Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 970
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπα οτι είναι απευθείας από το ψυγείο, ρώτησα εάν είχαν μπει ψυγείο και δεν ήρθαν σε θερμοκρασία προτού ψηθούν.  Τώρα κατάλαβα ότι έλεγες για τη συνταγή που γράφει ο @SagoniasSlutRos
Η πρώτη πίτσα φαίνεται οκ, έχει ομοιόμορφο χρώμα στο στεφάνι. Οι υπόλοιπες έχουν αυτό που οι ναπολιτάνοι περιγράφουν ως pizza a morbillo και δεν είναι καλό χαρακτηριστικό.  Παρόλο το trend με το 'leoparding" δεν είναι ούτε καλό για την υγεία ούτε για τη γεύση της πίτσας.

1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Εγω αυτο που βλεπω στις παραπανω πιτσες ειναι υγρασια γυρω στο 62-65% και ψησιμο σε πιο χαμηλη θερμοκρασια.

Μάλλον το αντίθετο, σε πολύ υψηλή έχουν ψηθεί. 

Επεξ/σία από Zenor
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giwrgos_M είπε

Αν είναι κρύο το ζυμάρι δεν ανοίγει εύκολα, πως γίνεται απευθείας απτό ψυγείο; περίεργο μου φενεται 

Kαι γω αυτο σκεφτηκα στην αρχη. Ομως σκεψου οτι ηταν ηδη 24ωρες στο ψυγειο σε μπαλες, αρα ειχαν χαλαρωσει αρκετα. 

13 λεπτά πριν, Zenor είπε

Μάλλον το αντίθετο, σε πολύ υψηλή έχουν ψηθεί. 

Οταν τις αφηνω αρκετη ωρα λογω χαμηλης θερμοκρασιες γινεται ετσι καφε το ζυμαρι.

Δημοσ.

Επειδή μου έχει τύχει να μην ξεπαγωσει καλά, δεν βγήκε σωστό αποτέλεσμα.

Ούτε φούσκωσε όπως έπρεπε αλλά δεν άνοιξε και εύκολα στο σωστό μέγεθος. 

Επίσης έκανε πολλά spots μαύρα, μικρά όμως. 

Με λίγα λόγια εγώ δεν θα επιχειρούσα με κρύο ζυμάρι κ αμφιβάλω αν όντως αυτός που λες το βάζει κρύο για ψήσιμο. 

Δημοσ.

Επισης ασχετο, αλλα γιατι εχει γινει τοσο τρεντ η ναπολιτανικη πιτσα.

Δηλαδη σας αρεσει τοσο πολυ αυτο το ψωμενιο πραγμα με την λιγη γεμιση?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, giwfys είπε

Δηλαδη σας αρεσει τοσο πολυ αυτο το ψωμενιο πραγμα με την λιγη γεμιση?

Δεν ειναι ψωμενιο ρε συ. Ψωμενιο θα ειναι αν δεν φουσκωσει και ειναι απλα ζυμαρι που το εχεις παει στην ακρη, οπως οι περισσοτερες πιτσες σε πιτσαριες.

1 ώρα πριν, Giwrgos_M είπε

Επειδή μου έχει τύχει να μην ξεπαγωσει καλά, δεν βγήκε σωστό αποτέλεσμα.

Ούτε φούσκωσε όπως έπρεπε αλλά δεν άνοιξε και εύκολα στο σωστό μέγεθος. 

Επίσης έκανε πολλά spots μαύρα, μικρά όμως. 

Με λίγα λόγια εγώ δεν θα επιχειρούσα με κρύο ζυμάρι κ αμφιβάλω αν όντως αυτός που λες το βάζει κρύο για ψήσιμο. 

Mαλλον αυτην εδω ειχα δει που τις εχει σε ψυγειο 7-8 βαθμους. 

image.png.580076c26b9e21e8c45f982450c6b337.png

https://youtu.be/qoDDmEEWI94?si=AHw13pu9yQec-wM2&t=1848

Δημοσ.
21 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Δεν ειναι ψωμενιο ρε συ. Ψωμενιο θα ειναι αν δεν φουσκωσει και ειναι απλα ζυμαρι που το εχεις παει στην ακρη, οπως οι περισσοτερες πιτσες σε πιτσαριες.

Mαλλον αυτην εδω ειχα δει που τις εχει σε ψυγειο 7-8 βαθμους. 

image.png.580076c26b9e21e8c45f982450c6b337.png

https://youtu.be/qoDDmEEWI94?si=AHw13pu9yQec-wM2&t=1848

8 βαθμοί ρε συ δεν θεωρείται ψυγείο.

Η ελάχιστη θερμοκρασία για ψήσιμο ζυμαριών κρύας ωρίμανσης όταν βγουν από ψυγείο είναι φαντάσου οι 10 βαθμοί. 

• Like 1
Δημοσ.

Απλα το εχω συζητησει με αρκετους και ουτε ενας δεν προτιμαει την ναπολιτανικη απο την "κλασικη" νεου τυπου ελληνικης πιτσαριας images?q=tbn:ANd9GcTAuqPDAcz0KPBhBn5g6OL

Δημοσ.
6 minutes ago, giwfys said:

Απλα το εχω συζητησει με αρκετους και ουτε ενας δεν προτιμαει την ναπολιτανικη απο την "κλασικη" νεου τυπου ελληνικης πιτσαριας images?q=tbn:ANd9GcTAuqPDAcz0KPBhBn5g6OL

Να προσέχεις με ποιους κάνεις παρέα....🤣

• Like 1
  • Haha 6
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, giwfys είπε

Μάλλον δεν έχουν φάει καλή ναπολιτάνικη ή απλά δεν είναι του γούστου τους ή είναι αυτοί που τρώνε και τη μπριζόλα well done μη σου πω και congratulations 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, purif said:

Έψησα χθες για μια μάζωξη που είχαμε 8 πίτσες. Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρώ, την πρώτη φορά είχα ανάμεικτα αποτελέσματα αλλά αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό. Αλεύρι Caputo Pizzeria, συνταγή από peddling pizza. Είχα κάνει και ένα backup batch με biga, 3 μέρες ωρίμανσης (nuvola) αλλά το αποτέλεσμα ήταν μέτριο.

20250223_230047.jpg

20250223_230109.jpg

20250223_230057.jpg

20250223_230034.jpg

Πιστεύω ότι η ζύμη σου έγινε overproof για αυτό δεν μπορούσε να πάρει χρώμα οπότε την άφησες παραπάνω στη φωτιά με αποτέλεσμα να καεί σε τόσα σημεία και να γίνει σκληρή.

On 22/02/2025 at 09:11, Giwrgos_M said:

Δεν σου μυρίζει μαγιά η ζύμη; 

Βάζεις πολύ ποσότητα για 600γρ.

Εγω σκέψου στο 1kg αλεύρι βάζω 2 με 2.5 γρ ξηρή μαγιά.

Αν βάλω βρεσκια βάζω 5γρ. 

Καλύτερα βάλε λιγότερη και δώσε χρόνο στο ζυμάρι 

Εγώ βάζω μαγιά ανάλογα με το πότε θέλω να φάω την pizza. Συνήθως βάζω 0.2% και αφήνω τη ζύμη για δύο μέρες στο ψυγείο. Άλλες φορές βάζω ακόμα και 1% όπως ο φίλος, χρησιμοποιώ το φούρνο σαν στόφα στους 29 C (έχει ειδικό mode) και φουρνίζω την pizza (που υστερεί σε γεύση αλλά συνεχίζει να είναι κάτι πολύ νόστιμο) μετά από ούτε 1:30 ώρα.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
2 hours ago, elpenor said:

Πιστεύω ότι η ζύμη σου έγινε overproof για αυτό δεν μπορούσε να πάρει χρώμα οπότε την άφησες παραπάνω στη φωτιά με αποτέλεσμα να καεί σε τόσα σημεία και να γίνει σκληρή.

Στη φωτιά δεν έμειναν παραπάνω από 1,5'. Μπορεί να ξεγελάει το χρώμα αλλά δεν ήταν καθόλου σκληρό το crust.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, purif είπε

Στη φωτιά δεν έμειναν παραπάνω από 1,5'. Μπορεί να ξεγελάει το χρώμα αλλά δεν ήταν καθόλου σκληρό το crust.

Σε τι φουρνο ψηνεις φιλε????Εμενα το αποτελεσμα απ τις εικονες μου κανει παρα πολυ προσωπικα.Πολυ πιθανο αυτα τα σποτς να οφειλονται κ στην βιαιη φλογα που βγαζουν πολλα φουρνακια μικρου τυπου παρα σε κατι αλλο.Με χαμηλομα της φλογας μπορει να μην γινοντουσαν.Η νουμερο 1 πιτσα το αποδεικνυει κιολας η οποια ειναι το απολυτο αποτελεσμα κατ εμε .Ιδια παρτιδα με τις υπολοιπες ειναι προφανως

Επίσης το συγκεκριμένο ζυμάρι (προσωπικά ο Adam είναι ο αγαπημένος μου όσον αφορά περιεχόμενο για πίτσα με απόλυτη διαφάνεια για τα πάντα όσον αφορά την καντίνα του,MUST WATCH καναλι) ΔΕΝ είναι ναπολιτάνικο.Ειναι ένα υβρίδιο τύπου "neo" neapolitan με χαμηλή υγρασία κοντά στο 62%

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, alimentas said:

Σε τι φουρνο ψηνεις φιλε????Εμενα το αποτελεσμα απ τις εικονες μου κανει παρα πολυ προσωπικα.Πολυ πιθανο αυτα τα σποτς να οφειλονται κ στην βιαιη φλογα που βγαζουν πολλα φουρνακια μικρου τυπου παρα σε κατι αλλο.Με χαμηλομα της φλογας μπορει να μην γινοντουσαν.Η νουμερο 1 πιτσα το αποδεικνυει κιολας η οποια ειναι το απολυτο αποτελεσμα κατ εμε .Ιδια παρτιδα με τις υπολοιπες ειναι προφανως

Επίσης το συγκεκριμένο ζυμάρι (προσωπικά ο Adam είναι ο αγαπημένος μου όσον αφορά περιεχόμενο για πίτσα με απόλυτη διαφάνεια για τα πάντα όσον αφορά την καντίνα του,MUST WATCH καναλι) ΔΕΝ είναι ναπολιτάνικο.Ειναι ένα υβρίδιο τύπου "neo" neapolitan με χαμηλή υγρασία κοντά στο 62%

Συμφωνώ, οι πίτσες που φτιάχνει δεν είναι ακριβώς ναπολιτάνικες αλλά μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Και για πρώτη φορά που έκανα τη συνταγή του, το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ. Έχω προσπαθήσει 2 φορές να κάνω biga αλλά δε μου βγαίνει. Κάτι κάνω λάθος αλλά πιστεύω θα το βρω.

Η πρώτη πίτσα όντως βγήκε πολύ καλή και πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι ήταν και η πρώτη που μπήκε στο φούρνο ο οποίος είχε ζεσταθεί σωστά (ooni karu 16). Οι υπόλοιπες βγήκαν λίγο χειρότερες και υποψιάζομαι ότι είτε δεν ανέβηκε η θερμοκρασία αρκετά ή ανέβηκε παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Είχε αρκετό κρύο το Σάββατο που έψηνα και δεν είχα μαζί μου το infrared thermometer για να μετρήσω θερμοκρασία στην πλάκα και -κακώς- βασίστηκα στην ένδειξη της οθόνης του ooni, που δείχνει ότι να ναι. Αλλά όλες οι φωτό που ανέβασα είναι από την ίδια παρτίδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...