Lambros_kr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι φοιτητής πληροφορικής και ψάχνω κάποια δουλειά για να βγαλω μερικα λεφτα να εχω στην άκρη, οπότε το πρωτο πράγμα που σκέφτηκα ειναι να δουλέψω σε καποιο ιντερνετ cafe. Άκουσα όμως οτι στα Battlenet, δινουν 25€ την μερα και οτι ειναι φουλ εκμετάλλευση κ δεν αξιζει. Για αλλες αλυσίδες οπως Inspot που θα με βόλευε επισης γιατι εχω κοντα μου, δεν ξερω τι παίζει. Ξερει κανένας που εχει ασχοληθει με το χωρο να μου πει τη γνωμη του αν αξιζει ή οχι και αν ξερει τι παιζει στα ινσποτ;
neoxrated Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Ενα μειονέκτημά σε σχεση με μια καφετερια ειναι οτι στο ιντερνετ καφε σπανια αφηνουν tip, και στις δουλειες αυτες το tip ειναι αρκετα σημαντικο. Ομως, εχει να κανει και με το ποσο ανετος θα ησουν στο καθε ιντερνετ καφε και τι απαγορευσεις θα εχει. Υπαρχουν ιντερνετ καφε που ο ιδιος ο υπαλληλος καθετε αραχτος σε εναν υπολογιστη και καιγεται στα παιχνιδια μαζι με τους πελατες και σηκωνεται που και που για κανα καφε και για ταμειο. Η ωρα περναει πολυ γρηγορα και πολλοι θα το καναν και τσαμπα 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lambros_kr είπε Ξερει κανένας που εχει ασχοληθει με το χωρο να μου πει τη γνωμη του αν αξιζει ή οχι και αν ξερει τι παιζει στα ινσποτ; Εχω δουλεψει στα νιατα μου 3 χρονια σπαστα σε συγκεκριμενη αλυσιδα που αλλαξε ονομα. Ο ιδιοκτητης ηταν τεραστιος εκμεταλλευτης,με πολυ κακη συμπεριφορα. Οι συνθηκες "στρατιωτικες",8 ωρες ορθιος,ακομα και στο 12-8,τρελες απαιτησεις απο καθαριοτητες και εργασιες και ενα σωρο αλλα περιεργα. Ασφαλιστηκα συνολο 3 μηνες στα 3 χρονια,με φαγωμενα δωρα και απολυσεις. Τοτε δε με ενοιαζαν τα ελαχιστα που επαιρνα,καθως με συνεφερε να παιζω free λογω της αλλης μου δουλειας και λογω καψιματος στο lineage. Ειναι δουλεια που αφορα καθαρα πιτσιρικαδες που θελουν χαρτζιλικι και φοιτητες που θελουν ενα μικρο εισοδημα και ανετο καυλαντισμα με τις πιτσιρικες ( εχω βγαλει απειρες γκομενες εκει μεσα ) . Στο επαγγελματικο κομματι,οσο και αν προσπαθησα να ανεβω λιγο παραπανω καθως ειχα αναλαβει ενα μερος του τεχνικου κομματιου και ημουν tournament manager,δεν υπηρχε ελπιδα για καριερα στο συγκεκριμενο μαγαζι. Στο τελος τα σπασαμε με την "αφεντικινα" ,τη γκομενα του εργοδοτη δλδ και εκανα να πατησω εκει πανω απο 2 χρονια. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από StamTheMan
Dr_Pepper Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, Lambros_kr είπε Καλησπέρα παιδιά. Είμαι φοιτητής πληροφορικής και ψάχνω κάποια δουλειά για να βγαλω μερικα λεφτα να εχω στην άκρη, οπότε το πρωτο πράγμα που σκέφτηκα ειναι να δουλέψω σε καποιο ιντερνετ cafe. Άκουσα όμως οτι στα Battlenet, δινουν 25€ την μερα και οτι ειναι φουλ εκμετάλλευση κ δεν αξιζει. Για αλλες αλυσίδες οπως Inspot που θα με βόλευε επισης γιατι εχω κοντα μου, δεν ξερω τι παίζει. Ξερει κανένας που εχει ασχοληθει με το χωρο να μου πει τη γνωμη του αν αξιζει ή οχι και αν ξερει τι παιζει στα ινσποτ; Φίλε στην ελλάδα είσαι δουλειά φοιτητής εκτός χώρου της ειδικότητας σου (όχι ότι και να βρεις έτσι δεν θα σε φιρμάρουν σαν ασκούμενο ή κάτι τέτοιο ) δεν πρόκειται να βρεις και πολύ καλύτερη. Είναι εκμετάλλευση σε σύγκριση με το εξωτερικό για το ελλάντα 25 για σερβίρεις καμια κοκακόλα και κάνα σαντουιτς και να καθαρίζεις τους πάγκους με τα πληκτρολόγια και τις οθόνες και να βάζεις ώρες σε πελάτες ειναι μια χαρά και δεν ξέρω και αν βρεις κιόλας εκτός αν είσαι κωλόφαρδος και ψάχνουν... και ψάχνουν μη γκόμενα για την θέση *
Tsaloukaki23 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ έχω έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη από το battlenet σε μια περιοχή όνομα δεν θέλω να πω, πήγα έκανα τα χαρτιά και είπε θα με καλέσει εκείνος να πάω να ξεκινήσω δουλειά, τον έχω ενοχλήσει γύρω στις 5 φορές μέσα σε ένα μήνα αλλά όλο κάτι ψευτοδικαιολογίες μου λέει, πείτε καμία δουλειά ρε αλάνια να πάμε έχουμε μείνει μπατιράκια!
dbrillis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Εγω φοιτητής μοιραζα φυλλάδια. Δεν ξέρω αν το κανουν ακομα.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, dbrillis είπε Εγω φοιτητής μοιραζα φυλλάδια. Δεν ξέρω αν το κανουν ακομα. Το κάνουν, όχι όπως παλιά βέβαια.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γιατί δε κάνεις κάτι στο αντικείμενο σου ώστε να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για όταν αποφοιτήσεις? Πόσο παίρνει να μπεις στην αγορά εργασίας με βασικό σε τέτοιο κλάδο, τόσοι το κάνουν σε σχετικά λίγο χρόνο και δεν έχουν καν πτυχία. Όπως είναι η ζωή θες να μεγιστοποιείς την αξία που παίρνεις από το κάθε τι γιατί ο χρόνος δε περισσεύει. Τι αξία θα πάρεις από ένα netcafe? Τι θα σου μάθει που να το χρειάζεσαι? Τα λεφτά δεν είναι τα πάντα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η γνώση και να εστιάζεις σε κάτι. Τώρα αν θες οπωσδήποτε κάτι brainless και ξερό χρήμα τότε δες για delivery ξέρω γω, αυτή είναι η εύκολη και σχετικά αποδοτική λύση για πολλούς ωστόσο ακόμη και να βγάλεις λεφτά εύκολα βραχυπρόθεσμα, θα είσαι χαμένος μακροπρόθεσμα. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από aizensama24
gokuthelegend Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Στις 28/1/2022 στις 1:59 ΠΜ, Lambros_kr είπε φοιτητής πληροφορικής Στις 28/1/2022 στις 1:59 ΠΜ, Lambros_kr είπε ιντερνετ cafe Μάλλον το αναφέρεις με την λογική ότι έχεις κάποιες τεχνικές γνώσεις παραπάνω, αλλά το ότι είσαι φοιτητής πληροφορικής δεν κολλάει πουθενά, δηλαδή δεν θα χρησιμοποιήσεις τις τεχνικές σου γνώσεις μιας και συνήθως το δίκτυο και γενικώς τα τεχνικά τα αναλαμβάνει η εταιρία που είναι franshise το κατάστημα. Δηλαδή και να έχεις γνώσεις πάνω σε δίκτυα ή επισκευές δεν λέει απολύτως τίποτα, και ούτε πρόκειται να σε αφήσουν να ακουμπήσεις τίποτα, δηλαδή από rack, servers κλπ. Άντε να κάνεις επανεκκίνηση κάνα υπολογιστή που μπορεί να έχει κολλήσει και να λειτουργείς το πρόγραμμα με την χρονομέτρηση που κλειδώνει/ξεκλειδώνει τους υπολογιστές που αυτά μπορεί να τα κάνει και η κουτσή Μαρία. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, dbrillis είπε Εγω φοιτητής μοιραζα φυλλάδια. Δεν ξέρω αν το κανουν ακομα. Τι μου θύμησες τώρα στην Κάνιγγος ήταν κάτι γραφεία απατεωνιάς δεν ξέρω αν έχει ακόμη αλλά θυμάμαι η αγγελία ήταν κάτι τύπου marketing άτομα με φιλοδοξία κτλ κτλ Είχα πάει για "συνέντευξη" σε ένα τέτοιο (κάμερα έξω απο την πόρτα του γραφείου έμπαινες με buzzer ) κάθισα μέσα στο γραφείο της "μάνατζερ" μου έκανε κανονική συνέντευξη με το CV μου στα χέρια τους λες και θα έπιανα δουλειά στην Loyd Rossman & Schmit Μετά με καλούν και καλά ότι με επιλέξανε και με πάνε σε άλλο δωμάτιο του ίδου χώρου για να με συστήσουν στην ομάδα... Η δουλειά ήταν να παριστάνουμε πως είμαστε παιδιά λυκείου και να πουλάμε ημερολόγια!!!!!!!!!! 🤣 Εντωμεταξύ εγώ 25 αλλά επειδή είχα ανάγκη τότε είπα να το δοκιμάσω μιας και το margin ήταν σχετικά καλό (δεν θυμάμαι αλλά κάτι του τύπου 50% απο τις πωλήσεις ή παραπάνω) Με βάλανε με έναν τύπο "έμπειρο" (καλό παιδί φαινόταν) Αλβανός 19άρης ... και χτενίσαμε μια περιοχή (καφετέριες κτλ αλλά και πόρτες σε διαμερίσματα! ) Εγώ είχα εμπειρία απο door 2 door σε πιο σοβαρή (πάλι όμως χαμαλοδουλειές βέβαια) διαφημιστική για συμβόλαια internet και είχα εφαρμόσει όλα τα trick που μου μάθανε (και όντως έχουν αποτέλεσμα) Έφτασα να πουλήσω αρκετά περισσότερα απο τον συνεργάτη μου αλλά τα μοιραστήκαμε... Νομίζω σε μια μέρα είχα βγάλει 150 ευρώ κέρδος (μαζί με τον συνεργάτη) αλλά σε κάθε πώληση αισθανόμουν ένα κομμάτι της ψυχής μου να καίγεται.. Ειδικά στα διαμερίσματα πχ ένας γιατρός μας είχε δώσει παραπάνω για να μας βοηθήσει στην εκδρομή μας κέρασε και κάτι γλυκά... Aλλά το τελειωτικό χτύπημα ήταν ένας πρώην ναυτικός που δεν θα μας έμπαζε μέσα αλλά πρόσεξα κάτι βιβλία μηχανικού και μινιατούρες απο μηχανές πίσω του έτσι όπως μισοάνοιξε την πόρτα για να μας διώξει (ευγενικά δεν ήταν νευριασμένος) και επειδή είχα περάσει απο ΑΕΝ για κανα 2 χρόνια πριν τα παρατήσω όταν ήμουν 18 κατάλαβα πως ήταν ναυτικός και το έφερα το θέμα προς τα εκει και μας έβαλε μέσα μας έδωσε να φάμε μας είπε ιστορίες απο τα νιάτα η γυναίκα του τον χώρισε 30 χρόνια πριν (συνταξιούχος) ήταν μόνος του χωρίς παιδιά γιαυτό μάλλον είχε όρεξη για κουβέντα και μας χρυσοπλήρωσε... ήταν ο τελευταίος "πελάτης" μου μετά απλά πήγα πίσω να δώσω το μερίδιο τους και τα υπόλοιπα ημερολόγια έβαλα το μερίδιο μου σε έναν άστεγο που κοιμόταν στο κέντρο που έτυχε να συναντήσω καθώς πήγαινα να πάρω το μετρό και γύρισα σπίτι να κοιμηθώ ήταν πολύ χάλια νύχτα ακόμη την θυμάμαι... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από Dr_Pepper 4
tomassongr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Πριν 13-14 χρόνια είχα δουλέψει σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.και τότε 25 έδιναν με κάρτα για free gaming.βεβαια δεν έφτιαχναν καφέ εκεί,είχε αυτόματο μηχάνημα με διάφορα αναψυκτικά...πολύ καλή εμπειρία ειδικά η Βραδυνή βάρδια με ότι συνεπάγεται...από τεχνικής άποψης είναι μια δουλειά που ο οποιοσδήποτε θα έκανε καθώς δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις...άντεξα 1.5 χρόνο και μετά μπήκα στρατό.
Ntinaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, dbrillis είπε Εγω φοιτητής μοιραζα φυλλάδια. Δεν ξέρω αν το κανουν ακομα. Δεν εχουν κανενα νοημα οταν υπαρχει φτηνοτερη και στοχευμενη ηλεκτρονικη διαφημιση, μονο μολυνση του περιβαλλοντος. 2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Μάλλον το αναφέρεις με την λογική ότι έχεις κάποιες τεχνικές γνώσεις παραπάνω, αλλά το ότι είσαι φοιτητής πληροφορικής δεν κολλάει πουθενά, δηλαδή δεν θα χρησιμοποιήσεις τις τεχνικές σου γνώσεις μιας και συνήθως το δίκτυο και γενικώς τα τεχνικά τα αναλαμβάνει η εταιρία που είναι franshise το κατάστημα. Δηλαδή και να έχεις γνώσεις πάνω σε δίκτυα ή επισκευές δεν λέει απολύτως τίποτα, και ούτε πρόκειται να σε αφήσουν να ακουμπήσεις τίποτα, δηλαδή από rack, servers κλπ. Άντε να κάνεις επανεκκίνηση κάνα υπολογιστή που μπορεί να έχει κολλήσει και να λειτουργείς το πρόγραμμα με την χρονομέτρηση που κλειδώνει/ξεκλειδώνει τους υπολογιστές που αυτά μπορεί να τα κάνει και η κουτσή Μαρία. Στο βιογραφικο του που ειναι τεχνολογικης φυσεως, ειναι πολυ καλυτερο να γραφει πως δουλευε σε ιντερνετ καφε παρα σε σκετο καφε. Τουλαχιστον δειχνει πως εχει μια σχετικη οικειοτητα σε υπολογιστες.
sphinxgr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Τι μου θύμησες τώρα στην Κάνιγγος ήταν κάτι γραφεία απατεωνιάς δεν ξέρω αν έχει ακόμη αλλά θυμάμαι η αγγελία ήταν κάτι τύπου marketing άτομα με φιλοδοξία κτλ κτλ Είχα πάει για "συνέντευξη" σε ένα τέτοιο (κάμερα έξω απο την πόρτα του γραφείου έμπαινες με buzzer ) κάθισα μέσα στο γραφείο της "μάνατζερ" μου έκανε κανονική συνέντευξη με το CV μου στα χέρια τους λες και θα έπιανα δουλειά στην Loyd Rossman & Schmit Μετά με καλούν και καλά ότι με επιλέξανε και με πάνε σε άλλο δωμάτιο του ίδου χώρου για να με συστήσουν στην ομάδα... Η δουλειά ήταν να παριστάνουμε πως είμαστε παιδιά λυκείου και να πουλάμε ημερολόγια!!!!!!!!!! 🤣 Εντωμεταξύ εγώ 25 αλλά επειδή είχα ανάγκη τότε είπα να το δοκιμάσω μιας και το margin ήταν σχετικά καλό (δεν θυμάμαι αλλά κάτι του τύπου 50% απο τις πωλήσεις ή παραπάνω) Με βάλανε με έναν τύπο "έμπειρο" (καλό παιδί φαινόταν) Αλβανός 19άρης ... και χτενίσαμε μια περιοχή (καφετέριες κτλ αλλά και πόρτες σε διαμερίσματα! ) Εγώ είχα εμπειρία απο door 2 door σε πιο σοβαρή (πάλι όμως χαμαλοδουλειές βέβαια) διαφημιστική για συμβόλαια internet και είχα εφαρμόσει όλα τα trick που μου μάθανε (και όντως έχουν αποτέλεσμα) Έφτασα να πουλήσω αρκετά περισσότερα απο τον συνεργάτη μου αλλά τα μοιραστήκαμε... Νομίζω σε μια μέρα είχα βγάλει 150 ευρώ κέρδος (μαζί με τον συνεργάτη) αλλά σε κάθε πώληση αισθανόμουν ένα κομμάτι της ψυχής μου να καίγεται.. Ειδικά στα διαμερίσματα πχ ένας γιατρός μας είχε δώσει παραπάνω για να μας βοηθήσει στην εκδρομή μας κέρασε και κάτι γλυκά... Aλλά το τελειωτικό χτύπημα ήταν ένας πρώην ναυτικός που δεν θα μας έμπαζε μέσα αλλά πρόσεξα κάτι βιβλία μηχανικού και μινιατούρες απο μηχανές πίσω του έτσι όπως μισοάνοιξε την πόρτα για να μας διώξει (ευγενικά δεν ήταν νευριασμένος) και επειδή είχα περάσει απο ΑΕΝ για κανα 2 χρόνια πριν τα παρατήσω όταν ήμουν 18 κατάλαβα πως ήταν ναυτικός και το έφερα το θέμα προς τα εκει και μας έβαλε μέσα μας έδωσε να φάμε μας είπε ιστορίες απο τα νιάτα η γυναίκα του τον χώρισε 30 χρόνια πριν (συνταξιούχος) ήταν μόνος του χωρίς παιδιά γιαυτό μάλλον είχε όρεξη για κουβέντα και μας χρυσοπλήρωσε... ήταν ο τελευταίος "πελάτης" μου μετά απλά πήγα πίσω να δώσω το μερίδιο τους και τα υπόλοιπα ημερολόγια έβαλα το μερίδιο μου σε έναν άστεγο που κοιμόταν στο κέντρο που έτυχε να συναντήσω καθώς πήγαινα να πάρω το μετρό και γύρισα σπίτι να κοιμηθώ ήταν πολύ χάλια νύχτα ακόμη την θυμάμαι... Πωωωωωω, πριν 20 κάτι χρόνια είχα πάει με ένα φίλο που την έκανε αυτή τη "δουλεια" στο γραφειο να μου δειξει απο που ψωνιζει!!! Ο φίλος ακόμα την κάνει αυτη τη "δουλεια"!!!! Πουλάει βιβλία για κάτι κοκτειλς!!! Δεν περίμενα οτι υπάρχουν αυτά ακόμα και σημερα. Και όμως!!!
Sugizo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Στο βιογραφικο του που ειναι τεχνολογικης φυσεως, ειναι πολυ καλυτερο να γραφει πως δουλευε σε ιντερνετ καφε παρα σε σκετο καφε. Τουλαχιστον δειχνει πως εχει μια σχετικη οικειοτητα σε υπολογιστες. Αυτό. Αν αύριο θελήσει να φύγει έξω και ψάξει δουλειά I.T, δεν θα τον ρωτήσει κανεις τι ακριβώς έκανε στο net καφέ, μπορεί να γράψει πχ, I.T customer service/support γενικά. Θα μέτρηση έστω λίγο (η πολύ, ανάλογα τι υποχρεώσεις έχεις και πόση σάλτσα θα προσθέσεις).
Dr_Pepper Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Sugizo είπε Αυτό. Αν αύριο θελήσει να φύγει έξω και ψάξει δουλειά I.T, δεν θα τον ρωτήσει κανεις τι ακριβώς έκανε στο net καφέ, μπορεί να γράψει πχ, I.T customer service/support γενικά. Θα μέτρηση έστω λίγο (η πολύ, ανάλογα τι υποχρεώσεις έχεις και πόση σάλτσα θα προσθέσεις). Εξαρτάται εγώ θα σκεφτόμουν περισσότερο εμπειρία σε κάτι τέτοιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα