Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ασφαλές;;

Με παίρνουν από μεγάλο πολυκατάστημα και μου ζητάνε να δεχτώ την προσφορά τους η οποία εξοφλείται μόνο αν δώσω τηλεφωνικά των κωδικό της χρεωστικής μου κάρτας σας και του κωδικού ccv.

Είναι δυνατόν;;

Πρώτη φορά το παθαίνω και φοβήθηκα.

Τους είπα θα το σκεφτώ.

Έτσι θα γίνονται οι συναλλαγές τώρα;;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, batman_gardiki είπε

Είναι ασφαλές;;

Με παίρνουν από μεγάλο πολυκατάστημα και μου ζητάνε να δεχτώ την προσφορά τους η οποία εξοφλείται μόνο αν δώσω τηλεφωνικά των κωδικό της χρεωστικής μου κάρτας σας και του κωδικού ccv.

Είναι δυνατόν;;

Πρώτη φορά το παθαίνω και φοβήθηκα.

Τους είπα θα το σκεφτώ.

Έτσι θα γίνονται οι συναλλαγές τώρα;;

καλά μην κανείς τέτοιο αστείο......

Δημοσ.

Κι όμως το έχω συναντήσει κι εγώ. Τηλεφωνική αγορά εισητηρίων από την Minoan lines (στο τηλεφωνικό τους κέντρο).

Δημοσ.

Πραγματικά έχω την εξής απορία. Ο άνθρωπος είναι ικανός να σκεφτεί και να επενδύσει σε ένα σωρό απατεωνιές και τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό του. Μερικές όχι τόσο καλά σχεδιασμένες (όπως αυτή) , μερικές αριστουργήματα πραγματικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να είναι κάπου χρήσιμοι αλλού ? Σκεφτόμουν ότι είμαστε φυγόπονα όντα και ψάχνουμε να κόψουμε δρόμο για τα πάντα, αυτό είναι όμως ? 

στο θέμα τώρα , έλεος να τσιμάει ο κόσμος από αυτά. 

βέβαια κοντός ψαλμός , δικός μου άνθρωπος πήρε παπούτσια από μαγαζί φάντασμα. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλυσίδα καταστημάτων παιδια με πάσης φύσεως συσκευές. Τα πάντα όλα. Το ps4 αγόρασα από εκεί και θέλει να μου πουλήσει και την εγγύηση που δεν είχα δεχτεί με την αγορά. Από 70€ λέει στα 35€.

Δεν θέλω να πω όνομα. Στο κινητό μου βγαίνει η επωνυμία όταν με παίρνουν μου λέει το όνομα της η κοπέλα και ξεκινάει για την προσφορά. Έχει και στην πόλη μου κατάστημα η συγκεκριμένη αλυσίδα. Να πάω να ρωτήσω;;;

Επεξ/σία από batman_gardiki
Δημοσ.

έστω ότι είναι όλα οκ και σοβαρή επιχείρηση

Θα εμπιστευόσουν αυτά τα στοιχεία σε έναν άγνωστο; Ποιος σου λέει ότι ο υπάλληλος δεν είναι κανένα λαμόγιο και θα χρησιμοποιήσει την κάρτα σου για δικό του όφελος;

Εμένα σε καφετέρια την άλλη φορά μου ζήτησε η σερβιτόρα την κάρτα για να πάει να την χτυπήσει μέσα. (έχω δει άτομα που την δίνουνε σε τέτοιες περιπτώσεις)

Θα έρθω εγώ μέσα της λέω.

Σοβαρευτείτε μάγκες

Δημοσ.

Εδώ κάποτε το e-shop σου ζήταγε τα στοιχεία της κάρτας, για να τα πληκτρολογήσει στην εφαρμογή στον γκισέ, αν ήθελες να πληρώσεις με κάρτα.

Εκ τότε για μεγάλο διάστημα ή πλήρωνα μετρητά ή ξαναεκανα την παραγγελία με online ασφαλή πληρωμή.

Δημοσ.

οταν δουλευα σε πολυεθνικη το ειδα με τα ματια μου. Το τμημα της αγγλιας επαιρνε τηλεφωνο τους πελατες, ζητουσε στοιχεια καρτας και τα 3 ψηφια απο πισω. Μετα ο υπαλληλος τα εβαζε σε ενα ειδικο παραθυρακι και τον χρεωνε το ποσο που επρεπε. Καμια απατεωνια, ολα legit και πληρωναν ετσι την χονδρικη τους.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά, δουλεύω σε γνωστή εταιρεία και το κάνουμε και εμείς. Ενώ δεχόμαστε όλες τις τράπεζες στα καταστήματα, η απομακρυσμένη αυτή συναλλαγή γίνεται μόνο με κάρτες της Alpha. Θυμάμαι στην εκπαίδευση μου είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη απορία και παραξενεύτηκα. Φυσικά δεν ζητάμε PIN αλλά τον κωδικό της κάρτας και το CCV. Προσωπικά έχω κάνει αρκετές συναλλαγές έτσι. Δηλαδή πολύς κόσμος που δεν μένει Αθήνα και θέλει να εξυπηρετηθεί, δεν έχει πρόβλημα να δίνει αέρα αυτά τα στοιχεία.
Συμφωνώ με αυτό που λέτε ότι είναι θέμα υπαλλήλου. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στη θέση μου  και να κράταγε κανονικά στα στοιχεία και να τα χρησιμοποιούσε προς όφελός του.

Από την άλλη μην πάτε μακρυά. Σε όποια εταιρεία έχω δουλέψει και έχει και λιανική πώληση, πάρα πολύ συχνά μου έχει τύχει να μου δώσουν στο χέρι την κάρτα να την περάσω στο POS και εν τω μεταξύ να κάνουν βόλτα στο κατάστημα να δούνε και άλλα πράγματα. Άνετα θα μπορούσα τα στοιχεία της κάρτας να τα χω καταγράψει...

Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι γίνεται και δεν είναι κάτι καινούριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται, ναι. Δεν είναι ανήκουστο.

Αλλά γιατί να το κάνει τηλεφωνικά, εφόσον μπορεί να πάει από κει και να περάσει μόνος του την κάρτα στο pos;

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε αυτούς τους μήνες, ας μην προκαλούμε την τύχη μας...

Επεξ/σία από soc_h

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...