kchris298 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Εχω το Mac mini late 2014 8G ram με ενα 1TB σκληρο δισκο και σκεφτομαι να του βαλω εναν ssd 256 αξιζει λετε θα δω διαφορα η τζαμπα τα λεφτα θα ειναι πιο γρηγορο γιατι τωρα αργει να ανοιξει και να φορτωσει τις εφαρμογες.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, kchris298 είπε Εχω το Mac mini late 2014 8G ram με ενα 1TB σκληρο δισκο και σκεφτομαι να του βαλω εναν ssd 256 αξιζει λετε θα δω διαφορα η τζαμπα τα λεφτα θα ειναι πιο γρηγορο γιατι τωρα αργει να ανοιξει και να φορτωσει τις εφαρμογες. Αξίζει, αλλά 256 gb είναι λίγα...
Tasos19s Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, kchris298 είπε Εχω το Mac mini late 2014 8G ram με ενα 1TB σκληρο δισκο και σκεφτομαι να του βαλω εναν ssd 256 αξιζει λετε θα δω διαφορα η τζαμπα τα λεφτα θα ειναι πιο γρηγορο γιατι τωρα αργει να ανοιξει και να φορτωσει τις εφαρμογες. Και κακώς δεν έχεις βάλει ακόμα Βαλε έναν ssd μέσα, αυτόν που έχεις αγόρασε μια θήκη και τον φτιάχνεις σαν εξωτερικό δίσκο για να αποθήκευσης ότι χρειάζεσαι. Μην πάει χαμένος
atheatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μπορείς να βάλεις και nvme με το κατάλληλο adaptor. Δες εδώ: https://medium.com/macoclock/adding-a-pcie-ssd-to-a-non-fusion-late-2014-mac-mini-a-guide-5a6b17dba806 Αν βρεις τον ανταπτορα σε nvme η διαδικασία είναι πιο εύκολη από το να αλλάξεις τον σκληρό. Δεν χρειάζεται να το λύσεις όλο. Μετά αν θες μπορείς να το κανείς fusion και να ενώσει τους σκληρούς σε έναν.
kchris298 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βρηκα αυτον τον ssd στο https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/diskoi-ssd/diskos-ssd-crucial-mx500-500gb-2-5-sata-iii να βαλω το εχει σε καλη τιμη ειναι καλος τι λετε; και κατι αλλο αν γνωριζετε αναβαθμιση σε ram παιρνει το συγκεκριμενο mac. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από kchris298
atheatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Ποιος θα κάνει την αλλάγη του σκληρού στο Mac mini και με τι κόστος?
kchris298 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, atheatos είπε Ποιος θα κάνει την αλλάγη του σκληρού στο Mac mini και με τι κόστος? Σκεφτομαι να το παω σε εξειδικευμενο καταστημα να κανει την αλλαγη γιατι εγω δεν ξερω απο αυτα.
atheatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα. Να υποθέσω minimum 40 ευρώ επιπλέον και χωρίς εγκατάσταση λειτουργικού και αρχείων . Εδω που τα λέμε θα είναι δύσκολο να μεταφέρουν όλα από τον 1tb στον 500gb. Τέλος πάντων. Σου έδειξα ότι γίνεται να το κανείς και μόνος σου πιο πριν αλλά με άλλο σκληρό και ανταπτορα. Με ένα σκληρό σαν και αυτόν https://www.skroutz.gr/s/16323930/Intenso-PCI-Express-SSD-480GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-3834450.html που έχει διπλάσια ταχύτητα από αυτόν που έδειξες και με τον ανταπτορα https://www.amazon.de/gp/product/B08PTY5125/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2T5MI0224DY0W&psc=1 με τα εργαλεία να τον αλλάξεις εσυ ο ίδιος ή κάποιος που πιανουν λίγο τα χέρια του έστω και μαγαζί με μικρότερο κόστος μιας και θα προστεθεί στο σύστημα ο σκληρός και δεν χρειάζεται να βγάλεις τον παλιό. ΥΓ. Αν δεν έχεις εξωτερικό usb σκληρό τουλάχιστον 1 tb , καλύτερα να πάρεις και να κανείς timemachine backup πριν κανείς οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από atheatos
Mp@mp1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Στις 28/1/2022 στις 3:22 ΜΜ, atheatos είπε Κατάλαβα. Να υποθέσω minimum 40 ευρώ επιπλέον και χωρίς εγκατάσταση λειτουργικού και αρχείων . Εδω που τα λέμε θα είναι δύσκολο να μεταφέρουν όλα από τον 1tb στον 500gb. Τέλος πάντων. Σου έδειξα ότι γίνεται να το κανείς και μόνος σου πιο πριν αλλά με άλλο σκληρό και ανταπτορα. Με ένα σκληρό σαν και αυτόν https://www.skroutz.gr/s/16323930/Intenso-PCI-Express-SSD-480GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-3834450.html που έχει διπλάσια ταχύτητα από αυτόν που έδειξες και με τον ανταπτορα https://www.amazon.de/gp/product/B08PTY5125/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2T5MI0224DY0W&psc=1 με τα εργαλεία να τον αλλάξεις εσυ ο ίδιος ή κάποιος που πιανουν λίγο τα χέρια του έστω και μαγαζί με μικρότερο κόστος μιας και θα προστεθεί στο σύστημα ο σκληρός και δεν χρειάζεται να βγάλεις τον παλιό. ΥΓ. Αν δεν έχεις εξωτερικό usb σκληρό τουλάχιστον 1 tb , καλύτερα να πάρεις και να κανείς timemachine backup πριν κανείς οτιδήποτε άλλο. @atheatos Είσαι σίγουρος ότι θα τρέχει πιο γρήγορα απ τον ssd , αυτό το ρωτάω γιατί εκτός απ την ταχύτητα του δίσκου (όποιος και να είναι αυτός ) δεν θα την περιορίζει και η υποδοχή στην συγκεκριμένη περίπτωση η υποδοχή sata 3. Διόρθωσε με αν κάνος λάθος γιατί ενώ έχω αλλάξει πάνω απο 15 σκληρούς σε ssd στα μακ που είχα ανα τα χρόνια ποτέ δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω την πρόταση σου.
atheatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε @atheatos Είσαι σίγουρος ότι θα τρέχει πιο γρήγορα απ τον ssd , αυτό το ρωτάω γιατί εκτός απ την ταχύτητα του δίσκου (όποιος και να είναι αυτός ) δεν θα την περιορίζει και η υποδοχή στην συγκεκριμένη περίπτωση η υποδοχή sata 3. Διόρθωσε με αν κάνος λάθος γιατί ενώ έχω αλλάξει πάνω απο 15 σκληρούς σε ssd στα μακ που είχα ανα τα χρόνια ποτέ δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω την πρόταση σου. Η υποδοχή είναι pcie . Δεν είναι SATA 3 ανταπτορας. Που το είδες αυτό? Το έχω κάνει ήδη στο συγκεκριμένο Mac mini και εχω ταχυτητες 1000mb / 1000mb ακόμα και με fusion που έκανα μετά. Δεν είναι μόνο δικιά μου πρόταση. Η apple υποστηρίζει την flash μνήμη αρχικά για το fusion και μετά το καθιέρωσε ως στάνταρντ σε πολλά μοντέλα κυρίως MacBook με ταχύτητες σαφώς μεγαλύτερες από SATA 3. Το συγκεκριμένο Mac mini έβγαινε και με flash only storage έκδοση πέρα από fusion με ταχύτητες μεγαλύτερες από ένα SATA 3 SSD. Ο γνήσιος ανταπτορας της apple, παίρνει το δίσκο που βάζει στα MacBook και θέλει ανταπτορα για να βάλεις nvme του εμπορίου ( όπως κάνουν και οι περισσότεροι που θέλουν να αλλάξουν τον flash SSD στα MacBook με ένα του εμπορίου). Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από atheatos 1
Mp@mp1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, atheatos είπε Η υποδοχή είναι pcie . Δεν είναι SATA 3 ανταπτορας. Που το είδες αυτό? Το έχω κάνει ήδη στο συγκεκριμένο Mac mini και εχω ταχυτητες 1000mb / 1000mb ακόμα και με fusion που έκανα μετά. Δεν είναι μόνο δικιά μου πρόταση. Η apple υποστηρίζει την flash μνήμη αρχικά για το fusion και μετά το καθιέρωσε ως στάνταρντ σε πολλά μοντέλα κυρίως MacBook με ταχύτητες σαφώς μεγαλύτερες από SATA 3. Το συγκεκριμένο Mac mini έβγαινε και με flash only storage έκδοση πέρα από fusion με ταχύτητες μεγαλύτερες από ένα SATA 3 SSD. Ο γνήσιος ανταπτορας της apple, παίρνει το δίσκο που βάζει στα MacBook και θέλει ανταπτορα για να βάλεις nvme του εμπορίου ( όπως κάνουν και οι περισσότεροι που θέλουν να αλλάξουν τον flash SSD στα MacBook με ένα του εμπορίου). Οπότε ουσιαστικά αφαιρείς την παλιά βάση του ssd και κουμπώνεις τον αντάπτορα επάνω στη logic board και μετά τον νέο pcie ssd αν το καταλάβα καλά και έχεις απευθείας ταχύτητα. Απ 'οτι φαίνεται είχα την λανθασμένη εντυπωση ότι θα κουμπώνε επάνω στην βάση του ssd και θα έπερνε tον pcie.
atheatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε Οπότε ουσιαστικά αφαιρείς την παλιά βάση του ssd και κουμπώνεις τον αντάπτορα επάνω στη logic board και μετά τον νέο pcie ssd αν το καταλάβα καλά και έχεις απευθείας ταχύτητα. Απ 'οτι φαίνεται είχα την λανθασμένη εντυπωση ότι θα κουμπώνε επάνω στην βάση του ssd και θα έπερνε tον pcie. Φίλε μου δεν αφαιρώ τίποτα. Αν δεις το link που έδωσα πιο πίσω απλά προσθέτεις τον connector στο Mac mini. Τα Mac mini με fusion και flash storage τον έχουν ήδη τον connector όπως εξήγησα από κατασκευής. Η υποδοχή είναι εκεί απλα λείπει ο connector στα απλά Mac mini(hdd only). Αυτό εξήγησα στο topic starter αλλά μάλλον από ότι κατάλαβα το link που έβαλα δεν είναι τόσο κατανοητό από όλους.... Επίσης δεν έχω δει την apple να βάζει SATA SSD σε κανένα μοντέλο της με fusion ή flash storage έκδοση μετά το 2013 ( εδώ που τα λέμε δεν έχω δει ούτε παλαιότερα) και όλα είναι pcie SSD. Απλά λείπει ο connector στα hdd μοντέλα. https://medium.com/macoclock/adding-a-pcie-ssd-to-a-non-fusion-late-2014-mac-mini-a-guide-5a6b17dba806 Ξαναβάζω το link και αν δεν βοηθάνε τα αγγλικά σας ή το Google translate , δείτε τουλάχιστο τα κόκκινα βέλη στην φωτογραφία που δείχνουν την υποδοχή που συνήθως είναι καλυμμένη με ένα έλασμα με βίδες και δεν φαίνεται αμέσως όταν ανοίξεις το Mac mini. Κατά τα άλλα είναι υπόθεση ενός λεπτού να βάλεις τον connector με τον nvme. Στα Mac mini που ήδη έχουν το connector της apple απλά παίρνετε το ανταπτορακι που βάζουν στα MacBook pro για να έχουν nvme του εμπορίου. Δεν χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία να ξηλωσετε τίποτα. Απλά προσθέτετε. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από atheatos
Mp@mp1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Αυτό που είχα εγώ του 2014 είχε μηχανικό δίσκο τον έβγαλα και έβαλα ssd κανονικό . Του @kchris298 φοράει μηχανικό δίσκο οπότε ανήκει στην κατηγορία που ανέφερα πιο πάνω και θα πρέπει να γίνει η διαδικασία που φαίνεται στο βίντεο
atheatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mp@mp1s είπε Αυτό που είχα εγώ του 2014 είχε μηχανικό δίσκο τον έβγαλα και έβαλα ssd κανονικό . Του @kchris298 φοράει μηχανικό δίσκο οπότε ανήκει στην κατηγορία που ανέφερα πιο πάνω και θα πρέπει να γίνει η διαδικασία που φαίνεται στο βίντεο Φίλε μου δεν ξέρω τι καταλαβαίνεις από το video που έβαλες. Σου ξαναλέω ακόμα και το Mac mini με τον μηχανικό έχει την υποδοχή να βάλεις το connector με nvme εύκολα και γρήγορα χωρίς να λύσεις όλο το μηχάνημα για να βγάλεις το μηχανικό που έκανες εσύ. Σου ξαναλέω για τελευταία φορά ότι το έχω κάνει και δεν χρειάζεται να ξηλωσετε τίποτα και δεν μπαίνει στην θέση του μηχανικού ο pcie SSD . Μπορείς να βάλεις SATA SSD στην θέση του μηχανικού αλλά θα έχεις την μισή ταχύτητα σε σχέση με τον pcie SSD που είναι συνδεδεμένος στην υποδοχή κάτω από το καπάκι. Η apple δεν χρειάστηκε να φτιάξει διαφορετικά motherboard για κάθε μοντέλο. Έφτιαξε ένα και απλώς δεν έβαλε το connector στα μοντέλα με hdd. Εύκολη λύση και οικονομική από το να φτιάχνει διαφορετικα motherboard για κάθε μοντέλο. ΥΓ. Πάντα για τα late 2014 Mac mini μιλάμε . Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από atheatos
Mp@mp1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Κατ αρχήν αν δεν κάνω λάθος αντιλαμβάνομαι έναν εκνευρισμό απ τη μεριά σου (αν κάνω λάθος σου ζητάω συγγνώμη) τον οποίο δεν μπορώ να καταλάβω. Θα σ ευχαριστήσω λοιπόν για τις γνώσεις που μου έδωσες να είσαι καλά . Κάτι μάθαμε και σήμερα. Καλό σου βράδυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα