greekfragma Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Την οριζόντια σύσταση τελικά την βρήκες; Ορίζει που είναι η θέση για ηλιακό για το δικό σου διαμέρισμα; Το έχω γράψει από τη πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο χαρτί και δεν απαντάς. 1
xsterg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, vali είπε Εγώ έχω βάλει στην σκεπή μόνο τα πάνελ και το θερμοσίφωνα τον έχω στο πατάρι, 2 ορόφους πιο κάτω. Το νερό από τα πάνελ μόλις ανεβάσει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 18 C από το νερό του θερμοσίφωνα , ενεργοποιείται ένας κυκλοφόρητης και ζεσταίνει το νερό του θερμοσίφωνα. Έτσι και μεγάλο βάρος δεν έχω βάλει στην σκεπή και το ζεστό νερό το έχω άμεσα σε 3 δευτερόλεπτα. ναι, σωστο σαν ιδεα αλλα οχι για πολυκατοικια. θα εχεις ολη την ωρα ανακυκλοφορια σημαντικου μερους του νερου. πρεπει καποιος να σταθμισει τις απωλειες και να δει εαν τον συμφερει. για το καλοκαιρι θα ελεγα ναι σε καθε περιπτωση. αλλα για χειμωνα το αποτελεσμα θα ειναι να εχεις ελαφρως ζεστο νερο εκει που εαν το καζανι ηταν στην ταρατσα θα ειχες χεστο εως καυτο νερο. παλι ειναι κατα περιπτωση. 5 λεπτά πριν, tinabest είπε Η ταράτσα είναι γεμάτη με θερμοσίφωνες...Το δικαίωμά μου για τοποθέτηση ηλιακού είναι δεδομένο. Το θέμα είναι ότι εχουν πιάσει όλα τα σημεία και οι επιλογές μου είναι ελάχιστες...και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν βάλω τώρα ηλιακό....θα με προλάβουν . Ηδη θεωρώ ότι έχω αργήσει. εβαλε ενας? βαζουν ολοι. αυτη ειναι η λογικη. δεν μπορει κανεις να σου πει κατι για το πιο οικολογικο μεσο θερμανσης νερου. αν εχουν προβλημα ας ασχοληθουν με τα ρυπογονα τζακια... 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Την οριζόντια σύσταση τελικά την βρήκες; Ορίζει που είναι η θέση για ηλιακό για το δικό σου διαμέρισμα; Το έχω γράψει από τη πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο χαρτί και δεν απαντάς. 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Την οριζόντια σύσταση τελικά την βρήκες; Ορίζει που είναι η θέση για ηλιακό για το δικό σου διαμέρισμα; Το έχω γράψει από τη πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο χαρτί και δεν απαντάς. προφανως προκειται για παλια οικοδομη που δεν υπηρχε ορισμενη θεση για τον ηλιακο στην ταρατσα. ετσι ειναι στο πατρικο μου. δεν εχει θεση. ο καθε ενας οπου προλαβε εβαλε. οπου τον βολευε και ειχε χωρο. στο δικο μου παλι που ειναι πιο καινουργιο οι θεσεις ειναι καθορισμενες και δεν μπορω εγω στο μελλον να βαλω σε αλλη θεση.
dimitris_st13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Land-decked είπε Ο χώρος είναι κοινόχρηστος αλλά επειδή έχω βάλει εδώ ηλιακό στο σπίτι μου, είδα πως βάζουν και κάτι τεράστιες βίδες. Που σημαίνει περισσότερη υγρασία σε εκείνο το σημείο και αυτό ενοχλεί τον από κάτω. Μπορείς να εγκαταστήσεις το πάνελ πάνω σε κάτι άλλο, πχ πάνω σε οριζόντια μόνωση πυκνού αφρολεξ. Βάζεις και στην τρύπα πριν το ούπα και στην βίδα πολυουρεθανική μαστίχη και δεν περνάει τίποτα. Όχι μόνωση για επιδαπέδια υποστήριξη, μόνο κάτι μεταλλικό ώστε να μοιραστεί το φορτίο σε μεγαλύτερη επιφάνεια πλάκας και να μην είναι "σημειακή" η φόρτιση 14 ώρες πριν, tinabest είπε Ισχυρίζονται ότι με το που μπηκε ο ηλιακός το ταβάνι ράγισε κλπ. Γενικά δημιουργούν θέματα αλλά οκ δεν έχει σημασία. Έχεις δει κάποια ρωγμή-επισκευή που να επιβεβαιώνει όσα λένε, ήταν ήταν τόσο γάτοι οι μάστορες που το έφτιαξαν και δεν φαίνεται τίποτα? Επίσης μήπως έχουν αυτοί κάποια γνωμάτευση μηχανικού που να πιστοποιεί τα λεγάμενά τους? Υποπτεύεσαι κάποιον άλλον λόγο που να μη θέλουν να τον βάλεις εκεί? Αν όχι, τότε λογικά θα ισχύει πάντως. Μπορείς να βάλεις δοκό υποστήριξης από κάτω, αντί για το τροχήλατο του λινκ που ανέβηκε. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από dimitris_st13
tinabest Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, greekfragma είπε Την οριζόντια σύσταση τελικά την βρήκες; Ορίζει που είναι η θέση για ηλιακό για το δικό σου διαμέρισμα; Το έχω γράψει από τη πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο χαρτί και δεν απαντάς. Το καταστατικό δεν αναφέρει θέσεις συγκεκριμένες για τα διαμερίσματα. Μόνο για τα πάρκιν. Η πολυκατοικία είναι 30ετίας. Γενικά δεν γράφει ότι απαγορεύει ή επιτρέπει την τοποθέτηση ηλιακού. Αυτή τη στιγμή όμως στην ταράτσα έχει πολλούς ηλιακούς. Το είδα το χαρτί στα γρήγορα αλλά θα το δω πάλι. Ομως δεν νομίζω να αναφέρει κάτι. 44 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε Βάζεις και στην τρύπα πριν το ούπα και στην βίδα πολυουρεθανική μαστίχη και δεν περνάει τίποτα. Όχι μόνωση για επιδαπέδια υποστήριξη, μόνο κάτι μεταλλικό ώστε να μοιραστεί το φορτίο σε μεγαλύτερη επιφάνεια πλάκας και να μην είναι "σημειακή" η φόρτιση Έχεις δει κάποια ρωγμή-επισκευή που να επιβεβαιώνει όσα λένε, ήταν ήταν τόσο γάτοι οι μάστορες που το έφτιαξαν και δεν φαίνεται τίποτα? Επίσης μήπως έχουν αυτοί κάποια γνωμάτευση μηχανικού που να πιστοποιεί τα λεγάμενά τους? Υποπτεύεσαι κάποιον άλλον λόγο που να μη θέλουν να τον βάλεις εκεί? Αν όχι, τότε λογικά θα ισχύει πάντως. Μπορείς να βάλεις δοκό υποστήριξης από κάτω, αντί για το τροχήλατο του λινκ που ανέβηκε. Δεν είδα κάτι να φαίνεται...οι τρύπες από τον προηγουμενο ηλιακο παντως υπάρχουν. Στο σπίτι τους δεν εχω μπει και δεν ξερω την κατάσταση του ταβανιού. Ξέρω από άλλους όμως που το έχουν δει, ότι το σπίτι γενικά έχει τρελή υγρασία. Γνωμάτευση μηχανικού δεν έχουν γιατί θα μου το είχαν δείξει σιγουρα για να με αποτρέψουν.
evkar Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Σε πάνω από 3 ορόφους διαφορά θέλεις κυκλοφορητή , αν μιλάμε για σωστές δουλειές . Αλλιώς θες πολύ υπομονή και .....πολύ ήλιο , για τις χειμερινές νύχτες σε τόση απόσταση το βλέπω χλωμό να έχεις ικανοποιητική ποσότητα ζεστού νερού. 1
Doubt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, tinabest είπε Το καταστατικό δεν αναφέρει θέσεις συγκεκριμένες για τα διαμερίσματα. Μόνο για τα πάρκιν. Η πολυκατοικία είναι 30ετίας. Γενικά δεν γράφει ότι απαγορεύει ή επιτρέπει την τοποθέτηση ηλιακού. Αυτή τη στιγμή όμως στην ταράτσα έχει πολλούς ηλιακούς. Το είδα το χαρτί στα γρήγορα αλλά θα το δω πάλι. Ομως δεν νομίζω να αναφέρει κάτι. Δεν είδα κάτι να φαίνεται...οι τρύπες από τον προηγουμενο ηλιακο παντως υπάρχουν. Στο σπίτι τους δεν εχω μπει και δεν ξερω την κατάσταση του ταβανιού. Ξέρω από άλλους όμως που το έχουν δει, ότι το σπίτι γενικά έχει τρελή υγρασία. Γνωμάτευση μηχανικού δεν έχουν γιατί θα μου το είχαν δείξει σιγουρα για να με αποτρέψουν. Μπορεί να έχει υγρασία το ταβάνι του λόγω συμπύκνωσης - έλλειψη θερμομόνωσης. Αν καιγόταν τόσο πολύ θα άφηνε τις τρύπες έτσι ανοιχτές; Φαίνεται για άσχετο - ξεροκέφαλο άτομο, κακός συνδυασμός. 2
mits-lamia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Φίλε μου είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πέρισυ όταν εγκατέστησα τον δικό μου. Αυτός που έμενε στο ρετιρέ δεν ήθελε να μπει ο ηλιακός από πάνω του. Επικαλέστηκε παιδιάστικους λόγους: Α) Θα μπεί υγρασία, αν και οι τρύπες μονώνονται. Β) Η ταράτσα δεν αντέχει τόσο βάρος και θα πέσει. Πρέπει να κάνω μελέτη στατικότητας.... Εν τω μεταξύ έχει και ο ίδιος ηλιακό. Από τη στιγμή που είσαι ιδιοκτήτης έχεις ΚΑΘΕ δικαίωμα να βάλεις ηλιακό σε όποια διαθέσιμη θέση, όπως και οι υπόλοιποι. Και να καλέσει την αστυνομία δεν πρόκειται να στο απαγορεύσουν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα