Klikas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Αν και προσανατολίζομαι στην κατασκευή, θα ήθελα να δω εμπειρίες απο ανθρώπους που είτε αγόρασαν είτε κατασκεύασαν μονοκατοικία. Αρχικά ο λόγος που προσανατολίζομαι στην κατασκευή είναι πως έστω και ΠΡΟΚΑΤ, θα έχει σύγχρονες προδιαγραφές και θα είναι όπως θέλω στο σχεδιασμό. Ο λόγος όμως που ανοίγω το θέμα είναι γιατί στην αναζήτησή μου για κατοικία, βλέπω πολλά - όπως φαντάζομαι κι εσείς. - Έχουμε λοιπόν επιλογή παλαιάς μονοκατοικίας όπου με ριζική ανακαίνιση μπορείς να καταλήξεις σε κάτι πολύ καλό και του γούστου σου. Ο λόγος που παίζει αυτό σαν επιλογή είναι οτι βλέπω επαρχία πχ παλαιές κατοικίες που μπορεί να είναι πχ του '70 αλλά είναι σε καλές τοποθεσίες αρχικά και ορισμένες έρχονται με γη (πχ 1 στρέμμα οικόπεδο) εν αντιθέσει με αντίστοιχες 10 ετίας που έρχονται και πιο ακριβά αλλά πχ σε 350τμ οικόπεδο. Ο λόγος που διστάζει κάποιος είναι προφανής. Μια μονοκατοικία του 70-75 είναι πλέον σχεδόν 50 χρόνων. Δε ξερω αν αξίζει καν να μπει κάποιος σε διαδικασία ανακαίνισης. Πολλές έτσι κι αλλιώς δε χτίζονταν καν με μηχανικό τα χρόνια εκείνα και νομιμοποιούνταν αργότερα αλλά έχουν τεσταριστεί σε σεισμούς - που βέβαια σημαίνει φθορά του ίδιου παλιού μπετόν. Πωλούνται σε πολύ καλές τιμές γενικά - σε φάση που πολλές φορές ένα οικόπεδο μόνο του θα κόστιζε αντίστοιχα χρήματα. - Έχουμε μονοκατοικίες χτισμένες μετά το 2000. Αυτές έτσι κι αλλιώς έρχονται σε ακριβές τιμές. Επίσης τις καλές εποχές ο κόσμος έχτιζε πολλά τετραγωνικά που αγοράζοντάς τα πλέον εσύ επωμίζεσαι τα κόστη κτήσης. Βέβαια είναι χτισμένα με νέους κανονισμούς αλλά γενικά νομίζω στο ίδιο κόστος ή σε παραπλήσιο μπορείς να χτίσεις σύγχρονο σπίτι και ας έχει λιγότερα τετραγωνικά. Και έχεις επιλογές για καλύτερα υλικά στην κατασκευή. Επίσης τα σπίτια αυτά γενικά ορισμένα τα βλέπω χωρίς καλή συντήρηση - λογικό δεδομένων των πολλών τετραγωνικών και της 10 ετούς κρίσης. - Κατασκευή. Προφανώς το κάνεις όπως θες και μπορείς αλλά και χρόνος και κόστος αν και υπάρχουν νέες μέθοδοι αλλά γενικά ένα καλό νούμερο να υπολογίζει κάποιος σήμερα είναι στα 1400 ανα τμ. Ποιά είναι η εμπειρία σας; Έχετε μείνει/μένετε σε παλιά σπίτια; Έχετε χτίσει ή προτιμάτε κάτι 15 ετίας;
neoxrated Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Οτι πληρωνεις παιρνεις. Σιγουρα η ιδεα κατασκευης ειναι δελεαστικη αλλα μη ξεχναμε οτι φορολογεισαι μιας και ειναι καινουριο. Μια καλη ανακαινιση σε κατι παλιο, μπορει να σου βγει αρκετα πιο φθηνα, μιας και ο φορος ανεγερσης δεν υπαρχει, και εισαι και αρκετα πιο ευεληκτος να κανεις διαφορες εργασιες και χωρις να φανεις, αλλα θελει ψαξιμο με το ποιος θα στο ανακαινισει. Φυσικα παιζει σημαντικο ρολο και η περιοχη! Σε καποιες περιοχες οπως πευκη, λυκοβρυση κτλ κατι σαπια σπιτια ειναι πανακριβα οποτε ισως συμφερει κατασκευη (βεβαια ειναι και τα οικοπεδα απλησιαστα) ενω πχ αν πας σαλαμινα βρισκεις πολυ φθηνα σπιτια και με 50.000-100.000. Η κατασκευη, ειτε γινει στην γλυφαδα ειτε στα τουρκοβουνια εχει ιδιο κοστος. Οποτε νομιζω οτι στις πιο ακριβες περιοχες συμφερει κατασκευη, και στις πιο φθηνες ανακαινιση. Βεβαια ακου κι αλλες γνωμες μιας και ειναι απλα πως το σκεφτομαι 5
Klikas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Ενδιαφέρουσα σαν άποψη. Την παράμετρο περιοχή δε την είχα βάλει και πολύ στην εξίσωση γιατί γενικά κοιτάω κοντά αλλά εκτός Αττικής. Η επιλογή παλιό σπίτι και ανακαίνιση είναι πράγματι δελεαστική απο πλευράς τιμής αλλά το θέμα είναι οτι ένα παλιό σπίτι είναι ένα παλιό σπίτι. Σε ένα σπίτι του '70, όσο ανακαίνιση και να κάνεις, τα μπετά θα ναι μπετά του '70. Βέβαια έχουν χαρακτήρα ορισμένα παλιά σπίτια. 1
Jlaxy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Πάντως αν αποφασίσεις να χτίσεις, εξέτασε και τη μεταλλική κατασκευή. Για μένα ότι καλύτερο. 3
Klikas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, Jlaxy είπε Πάντως αν αποφασίσεις να χτίσεις, εξέτασε και τη μεταλλική κατασκευή. Για μεταλλικό / σύμμεικτο σκέφτομαι. 1
Stefanos683 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Klikas είπε Αν και προσανατολίζομαι στην κατασκευή, θα ήθελα να δω εμπειρίες απο ανθρώπους που είτε αγόρασαν είτε κατασκεύασαν μονοκατοικία. Αρχικά ο λόγος που προσανατολίζομαι στην κατασκευή είναι πως έστω και ΠΡΟΚΑΤ, θα έχει σύγχρονες προδιαγραφές και θα είναι όπως θέλω στο σχεδιασμό. Ο λόγος όμως που ανοίγω το θέμα είναι γιατί στην αναζήτησή μου για κατοικία, βλέπω πολλά - όπως φαντάζομαι κι εσείς. - Έχουμε λοιπόν επιλογή παλαιάς μονοκατοικίας όπου με ριζική ανακαίνιση μπορείς να καταλήξεις σε κάτι πολύ καλό και του γούστου σου. Ο λόγος που παίζει αυτό σαν επιλογή είναι οτι βλέπω επαρχία πχ παλαιές κατοικίες που μπορεί να είναι πχ του '70 αλλά είναι σε καλές τοποθεσίες αρχικά και ορισμένες έρχονται με γη (πχ 1 στρέμμα οικόπεδο) εν αντιθέσει με αντίστοιχες 10 ετίας που έρχονται και πιο ακριβά αλλά πχ σε 350τμ οικόπεδο. Ο λόγος που διστάζει κάποιος είναι προφανής. Μια μονοκατοικία του 70-75 είναι πλέον σχεδόν 50 χρόνων. Δε ξερω αν αξίζει καν να μπει κάποιος σε διαδικασία ανακαίνισης. Πολλές έτσι κι αλλιώς δε χτίζονταν καν με μηχανικό τα χρόνια εκείνα και νομιμοποιούνταν αργότερα αλλά έχουν τεσταριστεί σε σεισμούς - που βέβαια σημαίνει φθορά του ίδιου παλιού μπετόν. Πωλούνται σε πολύ καλές τιμές γενικά - σε φάση που πολλές φορές ένα οικόπεδο μόνο του θα κόστιζε αντίστοιχα χρήματα. - Έχουμε μονοκατοικίες χτισμένες μετά το 2000. Αυτές έτσι κι αλλιώς έρχονται σε ακριβές τιμές. Επίσης τις καλές εποχές ο κόσμος έχτιζε πολλά τετραγωνικά που αγοράζοντάς τα πλέον εσύ επωμίζεσαι τα κόστη κτήσης. Βέβαια είναι χτισμένα με νέους κανονισμούς αλλά γενικά νομίζω στο ίδιο κόστος ή σε παραπλήσιο μπορείς να χτίσεις σύγχρονο σπίτι και ας έχει λιγότερα τετραγωνικά. Και έχεις επιλογές για καλύτερα υλικά στην κατασκευή. Επίσης τα σπίτια αυτά γενικά ορισμένα τα βλέπω χωρίς καλή συντήρηση - λογικό δεδομένων των πολλών τετραγωνικών και της 10 ετούς κρίσης. - Κατασκευή. Προφανώς το κάνεις όπως θες και μπορείς αλλά και χρόνος και κόστος αν και υπάρχουν νέες μέθοδοι αλλά γενικά ένα καλό νούμερο να υπολογίζει κάποιος σήμερα είναι στα 1400 ανα τμ. Ποιά είναι η εμπειρία σας; Έχετε μείνει/μένετε σε παλιά σπίτια; Έχετε χτίσει ή προτιμάτε κάτι 15 ετίας; για νεα κατασκευη σκεφτομαι πλεον για περιπτωση αυθαιρετου, βιλας η σε καλο επαρχιακο σημειο ή πχ σε καμια μυκονο η εκαλη να πας να χαρεις τη φυση σε κανα βουνο, παραλια,νησι,κρητη μορια κλπ το χρυσοπληρωνεις , εκτος αν εισαι εργολαβος, αγροτης ή κατι σχετικο 1
Amaretos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Ειμαστε πολλοι που σκεφτομασστε αγορα η κατασκευη μονοκατοικιας μεσα σε αυτους και εγω, και συγκεκριμενα υπαρχει και το οικοπεδο αρα η σκεψη ειναι κλασικο με μπετα η προκατο. Και αν και σκεφτομαι αρκετα το προκατ για θεμα ταχυτητας , δεν εχω παει η αληθεια ειναι ακομα σε κατασκευαστες να παρω γνωμες, δεν εχω πετυχει σε ολα τα φορουμ έστω και εναν ιδιοκτητη που να κανει ενα τοπικ και να πει, παιδια εκανα αυτο και αυτο, ειμαι ευχαριστημενος σε αυτο, δυσαρεστημενος σε αυτο. Σαν να υπαρχει ενα μαγικος τροπος και οσοι εφτιαξαν δικο τους προκατ μετα εξαφανιζονται. 1
AristidisZ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, Amaretos είπε Σαν να υπαρχει ενα μαγικος τροπος και οσοι εφτιαξαν δικο τους προκατ μετα εξαφανιζονται. έλα ντε... 1
Klikas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μόνο αυτό το thread έχω δει που είναι αρκετά πλήρες. Σε μια σύντομη επικοινωνία που είχα, ήταν ευχαριστημένος ο άνθρωπος: Αλλά ναι συμφωνώ πως δεν υπάρχει πολλή πληροφορία απο ιδιώτες...
Amaretos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, Klikas είπε Μόνο αυτό το thread έχω δει που είναι αρκετά πλήρες. Σε μια σύντομη επικοινωνία που είχα, ήταν ευχαριστημένος ο άνθρωπος: Αλλά ναι συμφωνώ πως δεν υπάρχει πολλή πληροφορία απο ιδιώτες... Ναι εχω διαβασει και εγω τον ανθρωπο που ποσταρε , αλλα εκει ενα ποστ στεγνο Μηπως ολοι ειναι θετικοι αλλα στο τελος λενε δεν βαριεσαι ας παμε κλασικ all the way. Αφου ετσι μου ερχεται να παω κοντα στο χωριο μου σε ενα τυπο που εχει φτιαξει προκατ απο πολυ γνωστη εταιρεια, εχει ανεβει και youtube να παω να του χτυπησω κουδουνι να του κανω ανακριση 1
Dantε Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, Amaretos είπε Ναι εχω διαβασει και εγω τον ανθρωπο που ποσταρε , αλλα εκει ενα ποστ στεγνο Μηπως ολοι ειναι θετικοι αλλα στο τελος λενε δεν βαριεσαι ας παμε κλασικ all the way. Αφου ετσι μου ερχεται να παω κοντα στο χωριο μου σε ενα τυπο που εχει φτιαξει προκατ απο πολυ γνωστη εταιρεια, εχει ανεβει και youtube να παω να του χτυπησω κουδουνι να του κανω ανακριση Παρε ενα κουτι γλυκα και πηγαινε.Αν τον δεις οτι δυσανασχετει ,ασε τα γλυκα και φυγε 1
trelas007 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πολυ ενδιαφέρον το τοπικ. Εικόνα των καιρών που ζούμε όπου φαίνεται οτι η οικοδομή αρχίζει να φουντώνει παρα την αντιρροπη δύναμη του πληθωρισμού και την τεράστια αύξηση των δομικών υλικών. Αναφορικά με την κατασκευή συμμεικτών σπιτίων ή νέων μορφών δόμησης (icf κτλ ) υπάρχει εμπειρία στο χώρο; Καθώς προερχόμαστε από μία 10έτης+ κρίση. Οι νέοι μηχανικοί δεν έχουν χτίσει, οι παλαιοί γνωρίζουν την κλασσική δόμηση. Κατι φευγαλέες απόψεις που πήρα απο μηχανικούς αναφορικά με την δόμηση και την άποψη τους, με μπέρδεψαν παρά με βοήθησα. Στο ερώτημα του τόπικ. Εκτός των αντικειμενικών παραγόντων αξίζει να ληφθούν υπόψη και οι ιδιαιτερότητες του καθενός. Θέλεις επαρχία, κέντρο; θελείς σε 2-3-5-10 χρόνια να το πουλήσεις και να μείνεις στη καρπαθο και μετά απο 5 χρόνια στη Κρήτη ή θέλεις να σε θάψουν κατώ από το ρολοί της ΔΕΗ (sic) ; Υπάρχουν απόγονοι για να τους το αφήσεις; Τι απαιτήσεις σε χώρους; (άλλο 70τμ και άλλο 200τμ με 500μ κήπο). Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από trelas007
Klikas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Amaretos είπε Αφου ετσι μου ερχεται να παω κοντα στο χωριο μου σε ενα τυπο που εχει φτιαξει προκατ απο πολυ γνωστη εταιρεια, εχει ανεβει και youtube να παω να του χτυπησω κουδουνι να του κανω ανακριση Κανονικά θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού και να δεις δουλειές τους φαντάζομαι. Κι εγώ αυτό έχω σκοπό να κάνω μιας και δεν είμαι αρνητικός στο ΠΡΟΚΑΤ. Κυρίως γιατί όλοι στο εξωτερικό έτσι χτίζουν. Δε λέω οτι το μπετον δεν είναι καλό αλλά δε γίνεται να είναι ο μόνος τρόπος. Εμένα ο μηχανικός που βρήκα επαρχία είναι υπέρ του μεταλλικού αλλά είναι σχετικά νέος και έχει κάνει και το δικό του σπίτι μεταλλικό. Συμφωνώ όμως πως δεν υπάρχουν πολλοί - οι περισσότεροι χτίζουν συμβατικά αλλά πας στον συμβατικό και σου λέει το μπετόν έχει 50-60 χρόνια ζωή και αυξάνει ανάλογα τη συντήρηση. Πώς να αγοράσεις μετά παλιό σπίτι; 1
Skywalker333 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Υπάρχον με υπάρχον κτίριο, εχει τεραστια διαφορα οπότε μια τετοια συζητηση ειναι πολυ δυσκολη να γινει, ακομα κ αν μιλαμε για παραπλησια κατασκευη αναμεσα στο ενα κ στο αλλο. Στο εξωτερικο, η συντριπτικη πλοιοψηφία του κόσμου ζει σε παλαιότερα σπίτια και τα εκμοντερνίζει/ανακαινίζει. Αυτό γίνεται και γιατι ειναι πολυ καλύτερο για το περιβαλλον καθως μια νεα κατασκευή δημιουργει υψηλά ποσοστά μολυνσης (λογο παραγωγής τοσων νεων υλικων, μεταφορας τους κλπ) αλλά κυρίως γιατι στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη ελευθερία αναρχης δόμησης που εχεις στην Ελλαδα, που αν εχεις αρκετα στρεματα κ δεν ειναι δασος, απλα χτιζεις. Σε πολλες χώρες, αν εισαι εκτός σχεδιου, δε χτίζεις απολύτως τιποτα χωρις τρελές αδειες που βγαινουν μονο για πολυ πολυ συγκεκριμενα πραγματα. Στην Ελλαδα, επειδη ειμαστε εντελώς χύμα σε αυτο το θέμα, η κατασκευή νεας κατοικίας ειναι πολυ πιο ευκολη λύση, γιαυτο και γινεται εργολάβος ο οποιοσδήποτε εχει δυο δεκάρες στην ακρη. Η συγχρονη κατασκευη εχει προφανως πολλα θετικα, οπως οτι εξ αρχής μπορεί να μονωθεί πολυ πολύ καλύτερα, να εχει καλύτερα ηλεκτρολογικα/υδραυλικά/θερμανση, ειναι σχεδιασμενο στα μετρα σου και ειναι ειναι καλύτερο σε στατικα. Το τελευταιο ειναι πολυ σημαντικο γιατι σε κατασκευες πριν αλλαξει ο πολεδομικος κανονισμος (τελος 70, αρχες 80 νομιζω?), τα θεμελεια κ η κατασκευη τους ειναι αρκετα πιο ελαφρια σε συγκριση με τον πιο συγχρονο κανονισμο (που εγινε λογο της πολυκατοικίας που επεσε τοτε στη θεσσαλονικη). Οπότε αυτομάτως, οποιαδήποτε κατασκευή εχει γίνει πίσω από εκεινη την