FiLiP1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, έχω ένα παλιό σύστημα με i7 950, 8gb ram και gtx 1050 2gb. Η χρήση που κάνω πλέον είναι Ίντερνετ για τηλεργασια και σπανια gta v. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια οικονομική αναβάθμιση, δηλαδή να μπορώ μα παίζω gta v άνετα (δεν περιμένω να παίζω σε φουλ ανάλυση προφανώς), επίσης σκοπεύω να κρατήσω την ίδια κάρτα γραφικών καθώς για gaming υπάρχει κονσόλα. Ο λόγος που θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση είναι επειδή πλέον αυτες τις λιγες φορες που θα ανοίξω τον υπολογιστή έχει ξεκινήσει να είναι αισθητά αργος.Επίσης να προσθέσω ότι επάνω έχει τροφοδοτικό 600w. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από FiLiP1
3DJIN Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 παρε εναν ssd,απο threads εισαι μια χαρα.Μην περιμενεις πολλα με καρτα 2gb.Ενα φορματ θα βοηθουσε. απο κει και περα πρεπει να ορισεις μπατζετ. 3
JDROGAS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Εαν σου ειναι ευκολο κανε λιγακι πιο συγκεκριμενα τα πραγματα. Κανε μας μια λιστα με το τωρινο hardware και δωσε μας ενα πιθανο ποσο αναβαθμισης. 2
FiLiP1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Εαν σου ειναι ευκολο κανε λιγακι πιο συγκεκριμενα τα πραγματα. Κανε μας μια λιστα με το τωρινο hardware και δωσε μας ενα πιθανο ποσο αναβαθμισης. Το έγραψα κάπως γενικά, με συγχωρείτε γι αυτό Αυτή την στιγμή επάνω έχω: i7 950 Μητρική Foxconn flaming blade Ram ddr3 8gb (μαρκα και ταχύτητα αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι) Ssd Sandisk 128gb και 3 hdd Asus gtx 1050 2gb Τροφοδοτικό 600w (επίσης μαρκα δεν θυμάμαι, δεν είναι κάποιο επώνυμο) Ποσό (χωρίς να αλλάξω κάρτα γραφικών, για αρχή και μέχρι και εάν πέσουν οι τιμές σκέφτομαι να κρατήσω την ίδια) είχα στο μυαλό μου έως 400 ευρώ αλλά επειδή εγώ χρόνια να ασχοληθώ δεν ξέρω κατά ποσό είναι ρεαλιστικό ή όχι, θα ήθελα να αλλάξω επεξεργαστή,μητρική,ram, και από ssd να πάω σε nvme. Σκοπός να το κρατήσω 5 χρόνια τουλάχιστον (δεν μιλάω από πλευράς gaming). Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από FiLiP1
JDROGAS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Με μια entry level μητρικη μπορεις να πας και σε 12η γενια intel. Δυστυχως για το 1700 socket οι μητρικες ειναι ακομα πολυ ακριβες. 12400f (χωρις ενσωματωμενα γραφικα) 186 ευρω ASUS B660 - 123 ευρω Σημ: Αποψη μου μεχρι αυτα τα χρηματα πας σε Β660 chipset,απο εδω και πανω θα προτιμουσα την πολυ καλη MSI Z690 στα 185 ευρω που αξιζει με το παραπανω τα 50-60 ευρω επιπλεον. Patriot Viper Steel 16gb - 70 ευρω Nvme 256gb pcie gen 4 - 50-60 ευρω. Θα σου συνιστουσα με την ευκαιρια της αναβαθμισης να δεις και το τροφοδοτικο σου,ειναι αμαρτια να παθεις ζημια σε καινουργιο hardware. Υπαρχουν πλεον πολυ καλα τροφοδοτικα με 40 - 60 ευρω.
triplex1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, JDROGAS είπε Με μια entry level μητρικη μπορεις να πας και σε 12η γενια intel. Δυστυχως για το 1700 socket οι μητρικες ειναι ακομα πολυ ακριβες. 12400f (χωρις ενσωματωμενα γραφικα) 186 ευρω ASUS B660 - 123 ευρω Σημ: Αποψη μου μεχρι αυτα τα χρηματα πας σε Β660 chipset,απο εδω και πανω θα προτιμουσα την πολυ καλη MSI Z690 στα 185 ευρω που αξιζει με το παραπανω τα 50-60 ευρω επιπλεον. Patriot Viper Steel 16gb - 70 ευρω Nvme 256gb pcie gen 4 - 50-60 ευρω. Θα σου συνιστουσα με την ευκαιρια της αναβαθμισης να δεις και το τροφοδοτικο σου,ειναι αμαρτια να παθεις ζημια σε καινουργιο hardware. Υπαρχουν πλεον πολυ καλα τροφοδοτικα με 40 - 60 ευρω. Μπορει να βαλει τον ssd που εχει για αρχη για να γλυτωσει το 50αρικο και να παει σε nvme αργοτερα , η διαφορα ουτως η αλλως ειναι τεραστια μ'αυτο που εχει και το 50ρικο να το δωσει σε ενα καλο κουτι με καλο airflow η ενα καλυτερο τροφοδοτικο
nickol-us Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Eφόσον μιλάμε για τόσο χαμηλό budget νομίζω οτι προτάθηκαν "υπερβολικά" πράγματα. Πάρε έναν οικονομικό nvme pcie 3 250gb (sn550) 37 Οπωσδήποτε νέο τροφοδοτικό (be quiet 9 500w) 42 Μνήμες με πρώτη προτίμηση της viper στα 3600/c17 (ram) 70 Μέχρι εδώ, με διαθεσιμότητες μέχρι 10 εργάσιμες, χωρίς να υπολογίζονται τα μεταφορικά είσαι περίπου στα 150 ευρώ. Μένει πολύ μικρό υπόλοιπο μέχρι τα 400. Φυσικά οτι πιο νέο και πιο δυνατό τόσο περισσότερο θα αντέξει. O 12400 με μια b660 θα βαστήξει για χρόνια. Εγώ μιλάω για αυστηρό budget μέχρι τα 400 και ότι προτείνεται κάνει με το πολύ παραπάνω για την χρήση που θες. Στο υπόλοιπο 250 ευρώ, η καλύτερη επιλογή που έχω στο μυαλό μου είναι ο 11400f μαζί με μια αρκετά οικονομική μητρική b560. Όπως ειπώθηκε οι επεξεργαστές με κατάληξη f δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά που σημαίνει οτι αν πάθει κάτι η κάρτα γραφικών θα είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις άλλη διαφορετικά pc γιοκ. Εφόσον αποφασίσεις να πας σε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά, μπορείς να δεις για i3 12100 με κάποια οικονομική H610, ή αν πας 2 γενιές πίσω i5 10400 με κάποια b560 Δεν θεωρώ σωστό να ρισκάρεις το νέο σου hardware σε τροφοδοτικό τόσο παλιό, άγνωστης προέλευσης (και επώνυμο να είναι, αν είναι της ηλικίας του i7 κλάφτο). Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 1
FiLiP1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που διαθέσατε. Η λύση με τον 12ης γενιάς i5 μου φαίνεται η καλύτερη, μπορεί συνολικά να βγαίνει ένα κόστος παραπάνω 150-200 ευρώ αλλά εάν τον κρατήσω για χρόνια παλι όπως το τωρινό συστημα δεν είναι απλησίαστο το ποσό και σίγουρα δεν θα πάει χαμένο. Όποτε με βλέπω να βάζω τον 12400f , και b660 μητρική, τις viper ram, nvme ssd και τροφοδοτικό. Από κουτί έχω το coolermaster cosmos s όποτε θεωρώ δεν θα έχω θέμα με airflow, βέβαια κάθε άποψη δεκτή ! Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από FiLiP1 3
triplex1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, FiLiP1 είπε Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που διαθέσατε. Η λύση με τον 12ης γενιάς i5 μου φαίνεται η καλύτερη, μπορεί συνολικά να βγαίνει ένα κόστος παραπάνω 150-200 ευρώ αλλά εάν τον κρατήσω για χρόνια παλι όπως το τωρινό συστημα δεν είναι απλησίαστο το ποσό και σίγουρα δεν θα πάει χαμένο. Όποτε με βλέπω να βάζω τον 12400f , και b660 μητρική, τις viper ram, nvme ssd και τροφοδοτικό. Από κουτί έχω το coolermaster cosmos s όποτε θεωρώ δεν θα έχω θέμα με airflow, βέβαια κάθε άποψη δεκτή ! Καλο ειναι το κουτι σου αρκει να αλλαξεις και να βαλεις καινουριους ανεμιστηρες , εκτιμω οτι εισαι με τους αρχικους , προτιμησε Arctic αν κανεις την αλλαγη. 1
nickol-us Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, FiLiP1 είπε Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που διαθέσατε. Η λύση με τον 12ης γενιάς i5 μου φαίνεται η καλύτερη, μπορεί συνολικά να βγαίνει ένα κόστος παραπάνω 150-200 ευρώ αλλά εάν τον κρατήσω για χρόνια παλι όπως το τωρινό συστημα δεν είναι απλησίαστο το ποσό και σίγουρα δεν θα πάει χαμένο. Όποτε με βλέπω να βάζω τον 12400f , και b660 μητρική, τις viper ram, nvme ssd και τροφοδοτικό. Από κουτί έχω το coolermaster cosmos s όποτε θεωρώ δεν θα έχω θέμα με airflow, βέβαια κάθε άποψη δεκτή ! Είναι η καλύτερη (από όσες προτάθηκαν στο παρόν νήμα) και το κουτί είναι μια χαρά. Δική μου προτίμηση για μητρική οικονομική b660 https://www.skroutz.gr/s/33465157/Asrock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html 1
JDROGAS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δική μου προτίμηση για μητρική οικονομική b660 https://www.skroutz.gr/s/33465157/Asrock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Νικολα αυτη μητρικη με αμεση παραδοση ξεκιναει με 145,83,γι αυτο με βλεπεις και υποστηριζω συνεχως την πολυ καλη Ζ690 με αμεση παραδοση στα 186 ευρω.Για ενα μηχανημα το οποιο ο ts κατα τα λεγομενα του παει για 5ετια και βαλε δεν νομιζω πως ειναι υπερβολικο αυτο που προτεινα. Μια Ζ690 θα του δωσει γερες βασεις και για μελλοντικες αναβαθμισεις. Δεν ξερω αλλα εχω απογοητευτει με τις Β660 εγω δεν τις πληρωνα με τιποτα τοσα χρηματα,και σου μιλαω εγω που πληρωσα Β560 αλλα βρηκα καλη με 108 ευρω και τη βουτηξα! Θεωρω οτι το παρακανανε με τις Β660. Τωρα για δισκους για 10 ευρω ασυζητητι θα πηγαινα σε gen4.Οι δισκοι δεν αλλαζονται καθε μερα.
nickol-us Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Νικολα αυτη μητρικη με αμεση παραδοση ξεκιναει με 145,83,γι αυτο με βλεπεις και υποστηριζω συνεχως την πολυ καλη Ζ690 με αμεση παραδοση στα 186 ευρω.Για ενα μηχανημα το οποιο ο ts κατα τα λεγομενα του παει για 5ετια και βαλε δεν νομιζω πως ειναι υπερβολικο αυτο που προτεινα. Μια Ζ690 θα του δωσει γερες βασεις και για μελλοντικες αναβαθμισεις. Δεν ξερω αλλα εχω απογοητευτει με τις Β660 εγω δεν τις πληρωνα με τιποτα τοσα χρηματα,και σου μιλαω εγω που πληρωσα Β560 αλλα βρηκα καλη με 108 ευρω και τη βουτηξα! Θεωρω οτι το παρακανανε με τις Β660. Τωρα για δισκους για 10 ευρω ασυζητητι θα πηγαινα σε gen4.Οι δισκοι δεν αλλαζονται καθε μερα. Η asrock έχει παράδοση 4-10 μέρες και τιμή 140 με τα μεταφορικά μέσα, φυσικά δεν συγκρίνεται με την z690, υποστηρίζω όμως το περιορισμένο budget και τα 45 ευρώ είναι σημαντική διαφορά. Επίσης παίζει και η ds3h στα 135 όμως δεν ξέρω τι σημαίνει σε χρόνο για το πλαίσιο "διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας" Για τον δίσκο επίσης θέμα οπτικής. Για σένα αμελητέα τα 15 ευρώ, για τον ts με το budget που έθεσε...; Είναι όλα καθαρά θέμα προοπτικής. Στα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει δίσκο 2πλάσιας χωρητικότητας σε pcie 3 ή με 15 ευρώ μπορεί να βάλει after market ψύκτρα που θα του φανεί πιο χρήσιμη από τον pcie4 σε σύστημα casual χρήσης, τουλάχιστον έτσι το ζυγίζω εγώ. Σε καμία περίπτωση δεν αναιρώ ότι λες, απλά εξηγώ την λογική πίσω από τις επιλογές μου. Κάθε άποψη σεβαστή και σωστή κατά το δοκούν 1
pano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, FiLiP1 είπε Ο λόγος που θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση είναι επειδή πλέον αυτες τις λιγες φορες που θα ανοίξω τον υπολογιστή έχει ξεκινήσει να είναι αισθητά αργος. Mε τέτοια χαρακτηριστικά που έχει ο υπολογιστής σου δεν δικαιολογείται αυτό, ρίξε μια ματιά στον ssd μήπως ειναι γεμάτος ,μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ,επίσης μπορεί να χρειαστείς και να κάνεις format κ.τ.λ. Εάν βέβαια είσαι αποφασισμένος να ξοδευτείς ,κάνε ότι σου πούνε τα παιδιά από ''πάνω''. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα