Προς το περιεχόμενο

Χρειάζομαι την βοήθεια σας προγραμματισμός και μηχανές..

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας πάω 2α Λυκείου και έχω διαλέξει να πάω οικονομικά του χρόνου καθώς έχω στόχο να περάσω προγραμματιστής στο Πειραιά..Το θέμα είναι πως μου αρέσουν οι μηχανές (κινητήρες αεροδυναμική κτλπ...)αλλα όσο ναναι φυσικη και χημεια πιστεύω θα αποτυχω στις πανελλήνιες..το ερώτημα μου είναι πάω προγραμματιστης παίρνω το πτυχίο..γίνεται μετά να πάω κάπου να μάθω βασικές αρχές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό; (έχω ακούσει πως η Αμερική έχει καλά πανεπιστήμια αλλά δεν ξέρω πως γίνεται να περάσεις εκεί και ποσα είναι τα δίδακτρα)ώστε να μην ταλαιπωρηθώ με τις πανελλήνιες...έστω ένα δίπλωμα το οποίο να μου δίνει την δυνατότητα να ανοίξω συνεργείο. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ 

Υ.Γ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΥΧΩΝ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΠΕΔΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον από ό,τι καταλαβαίνω δεν ψήνεσαι να διαβάσεις και σου αρέσουν και οι μηχανές, γιατί δεν πας σε κάνα ΙΕΚ για μηχανικός αυτοκινήτων ή/και μηχανών; Φαντάζομαι από εκεί μπορείς να πάρεις με πιστοποίηση στο τέλος την άδεια άσκησης επαγγέλματος. 

Όπως και να έχει μπορείς να πάρεις ένα ΙΕΚ τηλέφωνο να μάθεις. 

Προγραμματιστής πώς σου ήρθε να γίνεις; Σε οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής και να περάσεις θα έχεις αρκετό διάβασμα και τα περισσότερα μαθήματα δεν θα έχουν να κάνουν με προγραμματισμό. Και εκεί θα έχεις μαθηματικά και φυσικές κλπ. 

• Like 2

20 ώρες πριν, lykourgos129 είπε

Καλησπέρα σας πάω 2α Λυκείου και έχω διαλέξει να πάω οικονομικά του χρόνου καθώς έχω στόχο να περάσω προγραμματιστής στο Πειραιά..Το θέμα είναι πως μου αρέσουν οι μηχανές (κινητήρες αεροδυναμική κτλπ...)αλλα όσο ναναι φυσικη και χημεια πιστεύω θα αποτυχω στις πανελλήνιες..το ερώτημα μου είναι πάω προγραμματιστης παίρνω το πτυχίο..γίνεται μετά να πάω κάπου να μάθω βασικές αρχές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό; (έχω ακούσει πως η Αμερική έχει καλά πανεπιστήμια αλλά δεν ξέρω πως γίνεται να περάσεις εκεί και ποσα είναι τα δίδακτρα)ώστε να μην ταλαιπωρηθώ με τις πανελλήνιες...έστω ένα δίπλωμα το οποίο να μου δίνει την δυνατότητα να ανοίξω συνεργείο. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ 

Υ.Γ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΥΧΩΝ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΠΕΔΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ..

Αρχικά δεν υπάρχει πανεπιστήμιο για προγραμματισμό. Όλες οι σχολές αυτες είναι σχολές πληροφορικής ,που σημαίνει ότι τα μαθήματα προγραμματισμού που θα κάνεις θα είναι ένα ανα εξάμηνο και αν. Εκτός αν περάσεις σε κάποια σχολή που δινει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του προγραμματισμού. Τα άλλα μαθήματα θα είναι μαθηματικά ,πληροφορική και άλλα πχ. φυσικής αν περάσεις σε κάποια σχολή όπως του ΕΚΠΑ.

Τώρα να γίνεις μηχανικός χωρίς δυνατές βάσεις στην Φυσική και την Χημεία δεν γίνετε. Είναι σαν να θέλεις να μπεις σε μία σχολη μαθηματικών χωρίς να ξέρεις τίποτα από μαθηματικά. Οπότε αν αυτό είναι που θέλεις ,θα πρέπει να δουλέψεις πάραπολύ στην φυσική και στην χημεία. Τώρα το έξω δεν νομίζω να έχει διαφορά αν θέλεις να αποφύγεις τις πανελλήνιες και εκεί δεν γλυτώνεις το διάβασμα ειδικά αν μιλάμε για κάποιο καλό πανεπιστήμιο  των ΗΠΑ. Τα ποσά προφανώς και είναι τσουχτερά ,οι φοιτητές εκεί πέρνουν δάνεια δεκάδες χιλιάδες δολλάρια ,για να μην πω εκαντοντάδες χιλιάδες αν θέλεις πχ. να γίνεις γιατρός ΄η δικηγόρος.Πραγματικά οι πανελλήνιες είναι η καλύτερη σου επιλογή. Αν το πάρεις σοβαρά ,το μόνο που θα πληρώσεις θα είναι τα χρήματα για τα ιδιαίτερα τα οποία προφανώς και δεν ξεπερνάνε τις 50χιλ που θα χρειαζόσουν για να σπουδάσεις στις ΗΠΑ. Αυτοί που θέλουν να σπουδάσων δίχως να κουραστούν και δύχως να έχουν βάσεις δεν πάνε ΗΠΑ ,πάνε σε κάποιο πανεπιστήμιο στα Βαλκάνια πχ Βουλγαρία (take this with a grain of salt).

19 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε

Τώρα να γίνεις μηχανικός χωρίς δυνατές βάσεις στην Φυσική και την Χημεία δεν γίνετε.

Ισχύει αυτό, απλά μια διευκρίνιση. Η Φυσική και η Χημεία στον πραγματικό κόσμο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτα που κάνουμε γυμνάσιο-λύκειο. Μην περιμένεις δλδ να πιάσει χαρτί και μολύβι, να αγνοήσεις την αντίσταση του αέρα ,να βάλεις το g=10 , και να σχεδιάσεις μια γέφυρα (τελείως τυχαίο το παράδειγμα) . 

Με αυτά που μας λέει ο ts εγώ θα του πρότεινα κάποια σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Θα κάνεις και κινητήρες που σου αρέσουν (ηλεκτρικούς κυρίως που είναι και της μόδας) και έχουν και προγραμματισμό μέσα.

23 ώρες πριν, Aggeluska είπε

Εφόσον από ό,τι καταλαβαίνω δεν ψήνεσαι να διαβάσεις και σου αρέσουν και οι μηχανές, γιατί δεν πας σε κάνα ΙΕΚ για μηχανικός αυτοκινήτων ή/και μηχανών; Φαντάζομαι από εκεί μπορείς να πάρεις με πιστοποίηση στο τέλος την άδεια άσκησης επαγγέλματος. 

Όπως και να έχει μπορείς να πάρεις ένα ΙΕΚ τηλέφωνο να μάθεις. 

Προγραμματιστής πώς σου ήρθε να γίνεις; Σε οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής και να περάσεις θα έχεις αρκετό διάβασμα και τα περισσότερα μαθήματα δεν θα έχουν να κάνουν με προγραμματισμό. Και εκεί θα έχεις μαθηματικά και φυσικές κλπ. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν είπα γενικά πληροφορική γτ με ενδιαφέρει αποκλειστικά ο προγραμματισμός..αυτό προέκυψε από τα 13 μου που άρχισα να ψάχνομαι για το πως λειτουργεί μια εφαρμογή άρχισα να διαβάζω γλώσσες προγραμματισμού και γενικά ασχολούμουν..Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Χημεία ως Ηλ. Μηχανικος δε θα δεις σχεδον ποτε μετα το Λυκειο. ενα μαθημα ηταν για τεχνολογια υλικων στο πανεπιστήμιο οταν ήμουν εγω κ τελος. τιποτα στην υπολοιπη σχολη κ γενικα τιποτα και πιο μετα εκτος αν ασχοληθεις με κατι πολυ συγκεκριμενο.

Μηχανολογος μηχανικος νομιζω εχει λιιιιγο παραπανω αλλα κ παλι, απειροελάχιστα πραγματα. 
Φυσικη κ μαθηματικα κ προγραμματισμο ειναι τα πιο βασικα εκει μεσα κ μετα μπαινεις σε μηχανικη, αυτοματισμους, ηλεκτρολογια κλπ κλπ

Και οπως ολα αυτα τα επαγγελματα, το 90% απο αυτα που θα κανεις στο σχολειο κ στη σχολη, δε θα τα ξανακουμπήσεις ποτε μετα στη ζωή σου :P 

Στις 26/1/2022 στις 2:32 ΜΜ, lykourgos129 είπε

στην Ελλάδα τα επαγγελματικά δικαιώματα τα δινει το πτυχίο κι οχι το μεταπτυχιακό. Προγραμματισμό μπορεις να μαθεις μονος σου και να δουλευεις αλλά για να εργαστεις ως μηχανικός χρειαζεται και πτυχιο μηχανικού. οι σχολές ηλεκτρολογων/ηλεκτρονικών μηχανικών και οι σχολές ημμυ δινουν τα επαγγελματικά δικαιωματα μηχανικού και εχουν και μια ιδέα ηλεκτρονικών και πληροφορικής. αν θες απλά να ανοίξεις συνεργείο δε χρειάζεται να μπεις σε αυτη τη διαδικασία. μπορείς να πας σε ενα ΙΕΚ ή ακόμα και ΕΠΑΛ και μετα να εργαστεις για ένα διάστημα σε συνεργείο ωστε να συμπληρωσεις τα ενσημα που χρειάζονται για την άδεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...