Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κρατήθηκα κ άνοιξα κ τη δεύτερη gustona. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη, με λίγη ζάχαρη κ μπαχαρικά είχε ευχάριστη γεύση Παίρνω πισω λοιπόν αυτό που είπα κ θα την έχω πάλι στα υποψιν.

• Like 1
  • Απαντ. 887
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την εχω δοκιμασει και γω. Οκ ειναι, δεν καταλαβα και καποια διαφορα απο ελληνικες τυπου κυκνος κλπ. Απλα κοστιζει 80-90λεπτα και οι ελληνικες 1.20-1.30

Δημοσ.

το καλυτερο ελληνικο ντοματακι που εφαγα κονσεβα ηταν της ομοσπονδιας

https://trofodosies.gr/shop/τροφιμα/κονσερβεσ-σαλτσεσ-τουρσια/ομοσπονδια-ντοματακια-400gr-ολοκληρα-απο/

θελω να δοκιμασω αυτο της  gustona,για να το φερνει ο ΑΒ κατι καλο θα εχει.

αν θελετε σαλτσα χωρις κιτρικο οξυ που εχουν συνηθως και την κανει λγιο ξυνη,και χωρις συντηριτικα,δοκιμαστε αλμωπια σαλτσες ,εχουν πολυ καλη γευση .

https://almopia-food.com/more2.php?l=el&id=2642

μοιαζει πολυ με την σαλτσα που καναμε το καλοκαιρι σπιτι μας οταν αγοραζαμε ρομα ντοματακια και τα βραζαμε μετα και μεσα σε γυαλινο ανοιγαμε ολη την χρονια.πολυ νοστιμα για πιτσα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

διαβασα ολο το τοπικ.απο ειδα ειναι περισοτερο αφιερωμενο στην ναπολιτεν ζυμη,ενω εμενα μου αρεσει η ψιλη και τραγανιστη,στυλ μπαρι,που εχει και ενα βιντεο.ισως γιαυτο μου αρεσε και του ακη.και της πιτσας χατ.

εδω στην χαλκιδικη στα παραθαλασια μερη που εχει πιτσες φτιχνουν πολυ νοστιμη πιτσα,γενικα ομως την ψιλη ζυμη προτιμουν.αν και στην θεσσαλονικη η ναπολιτανα ανεβαινει πολυ,ολο και περισοτερα μαγαζια την προτιμουν.στο μεγεθος που κανετε κοστιζει 5 ευρω.

αν θελετε δοκιμαστε απο αλευρια και το κυλινδρομυλοι χαλκιδικης ,ειναι πολυ καλα αλευρια .στον μασουτη θα τα βρειτε.στην θεσσαλονικη πολλοι επαγγελματιες τα χρησιμοποιουν.

Δημοσ.

σημερα δοκιμασα και εγω την gustona. υπεροχη σαλτσα ,ακριβως στα γουστα μου,ξυνογλυκη γευση απο το ντοματακι και σε καλη τιμη μολις 0,82..

Δημοσ.
15 ώρες πριν, purif είπε

Για mozzarella έχετε να προτείνετε κάτι; Από που προμηθεύεστε;

παλια ειχε ο ΑΒ και φρεσκια σε μπαλακια.τωρα μονο συσκευασμενο εχουν.αβ και μασουτης.αν θες μπουφαλα σε δλικατεσεν σιγουρα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω παρατηρήσει ότι σε όλα τα tutorial δείχνουν να βάζουν στην αρχή το αλεύρι , τη μαγιά και μια ποσότητα του νερού. 
Μετά από λίγο προσθέτουν το αλάτι με το υπόλοιπο νερό ( υποθέτω για να διαλυθεί το αλάτι ) .

Εχει καταλάβει κανείς γιατί δεν μπαίνει από την αρχή το αλάτι αλλά λίγο μετά ; 
Δεν έχω προσέξει να το αναλύει κανείς αλλά το κάνουν σχεδόν όλοι .

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nogoso είπε

Εχει καταλάβει κανείς γιατί δεν μπαίνει από την αρχή το αλάτι αλλά λίγο μετά ; 

To αλατι χαλαει τη μαγια υποτιθεται. Οποτε αφηνεις λιγο τη μαγια να δρασει και μετα το ριχνεις.

Δημοσ.

Αυτός ο μύθος με τη μαγιά και το αλάτι έχει καταρρυφθεί πλέον. Για να κάνει ζημιά το αλάτι στη μαγιά πρέπει να έρθει σε απευθείας επαφή και για αρκετή ώρα για να την "κάψει" όπως λένε. 

Ο λόγος που το αλάτι μπαίνει αργότερα είναι διότι γενικά όταν εισέρχεται σε μια ζύμη περιορίζει άμεσα τις ενζυματικές διαδικασίες, τους πρωτεϊνικούς δεσμούς αλλά και την ίδια την ζύμωση. Παράλληλα θα παρατηρήσετε πως μόλις το αλάτι μπει στη ζύμη η γλουτένη κατά κάποιον τρόπο σφίγγει - γίνεται ανελαστική. 

Είναι μια μορφή αυτόλυσης ή όπως λέγεται φερμεντόλυσης (διότι η μαγιά είναι μέσα ενώ στην κλασσική αυτόλυση είναι μόνο το αλεύρι και το νερό) και ουσιαστικά  βοηθά το αλεύρι να ενυδατωθεί και τη ζύμη να αποκτήσει καλύτερη δομή. 

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...