Haldol Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Είχα πέρσι φουσκωμένη μπαταρία σε MBP 15" του '18. Το μηχάνημα δεν έβγαλε κάποιο μήνυμα, αλλά το trackpad είχε πάρει τα ύψη! Είχε φουσκώσει όλο το laptop. Ρώτησα στα official κανάλια, όπου το κόστος ήταν κοντά στα 1000 ευρώ. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, αλλά πολύ κοντά. Ο λόγος για την εξωφρενική αυτή τιμή είναι ότι αλλάζει... όλο το top case! Εν τέλεια, έβαλα μία μπανανέ (κόστος ~120 ευρώ) μόνος μου, ενώ με τα ρέστα πήρα ένα iPad Pro. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Είχα πέρσι φουσκωμένη μπαταρία σε MBP 15" του '18. Το μηχάνημα δεν έβγαλε κάποιο μήνυμα, αλλά το trackpad είχε πάρει τα ύψη! Είχε φουσκώσει όλο το laptop. Ρώτησα στα official κανάλια, όπου το κόστος ήταν κοντά στα 1000 ευρώ. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, αλλά πολύ κοντά. Ο λόγος για την εξωφρενική αυτή τιμή είναι ότι αλλάζει... όλο το top case! Εν τέλεια, έβαλα μία μπανανέ (κόστος ~120 ευρώ) μόνος μου, ενώ με τα ρέστα πήρα ένα iPad Pro. wow, 1000 ευρω;;;
bioentre Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε wow, 1000 ευρω;;; πρώτα μάλλον πήγε καζίνο να παίξει τα ρέστα του
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, bioentre είπε πρώτα μάλλον πήγε καζίνο να παίξει τα ρέστα του Μα έχει δίκιο, δεν σου αλλάζουν μπαταρία, αλλά όλο το topcase. Και μένα με έκαναν quote για να μου αλλάξουν το topcase.
bioentre Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Μα έχει δίκιο, δεν σου αλλάζουν μπαταρία, αλλά όλο το topcase. Και μένα με έκαναν quote για να μου αλλάξουν το topcase. πόσο πάει το μαλλί?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, bioentre είπε πόσο πάει το μαλλί? Σε μένα για μοντέλο 2014 (το 2018 περίπου) μου είχαν πει 360+ ευρώ για αλλαγή. Μπαταρία ήθελα να αλλάξω αλλά επειδή είναι κολλημένη στο topcase, στο αλλάζουν όλο. Φαίνεται με τη σειρά 2016-2020 θέλουν πολλά περισσότερα, αλλά δε ξέρω ακριβώς. Οπότε ακούω 1000 ευρώ και δε μου φαίνεται απίθανο να τα ζήτησαν 1000 ευρώ για μοντέλο 2018...
medidia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Eπικοινώνησα με εξουσιοδοτημένο service. Εφόσον το πρόβλημα είναι μόνο στη μπαταρία δεν σου χρεώνουν όλο το topcase. Η ενδεικτική τιμή για MacBook 2018 pro 13" είναι 350 ευρώ. Bέβαια αν διαπιστώσουν άλλο πρόβλημα ή θες να αλλάξεις μόνο σου μπαταρία χωρίς να βγάλει σφάλμα το διαγνωστκό σου χρεώνουν όλο το case που αυτό σίγουρα είναι πιο ακριβό λόγο του touchbar. Δεν θα την αλλάξω ακόμα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από medidia
AntreasSverkos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 τραβα για αλλαγη πληκτρολογιο στο replace program αλλαζουν και τη μπαταρία μαζι.
medidia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε τραβα για αλλαγη πληκτρολογιο στο replace program αλλαζουν και τη μπαταρία μαζι. Δεν έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε τραβα για αλλαγη πληκτρολογιο στο replace program αλλαζουν και τη μπαταρία μαζι. Καλή ιδέα. Αρκεί να το δεχτούν ότι είναι προβληματικό. Αναφορά σε κείμενο The type of service will be determined after the keyboard is examined and may involve the replacement of one or more keys or the whole keyboard. https://support.apple.com/keyboard-service-program-for-mac-notebooks 19 λεπτά πριν, medidia είπε Eπικοινώνησα με εξουσιοδοτημένο service. Εφόσον το πρόβλημα είναι μόνο στη μπαταρία δεν σου χρεώνουν όλο το topcase. Η ενδεικτική τιμή για MacBook 2018 pro 13" είναι 350 ευρώ. Bέβαια αν διαπιστώσουν άλλο πρόβλημα ή θες να αλλάξεις μόνο σου μπαταρία χωρίς να βγάλει σφάλμα το διαγνωστκό σου χρεώνουν όλο το case που αυτό σίγουρα είναι πιο ακριβό λόγο του touchbar. Δεν θα την αλλάξω ακόμα. Πολλά λεφτά. 350 ευρώ για μπαταρία. Αν έχεις να κάνεις ταξίδι Ιταλία/ Γαλλία (εδώ κοντά) η τιμή είναι κοντά 179 Ευρώ (+φπα) για να κάνεις αλλαγή σε επίσημο Apple Store.
mistr4l Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Για το δικό μου, μου είχαν πει από την isystem 300E αν είναι σε καλή κατάσταση το πληκτρολόγιο, αλλιώς 350+. Πέραν αυτού, έπρεπε πρώτα να ελεγχθεί το laptop, να σταλεί στην apple το top case, να έρθει το καινούριο και μετά η αλλαγή. Συμπέρασμα, 15 μέρες χωρίς laptop. Εκεί στην apple βέβαια αγνοούν πως μερικοί δεν έχουμε το laptop για το facebook αλλά είναι η δουλειά μας. Είδα όμως τελευταία πως διαφημίζουν αλλαγή μπαταρίας σε 1-2 μέρες. Εικάζω πως αντιλήφθηκαν το γεγονός πως οι περισσότεροι κάνουν αλλαγή μόνοι τους μέσω ifixit οδηγιών έχοντας καταλάβει την κοροιδία της αλλαγής του top case, οπότε κάνουν αυτοί τη δουλειά για να κερδίσουν πελατεία. Λογικό. Άλλωστε στα νέα macbook pro 14/16 η αλλαγή μπαταρίας είναι μάλλον εύκολη υπόθεση, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Όπως και να έχει, για την ώρα μην αλλάζεις μπαταρία. Αν χρειαστεί, κοίταξε κι εσύ μήπως μπορείς μόνος σου. Μπαταρία βρίσκεις και από owc / fixit. Bonus: Αν την αλλάξεις μία φορά, δεν την κολλάς την καινούρια οπότε μετά αλλάζεις και δεύτερη - και τρίτη - κλπ με άνεση 1
medidia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Καλή ιδέα. Αρκεί να το δεχτούν ότι είναι προβληματικό. https://support.apple.com/keyboard-service-program-for-mac-notebooks Πολλά λεφτά. 350 ευρώ για μπαταρία. Αν έχεις να κάνεις ταξίδι Ιταλία/ Γαλλία (εδώ κοντά) η τιμή είναι κοντά 179 Ευρώ (+φπα) για να κάνεις αλλαγή σε επίσημο Apple Store. H αλλαγή στο πληκτρολόγιο γίνεται εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν έχει άλλο πρόβλημα στο topcase. Εφόσον διαπιστώσουν πρόβλημα στη μπαταρία λογικά θα την χρεώσουν.
bioentre Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, mistr4l είπε Για το δικό μου, μου είχαν πει από την isystem 300E αν είναι σε καλή κατάσταση το πληκτρολόγιο, αλλιώς 350+. Πέραν αυτού, έπρεπε πρώτα να ελεγχθεί το laptop, να σταλεί στην apple το top case, να έρθει το καινούριο και μετά η αλλαγή. Συμπέρασμα, 15 μέρες χωρίς laptop. Εκεί στην apple βέβαια αγνοούν πως μερικοί δεν έχουμε το laptop για το facebook αλλά είναι η δουλειά μας. Είδα όμως τελευταία πως διαφημίζουν αλλαγή μπαταρίας σε 1-2 μέρες. Εικάζω πως αντιλήφθηκαν το γεγονός πως οι περισσότεροι κάνουν αλλαγή μόνοι τους μέσω ifixit οδηγιών έχοντας καταλάβει την κοροιδία της αλλαγής του top case, οπότε κάνουν αυτοί τη δουλειά για να κερδίσουν πελατεία. Λογικό. Άλλωστε στα νέα macbook pro 14/16 η αλλαγή μπαταρίας είναι μάλλον εύκολη υπόθεση, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Όπως και να έχει, για την ώρα μην αλλάζεις μπαταρία. Αν χρειαστεί, κοίταξε κι εσύ μήπως μπορείς μόνος σου. Μπαταρία βρίσκεις και από owc / fixit. Bonus: Αν την αλλάξεις μία φορά, δεν την κολλάς την καινούρια οπότε μετά αλλάζεις και δεύτερη - και τρίτη - κλπ με άνεση Μάλλον η αντιπροσωπεία-ιστορμ φταίει για αυτέ τις καθυστερήσεις που πρέπει να το στείλει εξωτερικό κλπ, αφού αυτοί δεν σκαμπάζουν
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, bioentre είπε Μάλλον η αντιπροσωπεία-ιστορμ φταίει για αυτέ τις καθυστερήσεις που πρέπει να το στείλει εξωτερικό κλπ, αφού αυτοί δεν σκαμπάζουν Τοπικά μπορούν να το κάνουν. Ίσως άλλαζαν πάρα πολλοί και ήθελαν να παρεμβάλουν δικό τους έλεγχο. 6 λεπτά πριν, medidia είπε H αλλαγή στο πληκτρολόγιο γίνεται εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν έχει άλλο πρόβλημα στο topcase. Εφόσον διαπιστώσουν πρόβλημα στη μπαταρία λογικά θα την χρεώσουν. Μπορεί. Έχω αλλάξει οθόνη (recall) σε macbook pro με φουσκωμένη μπαταρία. Εδώ δεν μου το άλλαζαν! Μου έλεγαν ότι δεν δικαιούμαι αλλαγή οθόνης επειδή πρώτα πρέπει να αλλάξει το topcase. Επικοινωνία με Apple κατευθείαν. Άλλαξαν γνώμη.
marmagia Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) On 27/01/2022 at 21:54, medidia said: Μου εμφάνισε την ένδειξη "Important Battery Message". Ξέρει κανείς το κόστος αλλαγής στην Ελλάδα; Για εξωτερικό έχω βρει αυτό: https://support.apple.com/mac/repair/service Εγώ άλλαξα μπαταρία σε επίσημο για MB PRO 13 του 2017 όπου αλλάζει και το πληκτρολόγιο, to trackpad και το Touch Bar τελική τιμή 279€ Στην isystem 22 hours ago, mistr4l said: Για το δικό μου, μου είχαν πει από την isystem 300E αν είναι σε καλή κατάσταση το πληκτρολόγιο, αλλιώς 350+. Πέραν αυτού, έπρεπε πρώτα να ελεγχθεί το laptop, να σταλεί στην apple το top case, να έρθει το καινούριο και μετά η αλλαγή. Συμπέρασμα, 15 μέρες χωρίς laptop. Η αντικατάσταση έγινε σε 24 ώρες Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από marmagia 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα