Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το windows defender έχει φτάσει σε ανώτερα όρια ξεφτίλας, εντοπίζει κώδικα που έχω γράψει ο ίδιος σαν ιό και δεν μου επιτρέπει να τον περάσω στα allowed threats ψάχνω κάποιο άλλο antivirus.

Προσωρινά έχω απενεργοποιήσει το defender και κάνω έχω κάνει schedule να γίνεται ένα scan κάθε βράδυ με το ClamAV αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει real time scan στα windows. Αν είχε real time scan όπως έχει στο Linux θα με είχε καλύψει στο 100%.

Θα ήθελα να βρω ένα antivirus που να:

1. Είναι πάρα πολύ ελαφρύ

2. Να μπορώ να απενεργοποιώ και να ξεκινάω το real time scan όποτε θέλω χωρίς να ενεργοποιείτε ξανά από μόνο του.

3. Να είναι open source ή paid με subscription, σε καμία περίπτωση να μην είναι freeware με διαφημίσεις

4. Να έχει advanced επιλογές ώστε να μπορέσω να το φέρω στα μέτρα μου. Να μην κάνει τίποτα αυτόματα, να υπάρχουν επιλογές για τα πάντα. Φυσικά να έχει whitelist και log σε μορφή αρχείων κειμένου.

Δεν με ενδιαφέρει να είναι το καλύτερο, έχω να δω ιό στο μηχάνημα μου δεκαετίες και όλα τα αρχεία της δουλειάς μου γίνονται sync στο onedrive και push στο git.

Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς realtime scan αλλά σκέφτομαι ότι αν υπάρχει κάποιο που να με καλύπτει θα ήταν καλύτερα.

Δεν έχω εμπειρία από antivirus αλλά τα avira/mcafee/avast που έχω δει σε PC φίλων που έχω πάει να βοηθήσω με έχουν απωθήσει ιδιαίτερα.

Δεν με πειράζει να αγοράσω 4-5 licence μέχρι να βρω αυτό που θέλω, οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη και θα εκτιμηθεί.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, elpenor είπε

εντοπίζει κώδικα που έχω γράψει ο ίδιος σαν ιό

(Από περιέργεια) Πως χαρακτηρίζει την απειλή;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

(Από περιέργεια) Πως χαρακτηρίζει την απειλή;

Trojan:Win32/Fuery

51 λεπτά πριν, 1ns0mn1a είπε

ESET

Η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά θετική!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@darkwebpredator Σε ευχαριστώ για την πρόταση αλλά πραγματικά στο NOD32 βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα.

Κατηγοριοποιεί ακριβώς όπως θα ήθελα, έχει ξεχωριστά τα malware, μετά τα προγράμματα που δεν είναι ιοί αλλά κάνουν track ή άλλα ενοχλητικά πράγματα, μετά τα προγράμματα που προστατεύονται με anticrack packers (είχα πρόβλημα με διάφορα διάσπαρτα παλιά unsigned binaries packed με themida ) και τέλος τα crack/hack tools. Για την κάθε κατηγορία μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά το επίπεδο πληροφόρησης και το επίπεδο προστασίας. Τέλος έχει ξεχωριστές επιλογές για rootkits και scripts. Ακριβώς δηλαδή αυτό που γράφω πιο πάνω ότι θέλω να μπορώ να ρυθμίσω το AV όπως θέλω.

Επίσης έχει whitelists για τα πάντα και σου επιτρέπει να κάνεις export τα logs σε διάφορες μορφές ώστε να μπορείς να τα δεις εύκολα και σου επιτρέπει να ρυθμίσεις με ακρίβεια τι θα γίνει log.

Δεν αμφιβάλω ότι το bitdefender μπορεί να έχει πλεονεκτήματα που το καθιστούν καλύτερο για άλλους χρήστες αλλά με βάση κάποια screenshots που είδα από τα advanced options του αμφιβάλω ότι έχει το επίπεδο παραμετροποίησης που ψάχνω. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2022 στις 4:04 ΜΜ, elpenor είπε

Επειδή το windows defender έχει φτάσει σε ανώτερα όρια ξεφτίλας, εντοπίζει κώδικα που έχω γράψει ο ίδιος σαν ιό και δεν μου επιτρέπει να τον περάσω στα allowed threats ψάχνω κάποιο άλλο antivirus.

Προσωρινά έχω απενεργοποιήσει το defender και κάνω έχω κάνει schedule να γίνεται ένα scan κάθε βράδυ με το ClamAV αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει real time scan στα windows. Αν είχε real time scan όπως έχει στο Linux θα με είχε καλύψει στο 100%.

2. Να μπορώ να απενεργοποιώ και να ξεκινάω το real time scan όποτε θέλω χωρίς να ενεργοποιείτε ξανά από μόνο του.

3. Να είναι open source ή paid με subscription, σε καμία περίπτωση να μην είναι freeware με διαφημίσεις

4. Να έχει advanced επιλογές ώστε να μπορέσω να το φέρω στα μέτρα μου. Να μην κάνει τίποτα αυτόματα, να υπάρχουν επιλογές για τα πάντα. Φυσικά να έχει whitelist και log σε μορφή αρχείων κειμένου.

Δεν με ενδιαφέρει να είναι το καλύτερο, έχω να δω ιό στο μηχάνημα μου δεκαετίες και όλα τα αρχεία της δουλειάς μου γίνονται sync στο onedrive και push στο git.

Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς realtime scan αλλά σκέφτομαι ότι αν υπάρχει κάποιο που να με καλύπτει θα ήταν καλύτερα.

Δεν έχω εμπειρία από antivirus αλλά τα avira/mcafee/avast που έχω δει σε PC φίλων που έχω πάει να βοηθήσω με έχουν απωθήσει ιδιαίτερα.

Δεν με πειράζει να αγοράσω 4-5 licence μέχρι να βρω αυτό που θέλω, οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη και θα εκτιμηθεί.

Symantec

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2022 στις 4:04 ΜΜ, elpenor είπε

Κανένα Anti Virus δεν χρειάζεσαι ,δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο πλέον ,τρέξε τον κώδηκα σε Virtual και είσαι κομπλέ.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 8:00 ΜΜ, pcmasterrace123 είπε

Κανένα Anti Virus δεν χρειάζεσαι ,δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο πλέον ,τρέξε τον κώδηκα σε Virtual και είσαι κομπλέ.

Το πιστεύεις αυτό που έγραψες?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, kormos είπε

Το πιστεύεις αυτό που έγραψες?

Ναι μπορείς να δεις και tests στο internet αν δεν με πιστεύεις ,το windows defender και λίγη προσοχή από τον χρήστη είναι υπεραρκετά. Εγώ το μόνο που έχω είναι το kaspersky που κάνει blacklist τις sketchy σελίδες και το βλέπω ως μια διευκόλυνση,αλλά ακόμη και αυτό δεν χρειάζεται ,μπορώ να καταλάβω πότε μία σελίδα είναι scam από μόνος μου. Τώρα άμα ο άλλος είναι χαζός και κατεβάζει torrents και κάνει χίλια άλλα πράγματα χωρίς να έχει ιδέα από υπολογιστές τι να του κάνει το windows defender.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε

Ναι μπορείς να δεις και tests στο internet αν δεν με πιστεύεις ,το windows defender και λίγη προσοχή από τον χρήστη είναι υπεραρκετά. Εγώ το μόνο που έχω είναι το kaspersky που κάνει blacklist τις sketchy σελίδες και το βλέπω ως μια διευκόλυνση,αλλά ακόμη και αυτό δεν χρειάζεται ,μπορώ να καταλάβω πότε μία σελίδα είναι scam από μόνος μου. Τώρα άμα ο άλλος είναι χαζός και κατεβάζει torrents και κάνει χίλια άλλα πράγματα χωρίς να έχει ιδέα από υπολογιστές τι να του κάνει το windows defender.

Τα τεστ είναι τεστ.

Φυσικά και με σωστή περιήγηση όλα είναι εντάξει (όχι απόλυτα), αλλά απαιτείται μια έξτρα προστασία, κυρίως σε κοινόχρηστους υπολογιστές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...