Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Εχω τελειωσει πολιτικος μηχανικος και θελω να κανω μεταπτυχιακο για να στραφω σε Data science/Analytics. Εχω κανει στο μεταξυ σχετικα courses στο udemy(SQL,Python,Tableau) και τελειωνω μια πρακτικη σαν data analyst.Ολα αυτα διερκησαν εναν χρονο.Σκεφτομαι να αρχισω ενα μεταπτυχιακο γιατι στελνωντας βιογραφικα βλεπω οτι δεν με παιρνουν και χρειαζομαι και αλλα.Υπαρχει η εκδοχη να αρχισω τωρα τον Φεβρουαριο ιδανικα απλα οι επιλογες ειναι περιορισμενες.Με αφορμη ενα προσφατο thread εδω για το mediterranean college σκεφτηκα μηπως κανω το μεταπτυχιακο του στο big data analytics.Δεν με αφορα η αναγνωριση του πτυχιου στην Ελλαδα ξερω παιδια που εχουν τελειωσει αντιστοιχο μεταπτυχιακο στο Metropolitan (για το οποιο δεν μου ειπαν και τα καλυτερα) και κανανε μια χαρα συνεντευξεις κανανε και δουλεια βρηκανε στην Ελλαδα απλα αμα θελανε να ασχοληθουν με το δημοσιο τομεα θα επρεπε να διεκδικήσουν τα δικαιωματα απο ΑΤΕΕΝ κτλ που δεν το κανανε.Ουτος η αλλως δεν μετρανε μονο τα πτυχια/μεταπτυχιακα.Εμενα λοιπον δεν με νοιαζει η αναγνωριση,αλλα ποσο καλο ειναι το μεταπτυχιακο σε ποιοτητα γνωσεων απο καποιον που το κανει τωρα η εχει τελειωσει.

Αντίθετα μήπως θα μου προτείνατε να περιμενω μεχρι τον Σεπτεμβρη για να εχω καλυτερες  επιλογες?Οπως να κανω καποιο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (ειτε εξ αποστασεως ειτε δια ζωσης) η σε καποιο δημοσιο πανεπιστημιο;Θα ηθελα και για εκει γνωμες για οποιοδηποτε μεταπτυχιακο σε Data science/Analytics εχετε κανει η κανετε ειτε Ελληνικο πανεπιστημιο  (Ο.Π.Α, ΕΜΠ, Καποδιστριακο, Πα.Πει) ειτε εξωτερικο/κολλεγιο Ελλαδα (Deree κ.τ.λ).(και πανω σε αυτο αν πιστευετε οτι μετραει καλυτερα σαν εικονα στο βιογραφικο να φαινεται οτι εχεις τελειωσει ενα μεταπτυχιακο στην περιπτωση του εξωτερικου) αλλα οπως ανεφερα και πανω, πιο πολυ απ'ολα με ενδιαφερει

Tο επιπεδο σπουδων

Σας ευχαριστω

Επεξ/σία από True_Alchemist14
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα. Πριν παρεις καποια αποφαση, περιμενε 2 μηνες ακομα, να δεις τι θα ισχυσει τελικα με τα πτυχια που δινουν τα κολλεγια, μετα την εφαρμογη του νεου νομου για ΔΟΑΤΑΠ κλπ κλπ.

Παντως, 1000 φορες να προτιμησεις τα αντιστοιχα μαστερ των ΟΠΑ, ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, που εχουν και πολλες διασυνδεσεις για δουλεια και διάφορες συνεργασιες, παρα οποιουδηποτε κολλεγιου..

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, True_Alchemist14 είπε

Καλησπερα

Εχω τελειωσει πολιτικος μηχανικος και θελω να κανω μεταπτυχιακο για να στραφω σε Data science/Analytics. Εχω κανει στο μεταξυ σχετικα courses στο udemy(SQL,Python,Tableau) και τελειωνω μια πρακτικη σαν data analyst.Ολα αυτα διερκησαν εναν χρονο.Σκεφτομαι να αρχισω ενα μεταπτυχιακο γιατι στελνωντας βιογραφικα βλεπω οτι δεν με παιρνουν και χρειαζομαι και αλλα.Υπαρχει η εκδοχη να αρχισω τωρα τον Φεβρουαριο ιδανικα απλα οι επιλογες ειναι περιορισμενες.Με αφορμη ενα προσφατο thread εδω για το mediterranean college σκεφτηκα μηπως κανω το μεταπτυχιακο του στο big data analytics.Δεν με αφορα η αναγνωριση του πτυχιου στην Ελλαδα ξερω παιδια που εχουν τελειωσει αντιστοιχο μεταπτυχιακο στο Metropolitan (για το οποιο δεν μου ειπαν και τα καλυτερα) και κανανε μια χαρα συνεντευξεις κανανε και δουλεια βρηκανε στην Ελλαδα απλα αμα θελανε να ασχοληθουν με το δημοσιο τομεα θα επρεπε να διεκδικήσουν τα δικαιωματα απο ΑΤΕΕΝ κτλ που δεν το κανανε.Ουτος η αλλως δεν μετρανε μονο τα πτυχια/μεταπτυχιακα.Εμενα λοιπον δεν με νοιαζει η αναγνωριση,αλλα ποσο καλο ειναι το μεταπτυχιακο σε ποιοτητα γνωσεων απο καποιον που το κανει τωρα η εχει τελειωσει.

Αντίθετα μήπως θα μου προτείνατε να περιμενω μεχρι τον Σεπτεμβρη για να εχω καλυτερες  επιλογες?Οπως να κανω καποιο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (ειτε εξ αποστασεως ειτε δια ζωσης) η σε καποιο δημοσιο πανεπιστημιο;Θα ηθελα και για εκει γνωμες για οποιοδηποτε μεταπτυχιακο σε Data science/Analytics εχετε κανει η κανετε ειτε Ελληνικο πανεπιστημιο  (Ο.Π.Α, ΕΜΠ, Καποδιστριακο, Πα.Πει) ειτε εξωτερικο/κολλεγιο Ελλαδα (Deree κ.τ.λ).(και πανω σε αυτο αν πιστευετε οτι μετραει καλυτερα σαν εικονα στο βιογραφικο να φαινεται οτι εχεις τελειωσει ενα μεταπτυχιακο στην περιπτωση του εξωτερικου) αλλα οπως ανεφερα και πανω, πιο πολυ απ'ολα με ενδιαφερει

Tο επιπεδο σπουδων

Σας ευχαριστω

Το μεταπτυχιακό είναι τόσο καλό για τις γνώσεις του, όσο αυτοί που διδάσκουν. Το να πας να κάνεις ένα μεταπτυχιακό για να πάρεις το χαρτί απλά, πήγαινε στο πιο εύκολο για εσένα. Εάν θέλεις όντως να μάθεις κάτι, τότε ψάξε λίγο ποιοι διδάσκουν και μετά πήγαινε. 

Κοίτα στο μεταπτυχιακό ποιοι διδάσκουν. Μετά, δες πόσο σύγχρονα είναι αυτά που κάνουν. Ένας καλός τρόπος να το δεις είναι με το πόσα papers έχουν οι διδάσκοντες στα κύρια μαθήματα και (κυρίως) σε τι συνέδρια/περιοδικά είναι. Εάν είναι σε Ελληνικά και κάτι Ευρωπαϊκά παρόμοια με τα Ελληνικά, τότε όπου φύγει, φύγει. Το πόσο καλά είναι τα συνέδρια, μπορείς να το καταλάβεις με ένα google search. Υπάρχουν rankings. Το ίδιο και για περιοδικά.

Εάν αυτοί που διδάσκουν τα κύρια μαθήματα έχουν επαφή με τα σύγχρονα πράγματα και έχουν παρουσία σε διεθνές επίπεδο, τότε πήγαινε. 

Τα "εμένα φίλοι μου πήγανε εκεί και βρήκανε δουλειά" ή "στο Χ πανεπιστήμιο έχουν διασυνδέσεις με την αγορά" είναι σχεδόν πάντα "να 'χαμε, να λέγαμε" και μην βασίσεις την επιλογή σου εκεί. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 2
Δημοσ.

Αα καινουργιο αυτο, ενας καθηγητης ειναι καλος οσο καλα ειναι και τα συνδερια που εχει συμμετασχει..ολοι οι υπολοιποι, που εχουν κανει τα διδακτορικα τους και τους εχει φυγει ο κωλος και διδασκουν για χρονια, ειναι για πεταμα..σκατα καθηγητες..τι ακουω Θεε μου 😂😂😂

Επισης, δεν ειναι καθολου σημαντικο να εχει ενα τμημα συνεργασιες με εταιρειες και να στελνει φυτευτους τους φοιτητες του, ναι βεβαιως..το οτι καποια μαστερ, κυριως του ΟΠΑ, βγαζουν αποφοιτους με 90% τουλαχιστον απορροφησιμοτητα μεσω της πρακτικης των, δεν εχει καμια απολυτως σημασια, ειναι φουμαρα...

Δημοσ.
13 ώρες πριν, DrKo είπε

Το μεταπτυχιακό είναι τόσο καλό για τις γνώσεις του, όσο αυτοί που διδάσκουν. Το να πας να κάνεις ένα μεταπτυχιακό για να πάρεις το χαρτί απλά, πήγαινε στο πιο εύκολο για εσένα. Εάν θέλεις όντως να μάθεις κάτι, τότε ψάξε λίγο ποιοι διδάσκουν και μετά πήγαινε. 

Κοίτα στο μεταπτυχιακό ποιοι διδάσκουν. Μετά, δες πόσο σύγχρονα είναι αυτά που κάνουν. Ένας καλός τρόπος να το δεις είναι με το πόσα papers έχουν οι διδάσκοντες στα κύρια μαθήματα και (κυρίως) σε τι συνέδρια/περιοδικά είναι. Εάν είναι σε Ελληνικά και κάτι Ευρωπαϊκά παρόμοια με τα Ελληνικά, τότε όπου φύγει, φύγει. Το πόσο καλά είναι τα συνέδρια, μπορείς να το καταλάβεις με ένα google search. Υπάρχουν rankings. Το ίδιο και για περιοδικά.

Εάν αυτοί που διδάσκουν τα κύρια μαθήματα έχουν επαφή με τα σύγχρονα πράγματα και έχουν παρουσία σε διεθνές επίπεδο, τότε πήγαινε. 

Τα "εμένα φίλοι μου πήγανε εκεί και βρήκανε δουλειά" ή "στο Χ πανεπιστήμιο έχουν διασυνδέσεις με την αγορά" είναι σχεδόν πάντα "να 'χαμε, να λέγαμε" και μην βασίσεις την επιλογή σου εκεί. 

Οκ θα κανω την ερευνα μου

9 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Αα καινουργιο αυτο, ενας καθηγητης ειναι καλος οσο καλα ειναι και τα συνδερια που εχει συμμετασχει..ολοι οι υπολοιποι, που εχουν κανει τα διδακτορικα τους και τους εχει φυγει ο κωλος και διδασκουν για χρονια, ειναι για πεταμα..σκατα καθηγητες..τι ακουω Θεε μου 😂😂😂

Επισης, δεν ειναι καθολου σημαντικο να εχει ενα τμημα συνεργασιες με εταιρειες και να στελνει φυτευτους τους φοιτητες του, ναι βεβαιως..το οτι καποια μαστερ, κυριως του ΟΠΑ, βγαζουν αποφοιτους με 90% τουλαχιστον απορροφησιμοτητα μεσω της πρακτικης των, δεν εχει καμια απολυτως σημασια, ειναι φουμαρα...

Σοβαρευτειτε ρε μερικοι. Επιτελους!

Οκ εσυ λες για τις συνεργασιες συμφερει.Ομως εχω πτυχιο Ασπαιτε πολιτικου μηχανικου 6,5.Θα με παρουν σε αυτο η σε καποιο αλλο Ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο;Για Ο.Π.Α απ΄οτι είδα στο συνηθως παιρνουν μεγαλυτερους μεσους ορους και υπαρχει πολυς ανταγωνισμος.Τα κολλεγια μπορουν να σε παρουν πιο ευκολα.

Επισης πιστευετε οτι ενα πανεπιστημιο απο το εξωτερικο εστω και απο κολεγιο εδω ελλαδα φαινεται καλυτερα στον ΗR απο καποιο αντιστοιχο ελληνικo ;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Δηλαδή πως τους μετράμε τους καθηγητές, με το αν έμεινε ικανοποιημένος ο Dark_Panel? 

Η βασική μετρική για την επαγγελματική απόδοση ενός καθηγητή είναι τα citation του και η συμμετοχή του σε συνέδρια και journals. Με βάση αυτό εξασφαλίζει χρηματοδότηση κλπ. 

Προφανώς και θα πετύχεις καθηγητές που λόγω βολεψιάς δεν παίζουν το κυνήγι των δημοσιεύσεων κακ είναι εξαιρετικοί στο αντικείμενο τους, αλλά τέτοιοι είναι λίγοι. 

Επίσης, μπορεί προπτυχιακά να θες κάποιον καλό στην διδασκαλία κι ας μην έχει δημοσιευθεί συχνά. Στο μεταπτυχιακό επίπεδο όμως θα κερδίσεις περισσότερα από κάποιον στην αιχμή του δόρατος της έρευνας, αφού το διάβασμα και το ψάξιμο στο μεταπτυχιακό το κάνεις 90% μόνος σου με βάση το έναυσμα του καθηγητή. 

• Like 4
Δημοσ.
12 ώρες πριν, True_Alchemist14 είπε

Οκ θα κανω την ερευνα μου

Οκ εσυ λες για τις συνεργασιες συμφερει.Ομως εχω πτυχιο Ασπαιτε πολιτικου μηχανικου 6,5.Θα με παρουν σε αυτο η σε καποιο αλλο Ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο;Για Ο.Π.Α απ΄οτι είδα στο συνηθως παιρνουν μεγαλυτερους μεσους ορους και υπαρχει πολυς ανταγωνισμος.Τα κολλεγια μπορουν να σε παρουν πιο ευκολα.

Επισης πιστευετε οτι ενα πανεπιστημιο απο το εξωτερικο εστω και απο κολεγιο εδω ελλαδα φαινεται καλυτερα στον ΗR απο καποιο αντιστοιχο ελληνικo ;

Ο βαθμος ειναι καθε φορα σχετικος..αλλο να εχεις πτυχιο Διοικησης με 6,5 κι αλλο πτυχιο Πολ. Μηχ. με 6,5. Το θεμα ειναι να δουν στη συνεντευξη οτι εσενα σ ενδιαφερει πραγματικα το αντικειμενο και μπορεις να ανταπεξελθεις. Κοινως να "δειξεις" οτι θα μπορεσουν εν δυναμει να σε "εκμεταλλευτουν" πχ με το να συμμετασχεις σε καποια ερευνα.

Τωρα, το τι πιστευει ο καθε hr αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο. Καποιοι hr καταλαβαινουν ποιο πτυχιο προερχεται απο κολλεγιο (πχ αν δουν "University of Bolton" θα ξερουν οτι πηγες κολλεγιο κ οχι στην Αγγλια) και προτιμουν απο δημοσιο. Καποιοι αλλοι δε δινουν σημασια, αρκει να τους δειξεις οτι ξερεις και μπορεις να κανεις αυτα που θελουν. Δεν υπαρχει χρυσος κανονας με τα πτυχια.

Ενας αλλος λογος που σου λεω να προτιμησεις δημοσιο πανεπιστημιο ειναι οτι, εαν εσυ στο μελλον θελησεις να κανεις phd εδω Ελλαδα, δε θα μπορεις να κανεις σε δημοσιο πανεπιστημιο, μονο σε κολλεγιο. Μπορει να μη σε νοιαζει αλλά, επειδη εχω δει γνωστους μου να χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο επειδη πηγαν για μαστερ σε κολλεγιο, οφειλω να στο πω και αυτο. Εαν φυσικα επιλεξεις να φυγεις, καθολου δε σ ενδιαφερει απο πού θα ειναι το πτυχιο.

Οπως και να χει, πριν αποφασισεις να πας σε κολλεγιο, σκεψου ολες τις παραμετρους και κυριως περιμενε να δεις τι θα ισχυσει με το νεο νομο για το ΔΟΑΤΑΠ και το ΑΤΕΕΝ.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Οπως και να χει, πριν αποφασισεις να πας σε κολλεγιο, σκεψου ολες τις παραμετρους και κυριως περιμενε να δεις τι θα ισχυσει με το νεο νομο για το ΔΟΑΤΑΠ και το ΑΤΕΕΝ.

https://www.kathimerini.gr/society/561673657/allazoyn-ola-stin-anagnorisi-ton-ptychion-xenon-aei/

Ο καινουριος νομος ειναι μονος προς το καλυτερο για οσους πανε σε κολεγια αφου λεει

Το νέο πλαίσιο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς θα γίνει ευκολότερα η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων πτυχιούχων ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ

Αν και λεμε για μεταπτυχιακα κολλεγιου τα οποια δεν θα ισχυουν στο δημοσιο αλλα δεν με ενδιαφερει να δουλεψω εκει.Οι επιχειρησεις στις αγγελιες σε τετοιους τομεις δεν ειναι δημοσιες.

Επισης δεν με ενδιαφερει καν να κανω phd και ουτε προκειται να φαω τα χρονια μου σε αυτο οταν μεγαλωσω.Να βρω την πρωτη δουλεια θελω και καπως να εχω ενα δυνατο χαρτι σε συνδυασμο με γνωσεις που θα ασχοληθω πολυ μονος μου.

Καποιος αλλος αποψη για κολλεγια/πανεπιστημια/εξωτερικο σε data analytics εαν εχει γνωστους φιλους η που εχουν τελειωσει?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, True_Alchemist14 είπε

https://www.kathimerini.gr/society/561673657/allazoyn-ola-stin-anagnorisi-ton-ptychion-xenon-aei/

Ο καινουριος νομος ειναι μονος προς το καλυτερο για οσους πανε σε κολεγια αφου λεει

Το νέο πλαίσιο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς θα γίνει ευκολότερα η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων πτυχιούχων ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ

Αν και λεμε για μεταπτυχιακα κολλεγιου τα οποια δεν θα ισχυουν στο δημοσιο αλλα δεν με ενδιαφερει να δουλεψω εκει.Οι επιχειρησεις στις αγγελιες σε τετοιους τομεις δεν ειναι δημοσιες.

Επισης δεν με ενδιαφερει καν να κανω phd και ουτε προκειται να φαω τα χρονια μου σε αυτο οταν μεγαλωσω.Να βρω την πρωτη δουλεια θελω και καπως να εχω ενα δυνατο χαρτι σε συνδυασμο με γνωσεις που θα ασχοληθω πολυ μονος μου.

Καποιος αλλος αποψη για κολλεγια/πανεπιστημια/εξωτερικο σε data analytics εαν εχει γνωστους φιλους η που εχουν τελειωσει?

Αρχικα, δε μπορουμε να ξερουμε απο τωρα τι ισχυ θα εχει πραγματικα και εαν τελικα δεν αποσυρθει, μετα τις αντιδρασεις που στανταρ θα προκυψουν..οποτε δε θα σχολιασω περαιτερω κατι που δε γνωριζω τι ανταποκριση θα εχει οταν με το καλο βγει.

Δεν αναφερομουν σε δημοσιους φορεις για δουλεια, μονο σε δημοσια ιδρυματα για συνεχεια σπουδων, αλλά τελος παντων. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ο,τι προγραμμα υπαρχει σε data science ή business analytics και να δεις τους οδηγους σπουδων, να δεις ποιο ταιριαζει περισσοτερο σε σενα.

Απο εξωτερικο, σε αυτον τον τομεα, δεν εχω εικονα προσωπικη..

ΥΓ. Προσοχη! Αλλο data science, αλλο business analytics. Ψαξε να δεις ποιες ειναι οι διαφορές τους, επιλεξε τι σου ταιριαζει περισσοτερο και μετα ψαξε μεταπτυχιακα και προγραμματα σπουδων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2022 στις 2:30 ΠΜ, True_Alchemist14 είπε

Καλησπερα

Tο επιπεδο σπουδων

Σας ευχαριστω

Με λιγότερες ακαδημαϊκές βάσεις (φαντάζομαι είχες πολλά μαθηματικά) και λιγότερο χρόνο ενασχόλησης με πήρανε σαν BI/Data analyst. 

Κοίταξε καλύτερα το βιογραφικό σου θα έλεγα και βρες τρόπους να δείχνεις την δουλειά που έχεις κάνει στα courses (ή ακόμα καλύτερα δικές σου δουλειές που τις εμπνεύστηκες μόνος σου). Δείξε ότι στόχος είναι το data science και όχι απλά να βρεις δουλειά μέσω του βιογραφικού.

Άσε το μεταπτυχιακό για πιο μετά που θα μάθεις hands-on το αντικείμενο και θα μπορείς να στοχεύσεις καλύτερα στο τι θέλεις.  

My 2 cents. 

Α και LinkedIn! Οπωσδήποτε!!!

Επεξ/σία από Μακιαβέλλι
Δημοσ.
12 hours ago, vs_skg said:

Δηλαδή πως τους μετράμε τους καθηγητές, με το αν έμεινε ικανοποιημένος ο Dark_Panel? 

Σου φαίνεται ότι θα παραδεχθεί ότι είναι λάθος αυτά που λέει; 

1 hour ago, True_Alchemist14 said:

Ψάξε μόνος σου. Υπάρχουν συγκεκριμένα διεθνή κριτήρια που κρίνεται το επίπεδο των διδασκόντων, και αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από τις συμμετοχές των διδασκόντων σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά. Δυστυχώς, βλέπεις πως αρκετοί δεν ξέρουν ούτε αυτά τα απλά και, το χειρότερο, δεν θέλουν να μάθουν και παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους.

Στο ξαναλέω. Στην Ελλάδα το CS είναι αρκετά πίσω από τα διεθνή δρώμενα. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, αλλά λέμε για 5-10 συγκεκριμένους διδάσκοντες, διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα.

Βγες έξω εάν σε παίρνει οικονομικά, ή δες σε ποιο ίδρυμα (ιδιωτικό ή δημόσιο) υπάρχουν περισσότεροι διδάσκοντες που προσπαθούν να κάνουν κάτι διεθνώς. Το CS δεν είναι προγραμματισμός που «θα μάθεις μόνος σου», απαιτεί μαθητεία και καλή γνώση μαθηματικών και επιστήμης υπολογιστών. Χρειάζεται κάποιος να σε καθοδηγήσει για να μάθεις σωστά μέσα σε 1-2 χρόνια. 

1 hour ago, Μακιαβέλλι said:

Δείξε ότι στόχος είναι το data science και όχι απλά να βρεις δουλειά μέσω του βιογραφικού.

Data science, ΒΙ, και data analysis είναι τρία διαφορετικά πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, True_Alchemist14 είπε

Το MSc στο Mediterranean είναι πολύ basic βάσει προγράμματος σπουδών. Παίζει ρόλο και το επίπεδο των συμφοιτητών γιατί και από εκείνους παίρνεις εμπειρίες, μαθαίνεις πράγματα. Δεν ξέρω κανέναν που να έχει κάνει μάστερ σε τέτοια κολλέγια. Δες στο LinkedIn σε τι εταιρίες δουλεύουν οι απόφοιτοι ή ακόμα καλύτερα ρώτησε τους για την εμπειρία του στο πρόγραμμα και αν έμειναν ευχαριστημένοι. 

Σου είχα πει στο άλλο νήμα ότι δεν χρειάζεται μάστερ για data analyst. Μπες coursera, udemy, data camp και αφιέρωσε 6 μήνες σε αυτά και αν δεν σου χρησιμεύουν τοτε δες από Σεπτέμβρη για μαστερ. Χαμένες οι γνώσεις δεν θα πάνε.

Έχω φίλους που έκαναν MSc Business Analytics σε Imperial/Edinburgh/Manchester/ΑΣΟΕΕ και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα σπουδών και τις γνώσεις που πήραν, όμως είχε προγραμματισμό και όσοι δεν ήξεραν έκατσαν και έμαθαν (το imperial έχει προπαρασκευαστικά από ο,τι θυμάμαι αλλά η γνωστή μου είχε ασχοληθεί μόνη της κάποιους μήνες πριν). Όλοι βρήκαν (τότε) δουλειά στο 3μηνο με πολύ καλές απολαβές και πλέον είναι senior. Το UK δεν είναι πια budget friendly, οπότε μπορείς να δεις και αλλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Νομίζω το uva είχε κάτι σχετικό. Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία είναι πολύ vfm σπουδές αν σκέφτεσαι για εξωτερικό.

Το MSc BA της ΑΣΟΕΕ είναι όντως δημοφιλές πρόγραμμα αλλά δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια αίτηση, και πάρε και ένα τηλεφώνο την Δευτέρα στην γραμματεία για να ρωτήσεις αν δέχονται από ασπαιτε. Ο Σπινελλης είναι εξαιρετικός καθηγητής και διδάσκει στο business analytics της ΑΣΟΕΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, DrKo είπε

Στην Ελλάδα το CS είναι αρκετά πίσω από τα διεθνή δρώμενα. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, αλλά λέμε για 5-10 συγκεκριμένους διδάσκοντες, διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα.

Ωραια θα μπορουσες να μου πεις αυτοι οι καθηγητες σε ποια πανεπιστημια/κολλεγια ειναι στην Αθηνα?Εαν θες στειλε μου DM.

6 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Με λιγότερες ακαδημαϊκές βάσεις (φαντάζομαι είχες πολλά μαθηματικά) και λιγότερο χρόνο ενασχόλησης με πήρανε σαν BI/Data analyst. 

Κοίταξε καλύτερα το βιογραφικό σου θα έλεγα και βρες τρόπους να δείχνεις την δουλειά που έχεις κάνει στα courses (ή ακόμα καλύτερα δικές σου δουλειές που τις εμπνεύστηκες μόνος σου). Δείξε ότι στόχος είναι το data science και όχι απλά να βρεις δουλειά μέσω του βιογραφικού.

Άσε το μεταπτυχιακό για πιο μετά που θα μάθεις hands-on το αντικείμενο και θα μπορείς να στοχεύσεις καλύτερα στο τι θέλεις.  

My 2 cents. 

Α και LinkedIn! Οπωσδήποτε!!!

Θα σου στειλω Dm eχω καποιες ερωτησεις

4 ώρες πριν, efib είπε

Το MSc στο Mediterranean είναι πολύ basic βάσει προγράμματος σπουδών. Παίζει ρόλο και το επίπεδο των συμφοιτητών γιατί και από εκείνους παίρνεις εμπειρίες, μαθαίνεις πράγματα. Δεν ξέρω κανέναν που να έχει κάνει μάστερ σε τέτοια κολλέγια. Δες στο LinkedIn σε τι εταιρίες δουλεύουν οι απόφοιτοι ή ακόμα καλύτερα ρώτησε τους για την εμπειρία του στο πρόγραμμα και αν έμειναν ευχαριστημένοι. 

Σου είχα πει στο άλλο νήμα ότι δεν χρειάζεται μάστερ για data analyst. Μπες coursera, udemy, data camp και αφιέρωσε 6 μήνες σε αυτά και αν δεν σου χρησιμεύουν τοτε δες από Σεπτέμβρη για μαστερ. Χαμένες οι γνώσεις δεν θα πάνε.

Έχω φίλους που έκαναν MSc Business Analytics σε Imperial/Edinburgh/Manchester/ΑΣΟΕΕ και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα σπουδών και τις γνώσεις που πήραν, όμως είχε προγραμματισμό και όσοι δεν ήξεραν έκατσαν και έμαθαν (το imperial έχει προπαρασκευαστικά από ο,τι θυμάμαι αλλά η γνωστή μου είχε ασχοληθεί μόνη της κάποιους μήνες πριν). Όλοι βρήκαν (τότε) δουλειά στο 3μηνο με πολύ καλές απολαβές και πλέον είναι senior. Το UK δεν είναι πια budget friendly, οπότε μπορείς να δεις και αλλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Νομίζω το uva είχε κάτι σχετικό. Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία είναι πολύ vfm σπουδές αν σκέφτεσαι για εξωτερικό.

Το MSc BA της ΑΣΟΕΕ είναι όντως δημοφιλές πρόγραμμα αλλά δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια αίτηση, και πάρε και ένα τηλεφώνο την Δευτέρα στην γραμματεία για να ρωτήσεις αν δέχονται από ασπαιτε. Ο Σπινελλης είναι εξαιρετικός καθηγητής και διδάσκει στο business analytics της ΑΣΟΕΕ.

Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα δεν με ενδιαφερει το Business analytics αλλα κλεινω στον data τομεα.Ομως μπορει το επιπεδο να ειναι καλα επισης σε αντιστοιχα μεταπτυχιακα.Προσπαθησα να ψαξω Mediterranean  Msc στο Linked in να βρω κοσμο με διαφορους τροπους δεν το καταφερα ενω στο metropolitan βρηκα πχ.Δηλαδη πιστευετε οτι τα μαθηματα ειναι basic εδω;(Mediterranean) του Deree μου φαινεται καλύτερο το προγραμμα καταχας εχει πιο πολλα μαθηματα και πιο πολλες ωρες.πειτε μου και εσεις την αποψη σας.

Επεξ/σία από True_Alchemist14
Δημοσ.
6 ώρες πριν, DrKo είπε

Data science, ΒΙ, και data analysis είναι τρία διαφορετικά πράγματα. 

Όλα υπό την ομπρέλα του Data science είναι.

Ο BI είναι αναγκαστικά data analyst (εκτός αν υπάρχουν ρόλοι που δεν κάνουν καθόλου ανάλυση, αλλά δεν έχω δει ποτέ να ζητάνε κάποιον που να ξέρει μόνο από visualizations ή insights χωρίς να μπορεί να γράψει 10 πράγματα SQL), ο data analyst μπορεί και να μην είναι BI αλλά σε μια μικρή αγορά όπως την ελληνική συνήθως είναι. 

Βέβαια ρευστά όλα αυτά, ωστόσο όλα επιστήμη δεδομένων είναι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, True_Alchemist14 είπε

Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα δεν με ενδιαφερει το Business analytics αλλα κλεινω στον data τομεα.Ομως μπορει το επιπεδο να ειναι καλα επισης σε αντιστοιχα μεταπτυχιακα.Προσπαθησα να ψαξω Mediterranean  Msc στο Linked in να βρω κοσμο με διαφορους τροπους δεν το καταφερα ενω στο metropolitan βρηκα πχ.Δηλαδη πιστευετε οτι τα μαθηματα ειναι basic εδω;(Mediterranean) του Deree μου φαινεται καλύτερο το προγραμμα καταχας εχει πιο πολλα μαθηματα και πιο πολλες ωρες.πειτε μου και εσεις την αποψη σας.

Στις 28/1/2022 στις 2:30 ΠΜ, True_Alchemist14 είπε

?Οπως να κανω καποιο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (ειτε εξ αποστασεως ειτε δια ζωσης) η σε καποιο δημοσιο πανεπιστημιο;Θα ηθελα και για εκει γνωμες για οποιοδηποτε μεταπτυχιακο σε Data science/Analytics εχετε κανει η κανετε ειτε Ελληνικο πανεπιστημιο  (Ο.Π.Α, ΕΜΠ, Καποδιστριακο, Πα.Πει) ειτε εξωτερικο/κολλεγιο Ελλαδα (Deree κ.τ.λ).(και πανω σε αυτο αν πιστευετε οτι μετραει καλυτερα σαν εικονα στο βιογραφικο να φαινεται οτι εχεις τελειωσει ενα μεταπτυχιακο στην περιπτωση του εξωτερικου) αλλα οπως ανεφερα και πανω, πιο πολυ απ'ολα με ενδιαφερει

Στην αρχη ρωτησες για μεταπτυχιακο σε Data Science και για αυτο σου προτεινα τα συγκεκριμενα MSc Business Analytics, και τωρα λες οτι δεν σε ενδιαφερει το BA αλλα το data (?) και με ρωτας για το MSc DS; Θεωρω οτι τα εχεις μπερδεψει και δεν ξερεις τι θελεις να κανεις και που θελεις να φτασεις, ουτε ξερεις τι προσφερει το καθε μαστερ και το προγραμμα σπουδων. Με μια προχειρη ματια το MSc DS στο deree δεν βλεπω να εχει καπου μαθηματικα και δεν ξερω τι data scientist θα γινει καποιος χωρις μαθηματικα. Καλη τυχη σε ο,τι διαλεξεις να κανεις.

Επεξ/σία από efib

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...