nikpel7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δεν κρατήθηκα κ άνοιξα κ τη δεύτερη gustona. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη, με λίγη ζάχαρη κ μπαχαρικά είχε ευχάριστη γεύση Παίρνω πισω λοιπόν αυτό που είπα κ θα την έχω πάλι στα υποψιν. 1
Giwrgos_M Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Θα δοκιμάσω και εγώ με την πρώτη ευκαιρία
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Την εχω δοκιμασει και γω. Οκ ειναι, δεν καταλαβα και καποια διαφορα απο ελληνικες τυπου κυκνος κλπ. Απλα κοστιζει 80-90λεπτα και οι ελληνικες 1.20-1.30
megapaixtaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 το καλυτερο ελληνικο ντοματακι που εφαγα κονσεβα ηταν της ομοσπονδιας https://trofodosies.gr/shop/τροφιμα/κονσερβεσ-σαλτσεσ-τουρσια/ομοσπονδια-ντοματακια-400gr-ολοκληρα-απο/ θελω να δοκιμασω αυτο της gustona,για να το φερνει ο ΑΒ κατι καλο θα εχει. αν θελετε σαλτσα χωρις κιτρικο οξυ που εχουν συνηθως και την κανει λγιο ξυνη,και χωρις συντηριτικα,δοκιμαστε αλμωπια σαλτσες ,εχουν πολυ καλη γευση . https://almopia-food.com/more2.php?l=el&id=2642 μοιαζει πολυ με την σαλτσα που καναμε το καλοκαιρι σπιτι μας οταν αγοραζαμε ρομα ντοματακια και τα βραζαμε μετα και μεσα σε γυαλινο ανοιγαμε ολη την χρονια.πολυ νοστιμα για πιτσα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Μερικές φώτο από το πιο πρόσφατο ψήσιμο με 100% biga, 70% υγρασία 11
Giwrgos_M Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Κάτι από έχθες ότι πρόλαβα πριν φαγωθούν😂 65% υγρασία 30% poolish Συνολική οριμανση 48 ώρες 7
megapaixtaras Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου διαβασα ολο το τοπικ.απο ειδα ειναι περισοτερο αφιερωμενο στην ναπολιτεν ζυμη,ενω εμενα μου αρεσει η ψιλη και τραγανιστη,στυλ μπαρι,που εχει και ενα βιντεο.ισως γιαυτο μου αρεσε και του ακη.και της πιτσας χατ. εδω στην χαλκιδικη στα παραθαλασια μερη που εχει πιτσες φτιχνουν πολυ νοστιμη πιτσα,γενικα ομως την ψιλη ζυμη προτιμουν.αν και στην θεσσαλονικη η ναπολιτανα ανεβαινει πολυ,ολο και περισοτερα μαγαζια την προτιμουν.στο μεγεθος που κανετε κοστιζει 5 ευρω. αν θελετε δοκιμαστε απο αλευρια και το κυλινδρομυλοι χαλκιδικης ,ειναι πολυ καλα αλευρια .στον μασουτη θα τα βρειτε.στην θεσσαλονικη πολλοι επαγγελματιες τα χρησιμοποιουν.
megapaixtaras Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου σημερα δοκιμασα και εγω την gustona. υπεροχη σαλτσα ,ακριβως στα γουστα μου,ξυνογλυκη γευση απο το ντοματακι και σε καλη τιμη μολις 0,82..
purif Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Για mozzarella έχετε να προτείνετε κάτι; Από που προμηθεύεστε;
megapaixtaras Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 15 ώρες πριν, purif είπε Για mozzarella έχετε να προτείνετε κάτι; Από που προμηθεύεστε; παλια ειχε ο ΑΒ και φρεσκια σε μπαλακια.τωρα μονο συσκευασμενο εχουν.αβ και μασουτης.αν θες μπουφαλα σε δλικατεσεν σιγουρα.
nogoso Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Καλησπέρα παιδιά, Έχω παρατηρήσει ότι σε όλα τα tutorial δείχνουν να βάζουν στην αρχή το αλεύρι , τη μαγιά και μια ποσότητα του νερού. Μετά από λίγο προσθέτουν το αλάτι με το υπόλοιπο νερό ( υποθέτω για να διαλυθεί το αλάτι ) . Εχει καταλάβει κανείς γιατί δεν μπαίνει από την αρχή το αλάτι αλλά λίγο μετά ; Δεν έχω προσέξει να το αναλύει κανείς αλλά το κάνουν σχεδόν όλοι .
SagoniasSlutRos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 15 ώρες πριν, nogoso είπε Εχει καταλάβει κανείς γιατί δεν μπαίνει από την αρχή το αλάτι αλλά λίγο μετά ; To αλατι χαλαει τη μαγια υποτιθεται. Οποτε αφηνεις λιγο τη μαγια να δρασει και μετα το ριχνεις.
Zenor Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Αυτός ο μύθος με τη μαγιά και το αλάτι έχει καταρρυφθεί πλέον. Για να κάνει ζημιά το αλάτι στη μαγιά πρέπει να έρθει σε απευθείας επαφή και για αρκετή ώρα για να την "κάψει" όπως λένε. Ο λόγος που το αλάτι μπαίνει αργότερα είναι διότι γενικά όταν εισέρχεται σε μια ζύμη περιορίζει άμεσα τις ενζυματικές διαδικασίες, τους πρωτεϊνικούς δεσμούς αλλά και την ίδια την ζύμωση. Παράλληλα θα παρατηρήσετε πως μόλις το αλάτι μπει στη ζύμη η γλουτένη κατά κάποιον τρόπο σφίγγει - γίνεται ανελαστική. Είναι μια μορφή αυτόλυσης ή όπως λέγεται φερμεντόλυσης (διότι η μαγιά είναι μέσα ενώ στην κλασσική αυτόλυση είναι μόνο το αλεύρι και το νερό) και ουσιαστικά βοηθά το αλεύρι να ενυδατωθεί και τη ζύμη να αποκτήσει καλύτερη δομή. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα