Τέρης Α. Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Και η μητέρα μου πέρυσι που πλήρωσε τηλεφωνικά δόση στον Κωτσόβολο, έτσι έκανε.
Raylan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, batman_gardiki είπε Είναι ασφαλές;; Με παίρνουν από μεγάλο πολυκατάστημα και μου ζητάνε να δεχτώ την προσφορά τους η οποία εξοφλείται μόνο αν δώσω τηλεφωνικά των κωδικό της χρεωστικής μου κάρτας σας και του κωδικού ccv. Είναι δυνατόν;; Πρώτη φορά το παθαίνω και φοβήθηκα. Τους είπα θα το σκεφτώ. Έτσι θα γίνονται οι συναλλαγές τώρα;; και εγώ στο κατάστημα μου σε πελάτες από τηλεφωνική επικοινωνία τους έχω ζητήσει κωδικό κάρτας, ημερομηνία λήξης και το ccv για να την περάσω στο pos. Συνήθως με όσους έχω συνεργαστεί τους έρχεται μήνυμα στο κινητό από το internet banking αν αποδέχονται την χρέωση η όχι για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.. προσωπικά το θεωρώ πολύ επίφοβο να δώσεις σε κάποιον άγνωστο τα στοιχεία της κάρτας σου και πόσο μάλλον αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τις πληρωμές αυτές.. κανεις μια ερευνα, παίρνεις τηλέφωνο την τράπεζα και ρωτάς μπορώ να κάνω τέτοιες πληρωμές εξ αποστάσεως? λαμβάνω πάντα ειδοποίηση για κάθε συναλλαγή ανεξάρτητα του ποσού? τι γίνετε αν δεν έχω internet banking, γίνονται δεχτές τέτοιες συναλλαγές? αν κάποιος ξέρει τους κωδικούς της κάρτας μου χωρίς την έγκριση μου μπορεί να κάνει συναλλαγές? όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε.. Επειδή έχει χρειαστεί να κάνω και εγώ συναλλαγή εξ αποστάσεως με τους κωδικούς της χρεωστικής κάρτας έχω χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μονο τον λογαριασμό μου στην revolut όπου σου παρέχει την δυνατότητα να κανεις συναλλαγές με εικονική χρεωστική κάρτας μιας χρήσεως και μετά την συναλλαγή διαγράφεται και σου παρέχεται καινούρια... 2
ekrepali Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου έχουν ζητήσει μερικοί πελάτες να πληρώσουν μ'αυτό το τρόπο (είχαν κορονοϊό και ήθελαν να τους πάω ψώνια στο σπίτι). Φυσικά και αρνήθηκα γιατί αν δίνουν τα στοιχεία της κάρτας τους σε μένα με τέτοια ευκολία, φαντάζομαι ότι το έκαναν και σε άλλα καταστήματα. Αν τα στοιχεία της κάρτας διαρεύσουν σε απατεώνες, τότε θα ήμουν ένας απ'τους υπόπτους. Επίσης η αποδοχή τέτοιας πληρωμής χωρίς την υπογραφή σύμβασης / όρων (όπως αυτοί που είναι αναρτημένοι στις ιστοσελίδες) απαγορεύεται. Αντιθέτως εγώ μια φορά πλήρωσα μ'αυτό το τρόπο επειδή η μάνα μου είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της. Αλλά πάτησε εκείνη τα στοιχεία της κάρτας μου στο POS, δεν τα είπα στον έμπορο. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από ekrepali
neoxrated Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Ναι γινεται μου εχει τυχει μια φορα σε εισιτηριο πτησης, η καρτα που χρησιμοποιησα αλλαζει καθε φορα αριθμο οταν χρεωνεται οποτε και δεν υπηρχε καποιο αγχος μη ξαναχρεωθει. Κατα τα αλλα δεν ειναι ασφαλες
pan05 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Το κάνουν αρκετοί. Όσες φορές μου προτάθηκε προφανώς κατηγορηματικά αρνήθηκα και μετα ως δια μαγείας βρέθηκε άλλος σοβαρότερος τρόπος να γίνει η δουλεια (κατάθεση σε λογαριασμό και αποστολή του αποδεικτικού).
Son^Goku Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Γίνεται το έκανα και εγώ ώντας υπάλληλος τεχνικής υποστήριξης τηλεφωνικού κέντρου που βοηθουσαμε τις μέρες των πληρωμών. Δε φαντάζεστε πόσος κόσμος το έκανε τηλεφωνικά και χρεωναμε και +2€ ενώ μπορούσε να κάνει την ίδια διαδικασία από το σαητ. Βέβαια οι κλήσεις καταγράφονταν και απαγορευόταν δια ροπάλου να αποθηκευαμε αυτά τα στοιχεία. Τα περνούσαμε σε προγράμμα πληρωμής pos.
Jts Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Καλά όλα αυτά αλλά έχω μια απορία, όταν γίνεται η συναλλαγή δεν χρειάζεται και ο κωδικός OTP;
Haldol Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μου το έχουν ζητήσει αρκετές φορές, δε το έχω δεχτεί ούτε μία. Δε χρειάζεται κανένα άλλο στοιχείο ώστε να γίνει χρέωση της κάρτας. Οκ, ίσως πλέον να απαιτείται το OTP, αλλά και πάλι δε βλέπω λόγο να δώσω ΌΛΑ τα στοιχεία της κάρτας μου απ' το τηλέφωνο. Ακόμα και αν η επιχείρηση είναι legit, ποτέ δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον... υπάλληλο!
Dr_Pepper Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αριθμό κάρτας και ccv ( ή και ημερομηνία λήξης όνομα τράπεζας και το όνομα σου) ΜΟΝΟ ΟΧΙ PIN OXI username ebanking ΟΧΙ ΑΦΜ ΑΔΤ ktl OXI viber ή άλλη επαφή OXI αριθμό κινητού (συνδεδεμένο με κάποιο λογαριασμό ebanking κτλ) είναι οκ να δώσεις ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ εμπιστεύεσαι το μαγαζί/εταιρεία και ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ επαλήθευσες ότι το τηλέφωνο και αυτός που σου μιλάει δουλεύουν επίσημα για την εταιρία και ΔΕΝ είναι εξωτερικό γραφείο/διαφημιστές/ "συνεργάτες" κτλ. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Dr_Pepper 1
insoholic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Πληρωσα δωματιο ξενοδοχείου μεσω τηλεφώνου μονο με τον αριθμό της κάρτας. Ουτε ημερομηνια λήξης, ουτε ονοματεπώνυμο, ουτε cvv. Πως μπορεσε και εκανε χρεωση μονο με τον αριθμό; ;;;
kariolikos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Bitbit είπε έστω ότι είναι όλα οκ και σοβαρή επιχείρηση Θα εμπιστευόσουν αυτά τα στοιχεία σε έναν άγνωστο; Ποιος σου λέει ότι ο υπάλληλος δεν είναι κανένα λαμόγιο και θα χρησιμοποιήσει την κάρτα σου για δικό του όφελος; Εμένα σε καφετέρια την άλλη φορά μου ζήτησε η σερβιτόρα την κάρτα για να πάει να την χτυπήσει μέσα. (έχω δει άτομα που την δίνουνε σε τέτοιες περιπτώσεις) Θα έρθω εγώ μέσα της λέω. Σοβαρευτείτε μάγκες Έμένα μου είπε ψυχρά: << Πες μία το pin σου γιατι δεν φτάνει το καλώδιο >> 4 realz
SilentVoice Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε είναι οκ να δώσεις ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ εμπιστεύεσαι το μαγαζί/εταρία Ούτε το μαγαζί να εμπιστεύεσαι. Ένας υπάλληλος θα την περάσει και ούτε που τον ξέρεις. Καμία εμπιστοσύνη με τις κάρτες.
Dr_Pepper Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, SilentVoice είπε Ούτε το μαγαζί να εμπιστεύεσαι. Ένας υπάλληλος θα την περάσει και ούτε που τον ξέρεις. Καμία εμπιστοσύνη με τις κάρτες. ε ναι υπάρχει ένα όριο που απο εκει και πέρα πάμε στην παράνοια... 1) τα λεφτά σου ειναι έτσι και αλλιώς ασφαλισμένα σε περίπτωση υποκλοπής απλά κοιτάμε να αποφεύγουμε τέτοιες ταλαιπωρίες 2) παντού μπορεί να στο κάνει αυτό ένας υπάλληλος στην καφετέρια στο περίπτερο κτλ αν είναι να μην χρησιμοποιούμε ποτέ κάρτα. 4) συνήθως μόνο με τον αριθμό και το ccv της κάρτα λίγα μπορείνα κάνει γιατί αν δεν ειναι μεγάλη επιχείρηση (ειδικά αν δεν σε έχει χρεώσει ξανα στο παρελθόν) θα πρέπει να βάλεις κωδικό για να επιβεβαιώσεις την συναλλαγή και αυτό μόνο ο κάτοχος μπορεί να το γνωρίζει (γιαυτό δεν δίνεις Pin/κωδικούς ebanking κτλ, γιατί ετσι μπορεί κάποιος να σε χρεώσει παρα την θέληση σου και αρκετά άλλα πράματα πχ να πάρει δάνειο στο όνομα σου να σου αδειάσει τον λογαριασμό κτλ)
mourouzis2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Το εκανα προχτες με αλλαγη εισιτηριου στη Lufthansa. Νομιζω η διαφορα απο τη δικη σου περιπτωση ειναι οτι εγω πηρα τηλ κι ηξερα πού πηρα.
AliasAndrew Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Ναι παιδιά μην το κανετε. Οκ υπαρχουν legit περιπτωσεις αλλα υπαρχουν 7 δις τροποι να την πατησεις. Δεν αξιζει το ρισκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα