Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

Την καλύτερη εμπειρία on-site search ήρθε να προσφέρει το Findbar, απογειώνοντας την εμπειρία αναζήτησης και θέτοντας νέα standarts στο digital commerce. 

image.png.d14c135dd79273ebedc71c292ce22fa7.png

Ιδρυτές της ελληνικής εταιρείας είναι δύο από τα πλέον έμπειρα στελέχη του ηλεκτρονικού εμπορίου με έντονο αποτύπωμα στον χώρο, τον Δημήτρη Καζάκο και τον Γιάννη Καραλή.

Οι χρήστες απαιτούν πλέον από μια εμπειρία αγοράς την ευχρηστία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της αναζήτησης μέσα σε κάθε eShop. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Findbar, προσφέροντας καινοτόμες και μοναδικές λύσεις, βασισμένες σε τεχνολογίες αιχμής.

Μέσα από ένα σύνολο λειτουργιών, όπως η φωνητική αναζήτηση, η αναζήτηση με φυσική γλώσσα, ανορθόγραφα ή με greeklish χαρακτήρες, το customization των αποτελεσμάτων αναζήτησης σύμφωνα με τις τρέχουσες καμπάνιες κάθε brand& άλλων μοναδικών μηχανισμών για τα δεδομένα του digital commerce, το Findbar έρχεται να δώσει νόημα σε κάθε όρο αναζήτησης και να κάνει ανιχνεύσιμο το σύνολο του προϊοντικού καταλόγο.

Δείτε περισσότερα στο findbar.io 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Την καλύτερη εμπειρία on-site search ήρθε να προσφέρει το Findbar, απογειώνοντας την εμπειρία αναζήτησης και θέτοντας νέα standarts στο digital commerce. 

Fake news

Δημοσ.

Η πρωτη ελληνικη μπαρα αναζητησης ηταν η ποκο🤩

Μηχανες αναζητησης ειχαν τοσο το in.gr οσο και το pathfinder.gr, ελεος με τις μουφα πρωτιες που διαφημιζονται χωρις ουσια...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το άρθρο δεν εξηγεί τίποτα.... Είναι μία υπηρεσία για όσους φτιάχνουν/έχουν eshop.

Επιτρέπει να αντικαταστήσεις την αναζήτηση που έχει το eshop σου με μία πολύ πιο έξυπνη η οποία είναι φτιαγμένη για Ελληνικά και greeklish.

Ως τώρα ο dev έπρεπε να χρησιμοποιήσει Elastic Search / Solr και να χάσει πολλές ώρες για μέτρια αποτελέσματα. Για να υπάρχει και voice search, υποστήριξη greeklish και αποτελέσματα ανάλογα με τις καμπάνιες που τρέχεις θα έπρεπε να έχεις μία ομάδα να δουλεύει καιρό, βασικά δεν το είχε κάνει κανένας από όσο ξέρω.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, elpenor είπε

Το άρθρο δεν εξηγεί τίποτα.... Είναι μία υπηρεσία για όσους φτιάχνουν/έχουν eshop.

Επιτρέπει να αντικαταστήσεις την αναζήτηση που έχει το eshop σου με μία πολύ πιο έξυπνη η οποία είναι φτιαγμένη για Ελληνικά και greeklish.

Ως τώρα ο dev έπρεπε να χρησιμοποιήσει Elastic Search / Solr και να χάσει πολλές ώρες για μέτρια αποτελέσματα. Για να υπάρχει και voice search, υποστήριξη greeklish και αποτελέσματα ανάλογα με τις καμπάνιες που τρέχεις θα έπρεπε να έχεις μία ομάδα να δουλεύει καιρό, βασικά δεν το είχε κάνει κανένας από όσο ξέρω.

To voice search είναι και

εύκολο αλλά και υπερεκτιμημένο, πάρα πολύ λίγοι το χρησιμοποιούν. Τα υπόλοιπα αν και δεν είναι απλά δεν είναι και πυρηνική φυσική αν έχεις κατανοήσει το elasticsearch, γιατί σίγουρα εκεί θα βασίζεται, να έχουν φτιάξει δικό τους engine είναι αδύνατο. Επίσης το 60.000 documents που λέει στο site τι ακριβώς είναι? Προϊόντα? Γιατί μπορεί να μην σημαίνει υποχρεωτικά αυτό. 
Γενικά κάθε search είναι διαφορετικό, δύσκολο κάθε site να βασίζεται στην ίδια μηχανή αν δεν είναι super παραμετρική. 
Θα ήθελα να δω ένα παράδειγμα υλοποίησης για να καταλάβω τι κάνει (και τι δεν κάνει). Αλλιώς υπάρχουν πολλά εκεί έξω που υπόσχονται και παραπάνω (αν εξαιρέσεις τα greeklish).

Και το search δεν είναι μόνο η πάνω μπάρα. Πχ το faceted search ποιος θα το φτιάξει, άλλος?

Και ένα τελευταίο. Πολυγλωσσικότητα σωστά υποστηρίζει? Ή όλες οι γλώσσες στον ίδιο κουβά?

Επεξ/σία από youraccount
Δημοσ.
3 ώρες πριν, youraccount είπε

To voice search είναι και

εύκολο αλλά και υπερεκτιμημένο, πάρα πολύ λίγοι το χρησιμοποιούν. Τα υπόλοιπα αν και δεν είναι απλά δεν είναι και πυρηνική φυσική αν έχεις κατανοήσει το elasticsearch, γιατί σίγουρα εκεί θα βασίζεται, να έχουν φτιάξει δικό τους engine είναι αδύνατο. Επίσης το 60.000 documents που λέει στο site τι ακριβώς είναι? Προϊόντα? Γιατί μπορεί να μην σημαίνει υποχρεωτικά αυτό. 
Γενικά κάθε search είναι διαφορετικό, δύσκολο κάθε site να βασίζεται στην ίδια μηχανή αν δεν είναι super παραμετρική. 
Θα ήθελα να δω ένα παράδειγμα υλοποίησης για να καταλάβω τι κάνει (και τι δεν κάνει). Αλλιώς υπάρχουν πολλά εκεί έξω που υπόσχονται και παραπάνω (αν εξαιρέσεις τα greeklish).

Και το search δεν είναι μόνο η πάνω μπάρα. Πχ το faceted search ποιος θα το φτιάξει, άλλος?

Και ένα τελευταίο. Πολυγλωσσικότητα σωστά υποστηρίζει? Ή όλες οι γλώσσες στον ίδιο κουβά?

Δεν το ξέρω το προϊόν για να το κρίνω όμως ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα στα eshop. Γράφεις αυτό που θέλεις να αγοράσεις και αν δεν ξέρεις ακριβώς τον τίτλο σου γράφει ότι δεν βρήκε τίποτα, στα περισσότερα δεν το βρίσκει ούτε με το MPN/Barcode δεν μιλάω καν για το κάτι παραπάνω. Άρα ίσως να μην είναι τόσο εύκολο για όλους τους dev να βάλουν το elasticsearch όσο το παρουσιάζεις.

Εγώ προσωπικά και δεν ντρέπομαι που το γράφω σιγά μην μπλέξω αν δεν μου το ζητήσει συγκεκριμένα ο πελάτης, να έχουν κάτι ακόμα να με πρήζουν. Εδώ ακόμα και οι κορυφαίες εταιρείες που πουλάνε 5 φορές ακριβότερα από εμάς έχουν αισχρό search.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν το ξέρω το προϊόν για να το κρίνω όμως ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα στα eshop. Γράφεις αυτό που θέλεις να αγοράσεις και αν δεν ξέρεις ακριβώς τον τίτλο σου γράφει ότι δεν βρήκε τίποτα, στα περισσότερα δεν το βρίσκει ούτε με το MPN/Barcode δεν μιλάω καν για το κάτι παραπάνω. Άρα ίσως να μην είναι τόσο εύκολο για όλους τους dev να βάλουν το elasticsearch όσο το παρουσιάζεις.

Εγώ προσωπικά και δεν ντρέπομαι που το γράφω σιγά μην μπλέξω αν δεν μου το ζητήσει συγκεκριμένα ο πελάτης, να έχουν κάτι ακόμα να με πρήζουν. Εδώ ακόμα και οι κορυφαίες εταιρείες που πουλάνε 5 φορές ακριβότερα από εμάς έχουν αισχρό search.

Αν πληρώσεις τα λεφτά που ζητάνε αυτοί ανά μήνα θα έχεις σίγουρα πάρα πολύ καλό search. Αν πληρώνεις 1000 ευρώ για όλο το eshop μην περιμένεις πολλά, δηλαδή ότι πάρεις. Αλλά ούτε και εξωτερική υπηρεσία θα πάρεις αν έχεις τέτοιο budget.

Γενικά η υπηρεσία είναι πολύ ακριβή long term και δύσκολα νομίζω θα καλύψει ειδικές απαιτήσεις.

Υγ. Το elasticsearch ότι του βάζεις μπορεί να κάνει index και μετά να αναζητήσεις. Αν δεν δώσεις το barcode που να το βρει. Γενικά δεν είναι δύσκολο αν ασχοληθείς να φτιάξεις κάτι αρκετά καλό. Είναι πολύ δυνατό.

Επεξ/σία από youraccount
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...