Giwrgos_M Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Όχι καθόλου δεν μαζεύει, πιστεύω σου κολλάει λίγο και χάνει το σχήμα. Κάνε δοκιμές με ένα ζυμάρι σκέτο, άνοιξε το και κανε δοκιμές στο πάγκο η στο τραπέζι της κουζίνας. Επίσης μην δίνεις κλίση στο φτυαράκι όταν πας να το βάλεις στο φούρνο. Μήπως κανείς αυτό και με το βάρος χαλάει το σχήμα;
Achilleaspap Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 33 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Μήπως σου κολλάει στο φτυάρι; εμένα πάει αέρα μέσα Ναι κολλάει λίγο. Βάζω λίγο σιμιγδάλι αλλά και πάλι. Μήπως έχει σχέση αν έχει τρύπες ή όχι; Βοηθάνε κάπου οι τρύπες; Επίσης τι εννοείς να μη δίνω κλίση; Πώς θα πέσει?
Giwrgos_M Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Την έχω πατήσει κ εγώ με σιμιγδάλι. Δοκίμασε σε αλεύρι καλύτερα (σκόνη). Εγώ βάζω για όλες τις χρήσεις με λίγο σιμιγδάλι μαζί πχ 70-30%. Κάνω ένα βουναλάκι με το αλεύρι αυτο και βαζω εκεί το μπαλάκι από το ζυμάρι κατευθείαν μόλις το βγάλω από το τελάρο μου. Το γυρνάω 2-3 φορές να πάει αλεύρι και στις 2 πλευρές και το βγάζω και το ανοίγω σε χώρο που δεν έχει αλεύρι για να φύγει ότι έχει μείνει στο ζυμάρι. Λίγο αλεύρι στο φτυάρι και το βάζω πάνω. Εκεί κάνε απότομα μπρος πίσω με το φτυάρι στην ευθεία, θα δεις ότι φεύγει εύκολα. Αν δώσεις κλίση είναι πολύ πιθανό να σου διπλώσει η πάνω πλευρά από το βάρος ή να το σπρώξει και να χάσει το σχήμα
grinder_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 36 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Eχεις παρατηρησει αν μαζευει οπως την ριχνεις μεσα? εγω ενω την εχω απλωσει να πιανει ολο το φτυαρι, ριχνωντας τη στο φουρνο μαζευει καπως. One shot! POOM *takes several shots... 1
Giwrgos_M Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δες εδώ ένα βίντεο, είναι σχεδον ευθεία όταν βάζει τη πίτσα στο φούρνο. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Giwrgos_M είπε Επίσης μην δίνεις κλίση στο φτυαράκι όταν πας να το βάλεις στο φούρνο. Δινω κλιση... δεν το ειχα σκεφτει.
Zenor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 1 hour ago, Giwrgos_M said: Δες εδώ ένα βίντεο, είναι σχεδον ευθεία όταν βάζει τη πίτσα στο φούρνο. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να βάζει πίτσα σε ξυλόφουρνο έτσι. Όλοι βάζουν το peel μέσα στο φούρνο ακουμπάνε κάτω και τραβάνε με μια απότομη κίνηση το peel προς τα πίσω. Δεν γλιστράει η pizza πάνω στο peel δλδ.
Giwrgos_M Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Καλά αυτό είναι όπως βολεύει το καθένα, αλλά λέω σχετικά με την κλίση. Επίσης το μία κίνηση θέλει λίγο εξάσκηση γιατί πολύ πιθανό να σκίσει το ζυμάρι αν λίγο κολλήσει. Εγώ το κάνω μπρος πίσω στον αέρα το ζυμάρι λίγο πριν το βάλω να βεβαιωθώ ότι πάει καλά κ μετά μέσα
Zenor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Έτσι το κάνω εγώ. Works every time. video-output-0CBB0180-252D-4CC9-9B7C-BDCBAEA3C5BB.mov
Giwrgos_M Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Οκ αφού σου βγαίνει κομπλέ απλά σηκώνεις το φτυάρι ψηλά Το ιδανικό είναι έτσι https://vm.tiktok.com/ZNd1Ct96b/
elpenor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Γιατί χρησιμοποιείτε όλοι τόσο λίγο νερό; Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο 65% σε σχέση με το 75%; Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου από elpenor
Zenor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Giwrgos_M said: Οκ αφού σου βγαίνει κομπλέ απλά σηκώνεις το φτυάρι ψηλά Το ιδανικό είναι έτσι https://vm.tiktok.com/ZNd1Ct96b/ Δεν υπάρχει ιδανικό, περισσότερο τι σε βολεύει είναι. Πάντως αν δεις τους κορυφαίους pizzaiolos θα δεις ότι όλοι το κάνουν οπως λέω. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου από Zenor 1
Achilleaspap Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, elpenor είπε Γιατί χρησιμοποιείτε όλοι τόσο λίγο νερό; Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο 65% σε σχέση με το 75%; Χερατα το κάνεις εσύ; Γιατί εγώ εδώ με 65 μου φύγει το χέρι Κ τα έκανα πριν στη κουζίνα, που να ανέβουμε και σε υγρασία δηλαδή
elpenor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 11 minutes ago, Achilleaspap said: Χερατα το κάνεις εσύ; Γιατί εγώ εδώ με 65 μου φύγει το χέρι Κ τα έκανα πριν στη κουζίνα, που να ανέβουμε και σε υγρασία δηλαδή Ναι με το χέρι, αλλά δεν κάνω ποτέ πάνω από 1kg αλεύρι. Θέλει σίγουρα κάποια εξάσκηση, να μην έχεις αλεύρι στον πάγκο και να βρέχεις συχνά τα χέρια σου όμως μόλις το βρεις μετά δεν σου φαίνεται δύσκολο. Αλεύρια όπως το Caputo που σου επιτρέπουν να κάνεις αργή ωρίμανση δεν θέλουν και ιδιαίτερο ζύμωμα, 5-6 λεπτά και μετά κάποια διπλώματα όπως ωριμάζει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα