Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στην αγορά nas ή απλού εξωτερικού δίσκου.

Ο κύριος λόγος που θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία είναι επειδή έχω κουραστεί με τα cloud accounts και θέλω όλη η ταινιοθήκη/φωτογραφίες κλπ να είναι σε δικό μου χώρο αποθήκευσης συν του ότι όλες οι συσκευές εντός και εκτός σπιτιού να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Προφανώς μόνο στην πρώτη περίπτωση μπορώ να έχω cloud. Το θέμα μου όμως είναι το εξής και από αυτό θα κριθούν όλα.
Πολλές φορές έχω αποπειραθεί να σεταρω στο homegroup τους σκληρούς του desktop ώστε να έχουν πρόσβαση όλες οι τηλεοράσεις στο τοπικό δίκτυο. Επειδή όμως οι ταινίες είναι 35+Gb λόγω του ότι είναι μιν 2160p, υπάρχει τεράστιο θέμα με το buffering.

Σε περίπτωση που αγοράσω κανονικό nas θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα..; Ή θα δουλεύει πιο σωστά από το pc. Αν ναι τότε να μπω στη διαδικασία να πάρω ένα εξωτερικό και να τον γυρνοβολαω όπου πάω. Ξεχνάμε δλδ cloud και τα συναφή..

Δημοσ.

52 λεπτά πριν, Maiclaren είπε

Σε περίπτωση που αγοράσω κανονικό nas θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα..; Ή θα δουλεύει πιο σωστά από το pc. Αν ναι τότε να μπω στη διαδικασία να πάρω ένα εξωτερικό και να τον γυρνοβολαω όπου πάω. Ξεχνάμε δλδ cloud και τα συναφή..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Maiclaren είπε

Χαίρεται,

Είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στην αγορά nas ή απλού εξωτερικού δίσκου.

Ο κύριος λόγος που θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία είναι επειδή έχω κουραστεί με τα cloud accounts και θέλω όλη η ταινιοθήκη/φωτογραφίες κλπ να είναι σε δικό μου χώρο αποθήκευσης συν του ότι όλες οι συσκευές εντός και εκτός σπιτιού να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Προφανώς μόνο στην πρώτη περίπτωση μπορώ να έχω cloud. Το θέμα μου όμως είναι το εξής και από αυτό θα κριθούν όλα.
Πολλές φορές έχω αποπειραθεί να σεταρω στο homegroup τους σκληρούς του desktop ώστε να έχουν πρόσβαση όλες οι τηλεοράσεις στο τοπικό δίκτυο. Επειδή όμως οι ταινίες είναι 35+Gb λόγω του ότι είναι μιν 2160p, υπάρχει τεράστιο θέμα με το buffering.

To nas δεν συγκρίνεται με το να έχεις ένα σκληρό δίσκο είναι απείρως  πιο βολικό. Το θέμα του buffering όταν παίζει η tv ως player εξαρτάται από πολλά και κυρίως  πως συνδεεται η tv ασύρματα, ενσύρματα με τι ταχύτητες και ακόμα όταν μιλάμε για 4κ υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να πάρει δικτυακά πάνω από 100 mbps που χρειάζονται τα 4k mkv πάνω από 50gb και ο σκληρός δισκος να είναι μονόδρομος αλλά καθόλου βολικό. Δώσε παραπάνω πληροφορίες για όλα αυτά. 

Επεξ/σία από samtwo
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, samtwo είπε

To nas δεν συγκρίνεται με το να έχεις ένα σκληρό δίσκο είναι απείρως  πιο βολικό. Το θέμα του buffering όταν παίζει η tv ως player εξαρτάται από πολλά και κυρίως  πως συνδεεται η tv ασύρματα, ενσύρματα με τι ταχύτητες και ακόμα όταν μιλάμε για 4κ υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να πάρει δικτυακά πάνω από 100 mbps που χρειάζονται τα 4k mkv πάνω από 50gb και ο σκληρός δισκος να είναι μονόδρομος αλλά καθόλου βολικό. Δώσε παραπάνω πληροφορίες για όλα αυτά. 

Σίγουρα καταρχήν μιλάμε για 4κ αρκετές φορές δεδομενου ότι τα files που κατεβάσω δεν είναι κάτω των 30gb ( πιο πολύ γιατί υπάρχει καλό ηχοσύστημα και ζητάω καλη ποιότητα στον ήχο). Επίσης οι tv είναι συνδεμένες με utp και όλα καταλήγουν σε switch.

3 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το πρόβλημα δεν είναι στον υπολογιστή που ανετα κάνει την δουλειά του NAS αλλά στο δίκτυο.

Συνεπώς ότι και αν βάλω στο δίκτυο θα έχω το ίδιο πρόβλημα. Αν αλλάξω switch αλλάζει κάτι ή είναι θέμα καλωδίωσης (cat 6 κλπ) ή άλλων παραμέτρων;

Δημοσ.

Καταρχάς τι κάρτα δικτύου έχει ο υπολογιστής και σε τι σκληρό βρίσκονται οι ταινίες?

Επίσης αν θες να τα έχεις όλα τοπικά καλό είναι ( πρέπει)να έχεις backup. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιο buffering έχω και εγώ σε ταινίες των 10+ GB που τραβάει το VLC της tv (2021 μοντέλο) συνδεμένη με WI-FI σε router (802.11n, με ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο στην tv. Στα settings του router στο Wi-Fi αναφέρει "actual speed 65Mbps") από δίσκο του pc (gigabit με ethernet CAT6). Σε μεγέθη 3-5gb παίζει χωρίς σπασίματα. Μένει να δοκιμάσω κάποτε να συνδέσω κ την tv με ethernet (προσωρινά) αν και δεν αισιοδοξώ. Είναι λογικό να μην φτάνουν τα 65Mbps (για 10Gb mp4) του Wireless Access Point?

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.
7 ώρες πριν, atheatos είπε

Καταρχάς τι κάρτα δικτύου έχει ο υπολογιστής και σε τι σκληρό βρίσκονται οι ταινίες?

Επίσης αν θες να τα έχεις όλα τοπικά καλό είναι ( πρέπει)να έχεις backup. 

Η κάρτα δικτύου είναι η κλασική onboard Realtek σε μητρική της gigabyte. Τώρα αν με ρωτάς ποια μητρική έχω είναι η x470 ultra gaming.

Ο σκληρός είναι ένας hdd wd που τον είχα ξηλώσει από ένα media player. Μου φαίνεται όμως λίγο περίεργο να φταίει ο σκληρός αλλά για να το λες μάλλον κάτι θες να πεις..

7 ώρες πριν, iml είπε

Κάποιο buffering έχω και εγώ σε ταινίες των 10+ GB που τραβάει το VLC της tv (2021 μοντέλο) συνδεμένη με WI-FI σε router (802.11n, με ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο στην tv. Στα settings του router στο Wi-Fi αναφέρει "actual speed 65Mbps") από δίσκο του pc (gigabit με ethernet CAT6). Σε μεγέθη 3-5gb παίζει χωρίς σπασίματα. Μένει να δοκιμάσω κάποτε να συνδέσω κ την tv με ethernet (προσωρινά) αν και δεν αισιοδοξώ. Είναι λογικό να μην φτάνουν τα 65Mbps (για 10Gb mp4) του Wireless Access Point?

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ!

Αν στριμαρεις yify κανένα θέμα. Αν πας όμως σε σοβαρά rip εκεί γίνεται αλαλούμ. Και μένει η main ειδικά tv είναι qhd 2021 55” Samsung. 

Πιστεύω ότι κάτι δεν επαρκεί με την ταχύτητα του δικτύου. Εκεί είναι όλο το παιχνίδι.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Maiclaren είπε

Η κάρτα δικτύου είναι η κλασική onboard Realtek σε μητρική της gigabyte.

Μηπως τα σύνδεσες όλα πάνω στο router σε 100αρες πόρτες?

• Thanks 1
Δημοσ.

Ωραία. Αν και έχω μια μικρή υπόνοια για το σκληρό ο υπολογιστής όπως είπαμε είναι εντάξει. 

Τώρα το switch για να δούμε την ταχύτητα του , χρειάζεται αυτό https://sourceforge.net/projects/iperf2/

Το εγκαθιστας στις συσκευές σου στο δίκτυο και το τρέχεις να δεις τι γίνεται στο δίκτυο.

Επίσης ένα disk speed test του σκληρού στον υπολογιστή καλό θα ήταν ,για να φύγει υπόνοια ότι ο σκληρός δεν έχει πρόβλημα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Maiclaren είπε

Σίγουρα καταρχήν μιλάμε για 4κ αρκετές φορές δεδομενου ότι τα files που κατεβάσω δεν είναι κάτω των 30gb ( πιο πολύ γιατί υπάρχει καλό ηχοσύστημα και ζητάω καλη ποιότητα στον ήχο). Επίσης οι tv είναι συνδεμένες με utp και όλα καταλήγουν σε switch.

Συνεπώς ότι και αν βάλω στο δίκτυο θα έχω το ίδιο πρόβλημα. Αν αλλάξω switch αλλάζει κάτι ή είναι θέμα καλωδίωσης (cat 6 κλπ) ή άλλων παραμέτρων;

Δεν χρέιζεται cat6 και το cat5e μια χάρα δουλεύει σε 1gbps. Έλεγξε  την σύνδεση του δικτύου του pc σου αν είναι 1gbps. Αν δεν είναι τσέκαρε αν έχεις σίγουρα gigabit switch. Πρέπει να είναι τηλεόραση και pc πάνω στο switch και το switch να συνδέεται με το router. (εκτός και εαν το router έχει 1gbps ports). Μετά ψαξε να δεις τι θύρα ethernet έχει η tv σου αν είναι 100 ή 1000mpbs και τέλος παίζει ρόλο τι player χρησιμοποιείς. Η επολογή των κατασκευαστών τηλεοράσεων να χαντακώνουν την εμπειρία σε 4κ αρχεία βάζοντας 100αρα θύρα ethernet είναι τραγική .  Θα μπορούσες επίσης να εγκαταστήσεις plex server στο στο pc και την εφαρμογή στην tv και επιλογή των ταινιών θα είναι τύπου netflix κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, atheatos είπε

Ωραία. Αν και έχω μια μικρή υπόνοια για το σκληρό ο υπολογιστής όπως είπαμε είναι εντάξει. 

Τώρα το switch για να δούμε την ταχύτητα του , χρειάζεται αυτό https://sourceforge.net/projects/iperf2/

Το εγκαθιστας στις συσκευές σου στο δίκτυο και το τρέχεις να δεις τι γίνεται στο δίκτυο.

Επίσης ένα disk speed test του σκληρού στον υπολογιστή καλό θα ήταν ,για να φύγει υπόνοια ότι ο σκληρός δεν έχει πρόβλημα.

@samtwo

Ωραία, μόλις γυρίσω από το γραφείο θα κάνω και τα δύο και θα ανεβάσω print screen σε επόμενη παράθεση. 

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε ένα προς ένα γιατί όπως είπα και στον φίλο @atheatos πιο πάνω είμαι γραφείο και δεν έχω όλη την πληροφορία σωστή.

1. Θα τσεκάρω τη σύνδεση δικτύου, δεν το χω μετρήσει. Γίνεται με  https://sourceforge.net/projects/iperf2/ όπως ανέφερε πιο πάνω ο @atheatos;

2. Η τηλεόραση σε διαβεβαιώ είναι με utp στον τοίχο και από κει κατευθείαν πάνω στο switch; Θα παραθέσω και μοντέλο του switch μόλις γυρίσω..

3. Το switch συνδέεται με unify κεραία. Το router είναι σε άλλο σπίτι και έρχεται με εξωτερικές κεραίες 50αρα σύνδεση. Είναι όμως άσχετο γιατί μιλάμε τοπικό δίκτυο..

4. Δε λέει πουθενά για το πόσα mpbs υποστηρίζει το port της. Δυστυχώς τον default player που είναι απαράδεκτος. Δοκίμασα vlc και ήταν ακόμα χειρότερο το buffering. Όχι όμως vlc server. 

5. Δοκίμασα το plex αλλά ήταν τραγικό το app, τουλάχιστον στην tv δεδομένου ότι δε με έκανε log in. 

Επεξ/σία από Maiclaren
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι το δίκτυο σου δεν τόσο τοπικό όσο νομίζεις αν το router που λογικά αυτό δίνει τα IP address είναι σε τόσο μεγάλη απόσταση. 
Αν σου είναι εύκολο κάνε την απλή δοκιμή: Αποσυνδεσε την κεραία από το switch και δοκίμασε να παίξεις την ταινία από τον υπολογιστή. Αν είναι όντως τοπικό το δίκτυο θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@atheatos Θα το δοκιμάσω αυτό που λες. @samtwo . Ωστόσο νομίζω κατάλαβα που είναι το πρόβλημα. Έκανα τη μεγάλη γκάφα να παραλείψω το βασικότερο. To pc δεν είναι με ethernet στο switch, αλλά με ethernet σε access point, για την ακρίβεια σ'ενα wifi extender. Η σύνδεση που δίνει στη μέτρηση είναι 100 mpbs. 

Θα πρέπει να κάνω τη δοκιμή μετακινώντας το pc σε κάποιο δωμάτιο που να χει αναμονή η οποία καταλήγει στο switch. Συνεπώς, θα κάνω πρώτα αυτό και επανέρχομαι.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως. Δε θα βγάλω άκρη αλλιώς.

Btw, αν βοηθάει κάπου με το να στείλω κάποια φώτο με την εγκατάσταση (πχ το switch κλπ) ή κάποιο screenshot, πείτε μου. 

Επεξ/σία από Maiclaren
  • Confused 1
Δημοσ.

Είναι λίγο περίπλοκο το δίκτυο σου τελικά. Να ξέρεις βέβαια οτι για ασύρματο το πρότυπο 802.11ac αρκεί καθώς θέλουμε να ξεπεράσουμε για λίγο τα 100mbps. Το access point που συνδέεις το pc δεν θα κάνει σίγουρα αφού είναι στα 100mbps από οτι κατάλαβα. Επίσης θέλει λίγο ψάξιμο ίσως και σε φόρουμ για το τι θύρα ethernet έχει η tv σου αν είναι 100mps η 1000mpbs γιατί τότε ίσως καλύτερα θα είναι να πάρει ασύρματα με 802.11ac το οποίο είναι πιο γρήγορο η να της βάλεις αν υποστηρίζει USB3 to gigabit ethernet adaptor. Το λεω για να μην κουβαλάς τζάμπα το pc. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...