περίοδο, η αξία της ειναι αρκετα χαμηλότερη για αυτον τον λογο οπότε επενδυτικα πρεπει να το εχει αυτό παντα καποιος στο μυαλο του. Αυτό βεβαια δε σημαινει οτι δε μπορεις να παρεις παλαιοτερο σπιτι, απειροι ζουν σε τετοια διχως καποιο θεμα, απλα το τονιζω ως κατι που πρεπει να εχει στο νου του καθε αγοραστης. Από εκει και πέρα, η επιλογή γίνεται και απο τοποθεσία αλλά και από budget. αλλο σπιτι χτιζεις/αγοραζεις σε ενα χωριο κ αλλο πχ στο Χαλανδρι, οπότε όλα μπαίνουν στο παιχνιδι. Προκατ σπιτια εχω κανει κ εγω. Θεωρούνται non-standard κατασκευές οπότε θέλει παντα να τσεκαρεις με την τραπεζα για το αν θα δινει δανειο για κατασκευη τετοιου σπιτιου ή μελλοντικα για αγορα τετοιου σπιτιου αν πας να το πουλησεις. Εχω πεσει σε περιπτώσεις που η τραπεζα δεν εδινε παραπανω απο ενα συγκεκριμενο ποσο για τετοια κατασκευη οποτε θελει μια Α προσοχη κ ερευνα το θεμα. Μια χαρα βεβαια μπορεις να κανεις την κατασκευη αν προσεξεις, πολυ σπανια ομως να φτασουν το επίπεδο ποιότητας μιας πιο συμβατικης λυσης, γιαυτο κ τα προκατ θεωρούνται οτι εχουν κ μικροτερο προσδοκιμο ζωης. Για τη ζωή του μπετον, εχω ανακαινίσει κτιρια απο μπετον που ειναι 80-90 ετων κ δεν ειχαν ουτε ρωγμή. Γενικα ως υλικο μαλακώνει με το περασμα του χρόνου αλλά στη πραγματικοτητα ακομα δεν ξερουμε ποσο θα αντέξει πραγματικα. Επίσης, τα μειγματα του 1920 με τα μειγματα του 1960 και με τα μειγματα του 2022 δεν εχουν καμια απολυτως σχεση, τα σημερινα ειναι πολλες φορες δυνατότερα οπότε νομιζω οτι οτι κ να χτίσεις σήμερα, στη δικη σου ζωη δε θα εχει θεμα απο το μπετον αν εχει χτιστει σωστα. Απο εκει κ περα, μια κατασκευη δε χρειαζεται να πηξει στο μπετον. Μπορει να εχει κανονικη τοιχοποιία και μπετονενιες ή ατσαλινες κολώνες μονο, ενώ ακομα και η πλάκα του ορόφου μπορει να γινει με μεταλλικη κατασκευγη και ξυλινο δαπεδο πανω σε τσιμεντοσανιδα. Γενικα υπαρχουν απειρες λυσεις και ιδεες και προτασεις, ορεξη και χρηματα να εχεις να πειραματίζεσαι! 6 2
demis_n Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Παιδια επειδη εγω το ξεκινησα το thread και νιωθω την "υποχρεωση" να σας ενημερωνω, κυριως γιατι πολλοι το ψαχνουν, να σας πω οτι συνεχιζω να ειμαι ευχαριστημενος απο την κατασκευη και να μην το εχω μετανιωσει στιγμη. Απαντω σε pm σε οσους μου στελνουν και ειλικινα θελω να ανεβασω ενα βιντεο με λετομερειες, αλλα απο τη μια δεν εχω τον τρελο χρονο να το κανω, απο την αλλη μπαινουν και θεματα ιδιωτικοτητας και "καλοθελητων" και προσπαθω να βρω ετσι μια χρυση τομη αναμεσα σε ολα αυτα. Ελπιζω να με καταλαβαινετε. Εχω οικογενεια και μικρα παιδια . Θα βοηθουσε να μου πειτε τι κυριως θελετε να μαθετε/δειτε ωστε να ανεβασω κατι που να μας καλυπτει ολους. Δυστυχως απο οτι ακουω οι τιμες εχουν ανεβει αρκετα. Παντως εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι μια τιμια λυση, αν σκεφτεις οτι στα ιδια λεφτα πχ αγοραζεις διαμερισμα. Και παλι ομως το τι ειναι καλο για τον καθενα ειναι εντελως υποκειμενικο.. Αυτα τα λιγα παο εμενα, ειμαι εδω για οτι θελετε να μαθετε. Ονοματα και προσωπικες αποψεις σε pm.. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα