Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Διάβασα προσεκτικά όσα γραψατε. Οσο αφορά την απόσταση που έχει το διαμέρισμά μου με την ταράτσα είναι ένας λόγος που τόσα χρόνια δεν έπαιρνα την απόφαση να βάλω ηλιακό. Σκέφτηκα όμως πως θα μου ήταν προτιμότερο να πληρώνω λίγο παραπάνω ευδαπ...τώρα με το ζόρι πληρώνω 25 ευρώ το τετράμηνο, παρά να τα δίνω στο ρεύμα. Βρίσκομαι 4 χρόνια σε αυτή την πολυκατοικία....θεριό ολόκληρο..28 διαμερίσματα...όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για πύργο της Βαβέλ!! Συνεννόηση μηδέν!! Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που δεν με αφήνουν να βάλω ηλιακό έκαναν το ίδιο πράγμα ακριβώς σε κάποιον άλλον που έβαλε στο συγκεκριμένο σημείο και τον ανάγκασαν να τον μεταφέρει αλλού! Ισχυρίζονται ότι με το που μπηκε ο ηλιακός το ταβάνι ράγισε κλπ. Γενικά δημιουργούν θέματα αλλά οκ δεν έχει σημασία. Μπορεί όντως αυτοί που έβαλαν τον ηλιακό να έκαναν ζημιά τί να πω.Εγώ δεν ψάχνω αφορμή για καυγάδες, ούτε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανένα διαμέρισμα. Και πάντα σέβομαι τους γείτονες! Πολύ περισσότερο από όσο με σέβονται αυτοί! Απλά το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι 130 τετραγωνικά και πιάνει όλα τα " βολικά" σημεία για τον ηλιακό. Οσο για την μόνωση...τέσσερα χρόνια βρίσκομαι στην πολυκατοικία και έχουν κάνει στην ταράτσα μόνωση δυο φορές στα τέσσερα χρόνια. Φαίνεται όμως λες και δεν έγινε ποτέ! Ή το ρισκάρω και βάζω τον ηλιακό εκεί που μου προτείνει ο υδραυλικός...35 μέτρα μακριά με άριστη μόνωση στις σωληνώσεις και ο Θεός βοηθός...ή μένω με τον ηλεκτρικό μου. Όμως ειλικρινά πεισμώνω και εκνευρίζομαι όταν με απειλούν! Και ειδικά όταν σκέφτομαι πως μετά αν τελικά δεν βάλω ηλιακό....θα χαίρονται ότι πέρασε το δικό τους! 

4 ώρες πριν, hp8 είπε

βαλτον καπως  ετσι   χωρις να τρυπησεις τη πλακα η την τυχον μονωση Αν υπαρχει τοιχος κοντα στερεωσε μια προεκταση σε αυτον για τα μποφορ

Δεν είχα ξαναδει τέτοια δυνατότητα για τοποθέτηση ηλιακού! Θα το δείξω στον υδραυλικό μου σε ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από tinabest
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tinabest είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Διάβασα προσεκτικά όσα γραψατε. Οσο αφορά την απόσταση που έχει το διαμέρισμά μου με την ταράτσα είναι ένας λόγος που τόσα χρόνια δεν έπαιρνα την απόφαση να βάλω ηλιακό. Σκέφτηκα όμως πως θα μου ήταν προτιμότερο να πληρώνω λίγο παραπάνω ευδαπ...τώρα με το ζόρι πληρώνω 25 ευρώ το τετράμηνο, παρά να τα δίνω στο ρεύμα. Βρίσκομαι 4 χρόνια σε αυτή την πολυκατοικία....θεριό ολόκληρο..28 διαμερίσματα...όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για πύργο της Βαβέλ!! Συνεννόηση μηδέν!! Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που δεν με αφήνουν να βάλω ηλιακό έκαναν το ίδιο πράγμα ακριβώς σε κάποιον άλλον που έβαλε στο συγκεκριμένο σημείο και τον ανάγκασαν να τον μεταφέρει αλλού! Ισχυρίζονται ότι με το που μπηκε ο ηλιακός το ταβάνι ράγισε κλπ. Γενικά δημιουργούν θέματα αλλά οκ δεν έχει σημασία. Μπορεί όντως αυτοί που έβαλαν τον ηλιακό να έκαναν ζημιά τί να πω.Εγώ δεν ψάχνω αφορμή για καυγάδες, ούτε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανένα διαμέρισμα. Και πάντα σέβομαι τους γείτονες! Πολύ περισσότερο από όσο με σέβονται αυτοί! Απλά το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι 130 τετραγωνικά και πιάνει όλα τα " βολικά" σημεία για τον ηλιακό. Οσο για την μόνωση...τέσσερα χρόνια βρίσκομαι στην πολυκατοικία και έχουν κάνει στην ταράτσα μόνωση δυο φορές στα τέσσερα χρόνια. Φαίνεται όμως λες και δεν έγινε ποτέ! Ή το ρισκάρω και βάζω τον ηλιακό εκεί που μου προτείνει ο υδραυλικός...35 μέτρα μακριά με άριστη μόνωση στις σωληνώσεις και ο Θεός βοηθός...ή μένω με τον ηλεκτρικό μου. Όμως ειλικρινά πεισμώνω και εκνευρίζομαι όταν με απειλούν! Και ειδικά όταν σκέφτομαι πως μετά αν τελικά δεν βάλω ηλιακό....θα χαίρονται ότι πέρασε το δικό τους! 

Δεν είχα ξαναδει τέτοια δυνατότητα για τοποθέτηση ηλιακού! Θα το δείξω στον υδραυλικό μου σε ευχαριστώ πολύ!

Αν εχεις ορεξη για φασαριες να τον βαλεις εκει που νομιζεις καλυτερα.Αν δεν υπαρχει στην συσταση κατι διαφορετικο τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα αν τηρηθουν τα προβλεπομενα.Απορω πως τον αναγκασαν να τον μεταφερει τον ηλιακο.Εγω ουτε με δικα τους εξοδα δεν θα το εκανα.Αν θεωρουν οτι στατικα δεν τους καλυπτει να καλεσουν μηχανικο να κανει μετρησεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tinabest είπε

Σκέφτηκα όμως πως θα μου ήταν προτιμότερο να πληρώνω λίγο παραπάνω ευδαπ...τώρα με το ζόρι πληρώνω 25 ευρώ το τετράμηνο, παρά να τα δίνω στο ρεύμα.

Να βάλεις εξτρά σωλήνα ανακυκλοφορίας και έναν κυκλοφορητή. Έτσι, θα επιστρέφει το νερό πάνω, αντί να το πετάς. ΒΟΛΙΚΟΤΑΤΟ. Προφανώς το αναφέρω γιατί έτσι το έχουμε εδώ.

Σε μία πιο προχωρημένη κατάσταση, συνδέεις τον ηλιακό με το θερμοσίφωνο (προφανώς παράλληλα με το ζεστό του σπιτιού) και με έναν διακόπτη επιλέγεις να στο κατεβάζει εκεί.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, csontheline είπε

Να βάλεις εξτρά σωλήνα ανακυκλοφορίας και έναν κυκλοφορητή. Έτσι, θα επιστρέφει το νερό πάνω, αντί να το πετάς. ΒΟΛΙΚΟΤΑΤΟ. Προφανώς το αναφέρω γιατί έτσι το έχουμε εδώ.

+300€.

Είναι που δεν κάνει απόσβεση ο ηλιακός σε 10 χρόνια, να ανέβει η απόσβεση και σε άλλα χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.

η ανακυκλοφορία μπαίνει να να έχουμε άμεσα ΖΝΧ και να μην περιμένουμε, φυσικά έχει το κόστος της εγκατάστασης (σωληνώσεις, κυκλοφορητής, αυτοματισμός) και τις απώλειες της επιπλέον σωλήνωσης και το κόστος της ενέργειας του κυκλοφορητή.

• Like 2
Δημοσ.

να απαγορεύσει δεν μπορει αλλά θα σου κάνει την ζωή δύσκολη όποτε μπορει και όπως μπορει με την πρώτη ευκαιρια......ζύγισε τα και προχώρα

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

+300€.

Είναι που δεν κάνει απόσβεση ο ηλιακός σε 10 χρόνια, να ανέβει η απόσβεση και σε άλλα χρόνια.

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι 4kw, μισή ώρα την ημέρα να ανάψει είναι 2kwh, 60kwh το μήνα, 11 μήνες να βγάζει ζεστό νερό, 660kwh το χρονο. Με τη σημερινή τιμή κιλοβατώρας γύρω στα 30 λεπτά, 200€ το χρόνο. Απόσβεση από 3 έως 7 χρόνια ανάλογα τι θα πάρεις. Και δε συζητάω την ευκολία του να μην περιμένεις να ζεσταθεί το νερό, ούτε την ευκολία του να έχεις όποτε θέλεις ζεστό νερό π.χ. για τα πιάτα.

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι 4kw, μισή ώρα την ημέρα να ανάψει είναι 2kwh, 60kwh το μήνα, 11 μήνες να βγάζει ζεστό νερό, 660kwh το χρονο. Με τη σημερινή τιμή κιλοβατώρας γύρω στα 30 λεπτά, 200€ το χρόνο. Απόσβεση από 3 έως 7 χρόνια ανάλογα τι θα πάρεις. Και δε συζητάω την ευκολία του να μην περιμένεις να ζεσταθεί το νερό, ούτε την ευκολία του να έχεις όποτε θέλεις ζεστό νερό π.χ. για τα πιάτα.

Με 40 μετρα σωλήνες, δεν πλένεις πιάτα και χέρια. Μόνο μπάνιο κάνεις.

Επίσης στο κόστος / αποσβέσεις, προστίθενται και οι συντηρήσεις. Με τις σημερινές τιμές - που δεν ξέρουμε αν είναι για πάντα τόσο υψηλές - όντως μπορεις να αποσβέσεις σε 5-7 χρόνια. Με τι τιμές που υπήρχαν τα τελευταία 20 χρόνια, η απόσβεση πήγαινε στα 10+ έτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι μονο η οικονομια με τον ηλιακο. ειναι και η ευκολια. τωρα θελω ζεστο νερο, ανοιγω την βρυση και το εχω τωρα. ακομη και τωρα, στην καρδια του χειμωνα με θερμοκρασιες 4-8 βαθμους την ημερα στην πατρα εχει ζεστο νερο για μπανιο και για την κουζινα. δεν ειναι καυτο παντοτε αλλα την δουλεια μας την κανουμε. δεν μιλαω το καλοκαιρι. εκει ειναι πραγματι ανεξαντλητο. δεν χρειαζεται να περιμενεις να ζεσταθει μιση με μια ωρα το νερο για να κανεις ενα μπανιο η ντουζ. οσο για τα παραπανω μετρα σωληνωσεων σε σχεση με την θεση που θελει να τον τοποθετησει ο φιλος, ναι, θα εχει καποιες εξτρα απωλειες και λιγο περισσοτερο χρονο αναμονης αλλα ειναι πραγματι ελαχιστος σε σχεση με το συνολικο κερδος. σαν συνολο θα ειναι παντα κερδισμενος. εγω στο πατρικο μου που βρισκεται στον δευτερο οροφο εχουμε τοποθετησει τον ηλιακο στο δωμα του 5ου οροφου δηλαδη ουσιαστικα στον 7ο οροφο. σαν υψος ειναι διαφορα 5 οροφοι. η αναμονη δεν ειναι τεραστια ουτε η σπαταλη του κρυου νερου μεχρι να ερθει το ζεστο. και επειδη ολη την ωρα το ζεστο χρησιμοποιειται και για πλυσιμο χεριων η και στην κουζινα πραγματικα δεν υπαρχει μεγαλος χρονος αναμονης. συν του οτι οι οριζοντιες σωληνες εκτος απο την μονωση που εχουν τις εχω τοποθετησει σε εξτρα ηλεκτρολογικο καναλι με εξτρα μονωση πραγματικα ελαχιστοποιει τις απωλειες. πραγματικα "δεν φαινεται" η αποσταση. η πιο απομακρυσμενη παροχη ειναι στην κουζινα που ειναι με τις οριζοντιες σωληνωσεις ενας οροφος ακομη. δηλαδη ουσιαστικα 6 οροφοι. και εαν βαλουμε και τις διακλαδωσεις με τα κολεκτερ ειναι κατι περισσοτερο.

συνολικα εχω να πω οτι ολοι μας στην οικογενεια τον ηλιακο δεν τον αλλαζουμε με τιποτα. ειδικα ο πατερας μου που ειναι ηλικιωμενος και θελει ζεστο νερο ακομη και για το πλυσιμο των χεριων. τοποθετησε τον φιλε μου λαμβανοντας υπ οψιν και τα προβληματα που μπορει να σου δημιουργησουν οι υπολοιποι αλλα και την αποσταση και την ευκολια την δικη σου. αν νομιζεις οτι θα εχεις μεγαλες απωλειες λογω αποστασης υπαρχουν και αλλα τρυκ. αυξημενη μονωση και λεπτοτερη σωληνα ζεστου νερου. το ξερω οτι θα μειωσει κατα τι την παροχη σου αλλα ειναι και αυτη μια λυση. αντι για 16 σωληνα βαλε 14. ετσι θα παιρνει λιγοτερο νερο μεσα αρα λιγοτερες απωλειες. το σωστο ειναι βεβαια οσο το δυνατον χοντρυτερη σωληνα. αλλα ετσι παιρνει περισσοτερο νερο, μεγαλυτερες απωλειες και περισσοτερο χρονο για να κατεβει το ζεστο νερο. προσοχη. λεπτοτερη στο ζεστο. οχι στο κρυο. συζητησε το με τον υδραυλικο σου και κρινε κατα περιπτωση.

καλη επιτυχια.

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω βάλει στην σκεπή μόνο τα πάνελ και το θερμοσίφωνα τον έχω στο πατάρι, 2 ορόφους πιο κάτω. Το νερό από τα πάνελ μόλις ανεβάσει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 18 C από το νερό του θερμοσίφωνα , ενεργοποιείται ένας κυκλοφόρητης και ζεσταίνει το νερό του θερμοσίφωνα. Έτσι και μεγάλο βάρος δεν έχω βάλει στην σκεπή και το ζεστό νερό το έχω άμεσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Επεξ/σία από vali
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, vali είπε

Εγώ έχω βάλει στην σκεπή μόνο τα πάνελ και το θερμοσίφωνα τον έχω στο πατάρι, 2 ορόφους πιο κάτω. Το νερό από τα πάνελ μόλις ανεβάσει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 18 C από το νερό του θερμοσίφωνα , ενεργοποιείται ένας κυκλοφόρητης και ζεσταίνει το νερό του θερμοσίφωνα. Έτσι και μεγάλο βάρος δεν έχω βάλει στην σκεπή και το ζεστό νερό το έχω άμεσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα!!

Αν με το καλό βάλουμε φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή, θα μεταφέρω τα πάνελ του θερμοσίφωνα σε άλλο σημείο και το δοχείο του θα το βάλω εκεί που ήταν παλιά ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. 

Πάντως ΒΑ προάστια Αθήνας και τώρα Β προάστια Αθήνα η κατάσταση ήταν όπως περιγράφω σε προηγούμενο ποστ στην 1η σελίδα. Μακάρι όταν μπήκε να είχα βάλει μετρητή κατανάλωσης πριν και μετά. Δεν ανέφερα ότι τελικά βάλαμε αυτόματο ρελέ να ανάβει κάθε μέρα μερικές ώρες.

Στο μυαλό μου έχει μείνει η εντύπωση ότι πέρα από ευκολία για ας πούμε 6 μήνες, τους άλλους χρειάζεται να ανάβεις. Και βέβαια άλλο να ανάβεις 100 λίτρα και άλλο 400 τον μισό χρόνο...

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Στο καταστατικό της πολυκατοικίας λέει τι επιτρέπεται . Ολα τα άλλα είναι λόγια..

Η ταράτσα είναι γεμάτη με θερμοσίφωνες...Το δικαίωμά μου για τοποθέτηση ηλιακού είναι δεδομένο. Το θέμα είναι ότι εχουν πιάσει όλα τα σημεία και οι επιλογές μου είναι ελάχιστες...και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν βάλω τώρα ηλιακό....θα με προλάβουν . Ηδη θεωρώ ότι έχω αργήσει. 

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Στο καταστατικό της πολυκατοικίας λέει τι επιτρέπεται . Ολα τα άλλα είναι λόγια..

ο ηλιακος επιτρεπεται κατ εξαιρεση να μπει ακομη και εαν το απαγορευει το καταστατικο. ειναι απο τα πραγματα που και πολεοδομικα εαν το δουμε μπορει να γινει υπερβαση καθ υψος. ηλιακος και κεραια τηλεορασης ειναι τα μονα πραγματα που μπορουν να ειναι πανω απο το μεγιστο υψος κτηριου.

επισης ο μονος λογος που δεν μπορει να μπει ηλιακος ειναι εαν δεν μπορει η οροφη να αντεξει το βαρος του και την φορτιση λογω ανεμων. πρακτικα αυτο δεν υπαρχει σε κτηριο με τσιμεντενια οροφη. μονο σε ξυλινη οροφη η με γυψοσανιδα μπορει να εχει καποια εφαρμογη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...