batman_gardiki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Είναι ασφαλές;; Με παίρνουν από μεγάλο πολυκατάστημα και μου ζητάνε να δεχτώ την προσφορά τους η οποία εξοφλείται μόνο αν δώσω τηλεφωνικά των κωδικό της χρεωστικής μου κάρτας σας και του κωδικού ccv. Είναι δυνατόν;; Πρώτη φορά το παθαίνω και φοβήθηκα. Τους είπα θα το σκεφτώ. Έτσι θα γίνονται οι συναλλαγές τώρα;;
kostasbm Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, batman_gardiki είπε Είναι ασφαλές;; Με παίρνουν από μεγάλο πολυκατάστημα και μου ζητάνε να δεχτώ την προσφορά τους η οποία εξοφλείται μόνο αν δώσω τηλεφωνικά των κωδικό της χρεωστικής μου κάρτας σας και του κωδικού ccv. Είναι δυνατόν;; Πρώτη φορά το παθαίνω και φοβήθηκα. Τους είπα θα το σκεφτώ. Έτσι θα γίνονται οι συναλλαγές τώρα;; καλά μην κανείς τέτοιο αστείο......
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Γίνεται με πληκτρολόγηση στο pos αλλά δεν θα το έκανα με τίποτα.Μονο ίσως αν είχα disposable κάρτα . 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Είσαι σίγουρος ότι είναι απο πραγματικό κατάστημα το τηλέφωνο; 1
popopo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Κι όμως το έχω συναντήσει κι εγώ. Τηλεφωνική αγορά εισητηρίων από την Minoan lines (στο τηλεφωνικό τους κέντρο).
stelios_2809 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Πραγματικά έχω την εξής απορία. Ο άνθρωπος είναι ικανός να σκεφτεί και να επενδύσει σε ένα σωρό απατεωνιές και τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό του. Μερικές όχι τόσο καλά σχεδιασμένες (όπως αυτή) , μερικές αριστουργήματα πραγματικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να είναι κάπου χρήσιμοι αλλού ? Σκεφτόμουν ότι είμαστε φυγόπονα όντα και ψάχνουμε να κόψουμε δρόμο για τα πάντα, αυτό είναι όμως ? στο θέμα τώρα , έλεος να τσιμάει ο κόσμος από αυτά. βέβαια κοντός ψαλμός , δικός μου άνθρωπος πήρε παπούτσια από μαγαζί φάντασμα. 1 1
batman_gardiki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αλυσίδα καταστημάτων παιδια με πάσης φύσεως συσκευές. Τα πάντα όλα. Το ps4 αγόρασα από εκεί και θέλει να μου πουλήσει και την εγγύηση που δεν είχα δεχτεί με την αγορά. Από 70€ λέει στα 35€. Δεν θέλω να πω όνομα. Στο κινητό μου βγαίνει η επωνυμία όταν με παίρνουν μου λέει το όνομα της η κοπέλα και ξεκινάει για την προσφορά. Έχει και στην πόλη μου κατάστημα η συγκεκριμένη αλυσίδα. Να πάω να ρωτήσω;;; Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από batman_gardiki
Bitbit Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 έστω ότι είναι όλα οκ και σοβαρή επιχείρηση Θα εμπιστευόσουν αυτά τα στοιχεία σε έναν άγνωστο; Ποιος σου λέει ότι ο υπάλληλος δεν είναι κανένα λαμόγιο και θα χρησιμοποιήσει την κάρτα σου για δικό του όφελος; Εμένα σε καφετέρια την άλλη φορά μου ζήτησε η σερβιτόρα την κάρτα για να πάει να την χτυπήσει μέσα. (έχω δει άτομα που την δίνουνε σε τέτοιες περιπτώσεις) Θα έρθω εγώ μέσα της λέω. Σοβαρευτείτε μάγκες
SilentVoice Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Εδώ κάποτε το e-shop σου ζήταγε τα στοιχεία της κάρτας, για να τα πληκτρολογήσει στην εφαρμογή στον γκισέ, αν ήθελες να πληρώσεις με κάρτα. Εκ τότε για μεγάλο διάστημα ή πλήρωνα μετρητά ή ξαναεκανα την παραγγελία με online ασφαλή πληρωμή.
Land-decked Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 οταν δουλευα σε πολυεθνικη το ειδα με τα ματια μου. Το τμημα της αγγλιας επαιρνε τηλεφωνο τους πελατες, ζητουσε στοιχεια καρτας και τα 3 ψηφια απο πισω. Μετα ο υπαλληλος τα εβαζε σε ενα ειδικο παραθυρακι και τον χρεωνε το ποσο που επρεπε. Καμια απατεωνια, ολα legit και πληρωναν ετσι την χονδρικη τους. 3 1
-WISE- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Παιδιά, δουλεύω σε γνωστή εταιρεία και το κάνουμε και εμείς. Ενώ δεχόμαστε όλες τις τράπεζες στα καταστήματα, η απομακρυσμένη αυτή συναλλαγή γίνεται μόνο με κάρτες της Alpha. Θυμάμαι στην εκπαίδευση μου είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη απορία και παραξενεύτηκα. Φυσικά δεν ζητάμε PIN αλλά τον κωδικό της κάρτας και το CCV. Προσωπικά έχω κάνει αρκετές συναλλαγές έτσι. Δηλαδή πολύς κόσμος που δεν μένει Αθήνα και θέλει να εξυπηρετηθεί, δεν έχει πρόβλημα να δίνει αέρα αυτά τα στοιχεία. Συμφωνώ με αυτό που λέτε ότι είναι θέμα υπαλλήλου. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στη θέση μου και να κράταγε κανονικά στα στοιχεία και να τα χρησιμοποιούσε προς όφελός του. Από την άλλη μην πάτε μακρυά. Σε όποια εταιρεία έχω δουλέψει και έχει και λιανική πώληση, πάρα πολύ συχνά μου έχει τύχει να μου δώσουν στο χέρι την κάρτα να την περάσω στο POS και εν τω μεταξύ να κάνουν βόλτα στο κατάστημα να δούνε και άλλα πράγματα. Άνετα θα μπορούσα τα στοιχεία της κάρτας να τα χω καταγράψει... Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι γίνεται και δεν είναι κάτι καινούριο.
soc_h Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γίνεται, ναι. Δεν είναι ανήκουστο. Αλλά γιατί να το κάνει τηλεφωνικά, εφόσον μπορεί να πάει από κει και να περάσει μόνος του την κάρτα στο pos; Πολλά ακούμε και διαβάζουμε αυτούς τους μήνες, ας μην προκαλούμε την τύχη μας... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από soc_h
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα