SpectralQ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο κωδικός που χρησιμοποιείς για login στο efood σε συνδυασμό με το username μήπως χρησιμοποιείται κι αλλού ή είναι μοναδικός; Κάποτε χρησιμποιούσα τον ίδιο κωδικό όταν βαριόμουν να κρατάω τα στοιχεία login από χαζο-site μέχρι που μου ήρθαν κανα 2 e-mail από μεγάλα site ότι είχαν πέσει θύματα hacking και τα στοιχεία μας δεν ήταν ασφαλή. Άντε να θυμηθώ και να τα αλλάξω παντού! Συμβαίνει πάντως και μετά αυτοί οι κωδικοί σε συνδυασμό με τα e-mail μπαίνουν σε λίστες με άσχημα επακόλουθα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από SpectralQ 1
Kostasspil Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 25 minutes ago, Inuyasha said: Της μετράει σαν ανέπαφες συναλλαγές που δεν ζητάει πιν αν ξεπεράσεις το όριο συναλλαγών που μπορείς να κάνεις ανέπαφα (5 τον 30 ευρώ νομίζω της έχουν πάει) τότε πάλι ζητάει πιν ακόμα και για 1 ευρω Η Alpha π.χ. ζητά ΟΤΡ για να συνδεθείς στο Werb Banking, OTP για να κάνεις οποιαδήποτε συναλλαγή. Να μια λύση. Θα μπορούσαν να κοιτάξουν λίγο το σύστημά τους, αλλά απ' την αντίδρασή τους δείχνουν να μην ενδιαφέονται 1
james9tito Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Επειδη εχω παιδια , εχω παραγγειλει απειρες φορες σε παρκα , πλατειες, παραλιες, εδω στην επαρχια. Ενα pin στην αποδειξη , επιβεβαιωση απο τον χρηστη με το που δει το παιδι του ντελιβερυ και ληξις, δεν χειαζονται πολλες θεωριες. 1
Son^Goku Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Ξεκολληστε με τον 4ψηφιο και τους σκοπούς ντελιβεραδες. Άντε και δε ξέρουν τον 4ψηφιο και πάνε την παραγγελία πίσω. Η χρέωση της κάρτας γίνεται όταν παραγγείλεις όχι όταν παραδώσεις. Σκεφτείτε κάθε κατάστημα να έχει 3,4 επιστροφές κάθε βράδυ λόγο πιν και να πρέπει να μπλέκει με επιστροφές και γιατί δε δώσατε τα σουβλάκια στο παιδί αφού εγώ του τα παραγγείλα κτλ. Δεν είναι ούτε ελεγκτές ούτε λογιστές. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την κάρτα του και την ασφάλεια των συναλλαγών του. Βρείτε τα με τις τράπεζες σας όχι με τους πακεταδες. 7 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Η Alpha π.χ. ζητά ΟΤΡ για να συνδεθείς στο Werb Banking, OTP για να κάνεις οποιαδήποτε συναλλαγή. Να μια λύση. Θα μπορούσαν να κοιτάξουν λίγο το σύστημά τους, αλλά απ' την αντίδρασή τους δείχνουν να μην ενδιαφέονται Με alpha χθες παραγγελία 23 ευρώ την πέρασε χωρίς otp Αυτό φταίνε οι τράπεζες που της συναλλαγές κάτω τον 30 της θεωρούν ανέπαφες και της περνάνε έτσι Μόλις τώρα, Inuyasha είπε Με alpha χθες παραγγελία 23 ευρώ την πέρασε χωρίς otp, (αποθηκευμένη κάρτα) Αυτό φταίνε οι τράπεζες που της συναλλαγές κάτω τον 30 της θεωρούν ανέπαφες και της περνάνε έτσι
pan05 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 46 λεπτά πριν, james9tito είπε Επειδη εχω παιδια , εχω παραγγειλει απειρες φορες σε παρκα , πλατειες, παραλιες, εδω στην επαρχια. Ενα pin στην αποδειξη , επιβεβαιωση απο τον χρηστη με το που δει το παιδι του ντελιβερυ και ληξις, δεν χειαζονται πολλες θεωριες. Επειδή βλέπω οτι το αναφέρετε πολλοί αυτο, πώς θα απέτρεπε κάτι τέτοιο το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο TS; Εφόσον κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στο account, θα μπορούσε να δει και το τυχόν PIN και όλα καλά. 2
Kostasspil Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 33 minutes ago, pan05 said: Εφόσον κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στο account, θα μπορούσε να δει και το τυχόν PIN και όλα καλά. To PIN θα μπορούσε να έρχεται στο κινητό 55 minutes ago, Inuyasha said: Με alpha χθες παραγγελία 23 ευρώ την πέρασε χωρίς otp Ναι δεν εννοούσα στο efood, δεν το διευκρίνησα. Πληρωμές στο ίντερνετ και παραγγελίες σε άλλες πλατφόρμες προχωράνε μόνο με ΟΤΡ
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, Kostasspil είπε To PIN θα μπορούσε να έρχεται στο κινητό Ναι δεν εννοούσα στο efood, δεν το διευκρίνησα. Πληρωμές στο ίντερνετ και παραγγελίες σε άλλες πλατφόρμες προχωράνε μόνο με ΟΤΡ Αν κάποιος έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σου αλλάζει κινητό όσες φορές θέλει Και από την άλλη ξες πόσοι έχουν κινητά 3ον, κινητά που δεν ισχύουν, έχουν γράψει λάθος κινητό κτλ? Το μονο ρεαλιστικό είμαι με κωδικό πιν στο email, αλλά και πάλι είναι χαμένος χρόνος για τους πακεταδες
UncleKim Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Το PIN όπως αρχικά είπα, μπορεί να πηγαίνει στο email επιβεβαίωσης παραγγελίας του e-food. Αν κάποιος έχει χακάρει και το email του άλλου και όλα, το e-food θα είναι το μικρότερο πρόβλημα του. Αν συνηθίσει ο πελάτης, ότι χωρίς PIN δεν έχει φαγητό, δεν θα καθυστερεί παραπάνω κανένας πακετάς. Επίσης, από την στιγμή που μπορείς να ανοίξεις μία Revolut, και να έχεις όσες virtual κάρτες θέλεις, δεν βρίσκω τον λόγο να μην το κάνεις έτσι από την στιγμή που πληρώνεις διαδικτυακά. 1 2
Ntinaras Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Στις 28/1/2022 στις 3:14 ΠΜ, mypagio είπε Καλησπέρα. Χτες έκανα, μετά από καιρό, ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα παρήγγειλα κάτι να φάω μέσω efood. Το προτιμάω γενικά σε μέρη που δεν ξέρω καθώς οι βαθμολογίες βοηθούν στο να μην πάθεις καμία δηλητηρίαση. Το βράδυ στις 1:30, μου έρχεται ειδοποίηση στο κινητό ότι έχει γίνει παραγγελία μου στη Θεσσαλονίκη, σε άλλο σημείο από αυτό που μένω, με τα πλήρη στοιχεία μου και πληρωμή με την κάρτα που έχω αποθηκευμένη. Στα σχόλια γράφει "είμαστε από κάτω" ώστε ο διανομεας να μην καλέσει το κινητό κια ενημερωθω εγώ. Επικοινώνησα με την εταιρεία, η οποία στη συνέχεια επικοινώνησε με το κατάστημα για να ενημερωθούμε σε ποιον παραδόθηκε η παραγγελία αλλά είχα κλείσει λόγω ώρας. Αύριο θα έχω ενημέρωση. Σε ανάλογο ποστ σε άλλο μεγάλο φόρουμ που διάβασα, κατάλαβα ότι έχουν παρατηρηθεί κάποια παρόμοια φαινόμενα και σε άλλους. Το ερώτημά μου είναι: α) με ποιον τρόπο απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό μου, εφόσον το χρησιμοποιώ μόνο εγώ από το κινητό μου. β) πως γίνεται στην πρώτη μου παραγγελία στην Θεσσαλονίκη να συμβαίνει αυτό; μήπως κάποιος εργαζόμενος στο κατάστημα που παράγγειλα το απόγευμα εδωσε τα στοιχεία μου αλλού; και αν ναι πως έμαθε τον κωδικό μου; γ) τι ενέργειες μπορώ να κάνω; η αμβισβητηση συναλλαγής στην τράπεζα μπορεί να στηριχθεί; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ω ναι, μόλις συνέβη και σε εμένα! Ευτυχώς είδα την ειδοποίηση στο εμαιλ στο κινητο, και πηρα τηλ το efood και ακυρωσα την παραγγελια (στα Ιωαννινα!) Τελικα φιλε μου εβγαλες ακρη? 1
mypagio Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ω ναι, μόλις συνέβη και σε εμένα! Ευτυχώς είδα την ειδοποίηση στο εμαιλ στο κινητο, και πηρα τηλ το efood και ακυρωσα την παραγγελια (στα Ιωαννινα!) Τελικα φιλε μου εβγαλες ακρη? Καλησπερα. Νόμιζα είχε κλείσει αυτό το ποστ αν και το παρακολουθουσα. Καλως το ανοίξατε γιατί μάλλον η δραστηριότητα έχει μετακινηθεί προς Ιωάννινα. Προσφατα μέλος του Insomnia μου αποκάλυψε τη δική του περιπέτεια, στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου φυσικά ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ. Τον χρέωσαν 70 περίπου ευρώ, και δεν μπόρεσε να ακυρώσει τις παραγγελίες. Σε επικοινωνία με το efood του είπαν ότι αυτές παραδόθηκαν κανονικά, ενώ όταν επικοινώνησε με τα καταστήματα του είπαν ότι δεν τις παρέδωσαν καθώς τα κρούσματα στην πόλη έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να μην παραδίδουν πλέον περίεργες και ασαφής παραγγελίες, ούτε φυσικά στο δρόμο. Όπως έλεγα και τότε, η efood το γνωρίζει φυσικά αλλά ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ. Τώρα ή είναι δουλειά εκ των έσω που πουλάει στοιχεία πελατών κάποιος έναντι αμοιβής ή είχαν - έχουν κάποιο leak και η λίστα ολόκληρη έχει διαρρεύσει. Μία δική μου εκτίμηση είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για φοιτητές και ότι στα κλειστά φοιτητικά φόρουμ, πιθανόν κυκλοφορεί κάποια λίστα ή κάποια πληροφορία για να γλιτώνουν "οι φτωχοί" φοιτητές τα έξοδα της σιτησης με παράνομο τρόπο. Όσων αφορά τη δικιά μου υπόθεση, είχα πει και τότε ότι προσωπικά δεν με συμφέρει οικονομικά να μπω σε δικαστική διαμάχη με την efood. Έκανα τις καταγγελίες μου, προχώρησα και σε καταγγελία στην προστασία καταναλωτών, αλλά πλέον, βλέποντας ότι το θέμα παίρνει έκταση, αποφάσισα να το διαρρευσω στον Τύπο. Ήδη φίλος δημοσιογράφος μαζεύει στοιχεία για να προχωρήσει σε δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Και φυσικά εκεί είμαι να καταθέσω την προσωπική μου ιστορία. Είναι ένας πολύ σοβαρός μοχλός πίεσης όπου εκεί κάποιος θα κάνει δημοσιογραφικη έρευνα και θα βγουν όλα προς τα έξω, ελπίζοντας να βρούμε και άλλα θύματα ώστε να προχωρήσουμε σε ομαδική καταγγελία κατά της εταιρείας. Γιαυτο λοιπόν καλό είναι, σε όσους συμβαινει και είστε μέλη του Insomnia, να το γράφετε εδώ ώστε να γνωρίζουμε ποιοι έχουν πέσει θύμα απάτης, και, όσοι επιθυμούν, να το προχωρήσουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί. Δύο πράγματα μονο: 1) Όσοι συνεχίζετε να είστε μέλη του efood και επιθυμείτε να συνεχισετε να είστε, για δικούς σας λόγους, ΣΒΉΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ-ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΏΝ. Και μην τα αποθηκεύστε στην εφαρμογή. 2) Όσοι έχετε πέσει θύματα της απάτης αυτής, σας παρακαλώ κρατήστε ΌΛΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ (email επικοινωνίας, screenshots κλπ) καθώς και προτιμήστε κάθε επικοινωνία σας με φορείς και την εταιρεία να είναι γραπτώς για να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία με τις απαντήσεις. Εδώ είμαστε και θα τα λέμε. Καλή συνέχεια σε όλους. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από mypagio 11 3
StamTheMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, mypagio είπε Μία δική μου εκτίμηση είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για φοιτητές και ότι στα κλειστά φοιτητικά φόρουμ, πιθανόν κυκλοφορεί κάποια λίστα ή κάποια πληροφορία για να γλιτώνουν "οι φτωχοί" φοιτητές τα έξοδα της σιτησης με παράνομο τρόπο. Μ αρεσει η φαντασια σου,χωρις πλακα. Σε ολο αυτο το θεμα παρακολουθω τις υποθεσεις και τις εικασιες σου. Φιλικη συμβουλη,μην υποθετετε,γενικοτερα. Αν ειχε διαρευσει στα "κλειστα φορουμ" η λιστα του σιντλερ,θα ειχε βρωμισει ο κοσμος,μιας και οι φοιτητες φημιζονται για την καλη κριση τους. 3
mypagio Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μ αρεσει η φαντασια σου,χωρις πλακα. Σε ολο αυτο το θεμα παρακολουθω τις υποθεσεις και τις εικασιες σου. Φιλικη συμβουλη,μην υποθετετε,γενικοτερα. Αν ειχε διαρευσει στα "κλειστα φορουμ" η λιστα του σιντλερ,θα ειχε βρωμισει ο κοσμος,μιας και οι φοιτητες φημιζονται για την καλη κριση τους. Δεν μπορώ δηλαδή να πω την άποψή μου; προσωπική άποψη είναι και δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να την δημοσιεύω. Το αν δεν συμφωνείς είναι δικό σου θέμα. Το ότι συμβαίνει σε πόλεις με πολύ φοιτητικό πληθυσμό, το ότι οι αναφερόμενος ηλικίες που εμφανίστηκαν να παραλάβουν είναι ηλικίας 18-22 και ότι είναι μια ηλικιακή ομάδα που έχει άριστη σχέση με την τεχνολογία και δεν φημίζεται για την ωριμότητα της, με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα. Δεν μίλησα για καμιά λίστα του Σιντλερ ούτε για οτιδήποτε άλλο. Είμαι σε θέση ΝΑΙ να κάνω υποθέσεις καθώς είμαι παθών και προς τα εκεί κατευθυνομαι. Εαν εσύ έχεις κάποια άλλη άποψη, μπορείς ελεύθερα να τη δημοσιευσεις. Η όλη ενασχόληση μου όμως, περίπου 20 χρόνια με το διαδίκτυο με οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα τα οποία πιστεύω ότι έχω δικαίωμα να τα διατυπώσω έστω και αν κάποιοι δεν συμφωνούν. Απο εκεί και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπερασματα. 2
Vasileios-gr Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Το οτι τον χρεώσανε 70 ευρώ χωρίς OTP πραγματικά με ξεπερνάει. Το ότι κυκλοφορουν οι αριθμοί σε κλειστά φοιτητικά foroum ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι μια φορά μπορουν να χρησιμοποιηθούν και μετά ο κάτοχος θα πάρει τα μέτρα του , όχι απλά με ξεπερνάει, με τρελένει. 1
mypagio Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 41 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Το οτι τον χρεώσανε 70 ευρώ χωρίς OTP πραγματικά με ξεπερνάει. Το ότι κυκλοφορουν οι αριθμοί σε κλειστά φοιτητικά foroum ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι μια φορά μπορουν να χρησιμοποιηθούν και μετά ο κάτοχος θα πάρει τα μέτρα του , όχι απλά με ξεπερνάει, με τρελένει. 1) 70 ευρώ 3 σπαστές παραγγελίες. 2) Μία φορά τους φτάνει δεν χρειάζεται. Άλλωστε είναι και τόσες χιλιάδες οι χρήστες της εφαρμογής. Next θύμα.... 3) Έστω πχ. άτομο που δεν έχει βάλει αληθινό email (και εγώ πολλές φορές βάζω το 15ο e-mail) [email protected] απλά για να μη μου σπάνε τα νεύρα με πολλές ειδοποιήσεις. ή Άτομο μεγάλης ηλικίας "Παιδάκι μου κάτι μου ήρθε το κινητό μου άσε θα το δεις μέσα στην εβδομάδα". Μέχρι να το πάρει χαμπάρι, φέξε μου και γλίστρησα. Αν και αν ήμουν στη θέση τους, μία φορά θα το χρησιμοποιούσα μη με πάρουν χαμπάρι. Και λογικό φαντάζομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις