skritikos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ostvarivanje είπε Η έξτρα ραμ μπορεί να κοστίζει τόσο αλλά για παράδειγμα η Huawei το Matebook 14 με 16Gb ram το δίνει κοντά στο χιλιάρικο (αν και δεν το βρήκα στο skroutz, μόνο εξαντλημένο στο Γερμανό). Για το site εννοείς το e-lenovo.gr; Πάντως στη Θεσσαλονίκη πριν δύο εβδομάδες που ρώτησα στα Public της Τσιμισκή δεν είχαν καμία ενημέρωση. Σε σχέση με το Matebook 14 όπως το κρίνεις το Lenovo που μου πρότεινες; Αν αναφέρεσαι στο Ideapad 3, σε σχέση με το Matebook 14 το δεύτερο κερδίζει με το πιο slim full aluminum design και την οθόνη. Αν και είναι glossy, κάτι που εμένα με ενοχλεί πολύ είτε σε laptop είτε σε desktop monitor. Το Ideapad 3 κερδίζει σε επεκτασιμότητα και στο λιγότερο premium design που τελικά δίνει καλύτερη αντοχή σε μικρογρατζουνιές ή μικρά πεσίματα. Αν μιλάμε για ίδια τιμή και κοντινά specs και για τα δυο, είναι δύσκολη επιλογή για μένα. Ίσως πήγαινα με το Matebook 14 για να γλυτώσω να κουβαλάω ειδικό φορτιστή, μια που φορτίζει από USB-C. Δίνεις 25 ευρώ, παίρνεις τον tiny GAN φορτιστή της Xiaomi που δίνει ως 65watt πάνω από PD protocol και φορτίζεις laptop, κινητό και ότι άλλο USB-C έχεις. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από skritikos
ostvarivanje Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, skritikos είπε Αν αναφέρεσαι στο Ideapad 3, σε σχέση με το Matebook 14 το δεύτερο κερδίζει με το πιο slim full aluminum design και την οθόνη. Αν και είναι glossy, κάτι που εμένα με ενοχλεί πολύ είτε σε laptop είτε σε desktop monitor. Το Ideapad 3 κερδίζει σε επεκτασιμότητα και στο λιγότερο premium design που τελικά δίνει καλύτερη αντοχή σε μικρογρατζουνιές ή μικρά πεσίματα. Αν μιλάμε για ίδια τιμή και κοντινά specs και για τα δυο, είναι δύσκολη επιλογή για μένα. Ίσως πήγαινα με το Matebook 14 για να γλυτώσω να κουβαλάω ειδικό φορτιστή, μια που φορτίζει από USB-C. Δίνεις 25 ευρώ, παίρνεις τον tiny GAN φορτιστή της Xiaomi που δίνει ως 65watt πάνω από PD protocol και φορτίζεις laptop, κινητό και ότι άλλο USB-C έχεις. Αν και έγραψα απάντηση εχτές το βράδυ δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει. Ξεκινάω από αυτά που έκανα bolt γιατί δεν έχουν ίδια τιμή. To Lenovo με 16 GB ram κοστίζει 650€ ενώ το Huawei με 8 GB έχει 750€. Από εκεί και πέρα κατά τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι είναι πιο ανθεκτικό το Lenovo. Όσο για το Huawei με 16 GB προς το παρόν δεν τι βρίσκω κάπου και από ό,τι είδα έχει γίνει στο χιλιάρικο. Δηλαδή το Lenovo 20€ διαφορά μεταξύ 8 και 16 GB ενώ το Huawei 150€; Πατάνε στο γεγονός ότι δεν αναβαθμίζεται η RAM και χτυπάνε την τιμή στο 26αρι. Δεν ξέρω σε πραγματική χρήση πόσο καλύτερος είναι ο 4800h της Huawei από τον 5500U του Lenovo!
skritikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, ostvarivanje είπε Αν και έγραψα απάντηση εχτές το βράδυ δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει. Ξεκινάω από αυτά που έκανα bolt γιατί δεν έχουν ίδια τιμή. To Lenovo με 16 GB ram κοστίζει 650€ ενώ το Huawei με 8 GB έχει 750€. Από εκεί και πέρα κατά τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι είναι πιο ανθεκτικό το Lenovo. Όσο για το Huawei με 16 GB προς το παρόν δεν τι βρίσκω κάπου και από ό,τι είδα έχει γίνει στο χιλιάρικο. Δηλαδή το Lenovo 20€ διαφορά μεταξύ 8 και 16 GB ενώ το Huawei 150€; Πατάνε στο γεγονός ότι δεν αναβαθμίζεται η RAM και χτυπάνε την τιμή στο 26αρι. Δεν ξέρω σε πραγματική χρήση πόσο καλύτερος είναι ο 4800h της Huawei από τον 5500U του Lenovo! Για καθημερινή χρήση και normal πράγματα θα διάλεγα τον 5500U. Σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, που συνεπάγεται μικρότερες ανάγκες ψύξης. Επαρκέστατη ισχύ για τώρα και τα επόμενα χρόνια. Οι Ryzen με τις ενδέιξεις H, HS και HΧ είναι οι σειρές 'υψηλής' απόδοσης, κλιμακωτά από το πρώτο στο τρίτο. Οι U είναι οι ultra-efficient που ταιρίαζουν σε λεπτά μαζεμένα καθημερινά laptop για όλες τις δουλειές. 650 για 16GB RAM και όλα τα υπόλοιπα specs είναι όντως μια πολύ καλή και τίμια τιμή.
ostvarivanje Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, skritikos είπε Για καθημερινή χρήση και normal πράγματα θα διάλεγα τον 5500U. Σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, που συνεπάγεται μικρότερες ανάγκες ψύξης. Επαρκέστατη ισχύ για τώρα και τα επόμενα χρόνια. Οι Ryzen με τις ενδέιξεις H, HS και HΧ είναι οι σειρές 'υψηλής' απόδοσης, κλιμακωτά από το πρώτο στο τρίτο. Οι U είναι οι ultra-efficient που ταιρίαζουν σε λεπτά μαζεμένα καθημερινά laptop για όλες τις δουλειές. 650 για 16GB RAM και όλα τα υπόλοιπα specs είναι όντως μια πολύ καλή και τίμια τιμή. Παρότι το είχα διαβάσει παλιότερα είχα ξεχάσει ότι οι U είναι οι ultra-efficient και από φίλους που ξέρω έχουν και πολύ καλή μπαταρία. Ναι φαίνεται ότι είναι πολύ καλή τιμή. Δηλαδή αν προκύψει στην ψηφιακή μέριμνα με 450 ευρώ το παίρνεις. Επειδή ήρθαμε για τριήμερο στην Ξάνθη και πέρασα μια βόλτα από το Public, δεν είχε βέβαια πολλές φορητούς αλλά μου άρεσε το feeling του d15 καθώς και η14αρα οθόνη το κάνει πολύ συμμαζεμένο.
skritikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε Παρότι το είχα διαβάσει παλιότερα είχα ξεχάσει ότι οι U είναι οι ultra-efficient και από φίλους που ξέρω έχουν και πολύ καλή μπαταρία. Ναι φαίνεται ότι είναι πολύ καλή τιμή. Δηλαδή αν προκύψει στην ψηφιακή μέριμνα με 450 ευρώ το παίρνεις. Επειδή ήρθαμε για τριήμερο στην Ξάνθη και πέρασα μια βόλτα από το Public, δεν είχε βέβαια πολλές φορητούς αλλά μου άρεσε το feeling του d15 καθώς και η14αρα οθόνη το κάνει πολύ συμμαζεμένο. Το D15 έχει 15.6" οθόνη. Το D14 έχει 14" και μαζί και κάποιες άλλες διαφορές. Σχετικά με τους Ryzen. Για καθημερινή μικτή χρήση ελάχιστοι χρειάζονται κάτι παραπάνω από την U σειρά. Δυστυχώς όμως, με τόσο segmentation αρκετοί δεν καταλαβαίνουν καν τι αγοράζουν, βλέπουν απλά τα νούμερα και κάποια βασικά spec.
ostvarivanje Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, skritikos είπε Το D15 έχει 15.6" οθόνη. Το D14 έχει 14" και μαζί και κάποιες άλλες διαφορές. Σχετικά με τους Ryzen. Για καθημερινή μικτή χρήση ελάχιστοι χρειάζονται κάτι παραπάνω από την U σειρά. Δυστυχώς όμως, με τόσο segmentation αρκετοί δεν καταλαβαίνουν καν τι αγοράζουν, βλέπουν απλά τα νούμερα και κάποια βασικά spec. Λάθος έγραψα d15. D14 εννοούσα και το σύγκρινα με ένα Lenovo 15 6 για να δω τις διαφορές στο μέγεθος της οθόνης. Βασικά και ένα d14/d15 θα μου έκανε τη δουλειά, αλλά λες να πάρεις κάτι ότι ισχυρό σε περίπτωση που .. Πάντως αν είναι μικρή η διαφορά θα πάω σε Huawei γιατί μου άρεσε πολύ το feeling Όσο για το segmentation πιστεύω ότι γίνεται σε πολλά ηλεκτρονικά είδη και όχι μόνο και έναν αδαή θα του πασάρει ο εκάστοτε πωλητής ό,τι τον βολεύει περισσότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα