Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά σας Χρήση μόνο για Gaming και ελάχιστα ταινίες. Av Receiver : Yamaha Rx V4A | Speker Cable: NorStone CL250 | Dual subwoofer :2x Yamaha YST SW030 Σύνδεση με HDMI ARC Crystal Audio Speakers: LR: TX T2 | Rear: TX B1 Central : (δεν είχε ακριβές μοντέλο απλά έγραφε Center) Wharfedale Setup: Diamond 8.1 Bookshelf x4 και ένα 8.1 center Εδώ και χρόνια έχω τα Diamond 8.1 και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς ακούγονται έτυχε και έχω στα χέρια μου το set crystal audio. Το έκανα setup ,στον ίδιο χώρο ίδια τοποθεσία με τα Diamond ,τα πάντα ίδια αλλά νομίζω ότι δεν ακούγονται καλύτερα.... Είναι ακριβότερα ηχεία κάι κολόνες δεν θα έπρεπε να είναι καλύτερα ??? Γιατί τα ακριβότερα μου ακούγεται χειρότερα στο αυτί .... πχ. νομίζω χάνουν στην λεπτομέρια του ήχου....όταν έβαλα το Doom τα Diamond παίζανε ποίο καθαρά. Ειναι ο λόγος ο av receiver που εχω .... τα κρατά πίσω ?? εσείς ποιο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι καλύτερο setup ??? Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από Dark_Beast_John_Gr
grandp Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Η απόδοση του κάθε ηχείου εξαρτάται άμεσα από την σωστή τοποθέτηση , το μέγεθος του χώρου, την απόσταση ακρόασης και πολλές άλλες παραμέτρους. Ίσως τα crystal να είναι μεγάλα για τον χώρο σου και μην ξεχνάς πώς η Wharfedale κατασκευάζει εξαιρετικά ηχεία για την κατηγορία τιμής τους. 2 1
elpenor Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Dark_Beast_John_Gr Λυπάμαι γιατί είναι Ελληνική εταιρεία αλλά εγώ δεν βρίσκω τα προϊόντα της Crystal Audio ανταγωνιστικά, είναι και απίστευτα δύσκολο να σταθείς δίπλα στην Wharfedale. Επίσης αφού είναι ηχεία για Home Cinema και όχι για μουσική μπορεί να έχει δοθεί έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά (πχ ένταση) και όχι αναλυτικότητα. Τονίζουν και πολύ την καλή τους απόδοση off axis κάτι που είναι φοβερά χρήσιμο για home cinema αφού μπορείς να τα κάνεις toe in και όλοι να ακούνε και σωστά και στην ίδια ένταση και τα δύο. Είναι μοντέλο του 2009-2010 που είναι και αυτό αρνητικό, τι χρήση είχε γίνει πριν τα πάρεις; Βέβαια εντύπωση μου κάνει που τα Diamond του 2004 ακούγονται ακόμα σωστά, αν και μπορεί τα δικά σου να έχουν φτιαχτεί πιο πρόσφατα αν είναι SE ή Plus ή να μην τα έχεις παίξει πολύ. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor 1
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, elpenor είπε @Dark_Beast_John_Gr Λυπάμαι γιατί είναι Ελληνική εταιρεία αλλά εγώ δεν βρίσκω τα προϊόντα της Crystal Audio ανταγωνιστικά, είναι και απίστευτα δύσκολο να σταθείς δίπλα στην Wharfedale. Επίσης αφού είναι ηχεία για Home Cinema και όχι για μουσική μπορεί να έχει δοθεί έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά (πχ ένταση) και όχι αναλυτικότητα. Τονίζουν και πολύ την καλή τους απόδοση off axis κάτι που είναι φοβερά χρήσιμο για home cinema αφού μπορείς να τα κάνεις toe in και όλοι να ακούνε και σωστά και στην ίδια ένταση και τα δύο. Είναι μοντέλο του 2009-2010 που είναι και αυτό αρνητικό, τι χρήση είχε γίνει πριν τα πάρεις; Βέβαια εντύπωση μου κάνει που τα Diamond του 2004 ακούγονται ακόμα σωστά, αν και μπορεί τα δικά σου να έχουν φτιαχτεί πιο πρόσφατα αν είναι SE ή Plus ή να μην τα έχεις παίξει πολύ. @elpenor και τα δύο σετ είναι 1ο χέρι τα Crystal Audio δεν έχουν παίξει τρελές ώρες ήταν στους γονείς μου όπου έβαζαν απλά κάποια ταινία βράδι που μπορούσαν και έβλεπαν (το 2010 που τα αγόρασαν). μέχρι και κάνα χρόνο πρίν. αλλά τα Diamond (τα απλά 8.1 δεν είναι πρόσφατα) που τα λειτουργώ εγώ τα έχω λιώσει με χιλιάδες ώρες χρήσης (απλά όχι σε υπερβολικά υψηλές εντάσεις) Δηλαδή λόγο τόσης χρήσης πιστεύεις ότι μπορεί να πέσει η απόδοση??? (για αυτό ρωτάς) για το tower vs bookshelf πιστεύεις ότι πάντα το tower υπερτερεί η με καλά sub το bookshelf είναι οκ ?? και ο av receiver μου είναι οκ ?? τον πήρα Black Friday στα 400 για τα Diamond 8.1 Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από Dark_Beast_John_Gr
elpenor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Dark_Beast_John_Gr Επειδή εμένα μου χαλάνε τα ηχεία σχετικά γρήγορα ρώτησα για τη χρήση. Υποθέτω όμως ότι το παθαίνω γιατί τα βάζω να παίζουν πολύ δυνατά. Όσο αφορά το tower vs bookself η άποψη μου δεν μετράει και πολύ γιατί έχω περιορισμένες γνώσεις. Η δική μου εμπειρία είναι ότι τα tower υπερτερούν αν η απόσταση ακρόασης και ο χώρος είναι μεγαλύτερος ενώ σε μικρότερο χώρο/απόσταση τα bookself προσφέρουν καλύτερο value. Πέρα από αυτό τα tower μπορούν να πάνε πιο χαμηλά και αν είναι τριών δρόμων αυτό να μην τους κοστίσει αλλού. Όμως ένα καλό tower τριών δρόμων κοστίζει γιατί χρειάζεται πολύ καλά/ακριβά crossover και πολύ παραπάνω κόπο στη σχεδίαση. Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που έχεις τα ηχεία και σε τι απόσταση κάθεσαι; Θα ήσουν διατεθειμένος να βάλεις τα bookself σε βάσεις στα 2-3 μέτρα από τη θέση ακρόασης αν ο χώρος σου είναι μεγάλος; Όσο αφορά τον AV Receiver πάλι γνωρίζω λίγα πράγματα αλλά πιστεύω ότι σε χαμηλή ένταση οι διαφορές από ένα receiver τριπλής τιμής έχουν μικρότερη σημασία από τα ηχεία, την τοποθέτηση, το treatment του χώρου και την ισοστάθμιση. Εγώ (που ξαναλέω ότι δεν είμαι ο πιο έμπειρος) αν ήμουν στη θέση σου θα άλλαζα receiver μόνο αν ήθελα περισσότερη ένταση ή καλύτερη ισοστάθμιση. Πιστεύω ότι αν μου κάνεις τυφλό test και βάλεις δίπλα του ένα SR8015 θα δυσκολευτώ να τους ξεχωρίσω και να πω ποιος είναι καλύτερος. Σιγά μην ακούσω τη διαφορά στην παραμόρφωση αν δεν δυναμώσεις αρκετά. Ούτε την ανωτερότητα του sound signature της Marantz θα καταλάβω αν δεν κάνω άπειρες δοκιμές με απόλυτη προσήλωση σε αυτό που ακούω ώστε να καταλάβω πιο είναι καλύτερο και γιατί. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια αρχίζω να βλέπω σαν ξεπερασμένα τα passive speakers και τα AVR με τους integrated amps και τα ακριβά καλώδια ηχείων και RCA. Πιστεύω ότι τα active ομοαξονικά 3 δρόμων με ένα καλό προενισχυτή AVR και σύνδεση XLR είναι το μέλλον. Έχουν τόσα πολλά τεχνολογικά πλεονεκτήματα με τους ξεχωριστούς ενισχυτές για το κάθε driver που είναι επιλεγμένοι από τον κατασκευαστή, το off axis FR λόγω ομοαξονικών, τα active powered crossover, ακόμα και τα balanced καλώδια που με έξυπνο τρόπο αποφεύγουν το κόστος του shielding και τα προβλήματα που φέρνει. Απλά είμαστε ακόμα σε μια μεταβατική περίοδο που τα φτηνά active έχουν προβλήματα, όλο και περισσότεροι όμως τα προτιμούν παρά τα προβλήματα τους λόγω της εξαιρετικής απόδοσης. Τα πιο ακριβά active που έχουν λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα κατά την άποψη μου υπερτερούν από τα passive στα πάντα. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor
CostasRompotis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Τα Wharfedale ταιριάζουν καλύτερα με τους Yamaha και ναι είναι καλύτερα απ τα Crystal Audio τα οποία δεν είναι πλέον ελληνικά, έχει κλείσει το εργοστάσιο, νομίζω έχουν πάει έξω και δεν είναι πλέον σ ελληνικά χέρια, με επιφύλαξη βέβαια το γράφω αλλά έτσι είχα ακούσει πριν αρκετά χρόνια. Στα δύο ερωτήματά σου σίγουρα δεν φταίει ο Yamaha, αν βέβαια έκανες και ισοστάθμιση βάζοντας τα Crystal Audio, δεν πιστεύω με την ισοστάθμιση που έκανες αρχικά με τα Wharfedale να έβαλες πάνω τα Crystal και ν άκουσες; Αν έγινε αυτό έκανες τρομερό λάθος. Αν θες να κρίνεις ένα ζευγάρι ηχείων θα τα ακούσεις σε Pure direct mode που δεν επεμβαίνει καμία ισοστάθμιση και δεν παίζει φυσικά και υπογούφερ ώστε ν ακούσεις αποκλειστικά τις δυνατότητες του ηχείου χωρίς καμία επεξεργασία. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα