rackal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, makis269 είπε Για τρία σουβλάκια με πίτα στην φυλακή. Επίσης για 3 σουβλάκια χρεώνουν 20 ευρώ και αργεί μιάμιση ώρα... Φυλακή και το κατάστημα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από rackal 2
neoxrated Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, mypagio είπε Το ξαναλέω. Πολλές ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ έχουν σαν όρο την επίδειξη της κάρτας, ίσως και της ταυτότητας για επιβεβαίωση όπως η you (τυχαίο παράδειγμα αν ψάξεις θα βρεις και άλλες). Επίσης η εταιρεία αναφέρει ότι ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ τα δεδομένα του κινητού που κάνει την παραγγελία. Με λίγη καλή διάθεση ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ θα μπορούσαν να το λύσουν: Αυτά τα ωραία. εχω παραγγειλει χιλιαδες φορες μεσω ιντερνετ, ποτε δεν μου ζητησε κανεις στοιχεια, ισως ελαχιστες εταιρειες το ζητανε, αλλα εγω δεν θα κατσω να παρω απο εκει να πληρωσω πιο ακριβα κατι που βρισκω σε αλλο καταστημα με χαμηλοτερη τιμη και δεν ζηταει... και το πιο απλο στο ειπα στα σουπερμαρκετ δεν ζητανε ταυτοτητα, και σε κανενα καφε, φαγαδικο, οτιδηποτε οταν πας να πληρωσεις με φυσικη καρτα (που θα μπορουσε καποιος να στην εχει κλεψει και να πληρωσει ανεπαφα). επισης δεν θα μου αρεσε οπουδηποτε παω να παρω π.χ. ενα ψωμι να δειχνω την ταυτοτητα μου γιατι μετα πολυ πιθανο να ειχα αλλα προβληματα. ειναι γενικα προβληματα με το ηλεκτρονικο χρημα....
dbrillis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Εχει χαθει το νοημα του thread. Ελάχιστοι καταλαβαίνουν τον TS και γιατί αυτο που εγινε εχει σημασία. Οι πιο πολλοί έρχονται με φορα από τα social media ωπου καθε μερα λενε τις εξυπνάδες τους, ακυρώνουν το συμπαν(στα λόγια) και η ζωη συνεχίζεται. Ο @mypagio μας εξηγησε πολυ καλα και τι συνέβη και τι έπραξε μετά και που κατέληξε. Εγω προσωπικά τον καταλαβαίνω απόλυτα. Ας ζητησουμε να κλειδωθεί το θεμα πριν γίνει ακομα χειρότερο απο εξυπνάδες. 13
mypagio Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, neoxrated είπε εχω παραγγειλει χιλιαδες φορες μεσω ιντερνετ, ποτε δεν μου ζητησε κανεις στοιχεια, ισως ελαχιστες εταιρειες το ζητανε, αλλα εγω δεν θα κατσω να παρω απο εκει να πληρωσω πιο ακριβα κατι που βρισκω σε αλλο καταστημα με χαμηλοτερη τιμη και δεν ζηταει... και το πιο απλο στο ειπα στα σουπερμαρκετ δεν ζητανε ταυτοτητα, και σε κανενα καφε, φαγαδικο, οτιδηποτε οταν πας να πληρωσεις με φυσικη καρτα (που θα μπορουσε καποιος να στην εχει κλεψει και να πληρωσει ανεπαφα). επισης δεν θα μου αρεσε οπουδηποτε παω να παρω π.χ. ενα ψωμι να δειχνω την ταυτοτητα μου γιατι μετα πολυ πιθανο να ειχα αλλα προβληματα. ειναι γενικα προβληματα με το ηλεκτρονικο χρημα.... Δεν καταλαβαίνεις τι λέω, ή δεν θέλεις να καταλάβεις: Άλλο να είσαι εκεί να τη δώσεις, να σου το φέρουν σπίτι σου και να παραλάβεις εκεί και άλλο "να έχεις πληρώσει ηλεκτρονικά" και να εμφανιστείς σε έναν δρόμο στις 3 το πρωί. Οι συνθήκες παίζουν ρόλο. Φυσικά και στις 2 πρώτες μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστή πιστωτική, αλλά πρέπει να είσαι χαζός γιατί θα σε βρούνε και θα σε πιάσουνε. Αυτό λέω τόση ώρα. 3
neoxrated Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 ωραια, για μενα ειναι ακριβως το ιδιο, αν ειχες βαλει καπως να σου ερχετε ειδοποιηση με οποιαδηποτε αγορα, θα μπορουσες να ενημερωνες καταστημα και αστυνομια να πηγαιναν εκεινοι το delivery, τελος παντων εσυ καλα εκανες και μας ειπες την εμπειρια σου, ωστε ο κοσμος να γνωριζει και αυτην την περιπτωση και ετσι να σκεφτεται λιγο παραπανω πριν βαλει τα στοιχεια του καπου να αποθηκευθουν στο διαδικτυο. Εγω παροτι γνωριζω τους κινδυνους και εχω και καρτα disposal, βαριεμαι να βαζω τον αριθμο καθε φορα και ετσι εχω κι εγω μια αποθηκευμενη σταθερη καρτα, μιας και οι πιθανοτητες ειναι πολυ μικρες αλλα υπαρκτες, να συμβει κατι παρομοιο. Αν μου τυχει, το πολυ πολυ να κερασω κι εγω μερικα σουβλακια κανα πιτσιρικι και να βαλω μυαλο. Για το οτι θα σε πιασουν γενικοτερα, ειναι αλλου παππα ευαγγελιο, μεχρι και απο ΑΤΜ τραβανε λεφτα με κλεμενες καρτες (που σε τραβαει καμερα), του πατερα μου του χαν κλεψει και ταυτοτητα και σηκωσαν λεφτα απο τραπεζα, τελειως διαφορετικο ατομο και ευτυχως η υπογραφη δεν ειχε καμια σχεση και ετσι δικαιωθηκε στο δικαστηριο, τους απατεωνες ακομα τους ψαχνουν.... διαρροη στοιχειων και χακαρισμα εχουν γινει σε πολυ μεγαλυτερες εταιρειες απο ενα efood, μπορει να συμβει και στις καλυτερες οικογενειες. Γενικοτερα, ειναι να μη σου τυχει. @dbrillisαν αναφερεσαι σε μενα, δεν εχω ορεξη για εξυπναδες, ισα ισα αρχικα προσπαθησα να σκεφτω τι ακριβως συνεβη και να βοηθησω, μετα αφου αποκλειστηκαν οι περισσοτερες περιπτωσεις, καταλαβα οτι υπαρχει ειτε διαρροη (απο efood απο καποιο υπαλληλο), ειτε κολλησε καποιο ιο και δεν ειναι ανιχνευσιμος, ειτε καποιος μεγαλος hacker τον εβαλε στο ματι ειτε ο ιδιος λεει κατι που δεν ισχιει ετσι κουβεντα να γινεται (πραγμα που δεν το πιστευω, οπως ειπα φαινεται πειστικος και λεει οτι εχει και αποδειξεις). Ομως απλα σκεφτομενος την περιπτωση αυτη, βλεπω οτι γενικοτερα ειμαστε εκτεθημενοι χρησιμοποιωντας ηλεκτρονικο χρημα, online αγορες, ανεπαφες συναλλαγες, google pay κτλ. Και είναι κατι που δεν συμβαινει μονο στο efood, το scam εχει εξελιχθει αρκετα... 1
kostaspatra Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) διαβάζοντας παραπάνω οτι μιλησες με δικηγορο κλπ, προταθηκε η προσφυγη στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομένων? ρωταω γιατι προκειται για προφανης παραβιαση (και του GPDR) αφου εκτιθενται ονοματα, διευθυνσεις και τηλέφωνά σου. Και κάθε διαρροη πρέπει να γνωστοποιηθεί στην αρχή σε ορισμένο χρονικό διάστημα (απο την πλευρα του e-food). Ισως αυτο να εχει πιο αμεσο αποτελεσμα απο καποια μήνυση ή δικαστική διαμάχη. Με την έννοια οτι θα ζητηθουν εξηγησεις απο την εταιρια, θα υποχρεωθει το e-food να ψαξει τις τρυπες, ωστε τουλαχιστον να μην συνεχιστουν οι διαρροές. Και μετά ερχονται προστιμα, διολου ευκαταφρόνητα...αν το συστημα δουλέψει σωστα βέβαια.... Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από kostaspatra 4
ScorpioJD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μπορείς να δεις αν έχει ξαναγίνει τέτοιο παράπονο για Θεσσαλονίκη; (γκουγλαρε το). Αν ναι πάει να πει πως κάποιος τσιμπάει απο εδώ κι από εκεί... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mypagio είπε Καλησπέρα σας, Είχα συνάντηση σήμερα με τον δικηγόρο όπως είχα αναφέρει και εχτές, αλλά και με έναν επαγγελματία σύμβουλο ασφαλείας, όπου πριν πάμε στο τμήμα για την μήνυση, είπαμε να πιούμε έναν καφέ και να μιλήσουμε. Επιστρέφοντας στο σπίτι έπεσα επάνω στη δημοσίευση του φίλου @MikeJ την οποία διάβασα προσεκτικά και χαίρομαι που πάνω κάτω αναφέρθηκε στα θέματα που συζήτησα: Όπως καταλαβαίνετε το να κάνεις μήνυση σε μια μεγάλη εταιρεία δεν είναι απλό πράγμα και μπορεί να σου γυρίσει μπουμερανγκ οπότε ήθελα να είναι προσεκτικές οι κινήσεις μου. Ζήτησα λοιπόν την συνδρομή ειδικού και επαγγελματία στα θέματα ασφαλείας. Η πρώτη ερώτησή του ήταν "ποιος είναι ο τελικός στόχος σου και με ποιο αποτέλεσμα θα είσαι ικανοποιημένος." Η αλήθεια είναι ότι ενώ πολλές φορές είχα γυρίσει στο μυαλό μου αυτή την ερώτηση, του απάντησα ότι θα ήθελα να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την διαρροή των δεδομένων μου. Λίγο πολύ μου απάντησε όπως είπε και ο @MikeJ "Λυπάμαι αλλά άκρη δεν θα βγάλεις. Μπορεί να σε κατηγορήσουν ότι έδωσες κάπου τον κωδικό σου, ότι συνδέθηκες σε κάποιο δίκτυο κλπ" πράγμα το οποίο μπορεί να τραβήξει πολύ μακριά και να εξουθενωθείς οικονομικά. Είναι ο λόγος σου απέναντι στον δικό τους." Εάν ήμασταν αρκετοί 100-200-1000 που είχαμε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και κάναμε ομαδική καταγγελία, ναι τότε θα μπορούσε να βγει κάτι και να διεκδικήσουμε και αποζημίωση. Αλλά από την στιγμή που εγώ απλά "ισχυρίζομαι" ότι συνέβη η διαρροή των στοιχείων μου, τότε ο ισχυρισμός μου καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο. Η ΔΗΕ θέλει καταγγελία για να προχωρήσει και ΑΝ της δώσει η εταιρεία στοιχεία η οποία μπορεί να ισχυριστεί το οτιδήποτε "είχαμε απώλεια δεδομένων λόγω διακοπής ρεύματος και δεν κράτησε το backup" και άλλα ωραία πράγματα. "Το να πιάσεις (αν πιάσεις) 3 (πιθανόν φοιτητές) πιτσιρικάδες που έχουν βρει τρόπο να τρώνε τσάμπα χρησιμοποιώντας κάποιο data leak ή κάποιο vulnerability του συστήματος, δεν θα κερδίσεις κάτι. Ούτε θα τιμωρηθούν, άντε να φάνε 3 μήνες με αναστολή λόγω πρότερου έντιμου βίου κλπ, ούτε αποζημίωση θα πάρεις ούτε τίποτα. Εν κατακλείδι, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα." Η αλήθεια είναι ότι όλοι θέλουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά αποδεικνύεται πολύ δύσκολο ειδικά αν είσαι μόνος σου. Η μόνη συμβουλή που μου έδωσε είναι να κάνω μια καταγγελία στην Προστασία Καταναλωτή όπου αυτοί ψάχνουν ανεξάρτητα και εάν υπάρχουν αρκετές καταγγελίες, τότε με δικά τους μέσα θα κάνουν τα απαραίτητα. Αλλιώς δύσκολο. Καταλαβαίνω όλα τα παιδιά εδώ μέσα που μπορεί να έζησαν παρόμοιες εμπειρίες με ανάλογες ή πιο δύσκολες συνθήκες, ίσως να περίμεναν κάτι πιο δυναμικό από μέρους μου, όμως σκεπτόμενος πιο ψύχραιμα, κατέληξα ότι δεν μπορώ να ξεκινήσω μόνος μου σταυροφορία. Από εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι ο σκοπός μου έχει επιτευχθεί έστω και εάν δεν ήταν αυτός πρωταρχικά: Να επιβεβαιωθεί ότι η εταιρεία Efood είναι μια ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και εντελώς ΤΡΥΠΙΑ εταιρεία για να χρησιμοποιείς την εφαρμογή της καθώς δεν προσφέρει καμία ασφάλεια στους χρήστες της, δεν μπορεί να εγγυηθεί προστασία στα προσωπικά τους δεδομένα και το πιο σημαντικό, ότι έχει πέσει θύμα είναι κυβερνοεπίθεσης ή data leak και δεν κάνει απολύτως τίποτα για την προστασία τους. Τουλάχιστον εγώ, και φαντάζομαι όλα τα παιδιά εδώ μέσα που ασχολήθηκαν, ενδιαφέρθηκαν και στήριξαν από την αρχή την αγωνία μου, την ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου απέναντι σε μία εταιρεία, που δεν γνωρίζαμε μέχρι χτες ότι είναι τόσα άθλια, από εδώ και στο εξής θα είμαστε μια ζωντανή δυσφήμιση, καθώς δεν της αξίζει κάτι άλλο. Τέλος, θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σε αυτό το brainstorming, όσους ασχολήθηκαν και απάντησαν με όσα οι ίδιοι γνώριζαν, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους μαζί μας καθώς όλοι μάθαμε από κάτι και πλέον θα είμαστε πιο προσεκτικοί. Έχουμε πλέον 18 σελίδες που μπορεί ο καθένας να διαβάσει, να σχηματίσει άποψη και να βγάλει τα συμπεράσματά του σε ένα τόσο "δυνατό" φόρουμ, όπως το Insomnia, που πραγματικά χαίρομαι που κλείνω μια δεκαετία ως μέλος της. Πέρα από την καταγγελία στην Ένωση Καταναλωτών και στην Προστασία του Πολίτη δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο δυστυχώς. Εάν μου ζητηθούν από τις αρχές στοιχεία, εννοείται θα τα προσκομίσω και ελπίζω κάποτε κάποια αρμόδια Αρχή να ενδιαφερθεί για όλα αυτά και να νιώσουμε μια μέρα, ηθική ικανοποίηση. Καλό σας βράδυ και σας εύχομαι υγεία και ασφάλεια για εσάς και τις οικογένειές σας. Μπράβο από μένα που το παλεψες/έψαξες έστω και με αυτή την κατάληξη. Για τις οποιες καταγγελίες κάνεις σε ένωση καταναλωτών και ΣτΠ συμβουλέψου πάλι δικηγόρο για να τις συντάξεις όσο το δυνατόν καλύτερα και να έχεις υπόψην τυχόν περιπτώσεις που μπορεί η εταιρεία να κινηθεί νομικά εναντίον σου. Ελπίζω αυτό το thread να μείνει στην πρώτη σελίδα της Google στην αναζήτηση και ειτε να κινητοποιήσει άλλους με το ίδιο πρόβλημα είτε να το βρει η ίδια η εταιρεία να κάνει εσωτερικό έλεγχο και να βρει που είναι το πρόβλημα (αν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα). Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___ 1
mypagio Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ScorpioJD είπε Μπορείς να δεις αν έχει ξαναγίνει τέτοιο παράπονο για Θεσσαλονίκη; (γκουγλαρε το). Αν ναι πάει να πει πως κάποιος τσιμπάει απο εδώ κι από εκεί... Ναι έχει ξαναγίνει περίπου 10 μέρες πριν. Τουλάχιστον αυτό μάθαμε από χρήστη του forum. Μπορεί να γίνεται και κάθε βράδυ αλλά να μην το μαθαίνουμε... Ίδιο σκηνικό, ίδια περιοχή, ίδια αιτιολογία ακριβώς (είμαστε από κάτω), διαφορετική διεύθυνση... Γιαυτό ήμουν κάθετος στο ότι είναι τρύπια εταιρεία. Εάν δεν παίζει κάτι άλλο, έχουν σοβαρό πρόβλημα και το αγνοούν. Ή δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Στις 20/1/2021 στις 10:44 ΠΜ, sdancer75 είπε Εγινε το ίδιο και σε μένα στις 22/01/2021 μέσω eFood. Το Efood ΔΕΝ μου έκανε επιστροφή όπως και το PayPal για Unauthorized Transaction. Δεν ξέρω πως απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό μου, αλλά η τακτική είναι να βάζουν τυχαίες διευθύνσεις και να ζητάνε να παραδοθεί η παραγγελία ...... στον δρόμο. Και η eFood ΔΕΝ ζητάει ταυτότητες.. Ουγκάντα !!! Εγώ Λάρισα, αυτοί Θεσ/νικη. Μάλιστα στην τελευταία παραγγελία που δεν είχε παραδοθεί ακόμη ζήτησα από το eFood γραπτώς και τηλεφωνικώς την καταγγελία της υπόθεσης με άμεση κλήση της αστυνομίας ώστε με την παράδοση να τους πιάσουν. Ξέρετε τι έκαναν? Απολύτως τίποτε, απλά την ακύρωσαν. Σας επισυνάπτω σχετική φωτογραφία από τον λογαριασμό μου. 2 ώρες πριν, kostaspatra είπε διαβάζοντας παραπάνω οτι μιλησες με δικηγορο κλπ, προταθηκε η προσφυγη στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομένων? ρωταω γιατι προκειται για προφανης παραβιαση (και του GPDR) αφου εκτιθενται ονοματα, διευθυνσεις και τηλέφωνά σου. Και κάθε διαρροη πρέπει να γνωστοποιηθεί στην αρχή σε ορισμένο χρονικό διάστημα (απο την πλευρα του e-food). Ισως αυτο να εχει πιο αμεσο αποτελεσμα απο καποια μήνυση ή δικαστική διαμάχη. Με την έννοια οτι θα ζητηθουν εξηγησεις απο την εταιρια, θα υποχρεωθει το e-food να ψαξει τις τρυπες, ωστε τουλαχιστον να μην συνεχιστουν οι διαρροές. Και μετά ερχονται προστιμα, διολου ευκαταφρόνητα...αν το συστημα δουλέψει σωστα βέβαια.... Το Efood από τη στάση του έδειξε ότι δεν θα κάνει τίποτα. Απλά αγνοεί το γεγονός. Σιγά μη βάλει τα χέρια του να βγάλει τα μάτια του. Και μόνο η απουσία επικοινωνίας της εταιρείας και καμία διάθεση να κατανοήσει και να λύσει το πρόβλημα δείχνει ότι μάλλον προσπαθούν να το κουκουλώσουν. Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω. Αν μπεις στο site της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, θα δεις ότι δεν είναι απλό να κάνεις μια καταγγελία και ότι είναι ολόκληρη διαδικασία. Χρειάζεται πολλά πράγματα και νομίζω πρέπει να την υποβάλει δικηγόρος και όχι εγώ αυτοπροσώπως. Και εκεί ένα μπάχαλο. Από την σελίδα τους πάντως δεν έβγαλα άκρη. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από mypagio
StamTheMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mypagio είπε άλλο "να έχεις πληρώσει ηλεκτρονικά" και να εμφανιστείς σε έναν δρόμο στις 3 το πρωί. Θα στο πω αλλη μια φορα,γιατι βλεπω οτι ακομα το εχεις στο μυαλο σου για καποιο λογο. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!! Ποσα πιτσιρικια βλεπεις καθημερινα να αραζουν σε πλατειες,σκαλακια,παγκακια κτλ; Αυτοι αν αραζουν εκει 2-3 ωρεςθα πεινασουν,και μαντεψε,ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ. Πιθανοτατα καποιος θα πληρωσει με καρτα και οι φιλοι του θα του τα δωσουν στο χερι,για να μην πληρωνουν ξεχωριστα το διανομεα ( πολυ συχνο προβλημα ) . Πολλες φορες μου σκαει παραγγελια που λεει Ναυαρινου ΧΧ και σχολιο " στα παγκακια"/"καθομαστε στην εκκλησια"/"ειμαστε κατω" κτλ. Θες να ζηταμε δλδ απο τον καθενα ταυτοτητα; Βγαλτο απο το μυαλο σου αυτο.Επειδη εσυ δε θες να το δεχθεις,δε σημαινει οτι για τον υπολοιπο πλανητη ειναι λαθος. Και στην τελικη πες οτι τους ελεγχω. Ξερουν το ονομα σου και μου το λενε οταν τους ρωταω. ΜΕΤΑ ΤΙ; ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ;ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ;ΤΙ Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από StamTheMan 2 1
mypagio Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Θα στο πω αλλη μια φορα,γιατι βλεπω οτι ακομα το εχεις στο μυαλο σου για καποιο λογο. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!! Ποσα πιτσιρικια βλεπεις καθημερινα να αραζουν σε πλατειες,σκαλακια,παγκακια κτλ; Αυτοι αν αραζουν εκει 2-3 ωρεςθα πεινασουν,και μαντεψε,ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ. Πιθανοτατα καποιος θα πληρωσει με καρτα και οι φιλοι του θα του τα δωσουν στο χερι,για να μην πληρωνουν ξεχωριστα το διανομεα ( πολυ συχνο προβλημα ) . Πολλες φορες μου σκαει παραγγελια που λεει Ναυαρινου ΧΧ και σχολιο " στα παγκακια"/"καθομαστε στην εκκλησια"/"ειμαστε κατω" κτλ. Θες να ζηταμε δλδ απο τον καθενα ταυτοτητα; Βγαλτο απο το μυαλο σου αυτο.Επειδη εσυ δε θες να το δεχθεις,δε σημαινει οτι για τον υπολοιπο πλανητη ειναι λαθος. Θα σου αντιστρέψω την ερώτηση: Το ότι είναι φυσιολογικό για σένα που το έχεις συνηθίσει (και δεν σε κατηγορώ) να παραδίδεις στον δρόμο στις 3 το πρωί, δεν σημαίνει ότι και για τους υπόλοιπους είναι. Και είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι. Είπα και παραπάνω αλλά μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε: δεν είπα να ζητάς ταυτότητα από τον καθένα. Είπα όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε βάζουν σε σκέψεις. Από την άλλη το ότι κατανοώ πλήρως τη φιλοσοφία "και τι θες να κάνω ρε φίλε, να το παίξω εγώ μπάτσος για 3 πιτόγυρα; να κάτσω να μπλέξω και μπορεί να φάω και ξύλο; κλεμμένη - ξεκλεμμενη χέστηκα εγώ τα λεφτά μου τα πήρα. Ας βγάλουν οι άλλοι άκρη...", δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσω κιόλας μαζί της. Άλλο το φυσιολογικό και άλλο "άσε ρε φίλε που να μπλέξω τώρα". Και δεν νομίζω ότι για τον υπόλοιπο πλανήτη είναι φυσιολογικό, ίσως για κάποιους που από τη δουλειά αυτή έχουν πάθει ανοσία σε τέτοια περιστατικά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις εμπειρίες του στο ξαναείπα. Όσο και να προσπαθείς εμένα να με πείσεις ότι είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο, δεν θα μπορέσω ποτέ να το καταλάβω. Πες με βλάκα και ηλίθιο να τελειώνουμε. 15 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Και στην τελικη πες οτι τους ελεγχω. Ξερουν το ονομα σου και μου το λενε οταν τους ρωταω. ΜΕΤΑ ΤΙ; ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ;ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ;ΤΙ Απλό. Δείξε μου την πιστωτική που έκανες την παραγγελία και μία ταυτότητα. Ταυτοποίηση λέγεται. Απλά ας μην το συνεχίσουμε άλλο. Κατάλαβα.... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από mypagio 1
Vault13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mypagio είπε Θα σου αντιστρέψω την ερώτηση: Το ότι είναι φυσιολογικό για σένα που το έχεις συνηθίσει (και δεν σε κατηγορώ) να παραδίδεις στον δρόμο στις 3 το πρωί, δεν σημαίνει ότι και για τους υπόλοιπους είναι. Και είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι. Είπα και παραπάνω αλλά μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε: δεν είπα να ζητάς ταυτότητα από τον καθένα. Είπα όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε βάζουν σε σκέψεις. Από την άλλη το ότι κατανοώ πλήρως τη φιλοσοφία "και τι θες να κάνω ρε φίλε, να το παίξω εγώ μπάτσος για 3 πιτόγυρα; να κάτσω να μπλέξω και μπορεί να φάω και ξύλο; κλεμμένη - ξεκλεμμενη χέστηκα εγώ τα λεφτά μου τα πήρα. Ας βγάλουν οι άλλοι άκρη...", δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσω κιόλας μαζί της. Άλλο το φυσιολογικό και άλλο "άσε ρε φίλε που να μπλέξω τώρα". Και δεν νομίζω ότι για τον υπόλοιπο πλανήτη είναι φυσιολογικό, ίσως για κάποιους που από τη δουλειά αυτή έχουν πάθει ανοσία σε τέτοια περιστατικά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις εμπειρίες του στο ξαναείπα. Όσο και να προσπαθείς εμένα να με πείσεις ότι είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο, δεν θα μπορέσω ποτέ να το καταλάβω. Πες με βλάκα και ηλίθιο να τελειώνουμε. Η εξαιρεση δεν μπορει να καταργησει τον κανονα. Δεν συμφωνω με αυτα που λες, ποναει κεφαλι,,,κοβει κεφαλι; Μια απλη και γρηγορη λυση θα ηταν το ΟΤP σε καθε ηλεκτρονικη συναλλαγη μεσω της καρτας σου, οχι του EFOOD. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από Vault13
SabotazNic Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, ASFE είπε Γιατι στο twitter τρενταρε το cancel wolt πριν 2-3 μερες Να μαντεψω, για εκεινον τον freelancer που παρεδιδε φαγητα μεσα στα χιονια? /offtopic
NickTG Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 4 hours ago, mypagio said: Πολλές ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ έχουν σαν όρο την επίδειξη της κάρτας, ίσως και της ταυτότητας για επιβεβαίωση όπως η you (τυχαίο παράδειγμα αν ψάξεις θα βρεις και άλλες). Έχοντας παραγγείλει πάντως από το you και έχοντας πληρώσει με κάρτα δεν μου ζητήθηκε ποτέ ούτε η κάρτα ούτε η ταυτότητα στην παραλαβή.
dkmaster Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Παίδες, όσοι λέτε για OTP, και ειδοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο, μάλλον δε διαβάσατε καθόλου το θέμα. Ήρθε μέιλ με την επιβεβαίωση της παραγγελίας, έλαβε γνώση δηλαδή ο χρήστης, αλλά μαντέψτε 1.30 το πρωί κοιμόταν ο άνθρωπος. Και OTP να είχε πάλι θα κοιμόταν. Δεν θα άλλαζε κάτι στην προκειμένη περίπτωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις