Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν ξεκινησω να πω οτι εχω ρωτήσει και την συμβολαιογράφο μου και τον λογιστή μου και ειτε δεν γνωριζουν, ειτε απαντανε διφορουμενα πραγματα, ειτε δεν ειναι σιγουροι οποτε ειπα να δοκιμάσω και εδω..

Απεβίωσε η γιαγια μου τον Σεπτέμβριο του 21. Ξερω οτι υπαρχει διαθηκη που μου αφηνει ενα οικοπεδο. Δυστυχώς λογω φόρτου των δικαστηριων η δημοσιευση θα γινει τον Ιούνιο του 22.. το προβλημα ποιο ειναι τώρα. Σύμφωνα με τις παλιες αντικειμενικες αξιες το οικόπεδο εκανε 110000 αρα δεν θα πληρωνα φορο. Με τις νεες τιμες ζωνης θα παει 300000! Η διαφορά είναι αρκετα μεγαλη για να ασχοληθώ. Υπαρχει τροπος να "γλυτώσω" τις νεες τιμες ζωνης? Ειδα οτι δωσανε παραταση μέχρι τέλη Μαρτίου και ειπα να δοκιμασω. Δεν ξέρω αν γινεται να κανω αιτηση πληρωμης φορου κληρονομιας απο τωρα, πριν καλα καλά δημοσιευτεί η διαθηκη, ισως λεω βλακειες. Αν ξερει κάποιος ή του εχει ξανατυχει, θα με βοηθησει παρα πολυ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξαναπας και σε αλλους συμβολαιογραφους - λογιστες.Ειναι οπως οι δοκτορες ενα πραγμα.

Επεξ/σία από Sandslash
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sandslash είπε

Να ξαναπας και σε αλλους συμβολαιογραφους - λογιστες.Ειναι οπως οι δοκτορες ενα πραγμα.

Δεν μπορω να παω σε αλλη συμβολαιογραφο, εκει συντάχτηκε η διαθήκη και απ'οτι καταλαβα αφου αυτη την ειχε αναλαβει, εχω εγκλωβιστει μαζι της. Απλα μου φαίνεται "αδικο" να πληρωσω εγω την 9μηνη καθυστερηση του ειρηνοδικείου.. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Pare50 είπε

Μην ανησυχείς, θα φορολογηθείς με βάση τις αντικειμενικές που ίσχυαν κατά τον χρόνο του θανάτου. 

Όντως? Υπαρχει καπου καποιο ΦΕΚ, κατι? Οχι μονο δεν βρισκω κατι αλλα εχω εκνευρισει λιγάκι που πληρωνω 2 επάγγελματιες και το εχουν αφησει και οι 2 στην μοίρα του και "θα δουμε όταν γίνει η δημοσίευση".. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vOOz είπε

Όντως? Υπαρχει καπου καποιο ΦΕΚ, κατι? Οχι μονο δεν βρισκω κατι αλλα εχω εκνευρισει λιγάκι που πληρωνω 2 επάγγελματιες και το εχουν αφησει και οι 2 στην μοίρα του και "θα δουμε όταν γίνει η δημοσίευση".. 

'''''''Επαγγελματίες""""....εντος πολλων εισαγωγικων...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vOOz είπε

Πριν ξεκινησω να πω οτι εχω ρωτήσει και την συμβολαιογράφο μου και τον λογιστή μου και ειτε δεν γνωριζουν, ειτε απαντανε διφορουμενα πραγματα, ειτε δεν ειναι σιγουροι οποτε ειπα να δοκιμάσω και εδω..

Απεβίωσε η γιαγια μου τον Σεπτέμβριο του 21. Ξερω οτι υπαρχει διαθηκη που μου αφηνει ενα οικοπεδο. Δυστυχώς λογω φόρτου των δικαστηριων η δημοσιευση θα γινει τον Ιούνιο του 22.. το προβλημα ποιο ειναι τώρα. Σύμφωνα με τις παλιες αντικειμενικες αξιες το οικόπεδο εκανε 110000 αρα δεν θα πληρωνα φορο. Με τις νεες τιμες ζωνης θα παει 300000! Η διαφορά είναι αρκετα μεγαλη για να ασχοληθώ. Υπαρχει τροπος να "γλυτώσω" τις νεες τιμες ζωνης? Ειδα οτι δωσανε παραταση μέχρι τέλη Μαρτίου και ειπα να δοκιμασω. Δεν ξέρω αν γινεται να κανω αιτηση πληρωμης φορου κληρονομιας απο τωρα, πριν καλα καλά δημοσιευτεί η διαθηκη, ισως λεω βλακειες. Αν ξερει κάποιος ή του εχει ξανατυχει, θα με βοηθησει παρα πολυ. 

Και εγώ νομίζω ότι θα πας με τις παλιές αντικειμενικες τιμές, αλλά στην χειρότερη περίπτωση ο φόρος είναι 500€.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Και εγώ νομίζω ότι θα πας με τις παλιές αντικειμενικες τιμές, αλλά στην χειρότερη περίπτωση ο φόρος είναι 500€.

Αν δεν κανω λαθος το αφορολογητο ειναι 200,000 αρα 1000€ το φορος, οχι? Επειδή εχω να δώσω κ ενα καρο αμοιβες κ ηδη πληρωνω ενφια, προσπαθω να γλυτώσω οσα μπορω.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vOOz είπε

Το αρ. 6 του 2961/2001 το λέει ( Η φορολογική υποχρέωση γεννιέται κατά το χρόνο θανάτου του  κληρονομουμένου).

Είναι πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση που η κληρονομιά περιλαμβάνει και μετοχές, περίπτωση στην οποία τυχαίνει να υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αφού στις αντικειμενικές σπάνια είναι δραστικές οι αλλαγές. Στις μετοχές, για να υποβάλεις δήλωση, χρειάζεσαι τιμή κλεισίματος την προηγούμενη μέρα του θανάτου με βεβαίωση από το χρηματιστήριο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vOOz είπε

Αν δεν κανω λαθος το αφορολογητο ειναι 200,000 αρα 1000€ το φορος, οχι? Επειδή εχω να δώσω κ ενα καρο αμοιβες κ ηδη πληρωνω ενφια, προσπαθω να γλυτώσω οσα μπορω.. 

Βλέπω τώρα ότι είναι χειρότερο.

Στα 300.000€ είναι 1.500€ ο φόρος.

Αλλά, 99% πας με τις παλιές αντικειμενικες.

4 ώρες πριν, vOOz είπε

Τα νούμερα 110.000 και 300.000 είναι ελεγμένα η στο περίπου ?

Δημοσ.

Πρέπει να περιμένεις να δημοσιευθεί η διαθήκη, ώστε με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά να υποβάλλεις δήλωση φόρου κληρονομιάς. Υπολόγιζε κατά Οκτώβριο/Νοέμβριο να υποβάλλεις και να περιμένεις την ανάρτηση στο taxis. Μετά θα περιμένεις την εκκαθάριση. Καθυστερήσεις παντού. Η συμβολαιογράφος σου θα έπρεπε να ξέρει με ποιες αντικειμενικές θα πας, στην τελική αυτή (ή άλλος συμβολαιογράφος) θα φτιάξει τη δήλωση φόρου. 

Είχα παρόμοια "δέσμευση" με συμβολαιογράφο που είχε τη διαθήκη. Δεν μπορείς να πας αλλού, πρέπει να τη δημοσιεύσει εκείνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, tasanton είπε

Πρέπει να περιμένεις να δημοσιευθεί η διαθήκη, ώστε με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά να υποβάλλεις δήλωση φόρου κληρονομιάς. Υπολόγιζε κατά Οκτώβριο/Νοέμβριο να υποβάλλεις και να περιμένεις την ανάρτηση στο taxis. Μετά θα περιμένεις την εκκαθάριση. Καθυστερήσεις παντού. Η συμβολαιογράφος σου θα έπρεπε να ξέρει με ποιες αντικειμενικές θα πας, στην τελική αυτή (ή άλλος συμβολαιογράφος) θα φτιάξει τη δήλωση φόρου. 

Είχα παρόμοια "δέσμευση" με συμβολαιογράφο που είχε τη διαθήκη. Δεν μπορείς να πας αλλού, πρέπει να τη δημοσιεύσει εκείνη.

Από την δημοσίευση έχει 6 μήνες περιθώριο να κάνει δήλωση στην εφορία.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Λαθος
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι αντικειμενικές ειναι στο περίπου από valuemaps αφου η συμβολαιογράφος πεταει αετο. Προσπαθω μηνες τωρα να ξέρω τι με περιμένει φορολογικα και με εχει στο "μην αγχωνεσαι, θα τα δουμε όταν έρθει η ώρα". Φυσικα δεν έχω 2000 να καθονται, και εχω έξτρα αγχωθει οταν σκεφτομαι οτι θα χρειαστω και μηχανικούς για τοπογραφικα ωστε να μπορεσω να πω οτι ξεκιναω να ψαχνω να πουλήσω.. τεσπα.. ευχαριστώ πολυ με ηρεμησατε. Η δήλωση φορου κληρονομιας λενε οπου να ναι θα γινεται απο myproperty οποτε θεωρητικά δεν θα αργησω παρα πολύ. 

Δημοσ.

Υπάρχουν μέρη και περιοχές που εισέρχονται για πρώτη φορά στο αντικειμενικο σύστημα αξιών ακινήτων αλλά και κάποιες που απλά δέχτηκαν σημαντική αύξηση τιμών ζώνης. 

Όσο για τις τιμές. Το πιθανότερο είναι να λαμβάνουν υπόψη την ημερομηνία θανάτου, αλλιώς θα συνέβαιναν διάφορες άλλες αδικίες και παρατράγουδα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...