι το κλειδί της υποθεσης. Σύμπτωση ειναι,βασει πληθυσμού.
pan05 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sstratos είπε Τα πακέτα ειναι κρυπτογραφημένα οταν τα στέλνεις απο browser.... Το efood app (και το κάθε ιδιωτικό app) δεν ξέρουμε εαν τα κρυπτογραφεί πριν τα στείλει στους server του. Για κανένα app δεν μπορούμε να ξερουμε εαν τα κρυπτογραφεί πριν τα στείλει Το ίδιο API χρησιμοποιείται, τα calls είναι ίδια είτε μπεις από browser είτε μπεις από το app. Μπορούμε να ξέρουμε, αν ελέγξουμε τα request που κάνει. Δεν θα μπορούμε να δούμε τι στέλνει, αλλά θα μπορούμε να δούμε πού το στέλνει και αν το στέλνει πάνω από HTTPS κανάλι (=encrypted επικοινωνία). Μη γελιόμαστε, σήμερα πρέπει να είσαι τελείως δεινόσαυρος σαν developer για να μη απαιτείς encryption στο API σου. Βασικά είναι πλέον το standard, θα πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω για να τα στείλεις unencrypted. edit: Προς TS: Το password που χρησιμοποιείς στο efood μήπως το έχεις χρησιμοποιήσει και αλλού κάποια στιγμή; Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από pan05
rackal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Λύσε μου μια περιέργεια, το efood το έχεις συνδεδεμένο με τον λογαριασμό του FB σου; Αν ναι, να ξέρεις πως κάποια γατόνια έχουν καταφέρει να παίρνουν στοιχεία σύνδεσης απο μηχανισμούς τύπου givewaway μέσω FB. Αν σου φαίνεται γνώριμο μπορείς να το δεις και απο κει..
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, pan05 είπε edit: Προς TS: Το password που χρησιμοποιείς στο efood μήπως το έχεις χρησιμοποιήσει και αλλού κάποια στιγμή; Εδώ μπορεί να δει αν το password του έχει 'καεί'. https://haveibeenpwned.com/Passwords
mypagio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, rackal είπε Λύσε μου μια περιέργεια, το efood το έχεις συνδεδεμένο με τον λογαριασμό του FB σου; Αν ναι, να ξέρεις πως κάποια γατόνια έχουν καταφέρει να παίρνουν στοιχεία σύνδεσης απο μηχανισμούς τύπου givewaway μέσω FB. Αν σου φαίνεται γνώριμο μπορείς να το δεις και απο κει.. Δεν είναι συνδεδεμένο με λογαριασμό fb, είναι με το κινητό μου τηλέφωνο και το email το οποίο κανένα από αυτά δεν έχει παραβιαστεί. Το password όχι δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλού.
Brown Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δικιά μου ιστορία έχω αποθηκευμένη κάρτα στο efood Και κάθομαι και βλέπω τι να παραγγείλω έχοντας βάλει στο καλάθι 1 με 2 προϊόντα τελικά αποφάσισα να μην πάρω τίποτα και απλά κλείνω την εφαρμογή χωρίς να πατήσω αγορά ή κάτι τέτοιο και μου χρεώνει κανονικά χρήματα στην κάρτα χωρίς να μου στείλει κάτι.. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου ζητήσανε συγνώμη μου δώσανε κουπόνια μπλαμπλά μπλαμπλά τελικά δεν αποθηκεύω καμιά κάρτα και ηρέμησα.... 1
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Ενδιαφέρον θέμα και αναμένω να δω την συνέχεια. Μερικές παρατηρήσεις. Εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ τυχαίο ότι το συμβάν έγινε στην Θεσσαλονίκη, και μάλιστα την ίδια μέρα που πήγε εκεί ο φίλος. Δεν είναι μόνο ο τόπος η σύμπτωση αλλά και ο χρόνος. Η πιο απλή αιτία συνήθως είναι και η πιο πιθανή. Το πιο απλό εμένα μου φαίνεται να κόλλησε κάποιο ιό το κινητό σε κάποια φάση και να έδωσε τα στοιχεία login κλπ. Το να έγινε κάποιο κενό ασφαλείας στο efood και να μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν τα 18χρονα τζιμάνια χάκερς απλά για να πάρουν τρία σουβλάκια μου φαίνεται λίγο περίεργο. Ή έστω περισσότερο περίεργο από τις υπόλοιπες πιθανότητες 3
kage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ζητας latest ip/mac logins .μπαινεις κ κανεις το ιδιο απο google και ταυτοχρονα βλεπεις αν εχεις αποθηκευσει passwords στο account sou Spoiler ειναι απολυτα φυσιολογικο αν εχεις αποθηκευσει καρτα στο box+efood να μην ζητησει ξανα authorized για παραγγελιες Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από kage
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, mypagio είπε Εμένα πάντως εάν ήμουν διανομέας θα μου φαινόταν ύποπτο. Οχι,ουτε καν. Ειναι πολυ πολυ συχνο και καθολου υποπτο. Τονιζω το πολυ συχνο,ειδικα πιτσιρικαδες και φοιτητες το κανουν επι μονιμου βασεως. 3
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, mypagio είπε Επειδη το ρώτησα συγκεκριμένα, αυτή την απάντηση ακριβώς πήρα. Εμένα πάντως εάν ήμουν διανομέας θα μου φαινόταν ύποπτο. Από εκεί και πέρα, όπως είπα, επειδή ήταν τελευταία παραγγελία αυτός το μόνο που σκεφτόταν ήταν να τη δώσει να φύγει. Φάουλ από εμένα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Και σιγά αν ήταν αλλοδαπός μην ασχολιόταν καν. Ξες πόσες παραγγελίες έρχονται μέσα στη μέρα από άτομα που έχουν παραλαβή οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς? (πάρκα, σχολεία κτλ?) ξες πόσοι μας γράφουν θα περιμένουν στην είσοδο επειδή δεν δουλεύουν κουδούνια? Όσο για το τι βλέπει το κατάστημα όταν λαμβάνει την παραγγελία είναι μόνο στοιχεία αυτού που έκανε παραγγελία, και τρόπος πληρωμής, μετρητά ή πληρώθηκε με κάρτα άρα σε κατάστημα δεν φαίνεται τίποτα σε σχέση με την κάρτα του πελάτη 2
insoholic Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Εμένα παιδια μου είχε τυχει με το efood να με χρεωσει παραγγελια 2 φορες. Ειχα καρτα και τυχαια το πρόσεξα καθως για τετοια μικροποσα ειναι δυσκολο να το καταλαβεις. Εβγαλα την καρτα κ εβαλα paypal για να ελεγχω κ απο κει αν γινει κατι (ερχεται μειλ). Πλεον παραγγελνω απο box που ακομα κ για μικρες παραγγελίες οταν χρησιμοποιώ κάρτα, ζηταει επιβεβαίωση απο το κινητό (notification) α! Και αρκετες εκπτώσεις κ κουπονια σχετικα με το efood (5e στα 3 χρόνια χρησης) 1
Land-decked Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οχι,ουτε καν. Ειναι πολυ πολυ συχνο και καθολου υποπτο. Τονιζω το πολυ συχνο,ειδικα πιτσιρικαδες και φοιτητες το κανουν επι μονιμου βασεως. ο Πρασσας στην θεσσαλονικη (ο καλυτερος γυρος για πολλους στην πολη), οταν μια φορα ήμουν σε μαγαζι σε ισόγειο και ειπα οτι θα παραλαβω απο τον δρομο (στο τηλεφωνο), η κοπελα μου ειπε οτι απλα δεν στελνουν παραγγελιες που θα παρει καποιος στον δρομο. Ειναι κανονισμος τους, ουτε σε σχολεια ουτε σε δημοσιο χωρο δεν στελνει ντελιβερα. Θα εχουν τους λογους τους. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Land-decked 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις