Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Πάμε πάλι. ΠΟΎ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΝ MAINSTREAM;

Ωραία, που αναφέρει τον R3 1200 σαν mainstream η AMD? Άρα ούτε αυτός είναι mainstream. Αν δεν καταλάβαινεις το βλακώδες του επιχειρήματος σου ε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. O 1800x είναι ίδια κατηγορία με τον 8700k. Θες να αποκαλέσεις την κατηγορία performance / Mαρία ή και Σούζι, δεν αλλάζει κάτι

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα δεν είναι τα τελευταία 2 χρόνια, αυτό λέω. Από το 2017 που βγήκε ο πρώτος Ryzen ακριβή ήταν. Στο spoiler κάποια νούμερα από το μεγαλύτερο reviewing site παγκοσμίως, βλέπουμε τον "turbo" όπως αποκάλεσες 1800x να διασύρεται από τον i3 7100 των 100€. Τι turbo μου λές τώρα..

Έχει και άλλα πολλά, δεν τα έβαλα όλα, δεν έχει νόημα, το point το βλέπεις. Στις δημοφιλέστερες εφαρμογές ο turbo 1800x απέδιδε σαν lada. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

superpi.png

mp3.png

x265.png

photoshop.pngword.pngexcel.pngpowerpoint.png

Περίεργο να ξεφτιλίζεται ο r7 1800x από τον i3 7100 και να μην έχει καεί το σύμπαν και η ίδια η AMD…

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Περίεργο να ξεφτιλίζεται ο r7 1800x από τον i3 7100 και να μην έχει καεί το σύμπαν και η ίδια η AMD…

Υπονοείς ότι είναι πουλήμενο το techpowerup? Να σου βάλω και από άλλα sites αμά θες. Είναι γνωστό γενικά ότι λόγω intercore latency σε πολλες εφαρμογές που θέλουν latency και ST performance τα ρύζια τρώγανε χαστούκια. Δεν είναι κάτι κρυφό νομίζω, όλοι το ξέρουνε.

Μόνο σε rendering πηγαίναν καλά (γιατί δεν υπάρχουν cache misses oπότε δεν τρώει penalty λόγω latency), γιαυτό και έγινε σημαία της AMD και των απαντάχου fans της το Cinebench ;) 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα δεν είναι τα τελευταία 2 χρόνια, αυτό λέω. Από το 2017 που βγήκε ο πρώτος Ryzen ακριβή ήταν. Στο spoiler κάποια νούμερα από το μεγαλύτερο reviewing site παγκοσμίως, βλέπουμε τον "turbo" όπως αποκάλεσες 1800x να διασύρεται από τον i3 7100 των 100€. Τι turbo μου λές τώρα..

Έχει και άλλα πολλά, δεν τα έβαλα όλα, δεν έχει νόημα, το point το βλέπεις. Στις δημοφιλέστερες εφαρμογές ο turbo 1800x απέδιδε σαν lada. 

Απόκρυψη περιεχομένων

superpi.png

mp3.png

x265.png

photoshop.pngword.pngexcel.pngpowerpoint.png

Τώρα σοβαρά αφήσαμε τα χαρακτηριστικά, τιμές κλπ και πιάσαμε τα αστεία benchmarks του single threading; Ξέρουμε ότι η Intel είχε καλύτερο single thread ως το 2020. Δεν έπαιρνες Ryzen 5 για να ανοίγεις Word στο γραφείο. Δε συμφέρει να δούμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα φαντάζομαι.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-ryzen-1700&num=1

Μην το πάμε εκεί, είναι άλλη κουβέντα, άσχετη με αυτή που κάνουμε.

Μόλις τώρα, Herald είπε

Υπονοείς ότι είναι πουλήμενο το techpowerup?

Λέω ξεκάθαρα εγώ ότι επέλεξες να ποσταρεις τα benchmarks που ήθελες. Υπάρχει λόγος που το phoronix κάνει (σχεδόν) επιστημονική δουλειά με ολόκληρο test suite που βλέπει μια τεράστια γκάμα εφαρμογών.

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Ωραία, που αναφέρει τον R3 1200 σαν mainstream η AMD? Άρα ούτε αυτός είναι mainstream. Αν δεν καταλάβαινεις το βλακώδες του επιχειρήματος σου ε δεν μπορώ να σε βοηθήσω

Όλα τα υπόλοιπα που έκατσα και σου εξήγησα ολόκληρη μεθοδολογία δεν τα κατάλαβες να φανταστώ, για αυτό δεν τα έκανες quote.

Για βρες μου τώρα ΠΟΥ ανέφερα εγώ ότι αναφέρει η AMD τους R3 σα mainstream; Εγώ σου εξήγησα ΓΙΑΤΙ εκρινα ΕΓΩ ως mainstream τους R5, με ποια μέθοδο (την οποία φυσικά και δεν άγγιξες) στο προηγούμενο σχόλιο (όγκος δεδομένων, πωλήσεων ,τιμών, μέσοι όροι κλπ) και πώς επέλεξα outliers.

ΕΣΥ ήσουν αυτός που είπε ότι ο 1800x είναι mainstream "και το λέει και η ίδια η AMD" και για αυτό θα έπρεπε να είναι στο γράφημα. Πάνω σε αυτό σου απάντησα και δεν μπόρεσες να ποσταρεις κάτι να το στηρίξεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Υπονοείς ότι είναι πουλήμενο το techpowerup? Να σου βάλω και από άλλα sites αμά θες. Είναι γνωστό γενικά ότι λόγω intercore latency σε πολλες εφαρμογές που θέλουν latency και ST performance τα ρύζια τρώγανε χαστούκια. Δεν είναι κάτι κρυφό νομίζω, όλοι το ξέρουνε.

Μόνο σε rendering πηγαίναν καλά (γιατί δεν υπάρχουν cache misses oπότε δεν τρώει penalty λόγω latency), γιαυτό και έγινε σημαία της AMD και των απαντάχου fans της το Cinebench ;) 

Προς θεού δεν λέω ότι λέει ψέματα, απλά λέω ότι αν ήταν τόσο σαπάκια όσο τα παρουσίασε θα την είχαν κάψει την AMD πρώτα απ’ όλα όσοι αγόρασαν τα προϊόντα της… 

γενικα βέβαια καλό είναι να μην ποστάρουμε ότι μας συμφέρει, πχ σε αυτοκίνητα με turbo δεν μας νοιάζει πόσο χώρο έχει το πορτμπαγκάζ… 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Τώρα σοβαρά αφήσαμε τα χαρακτηριστικά, τιμές κλπ και πιάσαμε τα αστεία benchmarks του single threading; Ξέρουμε ότι η Intel είχε καλύτερο single thread ως το 2020. Δεν έπαιρνες Ryzen 5 για να ανοίγεις Word στο γραφείο. Δε συμφέρει να δούμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα φαντάζομαι.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-ryzen-1700&num=1

Μην το πάμε εκεί, είναι άλλη κουβέντα, άσχετη με αυτή που κάνουμε.

Λέω ξεκάθαρα εγώ ότι επέλεξες να ποσταρεις τα benchmarks που ήθελες. Υπάρχει λόγος που το phoronix κάνει (σχεδόν) επιστημονική δουλειά με ολόκληρο test suite που βλέπει μια τεράστια γκάμα εφαρμογών.

Γιατί τι διαφορά δείχνει το phoronix? Συγκρίνει με 7700k και στα περισσότερα tests πίσω είναι ο 1800x...Που να έβαζε και 8700k :P 

Nαί επέλεξα να ποστάρω οτιδήποτε δεν είναι rendering, που όπως έγραψα τα πάνε καλά τα ρύζια. Σε οτιδήποτε άλλο τέσταρε ο άνθρωπος (μαζί με gaming) ήταν από λίγο έως πάρα πολύ πίσω. Encoding δεν κάνεις με τον 1800x? Photoshop? Blender δεν χρησιμοποιείς? 

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Προς θεού δεν λέω ότι λέει ψέματα, απλά λέω ότι αν ήταν τόσο σαπάκια όσο τα παρουσίασε θα την είχαν κάψει την AMD πρώτα απ’ όλα όσοι αγόρασαν τα προϊόντα της… 

γενικα βέβαια καλό είναι να μην ποστάρουμε ότι μας συμφέρει, πχ σε αυτοκίνητα με turbo δεν μας νοιάζει πόσο χώρο έχει το πορτμπαγκάζ… 

Θεωρείς τις επιδόσεις σε video encoding / audio encoding / cryptography / photoshop / blender ας πούμε ίδιο πράγμα με το πορτμπαγκάζ σε αυτοκίνητα? 

Στις περισσότερες δουλειές για τις οποίες ένας χρήστης θέλει δυνατό CPU τα ρύζια τον πίνανε άγρια. Δεν το λέω εγώ, τα reviews το λένε. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Στις περισσότερες δουλειές για τις οποίες ένας χρήστης θέλει δυνατό CPU τα ρύζια τον πίνανε άγρια. Δεν το λέω εγώ, τα reviews το λένε. 

Οι χρήστες πάλι άλλο λένε, αυξάνεται και το μερίδιο της… δεν το λέω εγώ οι χρήστες και οι πωλήσεις το λένε…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Herald είπε

Γιατί τι διαφορά δείχνει το phoronix? Συγκρίνει με 7700k και στα περισσότερα tests πίσω είναι ο 1800x...Που να έβαζε και 8700k

1. Ό 7700k βγήκε Q1 2017. Ο 1700 βγήκε επίσης Q1 2017. Αυτοί συγκρίνονται άμεσα. Τι θα γίνει τώρα; Πέραν των δεδομένων, θα διαστρεβλώνουμε και χρονικά τα γεγονότα τώρα;

2. "Like its bigger brother, the Ryzen 7 1700 has a damn nice showing when it comes to the heavily threaded benchmarks like C-Ray, Smallpt, and code compilation. Ryzen does great for these multi-core tests but lets down the user in many of the single-threaded tests, in which case for $350 you can get the Core i7 7700K Kabylake from Intel. But if you are routinely compiling code on your system or engaging in other highly parallel tasks, the Ryzen 7 1700 performs rather well and in those cases can outperform the $400+ Core i7 6800K. "

Ξέρουμε ότι το όλο point των Ryzen το 2017 ήταν ότι ήταν επιτέλους ΠΟΛΥ ανταγωνιστικοί (και στα heavily multithreaded tasks παταγαν κάτω) σε σχέση με τους Intel και σε χαμηλότερες τιμές. Π.χ έπαιρνες φθηνότερα το 1600 από τον 7600k και είχες και 12 threads να δουλεύεις VMs κλπ.

Αλλά τι έγινε; Αφήσαμε το "η AMD ανέβασε πρώτη τις τιμές" επιχείρημα και το γυρίσαμε στο επιχείρημα της απόδοσης ανά σενάριο χρησης τώρα (που είναι και υποκειμενικό ανάλογα τη δουλειά του καθενός);

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οι χρήστες πάλι άλλο λένε, αυξάνεται και το μερίδιο της… δεν το λέω εγώ οι χρήστες και οι πωλήσεις το λένε…

Δεν έχει σημασία τι λένε οι χρήστες όσον αφορά τις επιδόσεις. Γιαυτό υπάρχουν εργαλεία που μετράμε τις επιδόσεις, για να μην βασιζόμαστε στη γνώμη του καθενός. Έτσι δουλεύει και η επιστήμη. Αλλιώς αυξάνονται όσοι πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, άρα είναι? 

35 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Αλλά τι έγινε; Αφήσαμε το "η AMD ανέβασε πρώτη τις τιμές" επιχείρημα και το γυρίσαμε στο επιχείρημα της απόδοσης ανά σενάριο χρησης τώρα (που είναι και υποκειμενικό ανάλογα τη δουλειά του καθενός);

Ακριβώς, αφήσατε. Εσείς το αφήσατε το επίχειρημα με τις τιμές και πιάσατε να μου λέτε για turbo εκδόσεις ενώ ο επεξεργαστής είναι πίσω και από 7100 στις μισές εφαρμογές. 

Για τις τιμές και ο atix συμφώνησε μαζί μου πάντως. Just saying

To techpoewrup τρέχει 35 διαφορετικά benchmarks, στα 10 νικάει ο 7100 και σε 4 έχουν ουσιαστικά ισοπάλια (διαφορά επιδόσεων κάτω από 1%) σε σύγκριση με τον 1800x. Kαι μου λέτε τώρα για turbo εκδόσεις :P 

Tώρα βρές μου ένα test που ο R3 1200 (αντίστοιχος του 7100) νικάει τον 7700k ή τον 8700k....να περιμένω? 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Ακριβώς, αφήσατε. Εσείς το αφήσατε το επίχειρημα με τις τιμές και πιάσατε να μου λέτε για turbo εκδόσεις ενώ ο επεξεργαστής είναι πίσω και από 7100 στις μισές εφαρμογές. 

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ; Ο άνθρωπος σου ανέφερε αρχικά για turbo εκδόσεις αυτοκινήτων για να καταλάβεις τη διαφορά σε αυτό που λες. Κι εσύ έπιασες την αποδοση μπας και καταφέρεις να γλυτώσεις από τον ανυπόστατο ισχυρισμό που έκανες ότι η AMD ανέβασε πρώτη τις τιμές. Ούτε τις παρομοιώσεις δε (θες να) καταλαβαίνεις πια; 

Για τις τιμές και ο atix συμφώνησε μαζί μου πάντως. Just saying

Ξανά τα μισά διαβάζεις; Ο φίλος Atix σου είχε πει επί λέξει:

"Όταν έχεις μια γκάμα και περισσότερα προϊόντα της φίρμας είναι φτηνότερα, το να επικαλείσαι τα ακριβά της μοντέλα για να αποδείξεις ότι είναι ακριβή είναι λάθος, λάθος είναι επίσης να επιχειρηματολογείς πάνω στις αυξήσεις ορισμένων μοντέλων της… ακόμα πιο λάθος είναι να ρίχνεις την ευθύνη σε αυτήν όταν, κατά απόλυτες τιμές, η άλλη είναι ακόμα χιλιόμετρα μπροστά…"

Ακριβώς το τελευταίο κομμάτι του σχολίου του αναφερόταν σε αυτό που σου έλεγα και σου έδειξε και το διάγραμμα. Ότι το 2017 ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η AMD το ανέβασμα των τιμών. Σου πουλούσε πιο φθηνούς mid range επεξεργαστές (ο μεγάλος όγκος των δεδομένων που λέγαμε) και οι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ της (1950x) ήταν ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΌΤΕΡΟΙ (1000$) από τους ακριβότερους της Intel (1700$). Άρα ποιος σου ανέβασε τις τιμές; Το βρήκες! Η Intel!

Πάμε πάλι. Ισχυρίστηκες ότι "η ίδια η AMD λέει ότι ο 1800x είναι mainstream" για αυτό θα έπρεπε να είναι στο διάγραμμα. Σου ζήτησα να το ποσταρεις. Δεν μπόρεσες. End of story γιατί πραγματικά κούρασες.

Υ.Γ. Η ειρωνία του σχολίου σου είναι ότι ανέφερες τη λέξη "επιστήμη" και δεν ήξερες (η δεν ήθελες να παραδεχτείς) τι είναι οι outliers και για ποιο λόγο δεν τους έβαλα μέσα. Επέμενες κιόλας ότι οι ακραίες τιμές πρέπει να μπουν στο διάγραμμα και επηρεάζουν την πορεία των τιμών στο σύνολό τους. Τι να πει κανείς... Καλό μεσημέρι...

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι λένε οι χρήστες όσον αφορά τις επιδόσεις. Γιαυτό υπάρχουν εργαλεία που μετράμε τις επιδόσεις, για να μην βασιζόμαστε στη γνώμη του καθενός. Έτσι δουλεύει και η επιστήμη. Αλλιώς αυξάνονται όσοι πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, άρα είναι? 

Όχι αλλά ούτε τα reviews είναι αξιόπιστα… όταν θα γίνουν κάτω από κοινά πρότυπα και κανόνες όπως στην επιστήμη, τότε να τα πάρουνε και ως βάση…

ΥΓ: σε κανένα βέβαια review δεν έδωσαν ξεκάθαρο νικητή, άλλο αν εσύ κράτησες αυτό που σε συμφέρει… σαν αυτούς με την επίπεδη γη ένα πράγμα δηλαδή…

Δημοσ.

Το επιχείρημα μου εξαρχής είναι οτί οι τιμές των κορυφαίων mainstream επεξεργαστών εκτοξεύθηκαν όταν ξεκίνησε η AMD να ξαναβγάζει επεξεργαστές. Ο κορυφαίος mainstream επεξεργαστής κόστιζε 330-350$ από το 2010 (μπορεί και πιο πρίν) έως το 2017 που βγήκαν τα ρύζια. Το 2017 η AMD αύξησε την τιμή του κορυφαίου mainstream, το ξαναέκανε το 2019 και το ξαναέκανε το 2020. Σήμερα έφτασε και τα 750$. Άρα ναι, η AMD ανέβασε τις τιμές. 

Αυτό υποστηρίζω τόση ώρα, τα υπόλοιπα που λες δεν ξέρω που κολλάνε

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όχι αλλά ούτε τα reviews είναι αξιόπιστα… όταν θα γίνουν κάτω από κοινά πρότυπα και κανόνες όπως στην επιστήμη, τότε να τα πάρουνε και ως βάση…

ΥΓ: σε κανένα βέβαια review δεν έδωσαν ξεκάθαρο νικητή, άλλο αν εσύ κράτησες αυτό που σε συμφέρει… σαν αυτούς με την επίπεδη γη ένα πράγμα δηλαδή…

Aν μιλάς για τον 8700k τα περισσότερα αν όχι όλα τα review βγάλανε ξεκάθαρο νικητή τον 8700k. Aν θες να σου κάνω copy τα conclusion και τα links

the 8700K is the best CPU money can buy.

"... the Core i7-8700K has the Ryzen 7 1800X beat and it almost wasn't even a contest. (...

"Intel's new mainstream flagship Core i7 processor is a beast. For gamers seeking the ultimate solution there is simply nothing better than the Core i7-8700K. Out of the box performance is incredible, overclocking is even more incredible, power consumption is impressive for a CPU running at over 4 GHz by default and needless to say, this chip is going to find its way into my new gaming rig."

Από techpowerup / guru3d / techspot

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Το επιχείρημα μου εξαρχής είναι οτί οι τιμές των κορυφαίων mainstream επεξεργαστών εκτοξεύθηκαν όταν ξεκίνησε η AMD να ξαναβγάζει επεξεργαστές. Ο κορυφαίος mainstream επεξεργαστής κόστιζε 330-350$ από το 2010 (μπορεί και πιο πρίν) έως το 2017 που βγήκαν τα ρύζια. Το 2017 η AMD αύξησε την τιμή του κορυφαίου mainstream, το ξαναέκανε το 2019 και το ξαναέκανε το 2020. Σήμερα έφτασε και τα 750$. Άρα ναι, η AMD ανέβασε τις τιμές. 

Όπως είδες από το διάγραμμα, αυτό δεν ισχύει. Αλλά ξαναγυρνάμε πάλι στα ίδια που αποκαλείς αυθαίρετα "mainstream" επεξεργαστές, αυτούς που είναι ξεκάθαρα outliers και δε θες να καταλάβεις γιατί (στατιστικά) δεν μπαίνουν μέσα (όσο κι αν σου το εξηγώ), οπότε είναι ανούσιο να στο ξαναπώ για χιλιοστή φορά.

6 λεπτά πριν, Herald είπε

Αυτό υποστηρίζω τόση ώρα, τα υπόλοιπα που λες δεν ξέρω που κολλάνε

Μιας και δεν ξέρω  πώς κάνουμε quote από άλλη σελίδα σχολίων, σου το στέλνω screenshot

1377886160_.png.12242c1421620d501da14d0f14eed4d7.png

Πάνω σε αυτό απάντησα και απέδειξα ότι το ανάποδο έγινε. Η AMD πουλούσε ως το 2020 (προ 5000) φθηνότερα "αντίστοιχους" CPU, η Intel είχε πιο ακριβούς top of the line CPU και η AMD το 2020 πήρε αέρα και έκανε τα ίδια. Τόσο απλά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MikeKata είπε

Όπως είδες από το διάγραμμα, αυτό δεν ισχύει

Aσφαλώς δεν ισχύει από το διάγραμμα, αφού από το διάγραμμα λείπουν επεξεργαστές :P 

Μόλις τώρα, MikeKata είπε

άνω σε αυτό απάντησα και απέδειξα ότι το ανάποδο έγινε

Aπέδειξες ότι αν δεν βάλεις στη σύγκριση τους επεξεργαστές με τους οποίους η AMD αύξησε τις τιμές καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η AMD δεν αύξησε τις τιμές. Ταυτολογία λέγεται

https://el.wiktionary.org/wiki/ταυτολογία

Χαίρω πολύ χαιρόπουλος, και αν εξαίρεσουμε την ημέρα των γενεθλίων μου δεν γεννήθηκα ποτέ...

3 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Αλλά ξαναγυρνάμε πάλι στα ίδια που αποκαλείς αυθαίρετα "mainstream" επεξεργαστές

Δεν τους απόκαλω καθόλου αυθαίρετα. Σύμφωνα με την AMD o 1800x και ο 1700x είναι στην ίδια κατηγορία με τον 1700 (που τον έχεις στο διάγραμμα) τον 1600 τον 1500 τον 1200 κλπα. ΕΣΥ αυθαίρετα τους βγάζεις από την σύγκριση :) 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Aσφαλώς δεν ισχύει από το διάγραμμα, αφού από το διάγραμμα λείπουν επεξεργαστές :P 

Η άποψή σου. Αυτό είναι άσχετο με το αν είναι και σωστή. Αν κρίνω πάντως από το γεγονός ότι χρειαζόταν να σου εξηγήσω έννοιες και μεθοδολογία με την οποία επιλέχθηκαν και δεν είχες κάτι (στατιστική λογική έστω) να την αποδομήσεις και τα επιχειρήματά σου ήταν αυθαίρετες κατηγοριοποιήσεις όπως "ο τάδε CPU είναι mainstream" (χωρίς να μπορείς να τις δικαιολογήσεις), δε νομίζω να με ενδιαφέρει να τη λάβω υπ'όψιν. Σε αφήνω στον κόσμο που πιστεύεις ότι είναι όπως τα έχεις πλάσει στο κεφάλι σου. Καλό σου μεσημέρι :)

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν τους απόκαλω καθόλου αυθαίρετα. Σύμφωνα με την AMD o 1800x και ο 1700x είναι στην ίδια κατηγορία με τον 1700 (που τον έχεις στο διάγραμμα) τον 1600 τον 1500 τον 1200 κλπα. ΕΣΥ αυθαίρετα τους βγάζεις από την σύγκριση :) 

Πράγμα που ήδη σου εξήγησα γιατί το έκανα (με λογική ανάλυσης δεδομένων, μέσων όρων κλπ) αλλά πάλι επιλέγεις να "ξεχνάς" πράγματα που δε θες να αποδεχθείς (ή να καταλάβεις, δεν μπορώ να ξέρω τι ισχύει από τα 2).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...