Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. έχω παλιό σύστημα Q6600, 4 gb ram 800Mhz, M/B AsRock G31 m-s, ssd crucial Bx 240.

Απο χτές μετά απο διακοπή ρεύματος (ήταν κλειστός τότε), δοκίμασα να το ανοίξω και δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Μετά άνοιξε κανονικά μετά την 3η προσπάθεια.

Σήμερα πάω να τον ανοίξω, κάνει resume στο hibernation και πριν μπει στα windows σβήνει, ενώ οι ανεμιστήρες δουλεύουν. Κάνω hard turn off. Πάω να τον ξανα ανοίξω δεν δείχνει ούτε bios, ο δίσκος δείχνει στην αρχή λίγο να διαβάζει (κόκκινο led) και μετά καθόλου και η οθόνη δεν δείχνει τίποτα, ενώ τα fan δουλεύουν. Ηχειάκι για μητρική δεν έχω για check. Τι πάει το μυαλό σας, επεξεργαστής ή μητρική? Τι να κοιτάξω? Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Έκανα reset bios cmos αλλά τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να είναι η κάρτα γραφικών? Λέω να δοκιμάσω όταν βρω χρόνο τα ενσωματωμένα της μητρικής. Έχω και 2 διπυρηνους.cpu να δοκιμάσω. Αν δε παίξει τπτ από αυτά θα είναι μητρική. Από την αρχή είχα θέματα με αυτή την μητρική , την είχα πάρει μεταχειρισμένη και μόνο σε λειτουργία hibernate on τερμάτιζε πλήρως ο υπολογιστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα και πάλι. εκεί που δείχνω μπορώ να συνδέσω το buzzer (σκέφτομαι να αγοράσω ένα) για τον έλεγχο της μητρικής και της cpu? Βλέπω οτι η υποδοχή στην μητρική το manual δείχνει να έχει 4 pins. 2 pins όμως δεν έχει το buzzer? Που θα μπορούσα να βρώ εύκολα στην Θεσσαλονίκη ένα τέτοιο buzzer? Ευχαριστώ!

buzzer.jpgcmos.jpg.0b76fc4c892fba397dba3b117513fdb1.jpg

και κάτι ακόμα. Στο manual της μητρικής για το clear cmos στην διαδικασία δεν αναφέρει την αφαίρεση της μπαταρίας του bios. απλά λεεί να αφαιρέσεις το καλώδιο ρεύματος και μετά να βραχυκυκλώσεις τα 2 pin για 15 sec που έχει για αυτή την διαδικασία η μητρική και συγκεκριμένα στο σημείο 8 στην παραπάνω εικόνα. Σίγουρα μπορεί να γίνει με την μπαταρία επάνω?

δεν βρίσκω και στο manual ή στο google τα error beep codes για αυτή την μητρική.

ευχαριστώ!

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

Είτε θα βραχυκυκλώσεις τα pins, είτε θα αφαιρέσεις τη μπαταρία. Απλώς η διαδικασία με τη μπαταρία είναι πιο εύκολη από τα jumpers, για αυτό προτείνεται περισσότερο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Υπάρχει τρόπος να τσεκαρω αν είναι μητρική ή CPU το πρόβλημα? Που μπορώ να βρω τα beep codes της μητρικής? Δεν είναι στο manual. Έχω CPU core 2 duo αλλά η συγκεκριμένη ψύκτρα για να βγει πρέπει να ξεβιδωσω την μητρική. Όταν τον ανοίγω ανάβει για λίγο το κόκκινο λαμπάκι του δίσκου ότι διαβάζει. Αν ήταν μητρική θα άναβε? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σήμερα δούλεψε απλά είχε κάνει reset το bio's, επειδή χτες έβγαλα την μπαταρία για λίγο ,Χτες μετα το reset bios ,δεν άνοιγε. Άρα μάλλον δεν είναι CPU. Κάτι άλλο δεν πείραξα.. σήμερα 4 επανεκκίνησεις που έκανα δούλεψε. Περίεργα πράγματα. Τι λέτε? Μητρική?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Psu 1,5 χρόνια το έχω seasonic δεν νομίζω να είναι αυτό. Και δεν έχει δουλέψει άλλου μόνο σε αυτό το μηχάνημα το οποίο το ανοίγουμε το πολύ μία φορά την εβδομάδα μέσον όρο. Μόνο στην τηλεκπαίδευση δούλευε κάθε μέρα ένα διάστημα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν για τον q6600 πρέπει το OC800 jumper να το έχω στο 1-2 ή στο 2-3? Τώρα το έχω στο 2-3. Ευχαριστώ

Screenshot_2022-01-28-13-20-56_copy_864x484.png

Επεξ/σία από tzitzikas2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...