Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Γλυκοκοιτάζω εδώ και καιρό τις mirrorless. Δεν είμαι άσχετος με το θέμα αλλά προφανώς και όχι τρελός γνώστης. 

Έχω μία Nikon D3500 εδώ και αρκετά χρόνια. Κυρίως φωτογραφίες αλλά τον τελευταίο καιρό το έχω γυρίσει και στο βίντεο. 

Οπότε άρχισα την έρευνα αγοράς. Ανάμεσα στις πολλές, η αλήθεια είναι, επιλογές βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση την Α6600. Πολλά καλά σχόλια, ευχαριστημένους χρήστες και αρκετά βίντεο για την συγκεκριμένη.

1. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ώστε να πάρω καλύτερες κριτικές;

2. Βλέπω ότι γενικώς δεν είναι διαθέσιμη, μόνο παραγγελία ακόμα και από την ίδια την sony. Αναμένουμε καινούργια στην συγκεκριμένη σειρά ή είναι και αυτό το είδος προιόντος επηρεασμένο από τα μικροτσίπ;

Τέλος, αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια αντίστοιχη επιλογή θα ήταν ευπρόσδεκτη. Έως 1700 στο περίπου. Με ενδιαφέρει η καλή εικόνα με καλό φόκους, 4Κ βίντεο, ευκολία στην μεταφορά άρα καλό μέγεθος. 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα κι από εμένα.

Οι mirrorless μηχανές πιστεύω θα σε εκπλήξουν με την ευκολία χρήσης τους.

Συγκεκριμένα με την a6600 δεν έχω εμπειρία, έχω όμως με την a7c, την οποία επίσης σου προτείνω να δεις σ ε αυτά τα λεφτά.

Επιπλέον προτείνω να δεις την Fuji XS10, η οποία παράγει επίσης εκπληκτικά αποτελέσματα, και με το budget σου θα μπορέσεις να πάρεις και κανέναν επιπλέον φακό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφοσον ανεβαινεις σε αυτο το budget θα μπορουσε να κοιταξεις και καποια Sony full frame βεβαια χανεις καπως στην ευκολία στην μεταφοράς αλλα μπορεις να πας και να την πιασεις σε καποιο πολυκαταστημα...

Οποια και να παρεις σιγουρα θα ειναι πολυ ανωτερη απο την Nikon D3500 που εχεις μιας και μιλαμε για αλλης γενιας μηχανες!

Σιγουρα η Α6600 ειναι η top της Sony σε αυτη την σειρα αλλα τσεκαρε τις διαφορές  αναμεσα σε A6100, A6300, A6400, A6500 and A6600

Φιλος μου αγορασε την Nikon D3400 δηλαδη το ιδιο μοντελο με την δικια σου Nikon D3500 με 2-3 λιγοτερα features αλλα την πετυχε σε σε πολυ δελεαστικη τιμη! Aλλα ειναι και να σου κατσει 😀

Εξαιτιας της ελειψης chip η Sony σταματα τις μηχανες χαμηλης κερδοφοριας...

Sony: οι ελλείψεις chip τινάζουν στον αέρα την παραγωγή όλων των μηχανών APS-C mirrorless

https://www.photo.gr/newss/technology-news/sony-chip-shortages-shake-up-production/

Επεξ/σία από pxl
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2022 στις 8:42 ΜΜ, aris_rom είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Γλυκοκοιτάζω εδώ και καιρό τις mirrorless. Δεν είμαι άσχετος με το θέμα αλλά προφανώς και όχι τρελός γνώστης. 

Έχω μία Nikon D3500 εδώ και αρκετά χρόνια. Κυρίως φωτογραφίες αλλά τον τελευταίο καιρό το έχω γυρίσει και στο βίντεο. 

Οπότε άρχισα την έρευνα αγοράς. Ανάμεσα στις πολλές, η αλήθεια είναι, επιλογές βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση την Α6600. Πολλά καλά σχόλια, ευχαριστημένους χρήστες και αρκετά βίντεο για την συγκεκριμένη.

1. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ώστε να πάρω καλύτερες κριτικές;

2. Βλέπω ότι γενικώς δεν είναι διαθέσιμη, μόνο παραγγελία ακόμα και από την ίδια την sony. Αναμένουμε καινούργια στην συγκεκριμένη σειρά ή είναι και αυτό το είδος προιόντος επηρεασμένο από τα μικροτσίπ;

Τέλος, αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια αντίστοιχη επιλογή θα ήταν ευπρόσδεκτη. Έως 1700 στο περίπου. Με ενδιαφέρει η καλή εικόνα με καλό φόκους, 4Κ βίντεο, ευκολία στην μεταφορά άρα καλό μέγεθος. 

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις εγγυήσεις της Sony , σε σώμα και φακό , όταν φτάσει η στιγμή .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλωνω λιγο ασχετάκος με το θεμα βίντεο, αλλά αφου το αναφέρει ο άνθρωπος, μήπως δεν πρεπει να αποκλείσει και τις m 4/3? Panasonic δηλ...

🤔

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και την βοήθεια. 

@DVaderLa  Η A7C είναι πολύ δυνατή, τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τα χαρτιά και από βιντεάκια που είδα, αλλά φεύγει λίγο σαν τιμή καθώς το σώμα είναι στα επίπεδα της 6600 με κιτ. Η Fuji πάντως με εντυπωσίασε αρκετά, λαμβάνοντας υπόψη και τα λεφτά της, με μόνο αρνητικό από ότι είδα ότι δεν έχει audio mic outputs. Αν κάνω λάθος με διορθώνετε. 😊

@pxl Κοιτάω στην σειρά 6 και αντίστοιχες κυρίως λόγω μεγέθους και φορητότητας για να είμαι ειλικρινής. Παρόλα αυτά δεν έχεις άδικο, μία απλή επίσκεψη να τις δω από κοντά θα είναι σωστό. Επίσης, την 6500 την είχα τελείως εκτός κάδρου, τώρα την είδα που την πρότεινες. Είναι ίσως και η έλλειψη εμπειρίας και το ότι δεν πρόλαβα να την δω τόσο εξονυχιστικά αλλά δεν βλέπω τόσες διαφορές με την μεγάλη αδερφή της. Υπάρχουν χτυπητές; 🙄 Τέλος, ευχαριστώ για την απάντηση στην απορία μου για την γενικότερη έλλειψη, τα τσιπ λοιπόν. 

@babisskg Ωχ, δλδ; Κακές εμπειρίες;

@Ntinlanden Έπεσε το μάτι μου πάνω στην GH5 II για να είμαι ειλικρινής λίγο καιρό πριν. Την είχα βάλει σε shortlist αλλά δεν έχω καμία "εμπειρία" με panasonic. 

Δημοσ.

@aris_rom

Ουτε και εγω, ουτε με panasonic αλλα ουτε με βίντεο γι αυτο μη με παίρνεις και σοβαρα υπόψιν. 

Απλα ξερω οτι η panasonic παιζει πολυ δυνατή μπάλα στο βίντεο και ειδικα με το επίπεδο της καμερας (gh5) που λες..

Τπτ παραπάνω..απλα, επειδή ειπες βίντεο, ισως θα επρεπε να ψάξεις πληροφορίες και για αυτές.

Θεωρώ παντως τη κλισε ατάκα..το οτι και να πάρεις σήμερα απογοητευμένος δύσκολα θα μείνεις.

Εννοείται κοιτας για mirorless, οπως καλα κανεις και ξεχνας τις dslr για αυτο το λογο έτσι. (Βίντεο)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Panasonic έχω την G9. Εξαιρετική κατασκευή κι εργονομία και φανταστική σταθεροποίηση. Για εστίαση αν θες C af είναι ελαφρώς αναξιόπιστη λόγω contrast af. Επίσης η τιμή της αυτή τη στιγμή είναι τσάμπα.

https://www.amazon.it/Panasonic-DC-G9EG-K-Fotocamera-Mirrorless-Sensore/dp/B077BV4P31/ref=sr_1_1?__mk_it_IT=ÅMÅŽÕÑ&crid=YHPAY7DUZMIQ&keywords=lumix+g9&qid=1643969665&sprefix=lumix+g9%2Caps%2C117&sr=8-1

Στα ίδια είναι η GH5 με προσανατολισμό το βίντεο.

Επεξ/σία από DVaderLa
  • Like 1
Δημοσ.

Το site αυτό είναι ανεπαρκές για σύγκριση ποιότητας εικόνας. Αυτό έλειπε με 2 γραμμές και έναν αυθαίρετο βαθμό να βγαίνει πόρισμα. Για σύγκριση γενικών χαρακτηριστικών καλό είναι αλλά μέχρι εκεί. 

• Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pifilos είπε

Το site αυτό είναι ανεπαρκές για σύγκριση ποιότητας εικόνας. Αυτό έλειπε με 2 γραμμές και έναν αυθαίρετο βαθμό να βγαίνει πόρισμα. Για σύγκριση γενικών χαρακτηριστικών καλό είναι αλλά μέχρι εκεί. 

Σωστά αλλά τυχαίνει στην προκειμένη περίπτωση να ισχύει… :P 

Πολύ δυνατη η 3500.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Σωστά αλλά τυχαίνει στην προκειμένη περίπτωση να ισχύει… :P 

Πολύ δυνατη η 3500.

Πιθανόν καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια από τις 2, ούτε έχω δει συγκριτικά για αυτό και δεν ήθελα να σχολιάσω ανάμεσα σε αυτές τις 2 και έμεινα μόνο στη σελίδα. Εν μέρει χαίρομαι κιόλας καθώς εκτιμώ περισσότερο τη Nikon σαν εταιρεία και να πω την αλήθεια ακόμα και σήμερα αυτό το πακέτο D3500 με 2 φακούς στα 600 ευρώ είναι απίστευτο value for money και σίγουρα καλύτερο deal από οποιοδήποτε πακέτο α6600 σαν απόδοση/ευρώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Οντως; Να ειναι καλύτερη μια d3500 απο μια α6600;

Περίεργο μου ακούγεται. Δεν αμφιβάλλω, απλα λεω περίεργο μου κάθετε. 

Στη φωτογραφία εννοείται γιατί για το βίντεο δεν τίθεται θεμα σύγκρισης. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Οντως; Να ειναι καλύτερη μια d3500 απο μια α6600;

Περίεργο μου ακούγεται. Δεν αμφιβάλλω, απλα λεω περίεργο μου κάθετε. 

Στη φωτογραφία εννοείται γιατί για το βίντεο δεν τίθεται θεμα σύγκρισης. 

Σαν αισθητηρα για φωτο

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...