Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/1/2022 στις 8:30 ΜΜ, jgeorgiou είπε

Στις 29/1/2022 στις 11:43 ΠΜ, samtwo είπε

Είναι λίγο περίπλοκο το δίκτυο σου τελικά. Να ξέρεις βέβαια οτι για ασύρματο το πρότυπο 802.11ac αρκεί καθώς θέλουμε να ξεπεράσουμε για λίγο τα 100mbps. Το access point που συνδέεις το pc δεν θα κάνει σίγουρα αφού είναι στα 100mbps από οτι κατάλαβα. Επίσης θέλει λίγο ψάξιμο ίσως και σε φόρουμ για το τι θύρα ethernet έχει η tv σου αν είναι 100mps η 1000mpbs γιατί τότε ίσως καλύτερα θα είναι να πάρει ασύρματα με 802.11ac το οποίο είναι πιο γρήγορο η να της βάλεις αν υποστηρίζει USB3 to gigabit ethernet adaptor. Το λεω για να μην κουβαλάς τζάμπα το pc. 

Λοιπόν, σήμερα που υπήρξε λίγος χρόνος κατάφερα να βγάλω άκρη. Καταρχήν ναι όντως το WiFi extender είναι 100αρι. Δεύτερον, το switch είναι επίσης 10/100Mpbs. Συνεπώς το πράγμα μπάζει από παντού. Σκέφτομαι λοιπόν να αντικαταστήσω το switch καθώς και το wifi extender στο 1Gpbs. 
Κάποια πρόταση για switch (min 10 ports)? Extender έχω βρει και νομίζω είναι αξιοπρεπές:

https://www.skroutz.gr/s/23763041/TP-LINK-RE505X-v1-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-1500Mbps.html

lockquote widgetlockquote widget

Δημοσ.
Στις 29/1/2022 στις 8:37 ΜΜ, Maiclaren είπε

Λοιπόν, σήμερα που υπήρξε λίγος χρόνος κατάφερα να βγάλω άκρη. Καταρχήν ναι όντως το WiFi extender είναι 100αρι. Δεύτερον, το switch είναι επίσης 10/100Mpbs. Συνεπώς το πράγμα μπάζει από παντού. Σκέφτομαι λοιπόν να αντικαταστήσω το switch καθώς και το wifi extender στο 1Gpbs. 
Κάποια πρόταση για switch (min 10 ports)? Extender έχω βρει και νομίζω είναι αξιοπρεπές:

https://www.skroutz.gr/s/23763041/TP-LINK-RE505X-v1-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-1500Mbps.html

Δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να τα έχεις όλα μαζί με κάτι τετοιο

https://www.amazon.de/-/en/Mikrotik-RB2011UiAS-2HnD-IN-Switch-Red-Black/dp/B0843ST7C3

ή είναι μακριά το σήμα από το switch οπότε πας σε δυο ξεχωριστές συσκευές.

ΥΓ. Τώρα ειδα ότι όλες οι πόρτες δεν είναι χιλιαρες όποτε καλύτερα πήγαινε σε κάτι τέτοιο μαζί με το extender που διάλεξες:

https://www.amazon.de/-/en/TEG1016M-Ethernet-Lightning-Protection-Mounting/dp/B09M2L31RC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Maiclaren είπε

Εμμ.. καλά να σαι πάντως 

Έχω λίγο ένα κενό με την συνδεσμολογια στο δίκτυο σου. Έχω καταλάβει ότι στο switch με ένα unify παίρνεις Internet και έχεις τις ethernet συσκευές πάνω του. Το pc είναι με ethernet στο extenter και το extender με τι συνδέεται? Δεν μας είπες πως δίνεις επίσης ασύρματα Internet στο σπίτι και με τι πρότυπο. Και τι απόσταση έχει το pc με την tv. Ίσως η λύση είναι πιο απλή μην δίνεις ακομα χρήματα χωρίς σχεδιασμό και να είσαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Τα λέω εκ πείρας γιατί ψάχνοντας τα ανακάλυψα και εγώ και στο τέλος σε ένα μόνο σημείο να μην έχεις την ταχύτητα που πρέπει στα χαλάει όλα. Έγω τα έφτιαξα πχ όλα και στο τέλος κατάλαβα οτι έφταιγε η 100αρα θύρα της tv. Και παρόλο που οι ταινίες μπορεί να έχουν ένα μέσο bandwidth 80 - 90 mbps και λες το 100αρι είναι αρκετό κανει όμως κάποια spikes στα 120 mbps και εκεί η ταινία σταματάει και κάνει buffering. 

Επεξ/σία από samtwo
Δημοσ.
11 ώρες πριν, samtwo είπε

Έχω λίγο ένα κενό με την συνδεσμολογια στο δίκτυο σου. Έχω καταλάβει ότι στο switch με ένα unify παίρνεις Internet και έχεις τις ethernet συσκευές πάνω του. Το pc είναι με ethernet στο extenter και το extender με τι συνδέεται? Δεν μας είπες πως δίνεις επίσης ασύρματα Internet στο σπίτι και με τι πρότυπο. Και τι απόσταση έχει το pc με την tv. Ίσως η λύση είναι πιο απλή μην δίνεις ακομα χρήματα χωρίς σχεδιασμό και να είσαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Τα λέω εκ πείρας γιατί ψάχνοντας τα ανακάλυψα και εγώ και στο τέλος σε ένα μόνο σημείο να μην έχεις την ταχύτητα που πρέπει στα χαλάει όλα. Έγω τα έφτιαξα πχ όλα και στο τέλος κατάλαβα οτι έφταιγε η 100αρα θύρα της tv. Και παρόλο που οι ταινίες μπορεί να έχουν ένα μέσο bandwidth 80 - 90 mbps και λες το 100αρι είναι αρκετό κανει όμως κάποια spikes στα 120 mbps και εκεί η ταινία σταματάει και κάνει buffering. 

Καταλαβαίνω τι λες. Το pc είναι με Ethernet στο extender. Το extender είναι 100αρι και συνδέεται με το unify ασύρματα αλλά από μια απόσταση 3-4 μέτρων χωρίς να μεσολαβούν τοίχοι.

Η tv βγάζει 100αρι στην ethernet και διαθέτει wifi 802.11AC. Αυτή τη στιγμή την έσω συνδεδεμένη ενσύρματα γιατί χάνει συνεχώς το internet ασύρματα. 

Νομιζω τώρα έχεις όση πληροφορία μπορώ να σου δώσω.

Επίσης όπως εγραψα στον φίλο πιο πάνω το switch υποστηρίζει 10/100mbps όποτε όπως καταλαβαίνεις όλα είναι εναντίον. 

Δημοσ.

Εαν τα συνδέσεις όλα ενσύρματα και δεν παρεμβάλονται wifi extenders, powerlines κ.ο.κ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα έστω και με την 100άρα κάρτα της τηλεορασης σου. Όσον αφορά το switch, το gigabit ειναι μονοδρομος. Δεν φταίνε οι κάρτες ούτε οι δίσκοι για το buffering. Φταίει ΜΟΝΟ η ασυρματη ζευξη και συγκεκριμενα το wifi extender.

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Maiclaren είπε

...για στριμάρισμα ταινιών χρειάζομαι πάνω από 100mpbs? ...

Δεν χρειάζεσαι τόσο απαραίτητα πάνω απο 100mbps, όσο σταθερό bitrate, το οποιο θα πετύχεις μόνο με καλώδιο.

Και για να μη σε μπλέχτεις περισσότερο, απο την στιγμή που η κάρτα της τηλεόρασης σου ειναι 100άρα, μην ψαχνεσαι εαν δεν μπορείς να πετύχεις το gigabit σε αυτή την ζεύξη :)

Δημοσ.

Επειδη το streaming βασιζεται στο buffer,  ουτε σταθερο bitrate απαιτει παρα μονο αρκετο bandwidth. Αν εχεις αρκετο bandwidth, ακομη και lag ή μικρο request time out να εχεις, θα συνεχισεις να βλεπεις ομαλα λογω του buffer που εχει ηδη κατεβει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...