Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζεύω το μαστερσεφ που κάνουν σήμερα πίτσες με ooni.Τι είναι αυτοί ρε????Οι τοπ μάγειρες και καλά κ δεν μπορούν να ρίξουν ουτε το αλεύρι στο πάγκο .Δεν μιλάμε καν για άνοιγμα κτλ 

• Haha 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, alimentas είπε

Χαζεύω το μαστερσεφ που κάνουν σήμερα πίτσες με ooni.Τι είναι αυτοί ρε????Οι τοπ μάγειρες και καλά κ δεν μπορούν να ρίξουν ουτε το αλεύρι στο πάγκο .Δεν μιλάμε καν για άνοιγμα κτλ 

Τοπ μάγειρες;😂

• Haha 1
Δημοσ.

Παιδιά δείτε το οπωσδήποτε.Μιλαμε για παρωδία,πολύ γέλιο .Δειτε το σαν οδηγό τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε ποτέ.Ο ενας κάποια στιγμή έβαλε την πίτσα μέσα στον φούρνο, την έβγαλε για να βάλει τα υλικά κ να την ΞΑΝΑψησει κ οι από πάνω χειροκροτούσαν "αυτός ξέρει".Βγάζει την πίτσα μετά δεν είχε φουσκώσει μια ,αλλά ψημμενη φουλ κ του λέει μια "ξαναβαλτη λίγο πεταχτά μεσα να φουσκώσει κ άλλο" χαχαχα

• Haha 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, alimentas είπε

Εντάξει αν δεν έχεις ξαναπιάσει τετοιο ζυμάρι δεν είναι εύκολο. Το είχαν έτοιμο βέβαια. Θεωρητικά έπρεπε να ξέρουν κάποια πράγματα βέβαια. Μόνο οι 2/6 πίτσες πού είδα ήταν καλές. 

Δημοσ.

Μια δουλειά είχαν οι άχρηστοι .Ν ανοίξουν το ζυμάρι κ να ρίξουν κ 3 υλικά εστω αψητα.Κ πάλι καλή θα ήταν με καλό ζυμάρι.Οι άλλοι δίναν πίτσα με 2 ιντσες υλικό κ 7 ζυμάρι.Παρωδια . Γενικά απορώ πως έχει επιβιώσει το μάστερ σεφ 10 χρόνια κοντά.Μιλαμε για ανήμπορους.Τα ξένα είναι άλλο επίπεδο 

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι από σήμερα. 

Poolish 24 ώρες με φρέσκια μαγιά.

65% υγρασία σύνολο 

48 ώρες ωρίμανση.

Caputo nuvola. 

IMG_20250215_195322_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250215_195736_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250215_200057_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250215_201012_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250215_202157_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250215_202538_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250215_201705_copy_1536x2040.jpg

Τελικά η φρέσκια μαγιά νομίζω έδωσε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.. 

Επεξ/σία από Giwrgos_M
  • Like 9
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε

Αν δεις youtube πως ανοίγεις το ζυμάρι κάποια βίντεο στο επόμενο θα είσαι τούμπανο. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε

Έχω δει τόσα άλλα πάλι 🥲 βασικα στο φτυάρι μου είναι τελείως στρογγυλό αλλά βάζοντας το στη πέτρα μου χαλάει 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε

Μήπως σου κολλάει στο φτυάρι; εμένα πάει αέρα μέσα 

Eχεις παρατηρησει αν μαζευει οπως την ριχνεις μεσα? εγω ενω την εχω απλωσει να πιανει ολο το φτυαρι, ριχνωντας τη στο φουρνο μαζευει καπως.

Δημοσ.

Όχι καθόλου δεν μαζεύει, πιστεύω σου κολλάει λίγο και χάνει το σχήμα. 

Κάνε δοκιμές με ένα ζυμάρι σκέτο, άνοιξε το και κανε δοκιμές στο πάγκο η στο τραπέζι της κουζίνας. 

Επίσης μην δίνεις κλίση στο φτυαράκι όταν πας να το βάλεις στο φούρνο. 

Μήπως κανείς αυτό και με το βάρος χαλάει  το σχήμα; 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε

Μήπως σου κολλάει στο φτυάρι; εμένα πάει αέρα μέσα 

Ναι κολλάει λίγο. Βάζω λίγο σιμιγδάλι αλλά και πάλι. Μήπως έχει σχέση αν έχει τρύπες ή όχι; Βοηθάνε κάπου οι τρύπες; Επίσης τι εννοείς να μη δίνω κλίση; Πώς θα πέσει?

Δημοσ.

Την έχω πατήσει κ εγώ με σιμιγδάλι. 

Δοκίμασε σε αλεύρι καλύτερα (σκόνη). Εγώ βάζω για όλες τις χρήσεις με λίγο σιμιγδάλι μαζί πχ 70-30%. 

Κάνω ένα βουναλάκι με το αλεύρι αυτο και βαζω εκεί το μπαλάκι από το ζυμάρι κατευθείαν μόλις το βγάλω από το τελάρο μου. 

Το γυρνάω 2-3 φορές να πάει αλεύρι και στις 2 πλευρές και το βγάζω και το ανοίγω σε χώρο που δεν έχει αλεύρι για να φύγει ότι έχει μείνει στο ζυμάρι. 

Λίγο αλεύρι στο φτυάρι και το βάζω πάνω. 

Εκεί κάνε απότομα μπρος πίσω  με το φτυάρι στην ευθεία, θα δεις ότι φεύγει εύκολα. Αν δώσεις κλίση είναι πολύ πιθανό να σου διπλώσει η πάνω πλευρά από το βάρος ή να το σπρώξει και να χάσει το σχήμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...