MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Herald είπε Tι σημασία έχει αν είναι αδικαιολόγητα υψηλή τιμή? Αυτό είναι το point, ότι η AMD αύξησε αδικαιολογήτα πολύ τον ακριβότερο mainstream επεξεργαστή, από 330-350€ που είχε για κοντά 10ετία τον πήγε αρχικά στα 500 και μετά στα 750€. Δεν υπάρχει κάτι να μου εξηγήσεις και κάτι να καταλάβω, ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής ανέβηκε κατακόρυφα σε τιμή χάρη στην αγαπητή amd της καρδιάς μας. Πόσες φορές ακόμα θα επιβεβαιώσεις ότι δε γνωρίζεις τι θα πει outlier, πώς επηρεάζει (ή όχι) το συνολο των δεδομένων και ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα; Ο "ακριβότερος mainstream της Intel" για 7 χρόνια κινούνταν από 500 έως 1000$. Σου τους πόσταρα 2 σχόλια πιο πριν. Με νούμερα. Αλλά εκτός από τα γραφήματα μάλλον δε διαβάζεις και τα σχόλια... Είδες που σου λέω; Κουράζεις... Συνέχισε τις αοριστολογίες... Σε αφήνω να πιστεύεις αυτό που θες. Μη χαλάσουμε και τον αγγελικα πλασμένο κόσμο της Intel... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από MikeKata Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, MikeKata είπε Πόσες φορές ακόμα θα επιβεβαιώσεις ότι δε γνωρίζεις τι θα πει outlier, πώς επηρεάζει (ή όχι) το συνολο των δεδομένων και ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα; Ο "ακριβότερος mainstream της Intel" για 7 χρόνια κινούνταν από 500 έως 1000$. Σου τους πόσταρα 2 σχόλια πιο πριν. Με νούμερα. Αλλά εκτός από τα γραφήματα μάλλον δε διαβάζεις και τα σχόλια... Είδες που σου λέω; Κουράζεις... Συνέχισε τις αοριστολογίες... Σε αφήνω να πιστεύεις αυτό που θες. Μη χαλάσουμε και τον αγγελικα πλασμένο κόσμο της Intel... Δεν χρειάζεται να ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής της Intel κόστιζε 330-350€ για κοντά 8 χρόνια, η AMD χρέωσε 500€ το 2017 και 700 το 2019. Οι προσωπικές επιθέσεις και τα χαμογελάκια δεν σε κάνουν σωστό, ίσα ίσα το ακριβώς αντίθετο δείχνουν. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν χρειάζεται να ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Νομίζω ήταν η μεγαλύτερη παραδοχή που θα μπορούσα να περιμένω... 8 λεπτά πριν, Herald είπε Ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής της Intel κόστιζε 330-350€ για κοντά 8 χρόνια, η AMD χρέωσε 500€ το 2017 και 700 το 2019. Πάμε πάλι γιατί είναι σαν να το κάνεις επίτηδες (το να "ξεχνάς" ότι σου έχω δώσει πολλά παραδείγματα των CPUs της Intel που ήταν αδικαιολόγητα πανάκριβα). Αλλά βέβαια. Ό,τι μας συμφέρει. Να στο θυμίσω λοιπόν πάλι: Από το προηγούμενο σχόλιό μου: " Αλήθεια; Να βάλω 8086k στα $425; Γιατί να μη βάλω και i7 990x του 2011 στα $1060 με αυτή τη λογική; Μήπως i7 3930k ($583); i7 4960x ($990); i7 6800k ($434); Μήπως i7 7820x ($599); Από την άλλη γιατί να μη βάλω 3950x; Γιατί να μη βάλω 5950x;" Υ.Γ. Α, και μην ακούσω τίποτα αστεία του στυλ "δεν ήταν mainstream ο 6800k" επειδή είχε 430$ και δε συμφέρει το αφήγημα. Δηλαδή το 2016 δεν ήταν mainstream τα 6c/12t επειδή τα πούλαγε η Intel στα $430, αλλά το 2017 έγιναν επειδή έβγαλε η AMD στα $219, ε; Δε θα έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είδες λοιπόν που σου λέω ΓΙΑΤΙ βγάζουμε τις ακραίες τιμές και πώς τις βγάζουμε; Τόσο απλά. Υ.Γ.2 Αν σε ενοχλεί που βρίσκω αστείο κάποιο σχόλιό σου, δεν είναι δικό μου θέμα. Στο χέρι σου είναι να γράψεις κάτι εμπεριστατωμένο κι όχι αερολογίες, ενώ ταυτόχρονα παραβλέπεις (ατέχνως θα έλεγα, όχι εντέχνως) ότι σου έχω ήδη απαντήσει. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από MikeKata 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, MikeKata είπε Νομίζω ήταν η μεγαλύτερη παραδοχή που θα μπορούσα να περιμένω... Πάμε πάλι γιατί είναι σαν να το κάνεις επίτηδες (το να "ξεχνάς" ότι σου έχω δώσει πολλά παραδείγματα των CPUs της Intel που ήταν αδικαιολόγητα πανάκριβα). Αλλά βέβαια. Ό,τι μας συμφέρει. Να στο θυμίσω λοιπόν πάλι: Από το προηγούμενο σχόλιό μου: " Αλήθεια; Να βάλω 8086k στα $425; Γιατί να μη βάλω και i7 990x του 2011 στα $1060 με αυτή τη λογική; Μήπως i7 3930k ($583); i7 4960x ($990); i7 6800k ($434); Μήπως i7 7820x ($599); Από την άλλη γιατί να μη βάλω 3950x; Γιατί να μη βάλω 5950x;" Υ.Γ. Α, και μην ακούσω τίποτα αστεία του στυλ "δεν ήταν mainstream ο 6800k" επειδή είχε 430$ και δε συμφέρει το αφήγημα. Δηλαδή το 2016 δεν ήταν mainstream τα 6c/12t επειδή τα πούλαγε η Intel στα $430, αλλά το 2017 έγιναν επειδή έβγαλε η AMD στα $219, ε; Δε θα έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είδες λοιπόν που σου λέω ΓΙΑΤΙ βγάζουμε τις ακραίες τιμές και πώς τις βγάζουμε; Τόσο απλά. Υ.Γ.2 Αν σε ενοχλεί που βρίσκω αστείο κάποιο σχόλιό σου, δεν είναι δικό μου θέμα. Στο χέρι σου είναι να γράψεις κάτι εμπεριστατωμένο κι όχι αερολογίες, ενώ ταυτόχρονα παραβλέπεις (ατέχνως θα έλεγα, όχι εντέχνως) ότι σου έχω ήδη απαντήσει. Αυτοί οι επεξεργαστές δεν ήταν mainstream. Η πλατφόρμα στην οποία βγαίνουν ονομάζεται hedt και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλαπλά pcie lanes, quad channel memory, ecc κλπα. Ο αριθμός των πυρήνων είναι άσχετος με τον διαχωρισμό hedt και mainstream. Bέβαια δεν αλλάζει κάτι αυτό, γιατί και στην κατηγορία hedt η AMD ανέβασε τις τιμές, οπότε και τους hedt να βάλεις μέσα πάλι σωστό είναι το επιχείρημα μου. Έχεις δεί πόσα είχε ο ακριβότερος hedt το 2015 ας πούμε και πόσο έχει σήμερα? Κάπου 4-5 φορές πάνω είναι η τιμή. 990 είχε (ο 4960x που ανέφερες), μετά πήγε στα 1700+ ο 6950x και στα καπάκια ήρθε η AMD και ζήταγε 2000€ για το καλήμερα στην 1η γενιά, και κατόπιν έφτασε να ζητάει πόσα, 4000+ σήμερα? Oπότε ο ακριβότερος hedt προ AMD είχε 1700, σήμερα η AMD ζητάει 4000. Οπότε και στο mainstream και στο hedt υπερδιπλασίασε τις τιμές. Ανταγωνισμός που λεμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Herald είπε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλαπλά pcie lanes, quad channel memory, ecc κλπα. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα μιας και δεν τα πας καλά με τα παραδείγματα: i7 6800k: Max PCI-E lanes: 28, Memory: quad channel, Memory type: DDR4 2400, ECC support: Όχι Ryzen 7 1700: Max PCI-E lanes: 20 (24 με το chipset). Memory: dual channel, Memory type: DDR4 2666, ECC support: Ναι (για την ακρίβεια όλοι οι Ryzen έχουν ECC support αν δεν απατώμαι) Επειδή σας είχε βαφτίσει η Intel HEDT μια πλατφόρμα με 6c/12t και χρέωνε όσο ήθελε, δε χρειάζεται να το αναμασάτε... Με τη δική σου λογική (συγκρίσεων) θα έπρεπε να βάλω στο γράφημα και τον 6800k. Ή να βγάλω τον 1700. Πίστεψε με, δε θα σου άρεσε το γράφημα μετά... 50 λεπτά πριν, Herald είπε μετά πήγε στα 1700+ ο 6950x και στα καπάκια ήρθε η AMD και ζήταγε 2000€ για το καλήμερα στην 1η γενιά Τουλάχιστον εσύ που τα λες, τα πιστεύεις; Ryzen Threadripper 1950x: $999 Meanwhile, ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΝΤΕΣ (πριν βγουν οι Ryzen) Intel: i7 6900k: $1089, i7 6950x $1723 (δεν αναφέρω καν PCI lanes και ECC, γιατί δε συγκρίνονται καν με του 1950x). Ειλικρινά, δε βαρέθηκες να βγαίνεις λάθος τόσο συχνά; Θέλει προσπάθεια για να πέφτεις τόσο έξω. Και για το κερασάκι. 50 λεπτά πριν, Herald είπε Oπότε ο ακριβότερος hedt προ AMD είχε 1700, σήμερα η AMD ζητάει 4000. "Ο ακριβότερος HEDT είχε 1700 (με 10c/20t) και ο ακριβότερος HEDT σήμερα 4000 (με 64c/128t). Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουμε μέσα σε 3-4 μόλις χρόνια; Αύξηση 136% της τιμής και 540% των cores. Δε μιλάω καν για lanes κλπ. Και για να προλάβω το επιχείρημα "λογικό να ανεβαίνουν τα cores, εξελίσσεται η τεχνολογία", η Intel σου ανέβαζε μόλις 2 cores ανά γενιά στις HEDT πλατφόρμες (6 το 2010, 6 το 2011, 6 το 2013, 6 το 2014, 8 το 2015, 10 το 2016). Καταρρέει λοιπόν κι αυτό... Υ.Γ Η πλάκα είναι ότι μέχρι και στη Wikipedia, κατατάσσουν στους "mainstream" Ryzen μόνο τους Ryzen 5. Ναι, εκείνους που η AMD σου τους έδινε φθηνότερα από τους i5 στις 3 πρώτες γενιές και με specs "HEDT"; Φαίνεται ότι ο δικός μου ορισμός του "mainstream" είναι ίδιος με πολλών άλλων. Ειλικρινά περιμένω να δω τι άλλο θα βρεις... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από MikeKata 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, MikeKata είπε Ας πάρουμε ένα παράδειγμα μιας και δεν τα πας καλά με τα παραδείγματα: i7 6800k: Max PCI-E lanes: 28, Memory: quad channel, Memory type: DDR4 2400, ECC support: Όχι Ryzen 7 1700: Max PCI-E lanes: 20 (24 με το chipset). Memory: dual channel, Memory type: DDR4 2666, ECC support: Ναι (για την ακρίβεια όλοι οι Ryzen έχουν ECC support αν δεν απατώμαι) Επειδή σας είχε βαφτίσει η Intel HEDT μια πλατφόρμα με 6c/12t και χρέωνε όσο ήθελε, δε χρειάζεται να το αναμασάτε... Με τη δική σου λογική (συγκρίσεων) θα έπρεπε να βάλω στο γράφημα και τον 6800k. Ή να βγάλω τον 1700. Πίστεψε με, δε θα σου άρεσε το γράφημα μετά... Bάλε στο γράφημα τον 6800k, κανένα πρόβλημα. Βάλε και τον 1800x όμως. Πάλι στα ίδια καταλήγουμε Δεν ξέρω γιατί αναμασάς τα ίδια. Πόσο έκανε ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής προ της εμφανίσης της AMD ? 350! O ακριβότερος hedt? 1700. Πόσο κάνουν τα αντίστοιχα σημερινά της ΑΜD? 750 και 4000. Υπερδιπλασίασε τις τιμές. Συνέχισε εσύ τα δικά σου, να δώ που θα φτάσει η ανθρώπινη επινοητικότητα για να κάνει πλάτες σε μια πολυεθνική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, Herald είπε Bάλε στο γράφημα τον 6800k, κανένα πρόβλημα. Βάλε και τον 1800x όμως. Πάλι στα ίδια καταλήγουμε Δεν ξέρω γιατί αναμασάς τα ίδια. Πόσο έκανε ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής προ της εμφανίσης της AMD ? 350! O ακριβότερος hedt? 1700. Πόσο κάνουν τα αντίστοιχα σημερινά της ΑΜD? 750 και 4000. Υπερδιπλασίασε τις τιμές. Συνέχισε εσύ τα δικά σου, να δώ που θα φτάσει η ανθρώπινη επινοητικότητα για να κάνει πλάτες σε μια πολυεθνική Τι έγινε; Πάλι μισό σχόλιο διάβασες; Το άλλο μισό που (ξανά) αποδεικνύεται ότι βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου που είναι λάθος, δε θα το κάνεις quote; Να συνοψίσω για να κλείνω 1. Ισχυριζεσαι ότι η AMD ανέβασε τις τιμές. Σου ποσταρω γράφημα που αποδεικνύει και χρονικά ότι δεν ισχυει. Παραδέχθηκες ότι δεν ξέρεις να το διαβάζεις. 2. Ισχυρίστηκες ότι η Intel σου είχε CPU σταθερά στα 350$. Όταν σε έβγαλα πάλι λάθος δείχνοντας τα CPU του 1000ρικου από το 2011 τα γύρισες με "ναι αλλά η AMD". 3. Ισχυρίστηκες ότι η AMD ανέβασε τις τιμές. Όταν σε έβγαλα πάλι λάθος δείχνοντας σου ότι ο 6800k στην ουσία έδινε τα ίδια με το 1600 στα 200$ πάνω, προσπάθησες να πεις "ναι αλλά είναι HEDT" που σου απέδειξα ότι δεν ισχύει και ήταν σκέτο marketing (ούτε καν ECC δεν είχε). 4. Ισχυρίστηκες ότι η AMD έβγαλε στην πρώτη γενιά Ryzen HEDT στα 2000$ σε μια προσπάθεια να δείξεις ότι αυτή ανέβασε τις τιμές. Σου απέδειξα ότι ο 1950x (ο ακριβότερος) ήταν στα 999, τη στιγμή που ο ακριβότερος της Intel ήταν στα 1700$ (πράγμα που παραδέχθηκες). Άρα ξαναθυμισε μου ποιος ανέβασε τις τιμές και ποιος ακολούθησε; Εν κατακλείδι: Ο,τι έχεις πει ως τώρα έχει βγει λάθος. Μάλιστα σου τα επισημαίνω με νούμερα και συνεχίζεις απτόητος κάνοντας ότι δεν τα βλέπεις. Και μετά ισχυριζεσαι ότι εγώ υπερασπίζομαι πολυεθνικές τη στιγμή σου ποσταρω δεδομένα που απαντούν στα ανυπόστατα που γράφεις και προσπαθείς να βάλεις μέσα outliers στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς την Intel. Η συζήτηση κινείται μεταξύ αστείου και λυπηρου για το confirmation bias που βλέπω εδώ. That's all folks... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, MikeKata είπε 1. Ισχυριζεσαι ότι η AMD ανέβασε τις τιμές. Σου ποσταρω γράφημα που αποδεικνύει και χρονικά ότι δεν ισχυει. Παραδέχθηκες ότι δεν ξέρεις να το διαβάζεις. Ωραία, ας ξεκινήσουμε από εδώ, αφού οτι λέω εγώ δεν ισχύει και ότι λες εσύ ισχύει. Κάνε με quote που έγραψα ότι δεν ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Από εδώ θα κριθεί η αξιοπιστία σου για τα υπόλοιπα που γράφεις. Πάμε να σε δώ. Επίσης δεν ισχυρίζομαι οτι η AMD ανέβασε τις τιμές. Τις ανέβασε, άσχετα με τι ισχυρίζομαι. Πάμε πάλι μια επανάληψη το επιχείρημα μου να δω αν ποτέ θα το απαντήσεις. Προ της ελεύσης της AMD ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής της Intel έκανε 330-350€ για 8 χρόνια, και ο ακριβότερος hedt 1700. Σήμερα ο ακριβότερος amd επεξεργαστής έχει 750 και 4000 αντίστοιχα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Ωραία, ας ξεκινήσουμε από εδώ, αφού οτι λέω εγώ δεν ισχύει και ότι λες εσύ ισχύει. Κάνε με quote που έγραψα ότι δεν ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Από εδώ θα κριθεί η αξιοπιστία σου για τα υπόλοιπα που γράφεις. Πάμε να σε δώ. Ρε φίλε μου, κάνε και εσύ ένα διάγραμμα με τις τιμές για να δούμε αν έχεις δίκιο εσύ… το να κρύβεσαι πίσω από μπλα-μπλα νομίζοντας ότι αποδεικνύεις τα λεγόμενα σου δεν έχει νόημα… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Herald είπε Κάνε με quote που έγραψα ότι δεν ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Από εδώ θα κριθεί η αξιοπιστία σου για τα υπόλοιπα που γράφεις. Πάμε να σε δώ. Ήταν εκεί που σου εξηγούσα πώς επιλέγουμε τα δεδομένα και δεν το κατανοούσες; Και η διέξοδος σου ήταν να πεις αυτό; 9 ώρες πριν, Herald είπε Δεν χρειάζεται να ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Βέβαια, δε θα μπω στο τριπακι. Γιατί πάλι πας να κάνεις πλαγίως ντρίπλα. Σου έγραψα ξανά άλλα τόσα στο σχόλιο, σου τα συνοψισα και σου τα αριθμησα κιόλας, και ξανά επιλέγεις να μην απαντήσεις. Μάλιστα, αυτά που σου έγραψα αναφέρονται επακριβώς σε όσα ισχυρίστηκες και σου τα κατέρριψα ένα προς ένα με νούμερα. Και δεν είχες απάντηση. Και συνεχίζεις να μιλάς για αξιοπιστία; Κυριολεκτικά είναι τακτική σου να μην απαντάς στο 90% αυτών που σου λένε και να προσπαθείς να βρεις το 1/10 για να πιαστείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, AtiX είπε Ρε φίλε μου, κάνε και εσύ ένα διάγραμμα με τις τιμές για να δούμε αν έχεις δίκιο εσύ… το να κρύβεσαι πίσω από μπλα-μπλα νομίζοντας ότι αποδεικνύεις τα λεγόμενα σου δεν έχει νόημα… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… Σίγα μην κάτσω να φτιάξω διάγραμμα, 2 λεπτά υπόθεση είναι να μπείς στο site της κάθε εταιρείας και να δείς το offical MSRP. To διάγραμμα δεν σημαίνει αυτόματα αξιοπιστία, το διάγραμμα είναι όσο αξιοπιστό όσο τα δεδοομένα που του βάζουμε. Αν φτιάξω διάγραμμα και βάλω νούμερα απτο κεφάλι μου ξαφνικά θα με πιστέψεις? Δεν υπάρχει κάτι πιο αξιοπίστο από τις επίσημες σελίδες των κατασκευαστών i7 880, o ακριβότερος mainstream επεξεργαστής του 2010, 319$ i7 8700k, o ακριβότερος mainstream INTEL επεξεργαστής του 2017, 339$ Το 2017 παρουσιάστηκαν και τα πρώτα ρύζια. R7 1800x - 500$. Kαι 2 χρόνια μετά 3950x 700$. Τα ίδια ισχύουν και για το hedt, που από τα 1700 της Intel πήγαμε στα 4000 της AMD. Τώρα πόσο τυφλωμένος είναι κάποιος που δεν το βλέπει....τι να σου πώ 3 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ήταν εκεί που σου εξηγούσα πώς επιλέγουμε τα δεδομένα και δεν το κατανοούσες; Και η διέξοδος σου ήταν να πεις αυτό; Βέβαια, δε θα μπω στο τριπακι. Γιατί πάλι πας να κάνεις πλαγίως ντρίπλα. Σου έγραψα ξανά άλλα τόσα στο σχόλιο, σου τα συνοψισα και σου τα αριθμησα κιόλας, και ξανά επιλέγεις να μην απαντήσεις. Μάλιστα, αυτά που σου έγραψα αναφέρονται επακριβώς σε όσα ισχυρίστηκες και σου τα κατέρριψα ένα προς ένα με νούμερα. Και δεν είχες απάντηση. Και συνεχίζεις να μιλάς για αξιοπιστία; Κυριολεκτικά είναι τακτική σου να μην απαντάς στο 90% αυτών που σου λένε και να προσπαθείς να βρεις το 1/10 για να πιαστείς. Άρα δεν έγραψα πουθενά οτι δεν ξέρω να διαβάζω γραφήματα, απλά κάνεις strawman. Κοινώς βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα και επιχειρηματολόγεις ενάντια σε πράματα που δεν είπα. Σωστά? Αν καίγεσαι να απάντησω και στα υπόλοιπα point by point θα το κάνω, αλλά παραδέξου πρώτα ότι στο 1ο point ψεύδεσαι για να κερδίσεις ένα ιντερνετικό επιχείρημα και πουθενά δεν έγραψα ότι δεν ξέρω να διαβάζω γραφήματα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Herald είπε Προ της ελεύσης της AMD ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής της Intel έκανε 330-350€ για 8 χρόνια, και ο ακριβότερος hedt 1700. Σήμερα ο ακριβότερος amd επεξεργαστής έχει 750 και 4000 αντίστοιχα. 1.Και εδώ ερχόμαστε στο ζουμί. Ότι δεν είναι η AMD αυτή που ανέβασε πρώτη τις τιμές, καθώς αυτή σου έδωσε CPU στα 300€ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ με χαρακτηριστικά που η Intel σου τα έδινε στα 1700€. Την ίδια στιγμή σου έδωσε CPU (με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά) στα 1000€ όταν η Intel σου έδινε πολύ χειρότερο στα 1700. Ξαναρωτάω λοιπόν. ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ; 2. Ξανά βέβαια προσπαθείς να πας την κουβέντα εκεί που θες προσπερνώντας εντεχνως ότι αυτά τα CPU ΔΕΝ είναι mainstream (και όπως είδες δεν το λέω μόνο εγώ) προσπαθώντας να βάλεις outliers εκεί που ΔΕΝ μπαίνουν για να δείξεις αυτό που θες. Σου το εξήγησα ξανά και ξανά και η απάντηση σου δεν ήταν κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση γιατί πρέπει να μπουν οι outliers μέσα, αλλά απλά "δε χρειάζεται να ξέρω να διαβάζω γραφήματα". Βλέπεις, παρομοίως κι εγώ θα μπορούσα να απαντήσω "δε χρειάζεται να απαντάω σε ανυπόστατους ισχυρισμούς" αλλά το έκανα και σου τους κατέρριψα έναν προς έναν σε όλη τη συζήτηση. Και συνεχίσεις να αγνοείς τις απαντήσεις μου γιατί έβλεπες ότι αυτά που έλεγες ήταν λαθος. Πες μου. Είναι συζητηση αυτή; Υ.Γ. Να σου δώσω κι ένα σωσίβιο σωτηρίας; Είπα στο 1ο μου σχόλιο ότι το 2020 η AMD έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Κοινώς εκτόξευσε τις τιμές ΤΟ 2020. Όχι τα προηγούμενα 3 χρόνια που σου πούλαγε φθηνότερα. Αυτή ήταν η απάντηση στο πρώτο σχόλιο που ισχυριζόταν ότι η AMD ευθύνεται για την αύξηση των τιμών. Είπα ότι μας απομυζει τώρα. ΤΟΤΕ έδινε φθηνότερα CPU. Τόσο απλά. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από MikeKata Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, MikeKata είπε 1.Και εδώ ερχόμαστε στο ζουμί. Ότι δεν είναι η AMD αυτή που ανέβασε πρώτη τις τιμές, καθώς αυτή σου έδωσε CPU στα 300€ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ με χαρακτηριστικά που η Intel σου τα έδινε στα 1700€. Την ίδια στιγμή σου έδωσε CPU (με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά) στα 1000€ όταν η Intel σου έδινε πολύ χειρότερο στα 1700. Ξαναρωτάω λοιπόν. Ε τώρα το να σε πείσω ότι ο R7 1700 δεν έχει ούτε κατά διάνοια τα χαρακτηριστικά του 6950x φαντάζομαι είναι ανώφελο. Απλά ρώτα κάποιον που έχει / είχε hedt πλατφόρμα να σε ενημερώσει αν είναι το ίδιο. Με το συμπάθειο κιόλας μόνο κάποιος άσχετος με το αντικείμενο θα το έγραφε. Ξέρεις ο επαγγελματίας που μαζί με την GPU έχει αφθονία storage / capture cards κλπες συσκευές που τρώνε bandwidth δεν μπορει να πάει σε R7 1700. Kαι 10€ να κόστιζε ο 1700 απλά ΔΕΝ μπορεί να αντικαταστήσει τον 6950x. Δεν έχει τα απαραίτητα lanes, που μαζί με την μέγιστη υποστηρίζομενη μνήμη είναι ο λόγος που κάποιοι πάνε σε hedt. Αν λοιπόν χρειάζεσαι 40 lanes, δεν έχει σημασία αν ο ανταγωνισμός σου δίνει 24 lanes δωρεάν, για εσένα ΔΕΝ είναι VFM ούτε το τζάμπα, γιατί το minimum για να κάνεις τη δουλειά σου είναι 40. Όταν το καταλάβεις θα καταλάβεις και γιατί δεν συγκρίνουμε hedt με mainstream. Aλλιώς εξήγησε και στην AMD πόσο βλάκες είναι, αφού ο R7 1700 είναι hedt γιατί βγάλανε τον 1900x με τα ίδια cores σε hedt πλάτφορμα? Πωω, βλάκες εκεί στην AMD, εσένα έπρεπε να ρωτήσουν 12 λεπτά πριν, MikeKata είπε 2. Ξανά βέβαια προσπαθείς να πας την κουβέντα εκεί που θες προσπερνώντας εντεχνως ότι αυτά τα CPU ΔΕΝ είναι mainstream (και όπως είδες δεν το λέω μόνο εγώ) προσπαθώντας να βάλεις outliers εκεί που ΔΕΝ μπαίνουν για να δείξεις αυτό που θες. Σου το εξήγησα ξανά και ξανά και η απάντηση σου δεν ήταν κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση γιατί πρέπει να μπουν οι outliers μέσα, αλλά απλά "δε χρειάζεται να ξέρω να διαβάζω γραφήματα". Βλέπεις, παρομοίως κι εγώ θα μπορούσα να απαντήσω "δε χρειάζεται να απαντάω σε ανυπόστατους ισχυρισμούς" αλλά το έκανα και σου τους κατέρριψα έναν προς έναν σε όλη τη συζήτηση. Και συνεχίσεις να αγνοείς τις απαντήσεις μου γιατί έβλεπες ότι αυτά που έλεγες ήταν λαθος. Πες μου. Είναι συζητηση αυτή; To να υποστηρίζεις ότι κατέρριψες κάτι δεν σημαίνει ότι το έκανες κιόλας. Αντιλαμβάνεσαι ότι μπορώ να γράψω και εγώ ότι κατέρριψα τους δικούς σου ισχυρισμούς, σωστά? Που οδήγει αυτό? O 1800x είναι mainstream. Το λέει η ίδια η AMD. Τον βγάζει σε mainstream πλατφόρμα, με περιορισμένο max memory size, περιορισμένα lanes, dual channel, σε μητρικές των 40€ με 1 pcie slot. Σορρυ, αυτό δεν είναι hedt. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά τζάμπα το παιδεύουμε, σου λείπουν βασικές γνώσεις. Εγω υποστηρίζω το αυτονόητο. Ο φτηνότερος mainstream επεξεργαστής 5ης γενιάς της AMD κοστίζει όσο ο ακριβότερος Intel του 2017 (μιλάω για cpu χωρίς igpu). Ο ακριβότερος mainstream επεξεργαστής 5ης γενιάς κοστίζιε πάνω από διπλάσια από τον ακρίβοτερο mainstream Intel του 2017. Ε οκ, αν αυτό δεν είναι αύξηση τιμών τότε συμφωνούμε, δεν αύξησε τιμές η AMD, πάμε παρακάτω. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, Herald είπε Σίγα μην κάτσω να φτιάξω διάγραμμα, 2 λεπτά υπόθεση είναι να μπείς στο site της κάθε εταιρείας και να δείς το offical MSRP. To διάγραμμα δεν σημαίνει αυτόματα αξιοπιστία, το διάγραμμα είναι όσο αξιοπιστό όσο τα δεδοομένα που του βάζουμε. Αν φτιάξω διάγραμμα και βάλω νούμερα απτο κεφάλι μου ξαφνικά θα με πιστέψεις? Δεν υπάρχει κάτι πιο αξιοπίστο από τις επίσημες σελίδες των κατασκευαστών i7 880, o ακριβότερος mainstream επεξεργαστής του 2010, 319$ i7 8700k, o ακριβότερος mainstream INTEL επεξεργαστής του 2017, 339$ Το 2017 παρουσιάστηκαν και τα πρώτα ρύζια. R7 1800x - 500$. Kαι 2 χρόνια μετά 3950x 700$. Τα ίδια ισχύουν και για το hedt, που από τα 1700 της Intel πήγαμε στα 4000 της AMD. Τώρα πόσο τυφλωμένος είναι κάποιος που δεν το βλέπει....τι να σου πώ Συγνώμη που θα στο πω, αλλά με τερτίπια που πιάνουν σε έναν διάλογο περί θεωρητικού θέματος, δεν θα “σωθείς”… ή θα κανείς ότι έκανε ο mikekata και θα αποδείξεις ότι εχεις δίκιο ή θα συνεχίζεις να υποστηρίζεις με μπλα-μπλα κάτι που δεν μπορείς, γιατί το δεν θέλεις δεν ισχύει σε εσένα, να αποδείξεις… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Herald είπε Ε τώρα το να σε πείσω ότι ο R7 1700 δεν έχει ούτε κατά διάνοια τα χαρακτηριστικά του 6950x φαντάζομαι είναι ανώφελο. Απλά ρώτα κάποιον που έχει / είχε hedt πλατφόρμα να σε ενημερώσει αν είναι το ίδιο. Με το συμπάθειο κιόλας μόνο κάποιος άσχετος με το αντικείμενο θα το έγραφε. Ξέρεις ο επαγγελματίας που μαζί με την GPU έχει αφθονία storage / capture cards κλπες συσκευές που τρώνε bandwidth δεν μπορει να πάει σε R7 1700. Kαι 10€ να κόστιζε ο 1700 απλά ΔΕΝ μπορεί να αντικαταστήσει τον 6950x. Δεν έχει τα απαραίτητα lanes, που μαζί με την μέγιστη υποστηρίζομενη μνήμη είναι ο λόγος που κάποιοι πάνε σε hedt. Αν λοιπόν χρειάζεσαι 40 lanes, δεν έχει σημασία αν ο ανταγωνισμός σου δίνει 24 lanes δωρεάν, για εσένα ΔΕΝ είναι VFM ούτε το τζάμπα, γιατί το minimum για να κάνεις τη δουλειά σου είναι 40. Όταν το καταλάβεις θα καταλάβεις και γιατί δεν συγκρίνουμε hedt με mainstream. Aλλιώς εξήγησε και στην AMD πόσο βλάκες είναι, αφού ο R7 1700 είναι hedt γιατί βγάλανε τον 1900x με τα ίδια cores σε hedt πλάτφορμα? Πωω, βλάκες εκεί στην AMD, εσένα έπρεπε να ρωτήσουν 1. Είδες που πάλι (ατεχνως) λες τα μισά; Είπες για PCI lanes, ECC (που τελικά δεν είχε η Intel) και Quad Channel RAM στον 6800k και σου τον συνέκρινα (κάμποσα σχόλια πίσω) με CPU 250€ φθηνότερο που έχει και ECC, μόλις 4-8 lanes λιγότερα. Κυριολεκτικά πήρα τους ΔΙΚΟΥΣ σου ισχυρισμούς και απάντησα. Εδώ δεν ήξερες ότι ο "HEDT" που έλεγες δεν είχε ECC και το πέταξες και σα feature. Μάλλον δεν είμαι εγώ ο άσχετος όπως αποδεικνύεται. 2. 8 λεπτά πριν, Herald είπε Αντιλαμβάνεσαι ότι μπορώ να γράψω και εγώ ότι κατέρριψα τους δικούς σου ισχυρισμούς, σωστά? Για να σκεφτώ... Όχι. Γιατί εγώ το κάνω με νούμερα που απαντούν ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτά που λες εσύ και αποδεικνύουν ότι είναι λάθος. Ενώ εσύ βγάζεις νούμερα από το κεφάλι σου (π.χ. AMD ακριβότερο CPU στην πρώτη γενιά στα 2000€) τα οποία είναι και λάθος. Δεν είναι κατάρριψη αυτό. 10 λεπτά πριν, Herald είπε Αν λοιπόν χρειάζεσαι 40 lanes, δεν έχει σημασία αν ο ανταγωνισμός σου δίνει 24 lanes δωρεάν, για εσένα ΔΕΝ είναι VFM ούτε το τζάμπα, γιατί το minimum για να κάνεις τη δουλειά σου είναι 40. Όταν το καταλάβεις θα καταλάβεις και γιατί δεν συγκρίνουμε hedt με mainstream. Aλλιώς εξήγησε και στην AMD πόσο βλάκες είναι, αφού ο R7 1700 είναι hedt γιατί βγάλανε τον 1900x με τα ίδια cores σε hedt πλάτφορμα? Πωω, βλάκες εκεί στην AMD, εσένα έπρεπε να ρωτήσουν Εγώ τον 1950x σου τον έκανα άμεση σύγκριση με τον 6950x που ήταν και το αντίστοιχο του. Όπου υπερείχε σε όλα ο 1950x ΚΑΙ ήταν στο 60% της τιμής του. Επαναλαμβάνω το ΑΚΡΙΒΌΤΕΡΟ της AMD (που ισχυρίστηκες ότι έκανε 2000) που βγήκε ΜΕΤΑ από το ακριβότερο της Intel, ήταν στο 60% της τιμής του δευτέρου. Επαναλαμβάνω. ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΙΠΟΝ; Φαντάζομαι πάλι δε θα απαντήσεις, έτσι; 13 λεπτά πριν, Herald είπε O 1800x είναι mainstream. Το λέει η ίδια η AMD. Δε βαριέσαι να πέφτεις λάθος ΜΟΝΙΜΩΣ; Εγώ πάντως δε βρήκα πουθενά την AMD να τον αποκαλεί mainstream. Ούτε καν στο site. Αντίθετα, και άλλοι εκτός από εμένα τον κατατάσσουν στην "Performance" σειρά (ναι, αυτή πάνω από τη Mainstream). https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Ryzen_processors Έχεις να δείξεις κάτι αντίστοιχο; Το γεγονός ότι σου έδωσε την ΕΠΙΛΟΓΗ να τον βάλεις στο ίδιο socket (το διαφημιζε κιόλας, δηλαδή πόσο λάθος μπορείς να είσαι;), Δε σημαίνει ότι είναι mainstream. Επειδή η Intel σας είχε καλομαθει να σας δίνει 8πυρηνα και 10πυρηνα στα 1000€ και σε άλλο socket, δεν τα έκανε HEDT. Είδες ποια είναι η πραγματική HEDT πλατφόρμα, μην τα ξαναλέω. Υπάρχει λόγος που η Intel δεν θα έχει απάντηση στους Threadripper 5 χρόνια τώρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα