Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!

Στην εργασια μας χρειαζεται να αγορασουμε καινουριο πολυμηχανημα ή φωτοτυπικο μηχανημα καθως το παλαιοτερο μας φωτοτυπικο μηχανημα εχει ζημια που ειναι σχετικα ακριβη προς επιδιορθωση στα 240 ευρώ. Βγαζουμε περιπου 7 εως 10 χιλιαδες φωτοτυπιες το χρονο περιπου. Ειναι ΜΟΝΟ ασπρομαυρες, δεν χρειαζομαστε χρωματα. Ειναι ΜΟΝΟ Α4 διασταση. Χρειαζομαστε εκτυπωση 2 οψεων.Γνωριζω οτι αν ειναι πιο φθηνο το μηχανημα ειναι πιο ακριβα τα αναλωσιμα τονερ/τυμπανο, ενω αν ειναι καπως πιο ακριβο το μηχανημα, τα αναλωσιμα τονερ/τυμπανο ειναι πιο οικονομικα. Δεδομενου οτι θελουμε να χρησιμοποιουμε αποκλειστικα και μονο γνήσια toner και τυμπανο(στην περιπτωση φωτοτυπικου/laser), μπορει να προτινει καποιος καποια καλη επιλογη σε καινουριο μηχανημα, ειτε σε πολυμηχανημα ειτε σε φωτοτυπικο μηχανημα; Ευχαριστώ.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα Γιώργο.

Απο αυτά που περιγράφεις καταλαβαίνω ότι μάλλον χρειάζεσαι

και τροφοδότη στο σκάνερ καί ίσως γρήγορη υποστήριξη-επισκευή στον

χώρο σας.....τα λέω καλά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/1/2022 στις 5:07 ΜΜ, lector είπε

Ποιο μηχανημα εχετε τωρα και τι βλαβη εχει;

Εχουμε το Cannon IR1435i και απο οτι μου ειπαν εχει προβλημα με εναν ιμαντα οταν "σκαναρει" την εικονα το φωτοτυπικο και πηγαινει μπρος-πισω, εχει φθορα. μου ειπαν οτι χρειαζεται ομως αλλαγη ο φουρνος με τιμη 240+ΦΠΑ.....

Στις 26/1/2022 στις 10:33 ΜΜ, gatos74 είπε

Καλησπέρα Γιώργο.

Απο αυτά που περιγράφεις καταλαβαίνω ότι μάλλον χρειάζεσαι

και τροφοδότη στο σκάνερ καί ίσως γρήγορη υποστήριξη-επισκευή στον

χώρο σας.....τα λέω καλά?

Καλησπέρα. ο τροφοδοτης δεν ειναι απαραιτητος αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει. μεχρι στιγμης ειχαμε ενα συμβολαιο υποστηριξης στο χωρο μας ναι, αλλα δεν ξερω αν παρουμε καποιο μικροτερο μηχανημα ισως αν αυτο ειναι απαραιτητο. απλα σκεφτομαι οτι αν παρουμε μικροτερο μηχανημα και επειδη θελω γνησια τονερ και τυμπανο οτι ισως ειναι ακριβη καπως η χρηση του για 7000-10000 φωτοτυπιες ετησιως

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ.

Εφόσον τροφοδότης και on site υποστήριξη δέν είναι απαραίτητο εδώ είσαι:

https://www.skroutz.gr/s/18906752/Epson-EcoTank-M2170-Ασπρόμαυρο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html#description

Με 3 χρόνια εγγύηση (με την επέκταση) και με 12 ευρώ μελάνι 5-6 χιλιάδες σελίδες.

Ούτε να το σκέφτεσαι για laser,

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2022 στις 10:35 ΜΜ, gatos74 είπε

https://www.skroutz.gr/s/18906752/Epson-EcoTank-M2170-Ασπρόμαυρο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html#description

Με 3 χρόνια εγγύηση (με την επέκταση) και με 12 ευρώ μελάνι 5-6 χιλιάδες σελίδες.

Πολύ ενδιαφερουσα η προταση σου φιλε μου!

Να ρωτησω

1) σε αυτα τα χρηματα πανω-κατω, μηπως να ηταν καλυτερη η αγορα ενος αντιστοιχου εγχρωμου HP μηχανηματος (με smart tank) που να εχει και επιλογη χρωματων (αν χρειαστουν ποτε) και ισως επισης και ADF;

π.χ. HP smart tank 670 ή 720 (χωρις adf αλλα εγχρωμοι) και HP smart tank 750 ή 790 με ADF και εγχρωμοι  ή  αξιζει για καποιο λογο περισσοτερο ο epson m2170;

2) για τον υπολογισμο του συνολικου κοστους, καλη η αποδοση εως 6000 σελιδες ανα μπουκαλι μελανακι, αλλα τα printerheads των inkjet καποια στιγμη νομιζω χρειαζονται αλλαγη. Γνωριζουμε καθε ποσες σελιδες ειναι η αλλαγη τους και ποιο περιπου το κοστος αλλαγης;

ευχαριστώ!

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, George10001 είπε

Πολύ ενδιαφερουσα η προταση σου φιλε μου!

Να ρωτησω

1) σε αυτα τα χρηματα πανω-κατω, μηπως να ηταν καλυτερη η αγορα ενος αντιστοιχου εγχρωμου HP μηχανηματος (με smart tank) που να εχει και επιλογη χρωματων (αν χρειαστουν ποτε) και ισως επισης και ADF;

Αυτό το "μπας και χρειαστούν" είναι που οδηγεί σε λάθος αγορές και χαλασμένα μηχανήματα.

Αν δεν χρειάζεσαι έγχρωμες εκτυπώσεις πάνω απο το 10-15% τουλάχιστον των συνολικών σου εκτυπώσεων, δεν αγοράζεις έγχρωμο εκτυπωτή με μελάνια. 

Επειδή καθημερινά ναι μεν θα δουλεύει το μαύρο και θα θεωρείς πως δεν θα σου βουλώσει, (και δεν θα βουλώνει με τέτοια χρήση), αλλά θα έχεις την ψευδαίσθηση πως αφού τον δουλεύεις με το μαύρο αρκεί. Κι όταν πας να εκτυπώσεις έγχρωμα την μια φορά το δίμηνο που θα χρειαστεί θα είναι όλα τα  υπόλοιπα χρώματα βουλωμένα.

Θες να μπεις σε διαδικασία να εκτυπώνεις μια φορά την εβδομάδα έγχρωμες άσχετες σελίδες για να μην βουλώσει; Εσυ το ξέρεις αν θέλεις κάτι τέτοιο.

Το ADF χρήσιμο όντως αλλά εκει θα πρέπει να πας στην σειρά M31XX και ανεβαίνει το κόστος. Και πάλι είναι κάτι που εσύ θα κρίνεις.

Οι κεφαλές θα σου κρατήσουν πολύ, μην αγχώνεσαι. Αν δεις για πόσες σελίδες δίνει εγγύηση ο M2170 θα καταλάβεις. Για τα υπόλοιπα μοντέλα της HP που αναφέρεις κρατάνε πιο λίγο, αλλά και πάλι κοντά στις 20.000-30.000 σελίδες και αλλάζουν εύκολα (δεδομένου πως δεν αφήνεις να βουλώσουν).

Αν δεις για έγχρωμο πάντως σου προτείνω απο την σειρά mega tank της Canon. Τους θεωρώ πιο ανθεκτικούς. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σου έστειλα σε μύνημα το τηλέφωνο μου.

Παρε με να σου πώ γιατί είναι πολλά και καλύτερα

να κουβεντιάσουμε

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/2/2022 στις 12:35 ΠΜ, gatos74 είπε

Πως γίνεται να συμφέρει Inkjet έναντι laser όταν μιλάμε για χιλιάδες σελίδες τον χρόνο; 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Πως γίνεται να συμφέρει Inkjet έναντι laser όταν μιλάμε για χιλιάδες σελίδες τον χρόνο; 

Οι inkjet που τροφοδοτούνται με μπουκαλάκια μελάνης (inktank smartank ecotank) είναι

πιό φθηνοί ανα κόστος σελίδας απο τους laser.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gatos74 είπε

Οι inkjet που τροφοδοτούνται με μπουκαλάκια μελάνης (inktank smartank ecotank) είναι

πιό φθηνοί ανα κόστος σελίδας απο τους laser.

Χμμ πάλι μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο πχ Αυτός ο brother https://www.skroutz.gr/s/15229157/Brother-MFC-L2710DW-Ασπρόμαυρο-Πολυμηχάνημα-Laser-με-WiFi-και-Mobile-Print.html?from=catspan

Έχει τα πάντα mobile app για print wifi κεφαλή σκάνερ για μπρος πίσω 

και το drum ανταλλακτικό (συμβατό βέβαια ) πάει στα 9,85 και βγάζει 12.000 σελίδες  άρα 0.00082 ανα σελίδα. 

Για τον Epson που λες δεν βρήκα συμβατό το μεγαλύτερο (και δεν ξερω τι παίζει πχ αν χωράει όλο με την μια ή αν δεν χωράει τι παίζει με το αν ξεραίνεται) ειναι στα 15,5 ευρώ για 6000 σελίδες 

Οπότε πάμε 15,5/6000 = 0.00258 ανα σελίδα φαντάζομαι θα θέλει και καθάρισμα κεφαλών (δεν ξερω έχω χρόνια να πάρω με μελάνι μπορεί να αλλάξανε τα πράματα) 

0.00082 brother laser
0.00258 epson μελάνι

+ ειναι 10 ευρώ φθηνότερος ο brother οπότε καβατζώνει ένα drum "δωρεάν" :P  και το skroutz βγάζει και ένα μοντέλο παρόμοιο στα 194 

Όμως οκ έχει μικρότερη ανάλυση αλλά για κείμενα και απλά σχέδια για εκτυπώσεις γραφείου πιστεύω ειναι μια χαρά και πως η κεφαλή που ρουφάει τις σελίδες μια μια στο σκάνερ ή τις γυρνάει ειναι πολύ πιο χρήσιμη για ένα γραφείο αντί πχ του να πρέπει να ανοίξεις το καπάκι για κάθε σελίδα ξεχωριστά (όπως στον epson)

Και βασικά αυτό ενδεικτικά μιας και δεν το έψαξα απλά εχω εγώ ένα brother (MFC-L3710CW άλλη κλάση βέβαια αλλά είχα brother και πιο παλιά και έμεινα ικανοποιημένος ) και είπα να δω τι βγάζει το skroutz σε laser brother (μόνο) για να κάνω την σύγκριση μπορεί να υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο γενικά. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Χμμ πάλι μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο πχ Αυτός ο brother https://www.skroutz.gr/s/15229157/Brother-MFC-L2710DW-Ασπρόμαυρο-Πολυμηχάνημα-Laser-με-WiFi-και-Mobile-Print.html?from=catspan

και το drum ανταλλακτικό (συμβατό βέβαια ) πάει στα 9,85 και βγάζει 12.000 σελίδες  άρα 0.00082 ανα σελίδα. 

Για τον Epson που λες δεν βρήκα συμβατό το μεγαλύτερο (και δεν ξερω τι παίζει πχ αν χωράει όλο με την μια ή αν δεν χωράει τι παίζει με το αν ξεραίνεται) ειναι στα 15,5 ευρώ για 6000 σελίδες 

Οπότε πάμε 15,5/6000 = 0.00258 ανα σελίδα φαντάζομαι θα θέλει και καθάρισμα κεφαλών (δεν ξερω έχω χρόνια να πάρω με μελάνι μπορεί να αλλάξανε τα πράματα) 

0.00082 brother laser
0.00258 epson μελάνι

+ ειναι 10 ευρώ φθηνότερος ο brother οπότε καβατζώνει ένα drum "δωρεάν" :P  και το skroutz βγάζει και ένα μοντέλο παρόμοιο στα 194 

Όμως οκ έχει μικρότερη ανάλυση αλλά για κείμενα και απλά σχέδια για εκτυπώσεις γραφείου πιστεύω ειναι μια χαρά και πως η κεφαλή που ρουφάει τις σελίδες μια μια στο σκάνερ ή τις γυρνάει ειναι πολύ πιο χρήσιμη για ένα γραφείο αντί πχ του να πρέπει να ανοίξεις το καπάκι για κάθε σελίδα ξεχωριστά (όπως στον epson)

Και βασικά αυτό ενδεικτικά μιας και δεν το έψαξα απλά εχω εγώ ένα brother (MFC-L3710CW άλλη κλάση βέβαια αλλά είχα brother και πιο παλιά και έμεινα ικανοποιημένος ) και είπα να δω τι βγάζει το skroutz σε laser brother (μόνο) για να κάνω την σύγκριση μπορεί να υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο γενικά. 

Μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι 🙂

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

0.00082 brother laser
0.00258 epson μελάνι

Εχω να πώ ότι οι υπολογισμοί σου είναι λίγο βιαστικοί.....😄 (θα με βάλεις να γράψω σεντόνι πρωινιάτικα...😂)

Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή.....

O george 00001 έγραψε : Δεδομενου οτι θελουμε να χρησιμοποιουμε αποκλειστικα και μονο γνήσια toner και τυμπανο(στην περιπτωση φωτοτυπικου/laser), μπορει να προτινει καποιος καποια καλη επιλογη σε καινουριο μηχανημα, ειτε σε πολυμηχανημα ειτε σε φωτοτυπικο μηχανημα; Ευχαριστώ.

Εάν κάνεις τις πράξεις με originai αναλώσιμα θα δείς χαώδη διαφορά.

4 τόνερ 3000 σελίδων και 1 drum 12000 μας κάνουν 333,42

Πάμε όμως καί στην περίπτωση των μή γνήσιων.

Εχεις βάλει σάν κόστος μόνο το drum.

Ξέχασες τα τόνερ....το πιό φθηνό έχει 9 ευρώ για 6000 σελίδες....άρα θέλουμε 2 για 12000.

Συνολικά 27,85 για 12000 σελίδες.....άρα 0,00232

Το φθηνότερο γνήσιο μελάνι είναι στα mediamarket με 12 ευρώ άρα 0,002

Και δέν είναι μόνο αυτά.....

Πρέπει να δούμε το συνολικό κόστος χρήσης.

Στην περίπτωση του brother με μή γνήσια αναλώσιμα έχουμε την ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ???

Επίσεις έχουμε το κόστος του φούρνου και την πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Η ουσία όμως είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα....και όταν πάμε στο ζητούμενο

που είναι τα γνήσια αναλώσιμα δέν μπορείς να συγκρίνεις τον brother με τον epson.

(Παρεπιπτόντως υπάρχει aftermarket μελάνι για τον epson με 12,5 ευρώ για 50000 σελίδες)

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Έχει δίκαιο το γατόνι, αλλά παιδιά, για εκτυπωτή ή φωτοτυπικό στη δουλειά δεν παίρνεις inkjet.

Είσαι ιντζεκτοφοβικός και φέρεσαι ρατσιστικά στα υγρά μελάνια🤣🤣🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...