Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Γραφω εδω το προβλημα μου γτ οσα και να δοκιμαζω να κανω 2 μερες τωρα δε μου το λυνουν.

Το λοιπόν, γυρισα μετα απο ενα δεκαημερο απουσιας στο σπιτι και διαπιστωσα οτι το Desktop ξεκιναει να λειτουργει για 3 με 4 δευτερόλεπτα και μετα κλείνει. Ουτε bios προφταινω να δω ουτε τπτ. Μονο τα fan του κουτιου, της vga, της cpu και του psu, λειτουργουν σ αυτο το χρονικο διαστημα.

Τα πρωτα που δοκίμασα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστη (αν και τελικα είχε) και αμεσως μετα να δοκιμασω με ενα παλιοτερο τροφοδοτικό, αλλα παρέμεινε η ιδια αντιδραση. Δοκιμασα άλλες μπριζες τροφοδοσιας, παλι το ιδιο. Δοκίμασα μάταια είτε να αλλάξω dim στις ram είτε να κραταω μονο μια απο της δυο σε ολες τις θυρες. Να αφαιρεσω σκληρους, cd drives, vga πάλι το ίδιο. Δοκιμασα να βγαλω τη μητρικη εκτος κουτιου, μια απο τα ιδια. Επισης μιας και το case μου ειναι στη ζωη πανω απο 15 χρονια, δοκιμασα να βγαλω απο τη θεση του το power switch και να βραχυκυλωνω τα πινς για να παρει μπρος, και παλι τιποτα.  Δε βοηθησε ουτε το Clear Cmos.

Η μητρικη δεν δειχνει αλλοιωμενη σε κάποιον πυκνωτη. 

H αληθεια είναι πως οσο επαιρνε μπρος, θυμαμαι οτι στο task manager έβλεπα μνημη και σκληρο να έχουν μεγαλη χρηση χωρις κάποιο ιδιαιτερο ζορισμα, αλλα είχα θεωρησει πως θα έπρεπε συντομα να επεκτείνω τη μνημη σε 16Gb.

Αυτο που μου φαινεται περιεργο είναι πως μετα απο κάθε αποτυχημενη προσπαθεια για εκκινηση, θα πρεπει να ξανακλεισω το τροφοδοτικο, να βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας και να περιμενω περιπου ενα λεπτο (ισως και λιγοτερο), για να ξαναπροσπαθησει να κανει εκκινηση. Αν προσπαθησω αμεσως μολις κλεισει δεν ανταποκρινεται καθολου.

Αν καποιος είχε παρομοια εμπειρια, θα το εκτιμουσα να την ακουσω. Ευχαριστώ.

Η/W

mobo: MSI  B85-G43 socket lga1150

Ram: Kingston 2Χ4gb DDR3 (δε θυμαμαι ταχυτητα)

PSU: thermaltake 600w

CPU: intel core i3 3,6 Ghz

VGA: Geforce gtx 1050ti 4gb

sshd 1TB

Επεξ/σία από Lobo1
  • Like 2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πρεπει να δοκιμασεις με αλλη μητρικη.Επισης για δοκιμασε σε αλλο δωματιο τον υπολογιστη.Τι εχεις ups πολυμπριζο ? αναβουν οι γειωσεις?

βαζε ενα ενα τα κομματια για να δεις ποτε θα αρχισει να σβηνει.

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Lobo1 είπε

οσα και να δοκιμαζω

Πραγματικά, έχετε κάνει ό, τι μπορώ να σκεφτώ!

Δυο ερωτήσεις μόνο.

Το PC από τι H/W αποτελείται;

Έχετε πρόχειρο κάποιο ηχειάκι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

πρεπει να δοκιμασεις με αλλη μητρικη.Επισης για δοκιμασε σε αλλο δωματιο τον υπολογιστη.Τι εχεις ups πολυμπριζο ? αναβουν οι γειωσεις?

βαζε ενα ενα τα κομματια για να δεις ποτε θα αρχισει να σβηνει.

Δοκιμασα και διαφορετικο δωμάτιο, και διαφορετικο καλωδιο τροφοδοσιας psu. Στο ups ολα λειτουργουν κανονικα. Δυστυχως άλλη μητρικη δεν έχω και ευχομαι να μην ειναι αυτο το προβλημα γτ έχω παλιο socket και οτι κυκλοφορει τωρα σε μητρικη με αυτο το socket, είναι χειροτερο απο την υπαρχουσα μητρικη και κοστιζει τσαμπα 70 ευρω

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις κάνει όσα λες και τα έχεις κάνει σωστά τότε το μόνο που μένει είναι να πάει το μηχάνημα σε τεχνικό και να το μετρήσει με τα ανάλογα εργαλεία.

Βάσει όσον λες πονταρισα ότι έσπασε η ψύκτρα σου και δεν πατάει όμως είπες ότι άλλαξες και πάστα.  Πραγματικά δεν ξέρω αν έχει μείνει κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις μόνος σου...

Δημοσ.

στο 10ημερο απουσίας είχες κλείσει τα ρεύματα στο σπίτι; ή ήταν όλα σε standby; όταν λείπουμε για μέρες υπάρχει λόγος που πρέπει να γίνεται γενικό κατέβασμα σε ευπαθή ηλεκτρονικά.

εξάλλου υπήρχε και η κακοκαιρία αυτές τις μέρες που επιβάρυνε πολύ τα πράγματα.

δε μας γράφεις μοντέλο ups τροφοδοτικού και μητρικής.

εφόσον έκανες δοκιμές και με άλλο τροφοδοτικό και εκτός κουτιού και που φαίνεται να το κατέχεις όλα συγκλείνουν προς μητρική.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Lobo1 είπε

Δοκιμασα και διαφορετικο δωμάτιο, και διαφορετικο καλωδιο τροφοδοσιας psu. Στο ups ολα λειτουργουν κανονικα. Δυστυχως άλλη μητρικη δεν έχω και ευχομαι να μην ειναι αυτο το προβλημα γτ έχω παλιο socket και οτι κυκλοφορει τωρα σε μητρικη με αυτο το socket, είναι χειροτερο απο την υπαρχουσα μητρικη και κοστιζει τσαμπα 70 ευρω

Οταν γινω μαγος θα σε πω τι προβλημα αντιμετωπιζεις φιλε

Σε ρωτησε και ο Τερης απο τι hardware αποτελειται το pc , ενα-ενα  και με κωδικους

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, greekfragma είπε

στο 10ημερο απουσίας είχες κλείσει τα ρεύματα στο σπίτι; ή ήταν όλα σε standby; όταν λείπουμε για μέρες υπάρχει λόγος που πρέπει να γίνεται γενικό κατέβασμα σε ευπαθή ηλεκτρονικά.

εξάλλου υπήρχε και η κακοκαιρία αυτές τις μέρες που επιβάρυνε πολύ τα πράγματα.

Το ρευμα ηταν ανοιχτο, αν και Θεσσαλονικη μερια δεν ειχαμε τα θεματα που είχατε στην Αθηνα. Οπως και να έχει ισως και να ηταν η αιτια του προβληματος

2 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

βαλε τροφοδοτικο και μητρικη μονο

αν δεν κλεισει προσθεσε  βημα βημα ραμ  επεξεργαστη

Τα έχω δοκιμάσει αυτά. Χωρις κανένα αποτέλεσμα. Ευχαριστω όμως για την απαντηση σου. Αν και πιστευω κι εγω οτι θα καταληξει να είναι προβλημα της μητρικης, νομιζω οτι ισως θα πρεπει να το δει τεχνικός όπως προταθηκε παραπανω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ηχειάκι δεν υπάρχει τελικά;

Ηχειακι οπως αυτο της φωτο, οχι. Απο τα ηχεια του pc, δεν ακουγεται καποιο beep γενικα

Δημοσ.
1 hour ago, Lobo1 said:

Αυτο που μου φαινεται περιεργο είναι πως μετα απο κάθε αποτυχημενη προσπαθεια για εκκινηση, θα πρεπει να ξανακλεισω το τροφοδοτικο, να βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας και να περιμενω περιπου ενα λεπτο (ισως και λιγοτερο), για να ξαναπροσπαθησει να κανει εκκινηση. Αν προσπαθησω αμεσως μολις κλεισει δεν ανταποκρινεται καθολου.

Το πρόβλημα της μητρικής σου κάνει trigger κάποιο protection mode του τροφοδοτικού σου που πρέπει να γινει clear για να ξεκινήσει. Μέτρα τους smd πυκνωτές δίπλα απο το chipset αν βγάζουν σωστές τάσεις (μπορεί το pch να είναι short to ground).

Από την άλλη το οτι συνέβει ενώ ο υπολογιστης ήταν κλειστός με κάνει να υποψιάζομαι αυτό το Thermaltake, κοίτα άν έχεις +5V standby.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μας βολεύουν τα ηχεία του PC...  Λογικά, το PC κάνει κάποια beeps πριν σβήσει. Να σβήνει από υπερθέρμανση επεξεργαστή δεν γίνεται καθώς θέλει πάνω από 10 δεύτερα.

/ Στο βίντεο βγάζω για μισό λεπτό τη ψύκτρα εν ώρα λειτουργίας. Βλέπετε τη θερμοκρασία στο HWiNFO πάνω δεξιά:

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...