Lobo1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Μπράβο σου που το έφτιαξες, πάντως Lobo1. Με γειά! Ευχαριστώ για την απάντηση για την πάστα. Δεν ρωτάω κάτι άλλο. Για το πως ακριβώς έφτιαξε τώρα, είναι αρκετές οι πιθανότητες και δε θα κάνω ικασίες. Νομίζω ότι όλοι συνεισέφεραν και αξίζει ένα μπράβο σε όλους (ομαδάρα). Δες αν συνεχίζεις να έχεις ακόμα κάτι τέτοιο: και ότι άλλο χρειαστείς γράψε. Τυχερός ήμουν που βρηκα υπολογιστη με συμβατο hardware μιας και ολα σχεδον ειναι παλιοτερης τεχνολογιας. Και ευχαριστω για την υπομονη σας. 11 λεπτά πριν, atheatos είπε Το όλο σκηνικό θυμίζει υπερθέρμανση επεξεργαστή λόγω κακής επαφής με την ψυκτρα. Είχα παρόμοια θέματα με μια παλιά μητρική όπου δεν ακουμπούσε καλά η ψυκτρα σε ένα core2duo. Αν μπορεί ο τοπικ σταρτερ να μας πει αν έχει άλλο τροφοδοτικό και δουλεύει ο υπολογιστής τώρα ή το παλιό? Αφου επεστρεψα την λειτουργικη ψυκτρα στο μηχανημα απ οπου την δανειστηκα, δοκιμασα να κανω μπουτ στο δικο μου υπολογιστη χωρις ψυκτρα και λειτουργησε κανονικα για περιπου 15 δευτερα οπου και τον εκλεισα εγω. Ξαναβαζοντας την ψυκτρα εκλεισε μονος του στα 3 παλι. Το τροφοδοτικο ειναι το αυτο που φορουσε εξ' αρχης. Θα παρω καινουργια ψυκτρα απο Δευτερα λοιπον. Οτι πιο οικονομικο μπορουσε να μου τυχει μιας και δεν εχω σκοπο να δωσω σοβαρα χρηματα σ αυτο το build
atheatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lobo1 είπε Τυχερός ήμουν που βρηκα υπολογιστη με συμβατο hardware μιας και ολα σχεδον ειναι παλιοτερης τεχνολογιας. Και ευχαριστω για την υπομονη σας. Αφου επεστρεψα την λειτουργικη ψυκτρα στο μηχανημα απ οπου την δανειστηκα, δοκιμασα να κανω μπουτ στο δικο μου υπολογιστη χωρις ψυκτρα και λειτουργησε κανονικα για περιπου 15 δευτερα οπου και τον εκλεισα εγω. Ξαναβαζοντας την ψυκτρα εκλεισε μονος του στα 3 παλι. Το τροφοδοτικο ειναι το αυτο που φορουσε εξ' αρχης. Θα παρω καινουργια ψυκτρα απο Δευτερα λοιπον. Οτι πιο οικονομικο μπορουσε να μου τυχει μιας και δεν εχω σκοπο να δωσω σοβαρα χρηματα σ αυτο το build Κάτι δεν πάει καλά. Η ψυκτρα να βραχύκυκλωνει κάπου ? Πως είσαι σίγουρος ότι με καινούργια ψυκτρα δεν θα γίνει ξανά το ίδιο ? Δεν στέκει αυτό . Δεν έχουμε βρει την αιτία του προβλήματος. Κάτι δεν πάει καλά με την μητρική και απλώς η ψυκτρα πιέζει ή ακουμπάει σε σημείο που προκαλεί βραχυκλωμα. Στη θέση σου θα αγόραζα ψυκτρα με δυνατότητα να κουμπώσει και σε πιο σύγχρονο socket γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις λεφτα για να έχεις το ίδιο σύστημα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από atheatos
adtakhs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 27/1/2022 στις 4:00 ΜΜ, Lobo1 είπε Καλησπέρα, Γραφω εδω το προβλημα μου γτ οσα και να δοκιμαζω να κανω 2 μερες τωρα δε μου το λυνουν. Το λοιπόν, γυρισα μετα απο ενα δεκαημερο απουσιας στο σπιτι και διαπιστωσα οτι το Desktop ξεκιναει να λειτουργει για 3 με 4 δευτερόλεπτα και μετα κλείνει. Ουτε bios προφταινω να δω ουτε τπτ. Μονο τα fan του κουτιου, της vga, της cpu και του psu, λειτουργουν σ αυτο το χρονικο διαστημα. Τα πρωτα που δοκίμασα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστη (αν και τελικα είχε) και αμεσως μετα να δοκιμασω με ενα παλιοτερο τροφοδοτικό, αλλα παρέμεινε η ιδια αντιδραση. Δοκιμασα άλλες μπριζες τροφοδοσιας, παλι το ιδιο. Δοκίμασα μάταια είτε να αλλάξω dim στις ram είτε να κραταω μονο μια απο της δυο σε ολες τις θυρες. Να αφαιρεσω σκληρους, cd drives, vga πάλι το ίδιο. Δοκιμασα να βγαλω τη μητρικη εκτος κουτιου, μια απο τα ιδια. Επισης μιας και το case μου ειναι στη ζωη πανω απο 15 χρονια, δοκιμασα να βγαλω απο τη θεση του το power switch και να βραχυκυλωνω τα πινς για να παρει μπρος, και παλι τιποτα. Δε βοηθησε ουτε το Clear Cmos. Η μητρικη δεν δειχνει αλλοιωμενη σε κάποιον πυκνωτη. H αληθεια είναι πως οσο επαιρνε μπρος, θυμαμαι οτι στο task manager έβλεπα μνημη και σκληρο να έχουν μεγαλη χρηση χωρις κάποιο ιδιαιτερο ζορισμα, αλλα είχα θεωρησει πως θα έπρεπε συντομα να επεκτείνω τη μνημη σε 16Gb. Αυτο που μου φαινεται περιεργο είναι πως μετα απο κάθε αποτυχημενη προσπαθεια για εκκινηση, θα πρεπει να ξανακλεισω το τροφοδοτικο, να βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας και να περιμενω περιπου ενα λεπτο (ισως και λιγοτερο), για να ξαναπροσπαθησει να κανει εκκινηση. Αν προσπαθησω αμεσως μολις κλεισει δεν ανταποκρινεται καθολου. Αν καποιος είχε παρομοια εμπειρια, θα το εκτιμουσα να την ακουσω. Ευχαριστώ. Η/W mobo: MSI B85-G43 socket lga1150 Ram: Kingston 2Χ4gb DDR3 (δε θυμαμαι ταχυτητα) PSU: thermaltake 600w CPU: intel core i3 3,6 Ghz VGA: Geforce gtx 1050ti 4gb sshd 1TB Κάποτε είχα αντικρίσει παρόμοιο πρόβλημα. Μετά από πολύ ψάξιμο λύθηκε με την απενεργοποίηση ορισμένων USB της μητρικής . Ορισμένα βραχυκύκλωναν. Για ρίξε μια ματιά ένα ένα να δεις μήπως ....
Lobo1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, atheatos είπε Κάτι δεν πάει καλά. Η ψυκτρα να βραχύκυκλωνει κάπου ? Πως είσαι σίγουρος ότι με καινούργια ψυκτρα δεν θα γίνει ξανά το ίδιο ? Δεν στέκει αυτό . Δεν έχουμε βρει την αιτία του προβλήματος. Κάτι δεν πάει καλά με την μητρική και απλώς η ψυκτρα πιέζει ή ακουμπάει σε σημείο που προκαλεί βραχυκλωμα. Στη θέση σου θα αγόραζα ψυκτρα με δυνατότητα να κουμπώσει και σε πιο σύγχρονο socket γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις λεφτα για να έχεις το ίδιο σύστημα. Θα δοκιμασω αυριο την δικη μου ψυκτρα στο αλλο πισι να δω αν δημιουργει κι εκει προβληματα ή οχι. Δεν εχω καποιο τροπο να δω που βραχυκυκλωνει αυτη
greekfragma Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Κανόνισε να χαλάσεις και τη δανεικη μητρική. Οι τραμπες δεν είναι πανάκεια για τη λύση ενός προβλήματος. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Lobo1 είπε Δεν εχω καποιο τροπο να δω που βραχυκυκλωνει αυτη Ποια είναι ακριβώς; Έχει πλαστικά ποδαράκια με κλιπς ή μεταλλικό backplate;
Lobo1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ποια είναι ακριβώς; Έχει πλαστικά ποδαράκια με κλιπς ή μεταλλικό backplate; Ειναι η κλασικη εργοστασιακη της intel με τα κλιπακια 12 λεπτά πριν, greekfragma είπε Κανόνισε να χαλάσεις και τη δανεικη μητρική. Οι τραμπες δεν είναι πανάκεια για τη λύση ενός προβλήματος. Οποτε τι προτεινεις;
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Lobo1 είπε Ειναι η κλασικη εργοστασιακη της intel με τα κλιπακια Κόβω το κεφάλι μου ότι αποκλείεται να βραχυκυκλώνει!
greekfragma Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Είτε η ψύκτρα είναι χαλασμένη και τα ποδαράκια δεν ασφαλίζουν ομοιόμορφα/ άρα πιέζουν στραβά το σοκετ..... Ή απλά η νέα ψύκτρα δεν έσφιξε όσο έπρεπε ώστε να αναπαραγάγει το ίδιο πρόβλημα. Θεωρώ ίσως και τυχαίο που άναψε με άλλη ψύκτρα και το PCB της μητρικής να είναι πλέον ευαίσθητο άνω του κανονικού. Όπως και να έχει δεν νομίζω ότι ξεμπερδεψες 1
Lobo1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, greekfragma είπε Είτε η ψύκτρα είναι χαλασμένη και τα ποδαράκια δεν ασφαλίζουν ομοιόμορφα/ άρα πιέζουν στραβά το σοκετ..... Ή απλά η νέα ψύκτρα δεν έσφιξε όσο έπρεπε ώστε να αναπαραγάγει το ίδιο πρόβλημα. Θεωρώ ίσως και τυχαίο που άναψε με άλλη ψύκτρα και το PCB της μητρικής να είναι πλέον ευαίσθητο άνω του κανονικού. Όπως και να έχει δεν νομίζω ότι ξεμπερδεψες Ουτε εγω νιωθω σιγουρος οτι τελειωσε, αν και ευχομαι να βγεις να λαθος γτ διαφορετικα θα πρεπει να παω σε γενικη αλλαγη/αναβαθμιση. Οπως και να εχει θα ενημερωσω για οποια εξελιξη 1
atheatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Η μητρική σου έχει το θέμα και όχι ψυκτρα εφόσον δεν ακουμπάει κάπου το μεταλλικό κομμάτι της. Επίσης παίζει να μην πατάει καλά ο επεξεργαστής γιατί έχει κάποια παραμόρφωση που με πιο δυνατο πάτημα από μια ψυκτρα που δένει καλύτερα με την μητρική να διορθώνει προσωρινά, αλλά δεν το πιστεύω. Κατι συμβαίνει με την μητρική στα σημεία που εφαρμόζει η ψυκτρα. Γνωμη μου είναι αν είναι να δώσεις λεφτά , πάρε κάτι καινούργιο. Θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερο από μια ψυκτρα αλλά θα ξενοιασιές για πολλά χρόνια. Επίσης δες στα μεταχειρισμένα για κανένα σύστημα με πιο καινούργια μητρικη να κανείς την δουλειά σου με λίγα λεφτά και χρησιμοποιήσεις το τροφοδοτικό και τους σκληρούς που έχεις. Τα προβλήματα με την μητρικη δεν συμφέρουν σήμερα να επισκευαστούν .όταν υπάρχουν μεταχειρισμένες μητρικές και καλυτερες και φθηνότερες.
kostis76 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Κάτι γρήγορο και φθηνό να τσεκαρεις που μπορεί να συμβαίνει είναι να κολλάει το κουμπί του power on (χωρίς να φαίνεται... ) ,με αποτέλεσμα να σβήνει το pc μετά από λίγο ...
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, kostis76 είπε Κάτι γρήγορο και φθηνό να τσεκαρεις που μπορεί να συμβαίνει είναι να κολλάει το κουμπί του power on (χωρίς να φαίνεται... ) ,με αποτέλεσμα να σβήνει το pc μετά από λίγο ... Στις 27/1/2022 στις 4:00 ΜΜ, Lobo1 είπε δοκιμασα να βγαλω απο τη θεση του το power switch και να βραχυκυλωνω τα πινς για να παρει μπρος, και παλι τιποτα. 1
Broli007 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν παίρνει μπρος με άλλη ψυκτρα, αλλά όχι τη δικιά του, μήπως το θέμα είναι ότι βραχυκυκλωνει το ίδιο το ανεμηστηρακι της ψυκτρας και όχι ότι η ψυκτρα ακουμπάει κάπου; δοκίμασε να βάλεις την κανονική του ψυκτρα και αντι να κουμπώσει το ανεμηστηρακι του, κούμπωσε το βύσμα από άλλο ανεμηστηρακι. Βάλτο να φυσάει κιόλας πάνω στην ψυκτρα για καλό και κακό. Αν δεις και είναι αυτό, μάλλον βρήκες το πρόβλημα. Καμία φορά, μπορεί να πατηθεί το καλωδιακι και να κοπεί και αυτό να βραχυκυκλωνει. Δεν ξέρω αν αλλάζουν τα ανεμηστηρακια στις stock ψύκτρες Intel, μπορείς να το κοιτάξεις, αλλιως μετά παίρνεις άλλη ψυκτρα αφού θα έχεις σιγουρεψει το πρόβλημα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Broli007 1
SabotazNic Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Lobo1 είπε Ουτε εγω νιωθω σιγουρος οτι τελειωσε, αν και ευχομαι να βγεις να λαθος γτ διαφορετικα θα πρεπει να παω σε γενικη αλλαγη/αναβαθμιση. Οπως και να εχει θα ενημερωσω για οποια εξελιξη Αν για καποιο λογο δεν παταει καλα η ψυκτρα/πιεζει την μια μερια, θα το καταλαβεις πολυ ευκολα απο την παστα του επεξεργαστη. Αν πχ, στην μια μερια βλεπεις την επιφανεια του cpu, μαλλον εκει ασκειται και πιο μεγαλη πιεση Ας πουμε καπως ετσι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα