Προς το περιεχόμενο

WordPress VS OpenCart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά WP με διαφορά και τα έχω δουλέψει και τα δύο πολύ. Με το WP κάνω τη δουλειά μου πιο εύκολα/γρήγορα/φτηνά.

Δεν θα αναλύσω όμως το γιατί επειδή θα αναγκαστώ να αναλύσω πράγματα που οι συνεργάτες μου τα θεωρούν trade secrets και με κράζουν όποτε τα γράφω σε forums.

Θα αναφέρω μόνο ένα στατιστικό, μας έρχονται πολλαπλάσια site opencart με προβλήματα ή που η εταιρεία που τα έφτιαξε κρέμασε/δεν μπορούσε να υποστηρίξει τους πελάτες από ότι wordpress παρόλο που τα woocommerce eshops είναι πάρα πολύ περισσότερα.

Τι σημασία έχει το db structure μπροστά στο γενικότερο ecosystem.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν trade secrets σε κάτι όσο αφορά το WordPress. Είναι τόσο χιλιοσυζητημένο που όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες για όσους ξέρουν τι χρειάζεται να ψάξουν και φυσικά να έχουν την ικανότητα αυτές τις πληροφορίες να τις προσαρμόσουν πάνω στην δικιά τους εγκατάσταση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ γελάω με αυτά που μου λένε... Στο θέμα όμως, εσείς τι προτιμάτε;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Δεν φτιάχνω e-shops αλλά εάν έφτιαχνα κάποιο μάλλον σε WordPress λόγο των πολλών επιλογών σε plugins. Και ανάλογα το μέγεθος των πινάκων θα κοιτούσα να σώσω τη κατάσταση με indexes εκεί που χρειάζονταν.

Δημοσ.

σε θέμα ταχύτητας σαν πλατφόρμα ποιο όμως από τα δύο είναι πιο γρήγορα? αν πούμε πχ ότι βρίσκονται και στον ίδιο σερβερ με ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά?

Δημοσ.

Δέν θα βρείς ξεκάθαρη απάντηση και τα δύο έχουν αρνητικά και θετικά ανάλογα με τον  πελάτη σου και τι κατάστημα θέλει να στήσει αν θα έχει πολλά ή λίγα προιόντα πόσα λεφτά θέλει να επενδύσει κτλ.Εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά με wordpress δουλεύω και δεν τα αλλάζω.Στο παρελθόν joomla και magento ώσπου τα σιχάθηκα για πολλούς λόγους.Το οικοσύστημα του wordpress σε plugin και θέματα απλά δεν υπάρχει.

Δημοσ.

To WordPress για μένα είναι σαν το Skip. Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε.

Ώστοσο για big scale δεν ειναι οτι καλύτερο από άποψη διαχείρησης resources.

Επίσης λόγω marketshare, υπάρχει και πολύς κόσμος που επιτείθεται και υπάρχουν παντα θέματα ασφαλείας, ειδικά  με 3rd party plugins.

Δεν αλλάζω το WordPress για την ευχρηστία του, την εξέλιξη και τη κοινότητα του. 

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείς γιατί θες να πας σε άλλο CMS.

Δημοσ.

Μακριά από το OpenCart. Ο περίεργος ιδιοκτήτης του έχει να βγάλει έκδοση από το καλοκαίρι του 2017. Μην σας ξεγελάνε οι minor εκδόσεις από τότε μέχρι σήμερα - έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα. Είναι τόσα λίγα αυτά που έχουν γίνει από τότε, που κανονικά χωράνε όλα σε μία minor έκδοση, που και πάλι θα περιλαμβάνει λιγότερη δουλειά από minor εκδόσεις που βγάζει το WooCommerce ή PrestaShop μέσα σε ένα έτος. Από το 2017 είχε πει ότι θα βάλει σύντομα 1-click update (δεν έγινε ποτέ) και η επόμενη major έκδοσή του είναι σε beta επίσης από τότε. Την επόμενη χρονιά μάλιστα (2018) δεν βγήκε τίποτα απολύτως (ούτε καν έκδοση για maintenance). Αν δείτε και το τωρινό project στο Github έχουν μαζευτεί πάνω από 400 PR και πάνω από 100 issues.

Από εμπειρία μου τα περισσότερα OpenCart μένουν στην αρχική έκδοση που τα βάζεις. Δεν νομίζω ότι θα θέλατε κάτι που είναι μπελάς για να το αναβαθμίζεις. Όχι το 2022. Ή κάτι που το διαχειρίζεται ένας περίεργος τύπος Daniel στο Hong Kong με κανά δυο προγραμματιστές που έχει στο γραφείο του, και που με προσευχές μπορεί να κάνει merge κάποιο PR σας μετά από τρία χρόνια. Όταν και αν βάλει 1-click update το ξαναβλέπουμε.

Δημοσ.

Wordpress:

+ μεγαλύτερη κοινότητα για υποστήριξη
+ περισσότερα plugins
+ περισσότερα themes
- ασφάλεια plugins
- πιο αργό σε πολλά προϊόντα
- δύχρηστο backend για τους πελάτες

Opencart:

+ πιο "ελαφρύ" framework
+ εύκολο backend για τους πελάτες
- λίγα themes

Δημοσ.

Journal theme για opencart φτάνει και περισσεύει, δεν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο.

Το βασικό του πρόβλημα είναι η υποστήριξη που λέει και ο randomcat. Αλλά αν δεν σε νοιάζει αυτό, μια χαρά είναι το opencart.

Δημοσ.

πως γίνεται δηλαδή έναν επαγγελματία που έχει ένα eshop να μην τον νοιάζει η υποστήριξη ;;;

και αν κάτι πάει στραβά; και αν θέλει μια επιπλέον λειτουργία;

Δημοσ.

Καταντάει και λίγο αηδία αυτό με τα plugins όμως. Πολλοί δεν έχουν ιδέα από κώδικα και ψάχνουν plugins για το παραμικρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...