tinabest Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη αν ανοίγω το θέμα σε λάθος ενότητα. Θέλω να τοποθετήσω ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας που μένω, εννοείται πως επιτρέπεται καθώς υπάρχουν ήδη τοποθετημένοι ηλιακοί από άλλα διαμερίσματα. Το πρόβλημα είναι πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από το σημείο που θα μπει ο ηλιακός, δεν με αφήνει απειλώντας πως θα φέρει την αστυνομία. Ισχυρίζεται πως με την τοποθέτηση του ηλιακού θα πέσει το ταβάνι του καθώς έχει πολλή υγρασία και είναι σε κακή κατάσταση. Να σημειώσω ότι είχε τοποθετήσει κι άλλος στο σημείο αυτό ηλιακό και τον ανάγκασε να το μεταφέρει. Υπάρχει άλλο ένα σημείο που μπορώ να βάλω τον ηλιακό, αλλά είναι αρκετά μακριά (επιπλέον 10 μέτρα) και δεν θέλω να το επιχειρήσω καθώς ήδη βρίσκομαι μακριά σε απόσταση. Φανταστείτε ότι μένω στο δεύτερο και η πολυκατοικία είναι με έξι ορόφους! Οπότε θα μεγιστοποιήσω τις απώλειες. Το ερώτημα μου είναι αν θα πρέπει να επιμείνω, ή θα βρω τον μπελά μου; Πόσο καλύπτομαι νομικά;
xsterg Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 κοιταξε. νομικα δεν μπορει να σου κανει κατι εφ οσον ειναι σε κοινοχρηστη ταρατσα και οχι σε ιδιοκτητο χωρο. εξηγησε του οτι θα τον βαλεις εντος του κοινοχρηστου χωρου με ολες τις προδιαγραφες που απαιτουνται. τωρα εαν θελει να φερει την αστυνομια ας την φερει. δεν μπορουν να επεμβουν εφ οσον δεν υπαρχει παραβαση. απο εκει και περα σκεψου και το αλλο ενδεχομενο. να τον τοποθετησεις οπου θελεις εσυ και μετα ειτε να σου δημιουργει φθορες, ειτε να επικαλεστει προβληματα υγρασιας λογω του ηλιακου τα οποια ομως προβληματα υπαρχουν ηδη. ζυγισε τα καλα και κοιτα εαν η τοποθετηση 10 μετρα παραπερα σε γλυτωσει απο μπελαδες με τον κακο γειτονα. παρομοιο προβλημα ειχα και εγω πριν 13 χρονια περιπου οταν πηγα να βαλω ηλιακο στο πατρικο μου πανω απο κοινοχρηστο δωμα. ισχυριζονταν τα ιδια, ηθελαν να μου φερουν την αστυνομια, τους ειχα πει να την φερουν για να μου κανει μηνυση και για να καταγραψει και πολεοδομικες παραβασεις που ειχε κανει αυτη που φωναζε απο το δωμα. τελικα το βουλωσε γιατι δεν την επαιρνε και εκανε πισω. 5
tollisth Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Ο χώρος είναι κοινόχρηστος οπότε δεν μπορεί να σε απαγορέψει σε καμία περίπτωση να μην το βάλεις ούτε και νομικά μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν είναι ιδιοκτησία του όσο έχει λόγω αυτός αλλά τόσο έχεις και εσύ,το πρόβλημα υγρασίας που έχει δεν είναι δικό σου θέμα ούτε πρόκειται να πέσει η πλάκα επειδή θα βάλεις εσύ τον ηλιακό αν ήταν θα είχε πέσει τόσες φορές που βρέχει οπότε σαν δικαιολογία δεν είναι η ποιο έξυπνη αν θέλεις βάζεις και ασφαλτοπανο η κάτι ανάλογο εκεί που θα βάλεις τον ηλιακό για να μην έχει αυτό το επιχείρημα τον εξηγείς όμορφα και ωραία πώς έχουν τα πράγματα και αποφασίζεις τι να κάνεις 1
nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, tollisth είπε αν ήταν θα είχε πέσει τόσες φορές που βρέχει οπότε σαν δικαιολογία δεν είναι η ποιο έξυπνη φυσικά αφού η φόρτιση της πλάκας είναι ίδια στην βροχή και στο ηλιακό 1
greekfragma Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η οριζόντια σύσταση της πολυκατοικίας που οφείλεις να έχεις στα χέρια σου ως ιδιοκτήτρια ορίζει κανονικά το δικαίωμα σου να βάλεις ηλιακό στη ταράτσα και σε ποια σημεία επιτρέπεται. Το αν η πολυκατοικία έχει φθορές ηλικιακά είναι ζήτημα της διαχείρισης και συνέλευσης ιδιοκτητών και όχι μόνο του συγκεκριμένου συνιδιοκτήτη. Άρα το κομμάτι φθοράς υγρασίας δεν επηρεάζει αν εσύ θες να κάνεις τοποθέτηση ηλιακού. Προσοχή μόνο να γίνει σωστή τοποθέτηση με τις κατάλληλες μονώσεις όπου τρυπήσουν για την εγκατάσταση της βάσης στήριξης του ηλιακού. Αν το συνεργείο που τον βάλει κάνει λάθη και αρχίσει το διαμέρισμα του να βάζει νερά σε βροχή τότε ναι....μπορεί να σε τρέξει. Αυτό που δε μπορεί είναι να σου απαγορεύει να κάνεις εργασίες αρχικά. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από greekfragma 4
tollisth Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, nvel είπε φυσικά αφού η φόρτιση της πλάκας είναι ίδια στην βροχή και στο ηλιακό Θα το έχεις μετρημένο για να ξέρεις ότι είναι ιδια
tollisth Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, nvel είπε φυσικά βάρος βροχής=βάρος ηλιακού Με άχυρα το έχουν κτισμένο η έχεις δει να πέφτουν πολλές πλάκες από το ηλιακο? μπορείς να πεις και το άλλο που σε καλύπτει απολυτά βαρος ηλιακου= αντοχη πλακας 3
filarhos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν είναι να το βάλεις 10 μέτρα μακριά και έχεις και διαφορά 4ων ορόφων... Άποψη μου μην τον βάλεις... Στο πατρικό μου ήμουν στον 4ο από 5όροφη πολυκατοικία και 2-3 μέτρα από την τρύπα που έμπαινε ο σωλήνας ( βάλε πόσους κύκλους μέχρι το μπάνιο +2-3 μέτρα) και έπρεπε να ανοίξεις στο τέρμα ζεστό αρκετά δευτερόλεπτα για να έρθει το ζεστό νερό. Δεν θυμάμαι χρόνο απλώς αργούσε αρκετά σε σχέση με τον απλό θερμοσίφωνα που ήταν στο πατάρι πάνω από το μπάνιο, που ήθελε ούτε 5 δευτερόλεπτα... Άσε την οικονομία, 4 μήνες δεν ανάβεις αλλά 6 αναγκαστικά πρέπει να τον ανάβεις για να ανεβάσεις μερικούς έως και αρκετούς βαθμούς τη θερμοκρασία του νερού και για 2 μήνες το ίδιο αλλά από τελείως κρύο. Και όλα αυτά για 300-400 λίτρα. Ενώ στον απλό όποτε τον χρειάζεσαι ανάβεις 30-40 λεπτά για 100λίτρα... Βάλε και την αγορά... Υ.Γ. Εμείς διαφορά δεν έχουμε δει, ή τουλάχιστον είναι τόσο μικρή που δεν κάνεις ποτέ απόσβεση... Βάλτα κάτω και αποφάσισε... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από filarhos 2 1
nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, tollisth είπε Με άχυρα το έχουν κτισμένο η έχεις δει να πέφτουν πολλές πλάκες από το ηλιακο? μπορείς να πεις και το άλλο που σε καλύπτει απολυτά βαρος ηλιακου= αντοχη πλακας οι κακοτεχνίες που έχω δει από τις μαστοράντζες που κυκλοφορούν είναι άπειρες αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω τηλεαυτοψία σαν εσένα. Αν ο από κάτω υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το δει ένας πολίτικος μηχανικός και να αποφανθεί αν λέει ψέματα, γιατί αν γίνει κάτι δεν θα μπορει να πει ότι είναι κοινόχρηστος χώρος και δεν φταίει. 1
sphinxgr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν όντως έχει υγρασία που κατεβαίνει απο την ταράτσα και δεν είναι λόγω διαφοράς θερμοκρασίας, έχετε ΟΛΟΙ τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να γίνει υγρομόνωση στην ταράτσα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μονο δικό του πρόβλημα και όλοι θα πληρωσετε. Αν το αφήσετε μιλάμε για έξοδα 10άδων χιλιάδων €. Λόγω των πολλών μέτρων είναι αμφίβολο αν έχεις κανα τρομερο κέρδος να τον βάλεις. Μπορείς να τον χρησιμοποιείς μονο για μπάνιο και για καμία άλλη χρήση - πόσο μάλλον αν πληρώσεις τόσα μέτρα σωλήνες και εργασία Για τον τύπο δεν έχω άποψη αν έχει ή δεν έχει δίκιο. Ουτως ή αλλως σιγά το τεράστιο βάρος. 300κιλά με το νερο. 3 άνθρωποι δηλαδή Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από sphinxgr 2
Amaretos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Για την αποσταση δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα παντως, ειμαι στον 2ο και τον εχω πανω στην ταρατσα στον 5ο οροφο , το μονο οτι ανοιγεις την βρυση και πρεπει να τρεξει 15-20 sec για να κατεβει το ζεστο. 2
lasithi12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 βαλτη ποιο περα μην μπλεκεις με περιεργους δεν θα χει καμια τρελη διαφορά. 4
efib Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tinabest είπε Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη αν ανοίγω το θέμα σε λάθος ενότητα. Θέλω να τοποθετήσω ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας που μένω, εννοείται πως επιτρέπεται καθώς υπάρχουν ήδη τοποθετημένοι ηλιακοί από άλλα διαμερίσματα. Το πρόβλημα είναι πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από το σημείο που θα μπει ο ηλιακός, δεν με αφήνει απειλώντας πως θα φέρει την αστυνομία. Ισχυρίζεται πως με την τοποθέτηση του ηλιακού θα πέσει το ταβάνι του καθώς έχει πολλή υγρασία και είναι σε κακή κατάσταση. Να σημειώσω ότι είχε τοποθετήσει κι άλλος στο σημείο αυτό ηλιακό και τον ανάγκασε να το μεταφέρει. Υπάρχει άλλο ένα σημείο που μπορώ να βάλω τον ηλιακό, αλλά είναι αρκετά μακριά (επιπλέον 10 μέτρα) και δεν θέλω να το επιχειρήσω καθώς ήδη βρίσκομαι μακριά σε απόσταση. Φανταστείτε ότι μένω στο δεύτερο και η πολυκατοικία είναι με έξι ορόφους! Οπότε θα μεγιστοποιήσω τις απώλειες. Το ερώτημα μου είναι αν θα πρέπει να επιμείνω, ή θα βρω τον μπελά μου; Πόσο καλύπτομαι νομικά; Πέρασα το ίδιο πρόσφατα. Δεν μπορούν να σου απαγορεύσουν να βάλεις ηλιακό θερμοσίφωνα εφόσον έρθει μηχανικός και πει ότι αντέχει το βάρος η ταράτσα, ειδικά από την στιγμή που έχει και άλλους ηλιακούς πανω. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να μην σε αφήσουν να έχεις πρόσβαση στην ταράτσα (αν δεν έχεις τα κλειδιά), αν τσακωθείτε θα φωνάξεις αστυνομία και θα πεις ότι τσακωνεστε και θα γίνει καταγραφή.. Και πάλι δεν θα σε αφήσουν και θα πρέπει να κάνεις μήνυση.. Έχω μιλήσει με δικηγόρο για αυτό ακριβώς το ζήτημα πριν λίγο καιρό. Το πρόβλημα θα υπάρξει αν δεν έχεις κλειδιά ή ελεύθερη πρόσβαση στην ταράτσα. Αν μόνο ένας σκούζει τότε μην ασχολείσαι καν. Εγώ είχα θέμα με τον διαχειριστή (που πάντα έχω προβλήματα, δεν με είχε αφήσει να βάλω φυσικό αέριο πριν κάτι χρόνια), και το άφησα για να μην γίνουμε μπίλιες και δεν μένω καν στο σπίτι αυτό μόνιμα. Edit. Συνήθως δεν θέλουν για να μην χαλάσει η μόνωση. Σε εμάς δεν είχε άλλος ηλιακό. Πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό αρχικά. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από efib 1
gpapadakis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, filarhos είπε Αν είναι να το βάλεις 10 μέτρα μακριά και έχεις και διαφορά 4ων ορόφων... Άποψη μου μην τον βάλεις... Στο πατρικό μου ήμουν στον 4ο από 5όροφη πολυκατοικία και 2-3 μέτρα από την τρύπα που έμπαινε ο σωλήνας ( βάλε πόσους κύκλους μέχρι το μπάνιο +2-3 μέτρα) και έπρεπε να ανοίξεις στο τέρμα ζεστό αρκετά δευτερόλεπτα για να έρθει το ζεστό νερό. Δεν θυμάμαι χρόνο απλώς αργούσε αρκετά σε σχέση με τον απλό θερμοσίφωνα που ήταν στο πατάρι πάνω από το μπάνιο, που ήθελε ούτε 5 δευτερόλεπτα... Άσε την οικονομία, 4 μήνες δεν ανάβεις αλλά 6 αναγκαστικά πρέπει να τον ανάβεις για να ανεβάσεις μερικούς έως και αρκετούς βαθμούς τη θερμοκρασία του νερού και για 2 μήνες το ίδιο αλλά από τελείως κρύο. Και όλα αυτά για 300-400 λίτρα. Ενώ στον απλό όποτε τον χρειάζεσαι ανάβεις 30-40 λεπτά για 100λίτρα... Βάλε και την αγορά... Υ.Γ. Εμείς διαφορά δεν έχουμε δει, ή τουλάχιστον είναι τόσο μικρή που δεν κάνεις ποτέ απόσβεση... Βάλτα κάτω και αποφάσισε... Με τις τιμες ρευματος απο εδω και στο εξης, ο ηλιακος θα κανει οχι απλα αποσβεση, θα κανει τρελλη αποσβεση. Πριν λιγο εκανα μπανακι με καυτο νερο, με νερο απο ηλιακο που κλεινει αισιως τα 28 χρονια (οταν δεν εχει ζεστο νερο, αναψτε τον ηλεκτρικο σας θερμοσιφωνα - βαλτε τριοδη βανα και μη χρησιμοποιειτε τον ηλιακο σαν ηλεκτρικο, θα με θυμηθειτε). Ολοι οι ηλιακοι καθυστερουν να βγαλουν ζεστο νερο, ειναι αλλο το μηκος των σωληνων σε σχεση με τον ηλεκτρικο θερμοσιφωνα. Το νερο που χαλας ειναι συνηθως 3-4 καζανακια και ειναι αμελητεο μπροστα στην οικονομια που επιτυγχανεται στο ρευμα. Αμα εισαι και οικολογος και δε βαριεσαι, μπορεις να μαζεψεις το νερο σε μια λεκανη και το ριξεις καπου αλλου (στην τουαλετα ή για ποτισμα). 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα