Exorgistis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Το συγκεκριμένο router ξεκινάει με τιμή Skroutz από τα 217,90€ και στο ΠΛΑΙΣΙΟ (παραλαβή σε 18 από τα 27 καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟΥ στην Ελλάδα) στα 180€ (179,90€). https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/wifi-routers-modems/3321886 Σύγκριση τιμών και αξιολογήσεις: https://www.skroutz.gr/s/19828803/Asus-AiMesh-AX6100-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-6-με-4-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html Χαρακτηριστικά: https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/Whole-Home-Mesh-WiFi-System/AiMesh-WiFi-Routers-and-Systems/AiMesh-AX6100-WiFi-System-RT-AX92U-2-Pack/ 1
comfuzio Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Το έχω από το καλοκαίρι, ωραίο router, φυσικά μόνο αν μπει σαν router και όχι σαν AP δίνει όλες τις λειτουργίες που αναγράφει πχ για το wtfast. Εγώ το πήρα γιατί τα πιο πολλά ασύρματα που έχω είναι με wifi 6 + 6e αλλά και για το wtfast το οποίο και είχα επί πληρωμή πριν κάμποσο καιρό και είχε διαφορά στο latency στους τίτλους που υποστηρίζει. Αλλά και αυτό για να παίξει θέλει να μπει επάνω USB stick και μετά από κάν-δυο fw updates σταμάτησε να κάνει login εντελώς! Μιας και είπα για τα firmware βγάζει ανά μήνα περίπου και έχει autofirmware upgrade το οποίο καλό είναι να το κλείσετε! Πριν 3 updates συγκεκριμένα κάτι άλλαξαν και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα που να έχει σχέση με video stream (πχ vodafone tv), δοκίμασα τα πάντα, το support της asus κλασικά για κλάματα, τελικά μετά από καιρό βγάλανε firmware που το έλυσε. Οπότε πρόταση μου είναι, αν το πάρετε, να μπει ως router και όχι ως AP, κάντε το full upgrade (με το τελευταίο firmware δεν έχω δει κάποια δυσλειτουργία ως τώρα) και να κλείσετε το auto update από το router. Μετά μια στο τόσο να κοιτάτε εδώ για firmware updates και τα changelogs ή και σε κάνα reddit για αναφορές από άλλους για τυχών προβλήματα! Στα του wifi τώρα. Έχω 1 laptop και 2 desktop. To 1 desktop(της υπογραφής μου) έχει την intel AX200(wifi 6) και τα άλλα 2 συστήματα έχουν την Intel AX210(wifi 6e). Όλα τους κάνουν σύνδεση στα 2400mbps Δεν έχω δοκιμάσει άλλη συσκευή ή κάρτα που να έχει πιο πάνω από 2400mbps tx/rx για να δω τα 6000mbps που αναφέρει. Σαν internet έχω wind 100mbps vpu light και την τερματίζει τόσο σε ethernet όσο και σε wifi, σε μεταφορές αρχείων δίνει ρέστα! Από NVMe σε NVMe που έχω κάποια shares βλέπω ότι πιάνει full ταχύτητες! Στα άσχημα τώρα, μου κάνει αρεά και που ασύρματη αποσύνδεση και το κάνει σε όλες τις συσκευές την ίδια ώρα, δεν υπάρχει κάτι κοντά στο router που να το εμποδίζει και έχει καθαρό οπτικό πεδίο με όλα τα PC και είναι όλα στα 5Ghz, όταν κάνει αυτό το μαζικό DC μπορούν τα PC να κάνουν reconnect μετά από λίγη ώρα αλλά μπορεί και να μην δουν ποτέ ξανά το SSID και να χρειαστεί ολικό reboot το router! Δεν το κάνει συχνά αλλά για να το αναφέρω το κάνει πιο συχνά από ότι θα έπρεπε και δεν ξέρω αν είναι κάτι που αφορά το δικό μου router και μόνο! Στα άλλα θετικά με τα cloud χαρακτηριστικά που έχει έχω καταφέρει να βάζω τους webserver μου να μου κάνουν remote backup και να βρήσκω κάθε πρωί τα backups στο usb stick αλλά και στο asus cloud synced! 11 3
xKoctakizGR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 δηλ με vodafone παιζει αν ειναι voip και εχει το τελευταιο firmware update το router ; sorry για το off-topic
SabotazNic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, xKoctakizGR είπε δηλ με vodafone παιζει αν ειναι voip και εχει το τελευταιο firmware update το router ; sorry για το off-topic Αν εννοεις με μονο το Asus, οχι, αφου δεν εχει τηλεφωνικη υποδοχη. Αν εχω καταλαβει καλα, αφηνεις το ρουτερ της βοντα πανω, και συνδεεις την μια ethernet με την υποδοχη wan και κλεινεις το wifi απο το ρουτερ της βοντα. Ας με διορθωσει καποιος αν δεν το εχω πιασει σωστα το νοημα 😛 1
comfuzio Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δεν είναι modem/router είναι σκέτο router, οπότε το CPE της Vodafone ή γενικά του παρόχου το θέλετε! Θα βρείτε πως το κάνετε Bridge mode για να κάνει το PPPoE το Asus και αφήνετε το VOIP στο CPE του παρόχου! Φυσικά θα κλείσετε και το WIFI του router του παρόχου για λιγότερη "φασαρία" στο ασύρματο δίκτυο. 1
xKoctakizGR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Δεν είναι modem/router είναι σκέτο router, οπότε το CPE της Vodafone ή γενικά του παρόχου το θέλετε! Θα βρείτε πως το κάνετε Bridge mode για να κάνει το PPPoE το Asus και αφήνετε το VOIP στο CPE του παρόχου! Φυσικά θα κλείσετε και το WIFI του router του παρόχου για λιγότερη "φασαρία" στο ασύρματο δίκτυο. καλως καταλαβα!
Exorgistis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Το συγκεκριμένο είναι μόνο router. Δηλαδή το βάζεις παράλληλα με το modem/router του παρόχου σου και ενώ το modem/router του παρόχου χρησιμοποιείται μόνο για να "φέρνει" internet και την τηλεφωνική σύνδεση (για όσους έχουν και voip) μέσα στο σπίτι και αυτό δίνει internet στο router που το router με την σειρά του διαχειρίζεται και τις ενσύρματες και τις ασύρματες συνδέσεις προς τις συσκευές σας. Με 2 εταιρείες (Wind & OTE) που έχω δοκιμάσει πρόσφατα (έως 12/2021) δεν παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξετε τελίως τον εξοπλισμό και να μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την τηλεφωνική γραμμή. Αν έχει αλλάξει κάτι, διορθώστε με.
Mhlogiatros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Προφανως και οχι χρονια χρησιμοποιω αλλα με οτε . Και για nova , voda υπηρχαν τροποι . Wind σε νεα γραμμη που εχω βαλει δεν εχω ασχοληθει ακομα πως ξεκλειδωνουν . Αν δουλευει max οπως ειναι δε το πειραζω Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Mhlogiatros 2
Exorgistis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Προφανως και οχι χρονια χρησιμοποιω αλλα με οτε . Και για nova , voda υπηρχαν τροποι . Wind σε νεα γραμμη που εχω βαλει νομιζω λεγεται passthrough To passthrough της Wind είναι PowerLine, δεν έχει σχέση με router και δεν μεταφέρει τηλεφωνική γραμμη. Μήπως εννοείς κάτι άλλο? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Exorgistis ορθογραφικό
Mhlogiatros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Της ΑVM που εχω εχει ετοιμο προφιλ για οτε που δουλευει plug and play και παιρνει τους κωδικους τηλεφωνιας αμεσως με TR69 . Σε αλλα παλια των αλλων επρεπε να κανεις χακεριες να βρισκεις master passwords να παιρνεις κωδικο τηλεφωνιας και να τα παιρνας στο καινουργιο Αλλα του θεματος ειναι ενα απλο wifi router οχι και μοντεμ . "Απλο" οτι το βαζεις μετα το router γιατι απο ρυθμισεις wifi εχει τα κερατα του στο interface Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Mhlogiatros 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 hours ago, Exorgistis said: To passthrough της Wind είναι PowerLine, δεν έχει σχέση με router και δεν μεταφέρει τηλεφωνική γραμμη. Μήπως εννοείς κάτι άλλο? Μάλλον εννοεί PPPoE Passthrough. Προσωπικά στη Wind παίζω με Bridge Mode.
elpenor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2022 στις 11:02 ΠΜ, Mhlogiatros είπε Της ΑVM που εχω εχει ετοιμο προφιλ για οτε που δουλευει plug and play και παιρνει τους κωδικους τηλεφωνιας αμεσως με TR69 . Σε αλλα παλια των αλλων επρεπε να κανεις χακεριες να βρισκεις master passwords να παιρνεις κωδικο τηλεφωνιας και να τα παιρνας στο καινουργιο Αλλα του θεματος ειναι ενα απλο wifi router οχι και μοντεμ . "Απλο" οτι το βαζεις μετα το router γιατι απο ρυθμισεις wifi εχει τα κερατα του στο interface Εγώ πήρα τηλέφωνο και μου έδωσαν τους κωδικούς τηλεφωνίας. Εναλλακτικά με το routerhak τους βρίσκεις με ένα click. Χρησιμοποιώ το modem του OTE σε bridge mode, έχω ένα της Asus για routing και χρησιμοποιώ για σταθερό τηλέφωνο συσκευή VOIP με wifi. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα