Achilleaspap Δημοσ. Παρασκευή στις 06:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:29 μμ 1 ώρα πριν, surveyor81 είπε μάλλον δεν έβαλες λινκ για το προιον 😁. δε με πειράζει αν είναι γκαζιού ή πέλλετ https://www.amazon.de/cozze®-Electric-Digital-Temperature-Control/dp/B0BH8T3CFB/ref=mp_s_a_1_14?crid=1ZIZA7P63P7FN&dib=eyJ2IjoiMSJ9.yrFjgpL8uacoGGvcFx6pC6_9OcQ1qlMKd6mtcKkbmJXbSJbXDBYiKMTWtpszfsiCV4Pu5WdK6woHXDfrzGOYI0CPq4zA0ocfmIxZs5x4ywb7Q2df6ia7f27E48nk-TsWt1NKt-ebiujg_Z9ya1WVC9VA2CV_CZ3yvbA2uPz4xD22i3p76Xq7PPy4tOcUb1oQOe6qwMC5NDShPJnVJ8QMbg.LE6UpgbCPOaupMBea7blH4sPT0Ql0ATIer0Ah_y21Gc&dib_tag=se&keywords=electric+oven+pizza&qid=1738749928&sprefix=electric+oven+p%2Caps%2C142&sr=8-14#aw-udpv3-customer-reviews_feature_div 😂
surveyor81 Δημοσ. Παρασκευή στις 06:42 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:42 μμ Τα ηλεκτρικά φουρνάκια είναι τόσο δυνατά όσο αυτά με γκάζι ή πέλλετ;
nikos16717 Δημοσ. Παρασκευή στις 06:45 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:45 μμ Μια (ίσως χαζη) ερώτηση, επειδή ψήνω σε ψησταριά υγραερίου με μια πλάκα για πιτσα, αν βάλω μέσα ένα δοχείο για κάπνισμα που έχω (με λιγα ξιλαρακια ελιας να καπνιζουν), υπαρχει πέριπτωση να πάρει κάποια γεύση ξυλοφουρνου η πίτσα ή τσάμπα η διαδικασία?
Zenor Δημοσ. Παρασκευή στις 06:55 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 06:55 μμ Αν έπαιρνα το πρώτο μου φουρνακι και δεν ήθελα να δώσω και πολλά λεφτά μάλλον θα έπαιρνα αυτό εδώ: https://amzn.eu/d/080SgRP Έχει αρκετά καλά reviews και η τιμή του είναι πολύ οκ. 5 minutes ago, nikos16717 said: Μια (ίσως χαζη) ερώτηση, επειδή ψήνω σε ψησταριά υγραερίου με μια πλάκα για πιτσα, αν βάλω μέσα ένα δοχείο για κάπνισμα που έχω (με λιγα ξιλαρακια ελιας να καπνιζουν), υπαρχει πέριπτωση να πάρει κάποια γεύση ξυλοφουρνου η πίτσα ή τσάμπα η διαδικασία? Τσάμπα η διαδικασία. Δεν θα πάρει καπνιστή γεύση χρειάζεται πολύ χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε οι πίτσες που ψήνονται σε ξυλοφουρνο παίρνουν κάποια γεύση από τα ξύλα. 1
elpenor Δημοσ. Παρασκευή στις 07:55 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:55 μμ Μία επίσης κάπως χαζή ερώτηση. Ψήνω την pizza στον κλασσικό φούρνο, στους 275 με την πιο απλή ζύμη (caputo, 1% αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 85% νερό, 0.5% μαγιά φακελάκι από SM). Η μισή ζύμη που περισσεύει πάει ψυγείο για τις επόμενες μέρες. Πιστεύετε ότι αν αγοράσω την ειδική μαγιά και το φουρνάκι και διαβάσω τις 58 σελίδες του thread υπάρχει περίπτωση να δω πραγματική βελτίωση και στη γεύση ή απλά θα είναι λίγο πιο μαλακιά και υγρή μέσα;
Achilleaspap Δημοσ. Παρασκευή στις 09:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:05 μμ Έχω βρει μια συνταγή που με έχει βολεψει με poolish η οποία έχει 125γρ νερό και αλεύρι 2γρ μαγιά και μέλι. Μετα πρόσθετες το αλεύρι με το αλάτι. Έχει 56% υγρασία έτσι. Αν θέλω να παίξω με την υγρασία πρέπει να αλλάξω και το αρχικό poolish?
Zenor Δημοσ. Σάββατο στις 12:52 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 12:52 πμ 4 hours ago, elpenor said: Μία επίσης κάπως χαζή ερώτηση. Ψήνω την pizza στον κλασσικό φούρνο, στους 275 με την πιο απλή ζύμη (caputo, 1% αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 85% νερό, 0.5% μαγιά φακελάκι από SM). Η μισή ζύμη που περισσεύει πάει ψυγείο για τις επόμενες μέρες. Πιστεύετε ότι αν αγοράσω την ειδική μαγιά και το φουρνάκι και διαβάσω τις 58 σελίδες του thread υπάρχει περίπτωση να δω πραγματική βελτίωση και στη γεύση ή απλά θα είναι λίγο πιο μαλακιά και υγρή μέσα; Αν έχεις φάει ναπολιτανικη πίτσα και αυτό το αποτέλεσμα θέλεις να πάρεις.. τότε ναι θα δεις διαφορά. 3 hours ago, Achilleaspap said: Έχω βρει μια συνταγή που με έχει βολεψει με poolish η οποία έχει 125γρ νερό και αλεύρι 2γρ μαγιά και μέλι. Μετα πρόσθετες το αλεύρι με το αλάτι. Έχει 56% υγρασία έτσι. Αν θέλω να παίξω με την υγρασία πρέπει να αλλάξω και το αρχικό poolish? Όχι δεν χρειάζεται να πειράξεις το poolish. Μαζί με το αλεύρι και το αλάτι θα προσθέσεις νερό για να φτάσεις το ποσοστό υγρασίας που θες.. 2 hours ago, nikos16717 said: Μια από σήμερα Πολύ καλό αποτέλεσμα για ψήσιμο σε ψησταριά... Μπράβο!
oykas2001 Δημοσ. Σάββατο στις 07:04 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:04 πμ Μπορείτε να προτείνετε μια συνταγή για άμεσα πίτσα (όχι ωριμανσης δηλαδή) με caputo αλεύρι;
SagoniasSlutRos Δημοσ. Σάββατο στις 02:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:19 μμ 7 ώρες πριν, oykas2001 είπε Μπορείτε να προτείνετε μια συνταγή για άμεσα πίτσα (όχι ωριμανσης δηλαδή) με caputo αλεύρι; Για ταψί φούρνου Αλευρι δυνατο 406γρ Νερο 252γρ (θερμοκρασια βρυσης) Μαγια 3γρ Λαδι 10γρ Αλατι 10γρ στο τελοςμετα το πρωτο ζυμωμα Αφηνεις να φουσκωσει 10 ωρες 2
Giwrgos_M Δημοσ. Σάββατο στις 05:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:46 μμ 20 ώρες πριν, Achilleaspap είπε Έχω βρει μια συνταγή που με έχει βολεψει με poolish η οποία έχει 125γρ νερό και αλεύρι 2γρ μαγιά και μέλι. Μετα πρόσθετες το αλεύρι με το αλάτι. Έχει 56% υγρασία έτσι. Αν θέλω να παίξω με την υγρασία πρέπει να αλλάξω και το αρχικό poolish? Εγώ όταν κάνω poolish Πχ λέω ότι θα βάλω 1κιλο αλεύρι σύνολο και 68% υγρασία. Κάνω poolish με 300γρ αλεύρι και 300 νερό + 2γρ μαγιά. Οπότε το υπόλοιπο νερό είναι 380γρ και 700γρ αλεύρι. Αν θέλω να αλλάξω ποσοστό αφαιρώ από το υπόλοιπο νερό και πάω στο συνολικό ποσοστό που θέλω. Το poolish το αφήνω όπως είναι. 1
nogoso Δημοσ. Σάββατο στις 07:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:26 μμ Έκανα μια δοκιμή με το προζύμι που έχω για το ψωμί, 48 ώρες ωρίμανση. Μου φάνηκε ότι με το προζύμι σηκώνει περισσότερο αλάτι. 2
Zenor Δημοσ. Σάββατο στις 07:46 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 07:46 μμ 15 minutes ago, nogoso said: Έκανα μια δοκιμή με το προζύμι που έχω για το ψωμί, 48 ώρες ωρίμανση. Μου φάνηκε ότι με το προζύμι σηκώνει περισσότερο αλάτι. Το προζυμι στην πίτσα είναι δύσκολη πίστα. 48 ώρες με τι ποσοστό, τι υγρασία και σε τι θερμοκρασία;
nogoso Δημοσ. Σάββατο στις 08:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:12 μμ 23 minutes ago, Zenor said: Το προζυμι στην πίτσα είναι δύσκολη πίστα. 48 ώρες με τι ποσοστό, τι υγρασία και σε τι θερμοκρασία; 68% αν έκανα καλά τις πράξεις γιατί έβαλα 170γρ προζύμι με 100% υγρασία και έψησα στους 420 βαθμούς. Να πω την αλήθεια δεν βρίσκω λόγο να το ξανακάνω γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζει το άρωμα του προζυμιού στην πίτσα, όχι ότι ήταν κακή.
Zenor Δημοσ. Σάββατο στις 08:29 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 08:29 μμ 15 minutes ago, nogoso said: 68% αν έκανα καλά τις πράξεις γιατί έβαλα 170γρ προζύμι με 100% υγρασία και έψησα στους 420 βαθμούς. Να πω την αλήθεια δεν βρίσκω λόγο να το ξανακάνω γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζει το άρωμα του προζυμιού στην πίτσα, όχι ότι ήταν κακή. Εννοώ πόσο % προζύμι και σε τι θερμοκρασία έγινε η ζύμωση /ωρίμανση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα