Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mypagio είπε

Ειδικά άν ήταν κανένας Πακιστάν, στα @@ του. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν να πάει σπίτι του

Μέχρι τώρα σε υποστήριζα, τώρα αντε να σου φάνε και τα υπόλοιπα 

• Like 14
  • Thanks 7
  • Απαντ. 385
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 hours ago, mypagio said:

Αλλά είπαμε. Ειδικά άν ήταν κανένας Πακιστάν, στα @@ του. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν να πάει σπίτι του.

Ε ναι. 

Ενώ όταν είναι Έλληνας ζητάει ταυτότητα, Ε9, το όνομα του αγαπημένου δασκάλου και έναν μάρτυρα που να πιστοποιεί τα λεγόμενα του πρώτου. 

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Καλα ηρεμησε :P

Γιατι , τοσο δυσκολο ειναι κατα την παραδοση να ζηταει το pin απο τον πελατη;

Σιγουρα θα εισαι πιο ασφαλες εκτος κ αν και εκει έχουν πρόσβαση οσοι κανουν αυτες τις παραγγελιες.

Επισης, αλλοι τροποι ειναι πιο δυσκολοι για ταυτοποιηση για τους λογους που αναφερθηκαν.

Αν εγω θελω να παραγγειλω για αλλον φαγητο που ειναι σε αλλη περιοχή-πολη, η ταυτοποιηση με ταυτοτητα κ καρτα δεν παιζει. Ενω με pin μια χαρα θα παιξει αφου του το στειλω με ενα μήνυμα.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Συζητηθηκε και Pin για την παραλαβη,ισως και καποια συμβολαιογραφικη παρασταση.

10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Υπερβολή η ταυτότητα. Καλύτερο το σύστημα με το PIN. 

-Αλτ, τις ει?

-Ντελίβερι

-Προχώρει ντελιβερεύον. Αλτ.

-4

-Αλτ, προχώρει στο παρασύνθημα

-5

-Ελεύθερος προς παράδοση

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, rackal είπε

Λύσε μου μια απορία, μιας που μας έχεις βάλει όλους σε σκέψη.

Η κλεμμένη παραγγελία δεν σου ήρθε στο email;

Γιατί στο efood όταν παραγγέλνεις σου στέλνει και email επιβεβαίωσης.

Θα του ήρθε αλλά ήταν μια η ώρα το βράδυ. Θα κοιμόταν. Άσε που το Gmail app αργεί ορισμένες φορές να σε ειδοποιήσει για νέο mail...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2022 στις 3:14 ΠΜ, mypagio είπε

Καλησπέρα. 

Χτες έκανα, μετά από καιρό, ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα παρήγγειλα κάτι να φάω μέσω efood. Το προτιμάω γενικά σε μέρη που δεν ξέρω καθώς οι βαθμολογίες βοηθούν στο να μην πάθεις καμία δηλητηρίαση. 

Το βράδυ στις 1:30, μου έρχεται ειδοποίηση στο κινητό ότι έχει γίνει παραγγελία μου στη Θεσσαλονίκη, σε άλλο σημείο από αυτό που μένω, με τα πλήρη στοιχεία μου και πληρωμή με την κάρτα που έχω αποθηκευμένη. Στα σχόλια γράφει "είμαστε από κάτω" ώστε ο διανομεας να μην καλέσει το κινητό κια ενημερωθω εγώ. 

Επικοινώνησα με την εταιρεία, η οποία στη συνέχεια επικοινώνησε με το κατάστημα για να ενημερωθούμε σε ποιον παραδόθηκε η παραγγελία αλλά είχα κλείσει λόγω ώρας. Αύριο θα έχω ενημέρωση. Σε ανάλογο ποστ σε άλλο μεγάλο φόρουμ που διάβασα, κατάλαβα ότι έχουν παρατηρηθεί κάποια παρόμοια φαινόμενα και σε άλλους. 

Το ερώτημά μου είναι:

α) με ποιον τρόπο απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό μου, εφόσον το χρησιμοποιώ μόνο εγώ από το κινητό μου. 

β) πως γίνεται στην πρώτη μου παραγγελία στην Θεσσαλονίκη να συμβαίνει αυτό; μήπως κάποιος εργαζόμενος στο κατάστημα που παράγγειλα το απόγευμα εδωσε τα στοιχεία μου αλλού; και αν ναι πως έμαθε τον κωδικό μου; 

γ) τι ενέργειες μπορώ να κάνω; η αμβισβητηση συναλλαγής στην τράπεζα μπορεί να στηριχθεί; 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Αφαιρείς την κάρτα (προ)χθες...να μην σου πω οτι κλείνεις και λογαριασμό και φτιάχνεις νέο.

(και αν έχεις και android δεν την ξαναβάζεις ποτέ θα προσέθετα, αλλά τώρα με το 2fa είναι πιο περίπλοκα τα πράματα)

Στις 28/1/2022 στις 11:00 ΠΜ, gpapadakis είπε

+1000 αντικαταστηστε την καρτα με κινητο με NFC. Αν δινεις καρτα μπορει να σου κλεψουν ολα τα στοιχεια της καρτας (αριθμο, ημερομηνια, CVV).

Παλιά έκρυβα-έσβηνα cvv (γιατί πολλοί υπάλληλοι είχαν την κακιά συνήθεια να παίρνουν την κάρτα μαζί τους για να την πάνε στο pos-φυσικά την είχα πει στους περισσότερους).

Πλέον έχω μία κάρτα με ελεγχόμενο όριο στο κινητό για συναλλαγές μέσω nfc.

21 ώρες πριν, Agmourk είπε

Δεν ξέρω αν σχετίζεται αλλά θα πω μια γνώμη. Κάποτε, είχα παραγγείλει σε σπίτι φίλου απο το κινητό μου με δεδομένα (όπως και εσύ) και απο τον λογαριασμό μου. Με δικό μου όνομα, δικό μου κωδικό κλπ. Άλλαξα την διέυθυνση και στις παρατηρήσεις το κουδούνι που θα φέρνανε την παραγγελία. Όλα καλά. Μετά απο λίγο καιρό (6μηνο) παρραγείλαμε απο τον λογαριασμό απο το ίδιο μαγαζί να φάμε (στο ενδιάμεσο είχα κάνει πολλές παραγγελίες, έχοντας αλλάξει διεύθυνση πλέον). Όταν πήγε η κοπέλα μου να πάρει το φαγητό, δεν το βρίσκανε γιατί το όνομα της παραγγελίας ήταν στο όνομα του κουδουνιού που κάναμε την πρώτη φορά. Πως βρέθηκε απο τις παρατηρήσεις, σε username δεν ξέρω. Επίσης, η διέυθυνση ήταν εκείνη της πρώτης φοράς, παρόλο που τσέκαρα και διπλοτσέκαρα ότι ήταν άλλη στον λογαριασμό όταν πραγματοποιήθηκε η παραγγελία. Στο τερματικό έβγαζε την παλιά που παραγγείλαμε. 

Πιθανολογώ, κάποια σύνδεση του τερματικού του καταστήματος με το δεδομένο κενό ασφαλείας της πλατφόρμας του e-food (απουσία 2FA + ένα άλλο παιδί εδώ μέσα που του κάνανε παραγγελίες αβέρτα πιο παλιά απο την χρεωστική). 

Κάρτα δεν χρησιμοποιώ, παρά μόνο paypal (ή μέσω nfc σε άλλες άγορες). Και με το paypal μου είχανε κάνει π@#$τια αφού ξαφνικά στις αγαπημένες λίστες βρέθηκα με κάτι τραγούδια αράβικα και μου έδειχνε ότι έπαιζε μουσική ένα υπολογιστής στην Γαλλία. Τα έσβησα, άλλαξα κωδικό και ησύχασα. 

Μήπως εννοείς και με το spotify;

20 ώρες πριν, vs_skg είπε

ψαξε deliveroo hacking και θα καταλαβεις

μετα τις ξενοφερτες τραπεζικες απατες εχουμε και τα ξενοφερτα account hacking😂😂

Ψηφιοποιηση της χωρας σε ολους τους τομεις

Που να δεις που τώρα που τα κινητά γίνονται pos τι έχει να γίνει στα στριμωξίδια.

Θα ξεπουλήσουν τα rfid-armor wallets.

10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Υπερβολή η ταυτότητα. Καλύτερο το σύστημα με το PIN. 

Σωστό, αλλά το θέμα είναι να μην φτάσουμε σαν τους courier που σου πετάνε το πακέτο και βάζουν ένα «π@π@ρόπουλος» και φεύγουν.

Ούτε ταυτότητες ούτε υπογραφές χρόνια τώρα και αν γίνει στραβή άντε βγάλε άκρη.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Που να δεις που τώρα που τα κινητά γίνονται pos τι έχει να γίνει στα στριμωξίδια.

Θα ξεπουλήσουν τα rfid-armor wallets.

Ή (wait for it) απλά έχεις κλειστό το NFC και το ανοίγεις μόνο όταν το χρειαστείς.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Ή (wait for it) απλά έχεις κλειστό το NFC και το ανοίγεις μόνο όταν το χρειαστείς.

Ακόμα καλύτερα: Χρησιμοποιείς το Tasker και το ρυθμίζεις να ανοίγει το NFC, μόνο όταν βρίσκεσαι σε συγκεκριμένα locations (όπως super market πχ).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Μέχρι τώρα σε υποστήριζα, τώρα αντε να σου φάνε και τα υπόλοιπα 

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Ε ναι. 

Ενώ όταν είναι Έλληνας ζητάει ταυτότητα, Ε9, το όνομα του αγαπημένου δασκάλου και έναν μάρτυρα που να πιστοποιεί τα λεγόμενα του πρώτου. 

Δεν το λέω ρατσιστικά. Ξεκολλήστε λίγο. Ο Πακιστανός από τη φύση του δεν θα χωθεί. Είναι η φύση του τέτοια.
Ο Έλληνας, αν του κόψει και λίγο, μπορεί να κάνει και τσαμπουκά. Πόσες φορές έχετε δει αλλοδαπό delivery (να μην νομίσετε ότι έχω θέμα με τους πακιστανούς) να κάνει τσαμπουκά σε έλληνα; Εγώ προσωπικά καμία.
Έρχονται delivery πακιστανοί στο σπίτι που είναι χίλιες φορές καλύτεροι και πιο ευγενικοί από τους Έλληνες. Δεν έχω κάτι μαζί τους.

1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

Θα του ήρθε αλλά ήταν μια η ώρα το βράδυ. Θα κοιμόταν. Άσε που το Gmail app αργεί ορισμένες φορές να σε ειδοποιήσει για νέο mail...

Από εκεί το κατάλαβα. Από το email. Αλλά η ώρα που έγινε η παραγγελία ήταν 1 το βράδυ και κοιμόμουνα. Ξύπνησα περίπου στις 2:30 και το είδα.

3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Πόσα χρόνια παρακολουθείς το forum; Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί πρακτικά συμβαίνει το αντίθετο : όλοι (ή τουλάχιστον, η συντριπτική πλειοψηφία) ξέρουν από όλα εδώ μέσα, έχουν άποψη για όλα και στην λένε σε γενικές γραμμές.

Από το 2012 είμαι αδερφέ. Έχω δει διάφορα. Δεν ζητάω κάποια υποστήριξη. Στην ουσία brainstorm κάνουμε μπας και βγάλουμε άκρη τι έγινε.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ ολα αυτα που γραφεται εχω την αισθηση οτι το χακαρισμα δεν ειναι ατομικο, αλλα ομαδικο. Πρεπει να υπαρχει τρυπα ασφαλειας στο efood ή να εχει διαρρευσει η βαση δεδομενων τους μεσω internet.

σιγουρα πανικοβαλες αρκετους insomniac με αυτα που λες, γιατι ολοι εχουμε efood, box , και πληρωνουμε με καρτα. Μας ηρθε απο εκει που δεν το περιμεναμε :) 

εχω την αισθηση οτι εχεις καρτα Εθνικης τραπεζας.(ρδελομπου δηλαδη)

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Απ ολα αυτα που γραφεται εχω την αισθηση οτι το χακαρισμα δεν ειναι ατομικο, αλλα ομαδικο. Πρεπει να υπαρχει τρυπα ασφαλειας στο efood ή να εχει διαρρευσει η βαση δεδομενων τους μεσω internet.

σιγουρα πανικοβαλες αρκετους insomniac με αυτα που λες, γιατι ολοι εχουμε efood, box , και πληρωνουμε με καρτα. Μας ηρθε απο εκει που δεν το περιμεναμε :) 

εχω την αισθηση οτι εχεις καρτα Εθνικης τραπεζας.(ρδελομπου δηλαδη)

Eurobank ήταν. Την έχω ακυρώσει ήδη και έβγαλα και άλλες 2 αποθηκευμένες κάρτες από μέσα.
Κρατάω ακόμα την εφαρμογή μόνο και μόνο για να έχω επικοινωνία μαζί τους ως πελάτης. Μόλις λήξει όλο αυτό την έσβησα και θα πάω στο BOX.

Σκοπός μου φυσικά δεν ήταν να πανικοβάλλω αλλά να ενημερώσω και να προσπαθήσω να καταλάβω τι πραγματικά έγινε.

Επεξ/σία από mypagio
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Ακόμα καλύτερα: Χρησιμοποιείς το Tasker και το ρυθμίζεις να ανοίγει το NFC, μόνο όταν βρίσκεσαι σε συγκεκριμένα locations (όπως super market πχ).

Το οποίο προϋποθέτει να έχεις ανοικτό GPS, σωστά; Οπότε άλλο ένα dependency.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mypagio είπε

Eurobank ήταν. Την έχω ακυρώσει ήδη και έβγαλα και άλλες 2 αποθηκευμένες κάρτες από μέσα.
Κρατάω ακόμα την εφαρμογή μόνο και μόνο για να έχω επικοινωνία μαζί τους ως πελάτης. Μόλις λήξει όλο αυτό την έσβησα και θα παω στο BOX.

Μην σβηνεις τιποτα, καντους μηνυση και παρτους χρηματα για διαρροη GDPR και hack κάρτας, Υποθεση στρωμενη στο πιατο εχεις.

Ειναι τοσο noobs στο efood που το παραδεχτηκαν κιολας…

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Μην σβηνεις τιποτα, καντοτς μηνυση και παρτους χρηματα για διαρροη GDPR και hack. Υποθεση στρομενη στο πιατο εχεις

Θα περιμένω μέχρι Δευτέρα και ετοιμάζω επιστολή τόσο για την ΔΗΕ όσο και για αυτούς, για να μιλήσω με κάποιον σοβαρό άνθρωπο και όχι με τους υπαλλήλους στο τηλεφωνικό κέντρο που δεν είναι και δουλειά τους να ξέρουν. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες της ΔΗΕ και από εκεί και πέρα θα μιλήσω και με δικηγόρο ειδικό για θέματα GDPR.

Άλλο ένα φάουλ της εταιρείας όπου ακόμα δεν έχει πάρει τηλέφωνο να ενημερωθεί κάποιος προϊστάμενος ή διευθυντής για την κατάσταση (την οποία θεωρώ εξαιρετικά σοβαρή) και με έχει πάρει μόνο ένας υπάλληλος που απλά μου μετέφερε ότι του είπαν.

Επεξ/σία από mypagio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mypagio είπε

Άλλο ένα φάουλ της εταιρείας όπου ακόμα δεν έχει πάρει τηλέφωνο να ενημερωθεί κάποιος προϊστάμενος ή διευθυντής για την κατάσταση (την οποία θεωρώ εξαιρετικά σοβαρή) και με έχει πάρει μόνο ένας υπάλληλος που απλά μου μετέφερε ότι του είπαν.

Αλλο ξερω την κατασταση, αλλο παιρνω τηλεφωνο. 
μπορει να ειναι υποθεση ρουτινας για αυτους, ισως τους εχουν καρα hackαρει και εχουν συνηθίσει.

Επεξ/σία από Vault13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...