Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, αγόρασα ενα tablet της Lenovo κι εκανα κανονικά τη σύνδεση στο δίκτυο μου. Το wnet watcher μου εμφανίζει μια MAC XX:XX:XX:XX (όπου Χ κάποιο γράμμα ή νούμερο, δεν ειναι bug)... ...ενώ το tablet στο "σχετικά με το τάμπλετ" > Διευθυνση MAC LAN + Διευθυνση bluetooth, βγάζει mac ΨΨ:ΨΨ:ΨΨ:ΨΨ. Τι παίζει ακριβώς; Γιατί η διαφορά; Ποια είναι τελικά η mac; Ρωτάω επειδή θελω να ενεργοποιήσω το mac adress filtering στο router και μου εχει συμβεί στο παρελθόν ξανά αυτο, νομιζω με καποιο κινητό και δεν εβγαζα ακρη, οπότε το άφησα ανοικτό. Ευχαριστώ.
tedybear Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μπορεί να έχει και ο ελεγκτής bluetooth MAC address δική του, διαφορετική από εκείνη του LAN. Μπορεί και να μοιράζονται την ίδια αν δεις τι απαντούν σε παρόμοιο ερώτημα εδώ. Δεν θα γίνει κάποια "ζημιά" αν απλά δοκιμάσεις ποια λειτουργεί και ποια όχι στο MAC address filtering που θέλεις.
dr_papas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει επιλογή στις σύνθετες ρυθμίσεις wifi των android συσκευών να χρησιμοποιούν την mac τους η τυχαία mac. Απενεργοποίησε τη χρήση τυχαίας mac και θα είσαι οκ. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από dr_papas
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 26/1/2022 στις 10:31 ΜΜ, tedybear είπε Μπορεί να έχει και ο ελεγκτής bluetooth MAC address δική του, διαφορετική από εκείνη του LAN. Μπορεί και να μοιράζονται την ίδια αν δεις τι απαντούν σε παρόμοιο ερώτημα εδώ. Δεν θα γίνει κάποια "ζημιά" αν απλά δοκιμάσεις ποια λειτουργεί και ποια όχι στο MAC address filtering που θέλεις. Ναι MAC bluetooth και MAC Wifi είναι ίδιο. Το ερώτημα (εγκυκλοπαιδικά ρωτάω) είναι γιατί δίνει άλλη MAC στο wnet watcher. Θα κοιτάξω το thread που μου έδωσες. Σε ευχαριστώ. Στις 27/1/2022 στις 8:02 ΠΜ, dr_papas είπε Υπάρχει επιλογή στις σύνθετες ρυθμίσεις wifi των android συσκευών να χρησιμοποιούν την mac τους η τυχαία mac. Απενεργοποίησε τη χρήση τυχαίας mac και θα είσαι οκ. Χμμ. Θα το ψάξω. Σε ευχαριστώ κι εσένα.
BadBoy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Τρέξε από το tablet σε terminal το ifconfig, βρες τη σωστή κάρτα στα αποτελέσματα (το wifi πολύ πιθανόν να λέγεται wlan0 ή κάτι παρόμοιο) και στο σημείο που λέει ether από δίπλα θα έχει τη MAC address του wifi αντάπτορα. Αυτή βάλε στο router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα