Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Broli007 είπε

Αν παίρνει μπρος με άλλη ψυκτρα, αλλά όχι τη δικιά του, μήπως το θέμα είναι ότι βραχυκυκλωνει το ίδιο το ανεμηστηρακι της ψυκτρας και όχι ότι η ψυκτρα ακουμπάει κάπου; δοκίμασε να βάλεις την κανονική του ψυκτρα και αντι να κουμπώσει το ανεμηστηρακι του, κούμπωσε το βύσμα από άλλο ανεμηστηρακι. Βάλτο να φυσάει κιόλας πάνω στην ψυκτρα για καλό και κακό. Αν δεις και είναι αυτό, μάλλον βρήκες το πρόβλημα. Καμία φορά, μπορεί να πατηθεί το καλωδιακι και να κοπεί και αυτό να βραχυκυκλωνει. Δεν ξέρω αν αλλάζουν τα ανεμηστηρακια στις stock ψύκτρες Intel, μπορείς να το κοιτάξεις, αλλιως μετά παίρνεις άλλη ψυκτρα αφού θα έχεις σιγουρεψει το πρόβλημα. 

Το ανεμηστηρακι δουλεψε οταν το εβαλα μονο του πανω στην μητρικη

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Lobo1 είπε

Τυχερός ήμουν που βρηκα υπολογιστη με συμβατο hardware μιας και ολα σχεδον ειναι παλιοτερης τεχνολογιας. 

Και ευχαριστω για την υπομονη σας.

Αφου επεστρεψα την λειτουργικη ψυκτρα στο μηχανημα απ οπου την δανειστηκα, δοκιμασα να κανω μπουτ στο δικο μου υπολογιστη χωρις ψυκτρα και λειτουργησε κανονικα για περιπου 15 δευτερα οπου και τον εκλεισα εγω. Ξαναβαζοντας την ψυκτρα εκλεισε μονος του στα 3 παλι.

Το τροφοδοτικο ειναι το αυτο που φορουσε εξ' αρχης. 

Θα παρω καινουργια ψυκτρα απο Δευτερα λοιπον. Οτι πιο οικονομικο μπορουσε να μου τυχει μιας και δεν εχω σκοπο να δωσω σοβαρα χρηματα σ αυτο το build

Αφήνω και εγώ αυτό εδώ, μήπως σε καθησυχάσει. Τα πρώτο pc μου έκανε το ίδιο μόλις το συναρμολόγησα. Άνοιγε 3 δεύτερα και έσβηνε. Τελικά δεν είχα σφίξει αρκετά την ψύχρα (Intel stock). Οπότε, πολύ πιθανό αυτό που λες, να είναι ελαττωματική η ψύχρα και να μην υπάρχει άλλο πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2022 στις 4:00 ΜΜ, Lobo1 είπε

Καλησπέρα,

Γραφω εδω το προβλημα μου γτ οσα και να δοκιμαζω να κανω 2 μερες τωρα δε μου το λυνουν.

Το λοιπόν, γυρισα μετα απο ενα δεκαημερο απουσιας στο σπιτι και διαπιστωσα οτι το Desktop ξεκιναει να λειτουργει για 3 με 4 δευτερόλεπτα και μετα κλείνει. Ουτε bios προφταινω να δω ουτε τπτ. Μονο τα fan του κουτιου, της vga, της cpu και του psu, λειτουργουν σ αυτο το χρονικο διαστημα.

Τα πρωτα που δοκίμασα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστη (αν και τελικα είχε) και αμεσως μετα να δοκιμασω με ενα παλιοτερο τροφοδοτικό, αλλα παρέμεινε η ιδια αντιδραση. Δοκιμασα άλλες μπριζες τροφοδοσιας, παλι το ιδιο. Δοκίμασα μάταια είτε να αλλάξω dim στις ram είτε να κραταω μονο μια απο της δυο σε ολες τις θυρες. Να αφαιρεσω σκληρους, cd drives, vga πάλι το ίδιο. Δοκιμασα να βγαλω τη μητρικη εκτος κουτιου, μια απο τα ιδια. Επισης μιας και το case μου ειναι στη ζωη πανω απο 15 χρονια, δοκιμασα να βγαλω απο τη θεση του το power switch και να βραχυκυλωνω τα πινς για να παρει μπρος, και παλι τιποτα.  Δε βοηθησε ουτε το Clear Cmos.

Η μητρικη δεν δειχνει αλλοιωμενη σε κάποιον πυκνωτη. 

H αληθεια είναι πως οσο επαιρνε μπρος, θυμαμαι οτι στο task manager έβλεπα μνημη και σκληρο να έχουν μεγαλη χρηση χωρις κάποιο ιδιαιτερο ζορισμα, αλλα είχα θεωρησει πως θα έπρεπε συντομα να επεκτείνω τη μνημη σε 16Gb.

Αυτο που μου φαινεται περιεργο είναι πως μετα απο κάθε αποτυχημενη προσπαθεια για εκκινηση, θα πρεπει να ξανακλεισω το τροφοδοτικο, να βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας και να περιμενω περιπου ενα λεπτο (ισως και λιγοτερο), για να ξαναπροσπαθησει να κανει εκκινηση. Αν προσπαθησω αμεσως μολις κλεισει δεν ανταποκρινεται καθολου.

Αν καποιος είχε παρομοια εμπειρια, θα το εκτιμουσα να την ακουσω. Ευχαριστώ.

Η/W

mobo: MSI  B85-G43 socket lga1150

Ram: Kingston 2Χ4gb DDR3 (δε θυμαμαι ταχυτητα)

PSU: thermaltake 600w

CPU: intel core i3 3,6 Ghz

VGA: Geforce gtx 1050ti 4gb

sshd 1TB

Καλησπέρα,

δες για θεμα καποιας μικροδιαρροης ρευματος ή καποιας γειωσης.

ειχα το ιδιο θεμα.

Το αντιμετωπισα με πολυμπριζο ασφαλειας με ασφαλεια για τον στατικο ηλεκτρισμο.

Φιλικα

Γιώργος

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Lobo1 είπε

Το ανεμηστηρακι δουλεψε οταν το εβαλα μονο του πανω στην μητρικη

Νομίζω δεν κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω. Η πρόταση που έκανα δεν ήταν για το αν θα δούλεψει το άλλο ανεμηστηρακι ή όχι. 

Αυτό που είπα είναι να αφήσεις την κανονική σου ψυκτρα πάνω, απλά να μην συνδέσεις το κανονικό του ανεμηστηρακι. Ίσως το ανεμηστηρακι της stock ψυκτρας να βραχυκυκλωνει και να μην ανοίγει το pc.

Το να συνδέσεις άλλο ανεμηστηρακι ήταν για  να φυσάει προς την ψυκτρα και να συνεχίσει να έχει ψύξη ο επεξεργαστής σου για ασφάλεια. 

Εν κατακλείδι, αν ο υπολογιστής σου δουλεύει αν είναι συνδεδεμενο άλλο ανεμηστηρακι και όχι το κανονικό του, μάλλον το πρόβλημα είναι ότι το κανονικό βραχυκυκλωνει κάπου. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Broli007 είπε

Νομίζω δεν κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω. Η πρόταση που έκανα δεν ήταν για το αν θα δούλεψει το άλλο ανεμηστηρακι ή όχι. 

Εν κατακλείδι, αν ο υπολογιστής σου δουλεύει αν είναι συνδεδεμενο άλλο ανεμηστηρακι και όχι το κανονικό του, μάλλον το πρόβλημα είναι ότι το κανονικό βραχυκυκλωνει κάπου. 

Οντως δεν καταλαβαινω ακομη. Το ανεμηστηρακι της δικης του ψυκτρας τροφοδοτησα μονο του απο την μητρικη και αυτο δουλεψε. Αυτης που βραχυκυκλωνει. 

Δεν καταλαβαινω οποτε πως μπορει βραχυκυκλωνει το φαν. Εκτος κι αν βραχυκυκλωνει μονο οταν αγκαλιαζει την  ψυκτρα. Ακομη κι ετσι ομως θα προτιμουσα να βαλω νεα ψυκτρα απο το να αλλαξω φαν.

Οπως και να εχει τον εχω αφησει στην ακρη τωρα και περιμενω το μπιπερ και την νεα ψυκτρα να δω τι θα δειξουν κι αυτα απο αυριο μεθαυριο. Πολυ τον σκαλισα μεχρι τωρα και αν συνεχισω ετσι χαλαρα τα βαλε βγαλε, θα του προκαλεσω κι αλλη ζημια.

Δημοσ.
Στις 28/1/2022 στις 3:50 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Αλφάδι όλα τα πινάκια. Αυτό όμως, είναι σκόνη/ βγαίνει;

IMG_20220128_1520097785.jpg.6bf6571bdc9a5fef81d48850aa7192e3.jpg

Στις 28/1/2022 στις 4:09 ΜΜ, greekfragma είπε

λίγο προσεκτικό καθάρισμα με ισοπροπυλική αλκοόλη ή καθαρό οινόπνευμα, μια απαλή οδοντόβουρτσα ή χαρτί κουζίνας απαλά. και ξανατραβάς φωτογραφίες το socket.

φοβάμαι οτι αυτά τα σημεία είναι χτυπήματα γρατσουνιές και η αιτία του κακού. δυστυχώς έκανες μάλλον απρόσεκτο καθάρισμα και έγινε ζημιά.

Στις 28/1/2022 στις 4:12 ΜΜ, triplex1 είπε

και γω για χτυπηματα τα βλεπω και οχι για παστα ξηραμενη

Μπορεί για τους Τέρη Α., greekfragma και triplex να είναι πλέον προφανές και να μη χρειάζεται να αναφέρουν οτιδήποτε, άλλο. Πλέον συνειδητοποιώ και εγώ @Lobo1, ότι πρέπει εξετάσεις καλύτερα την πρόταση του greekfragma:

Στις 28/1/2022 στις 5:12 ΜΜ, greekfragma είπε

βγάλε μια νεα φωτογραφία καθαρό το σοκετ. δε στο ζητάμε χωρίς λόγο.

είτε ανεβάζωντας φώτο είτε διερευνόντας το μόνος σου. Υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει να δει αν τα σημάδια αυτά καθάρισαν. Αυτή σου η παρατήρηση είναι αληθής:

Στις 28/1/2022 στις 4:19 ΜΜ, Lobo1 είπε

Ηταν ακριβως κατω απο το ελασμα που κουμπωνει ο επεξεργαστης.

και προκαλεί μια εύλογη και πολύ πιθανή υπόθεση για το αίτιο του προβλήματος.

Ο μοχλός του μηχανισμού κατακράτησης έχει σκίσει τις πίστες και ακόμα και αν δεν είχε δημιουργηθεί ανοιχτοκύκλωμα, πιθανότατα δημιουργούνταν βραχυκύκλωμα μεταξύ τους. Ίσως ισιώνοντας τις σχισμένες πίστες, το καθάρισμα να έδιωξε το βραχυκύκλωμα προσορινά για να δημιουργηθεί νέο παρακάτω. Δεν βλέπω πως αλλιώς σχετίζονται οι ψύκτρες, πέρα από το γεγονός ότι η αλλαγή τους έγινε αμέσως μετά το καθάρισμα και χωρίς οποινδήποτε άλλον έλεγχο εν τω μεταξύ.

[τελείως παρενθετικά θα ήθελα να αναφέρω ότι ενώ έχει κάποια αξία, κατά το καλιμπράρισμα και τις παρεμβάσεις σε σίγουρα υγειή συστήματα (π.χ. over/under volting/clocking, παρεμβάσεις σε συστήματα ψύξης κτλ.), το να προχωράμε σε δύο αλλαγές μαζί για πιθανή εξοικονόμιση χρόνου, κρύβει κάποιους κινδύνους που το καθιστούν μεθοδολογικά λάθος  κατά τη διάγνωση βλαβών και τη διερεύνιση τους σε πιθανώς προβληματικά συστήματα]

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...