koufontinas000 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Χαιρετώ την ομάδα. Σήμερα το μεσημέρι,καθώς περίμενα ένα δέμα από εξωτερικό,ήρθε ένα mail από τα ΕΛΤΑ(το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν scam) λέγοντας πως το δέμα μου,με τον τάδε αριθμό(ο οποίος παραδόξως είναι legit) βρίσκεται στην Αθήνα και για να φτάσει στην πόλη μου χρειάζεται να πληρώσω το ποσό των 2.80. Πάτησα το λινκ το οποίο με κατεύθεινε σε μία άκρως πειστική σελίδα με τον αριθμό παραγγελίας. Μέσα υπήρχε ένα ακόμα λινκ,το οποίο μου εμφάνισε το περιβάλλον πληρωμής της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί απερίσκεπτα συμπλήρωσα τα login και το password του e-banking και τα στοιχεία της κάρτας μου (βρίστε με όσο θέλεται,αντέχω). Δύο λεπτά μετά ανακάλυψα στην εφαρμογή του e-banking πως έγινε μία συναλλαγή των 490 ευρώ. Συγκεκριμένα ο scammer φόρτωσε το ποσό στον λογαριασμό του στη Revolut. Εγώ αμέσως πάγωσα τις δύο κάρτες Εθνικής που έχω,άλλαξα τους κωδικούς στο e-banking και κάλεσα την εξυπηρέτηση πελατών. Μετά από σχεδόν 2 ώρες αναμονής και ανακατευθύνσεις από τμήμα σε τμήμα,μου είπαν πως η συναλλαγή βρίσκεται σε εκρεμμότητα και πρέπει να ολοκληρωθεί για να γίνει η αίτηση αμφισβήτησης. Εν τέλει μου έκλεισαν εντελώς το e-banking μου λέγοντας πως με αυτή την κίνηση ίσως δεν ολοκληρωθεί ποτέ η συναλλαγή και θα πάρω κατευθείαν το ποσό πίσω. Έχει συμβεί ποτέ σε κανέναν σας; Επιστρέφονται γενικά χρήματα έπειτα απο αιτήσεις αμφισβήτησης συναλλαγών;
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πω ρε παιδιά όχι πάλι.... Λεφτά εξαιρετικά δύσκολα παίρνεις πίσω. Άνοιξε πριν λίγο παρόμοιο thread εδώ. Κάνε ότι μπορείς, εύχομαι να πάρεις τα λεφτά πίσω αλλά από την στιγμή που τα έδωσες δύσκολα βρίσκεις άκρη. Edit, δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να κάνω copy paste. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
Land-decked Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά εσύ πότε βγήκες απτή φυλακή και έχεις και κάρτα? Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από Land-decked 1
korakios Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, koufontinas000 είπε κεί απερίσκεπτα συμπλήρωσα τα login και το password του e-banking και τα στοιχεία της κάρτας μου (βρίστε με όσο θέλεται,αντέχω). τώρα έγινε και έμαθες δυστυχώς με άσχημο τρόπο ερώτηση όμως , δε σου ήρθε ΟΤΡ για τη μεταφορά ? 1
SilentVoice Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, koufontinas000 είπε Εν τέλει μου έκλεισαν εντελώς το e-banking μου λέγοντας πως με αυτή την κίνηση ίσως δεν ολοκληρωθεί ποτέ η συναλλαγή και θα πάρω κατευθείαν το ποσό πίσω. Αυτό δεν ισχύει σίγουρα. Απλά χωρίς ebanking δεν θα μπορείς να δεις τι έγινε και πρέπει να πας στην τράπεζα.
Stefanos683 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 για 490 ευρω κανονικα πρεπει να σου στειλει σμσ στο κινητο για διασταυρωση, ή εστω επειδη το επιασες νωρις να την ακυρωσουν. αμα κανεις καταγγελια πχ για ηλεκτρονικη απατη πρεπει να δικαιωθεις. τα στοιχεια του οι τραπεζες μπορουν να τα βρουν κ να τον καταγγελθει ως ηλεκτρονικη απατη. αλλιως τι υπαρχει η τεχνολογια; κ τοσα περιβαλλοντα ασφαλειας;
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Ο τιτλος ακυρος παντως. Εδωσες τους κωδικους του ebanking,η καρτα δε μας νοιαζει.
Stefanos683 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 δηλαδη αν μπει ενας χακερ στο πισι ή εχει ειδικο μηχανημα με ανεπαφες συναλλαγες σε ενα λεωφορειο θα μπορει σε 1 ημερα να χρεωσει 50 θυματα με 500 ευρω χωρις σμς κ χωρις προβλημα?
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε εχει ειδικο μηχανημα με ανεπαφες συναλλαγες σε ενα λεωφορειο θα μπορει σε 1 ημερα να χρεωσει 50 θυματα με 500 ευρω Αυτο ακριβως συζητουσαμε σημερα,ηταν συνηθισμενη τακτικη στο εξωτερικο οταν πρωτοβγηκαν οι ανεπαφες,εμπαινε ο τυπος στο μετρο και απο Αιγαλεω-Κεραμικο ειχε βγει με μισο χιλιαρικο Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από StamTheMan
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 2 minutes ago, Stefanos683 said: δηλαδη αν μπει ενας χακερ στο πισι ή εχει ειδικο μηχανημα με ανεπαφες συναλλαγες σε ενα λεωφορειο θα μπορει σε 1 ημερα να χρεωσει 50 θυματα με 500 ευρω χωρις σμς κ χωρις προβλημα? υπαρχει οριο στις ανεπαφες χωρις pin
SabotazNic Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε δηλαδη αν μπει ενας χακερ στο πισι ή εχει ειδικο μηχανημα με ανεπαφες συναλλαγες σε ενα λεωφορειο θα μπορει σε 1 ημερα να χρεωσει 50 θυματα με 500 ευρω χωρις σμς κ χωρις προβλημα? Μην βλεπετε πολλες ταινιες
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μην βλεπετε πολλες ταινιες οκ
SabotazNic Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, StamTheMan είπε οκ Εγω ξερω οτι αν σε πλησιασει καποιος τοσο πολυ σε ενα αστικο, οσο χρειαζεται για να πιασει την καρτα, μαλλον δεν ψαχνει την καρτα 😏
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα