Stavab Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα, είμαστε τετραμελής οικογένεια και από το 2017 μας έρχονται «φουσκωμένοι» σταδιακά λογαριασμοί από την ΕΥΔΑΠ (μέσος όρος κατανάλωσης ξεκίνησε από 56 το 2017 και έφτασε 73 ως το τέλος του 2021, ενώ παρατηρώ, κατά μέσο όρο, αύξηση 10€ τον χρόνο). Η κατανάλωσή μας περιλαμβάνει: τέσσερα πλυντήρια ρούχων και τρία πιάτων, ενώ οκτώ ντουζ την εβδομάδα (μέσο όρο). Δεν θεωρώ ότι η κατανάλωση αυτή αντιστοιχεί σε αυτές τις τιμές. Ωστόσο, στις 15 Οκτωβρίου έκανα έλεγχο στον υδρομετρητή μου και μου έβαλαν καινούριο από την ΕΥΔΑΠ. Ακόμη και ο καινούριος εξακολουθεί να δείχνει περίπου μία τιμή περίπου 70 m^3 το τρίμηνο. Έφερα και υδραυλικούς και δεν εντόπισαν κάποια διαρροή, ούτε η βελόνα του νέου υδρομετρητή κουνιέται, ενώ οι βρύσες μου είναι κλειστές. Έχετε κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει; Υπάρχει περίπτωση να έχω αφανή διαρροή και η βελόνα του υδρομετρητή να μην κουνιέται;
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Για να μην κουνηθεί καθόλου η βελόνα θα πρέπει να μιλάμε για πολύ μικρή διαρροή σε βαθμό που δεν θα καταλάβετε τίποτα στις καταναλώσεις. Αν φύγετε ποτέ για διακοπές, κλείσε την βάνα της κεντρικής παροχής του σπιτιού και δες διαφορά στον μετρητή όταν γυρίσετε. Δεν έχω καταλάβει σε τι χρονικό διάστημα αναφέρεσαι στις μέσες καταναλώσεις σου. Τα 56 και τα 73 κβ είναι ανά μήνα η ανά 3μηνο; Αν είναι ανά 3μηνο δεν νομίζω ότι έχετε υπερβολικά νούμερα.
JohnnySilverhand Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 οκτω ντουζ την εβδομαδα ο καθενας η ολοι συνολικα; αν ειναι το δευτερο, αι χεβ σαμ μπαντ νιουζ
Stavab Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Για να μην κουνηθεί καθόλου η βελόνα θα πρέπει να μιλάμε για πολύ μικρή διαρροή σε βαθμό που δεν θα καταλάβετε τίποτα στις καταναλώσεις. Αν φύγετε ποτέ για διακοπές, κλείσε την βάνα της κεντρικής παροχής του σπιτιού και δες διαφορά στον μετρητή όταν γυρίσετε. Δεν έχω καταλάβει σε τι χρονικό διάστημα αναφέρεσαι στις μέσες καταναλώσεις σου. Τα 56 και τα 73 κβ είναι ανά μήνα η ανά 3μηνο; Αν είναι ανά 3μηνο δεν νομίζω ότι έχετε υπερβολικά νούμερα. Είναι ανά 3μηνο. Πάντως, θα δοκιμάσω κι αυτό που είπες για τις διακοπές. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον 18 ώρες πριν, JohnnySilverhand είπε οκτω ντουζ την εβδομαδα ο καθενας η ολοι συνολικα; αν ειναι το δευτερο, αι χεβ σαμ μπαντ νιουζ Ναι, είναι το δεύτερο....
esertas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Καλά παίζει ρόλο και πόσο κρατάει το ντουζ. Αν είναι ξεπέτα ή σαββατιανό.
greekfragma Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 μεγαλώνουν τα παιδιά και χαλάνε περισσότερο νερό και περισσότερη ώρα στο μπάνιο ( 😀 ) εγώ θα έλεγα οτι η αύξησή σου δεν είναι δραματικά μεγάλη για 4 άτομα νοικοκυριό. αν προσθέσεις στην εξίσωση και κάποιο πλυντήριο στεγνωτήριο που δεν αποδίδει όπως καινούριο γιατί θέλει συντήρηση ή τα φορτώνετε δίχως να το αντιληφθείτε περισσότερο (ξανά αν μεγάλωσαν τα παιδιά και μεγάλωσαν και τα ρούχα)
hp8 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, Stavab είπε Υπάρχει περίπτωση να έχω αφανή διαρροή και η βελόνα του υδρομετρητή να μην κουνιέται; Τοσα χρονια κατι θα ειχε φανει Η μονη πιθανοτητα για αφανη ειναι το καζανακι Ακομα και σε τοιχο θα ειχες υγρασια Εκτος κι αν περνα απο εδαφος Το βραδυ κλεινεις το διακοπτη πριν τον μετρητη τον διακοπτη απο το καζανακι τους διακοπτες των πλυντριων και του κηπου αν υπαρχει Δεν ανοιγεις καμια βρυση ολη νυχτα και το πρωι ανοιγεις μια βρυση και αναλογα με την πιεση θα καταλαβεις Μπορεις να βαλεις και ενα μανομετρο
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δεν έχετε πρόβλημα με τις καταναλώσεις που έχετε και τα άτομα που είστε, γενικά μην αγχώνεσαι και θα αυξηθούν και άλλο μελλοντικά γιατί αυξάνονται οι ανάγκες.
Stergios74 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Αν δεν κουνιέται η βελόνα δεν γράφει και ο μετρητής. Κοίτα μήπως κανένας πιτσιρίκος αφήνει τη βρύση να τρέχει κανένα πεντάλεπτο κάθε πρωί /βράδυ για να βλέπει τις μπουρμπουληθρες σαν τον δικό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα