Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει διαφορά. 

Αν ξέρεις από πίτσα καταλαβαίνεις αν είναι μια απλή σάλτσα. 

Δηλ τι σάλτσα χρησιμοποιούν, μήπως γνωρίζεις να κάνουμε δοκιμές; 

  • Απαντ. 816
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 minutes ago, Giwrgos_M said:

Έχει διαφορά. 

Αν ξέρεις από πίτσα καταλαβαίνεις αν είναι μια απλή σάλτσα. 

Δηλ τι σάλτσα χρησιμοποιούν, μήπως γνωρίζεις να κάνουμε δοκιμές; 

Νομίζω είναι σαφές αυτό που γράφω. Δεν είπα ότι δεν έχει διαφορά είπα ότι δεν αξίζει η διαφορά στην τιμή. 

Ελλάδα έχει και το mypizza project και το magna Carta και υπάρχουν και σε διάφορα deli. 

Δημοσ.
16 minutes ago, Giwrgos_M said:

Τι σάλτσα χρησιμοποιούν τα μαγαζιά εκτός από san marzano? 

 

Υπάρχουν πολλές ντομάτες σε κονσέρβα ιταλικές που δεν είναι san marzano DOP όπως pomodori pelati που είναι πολύ καλές σε γεύση αλλά χωρίς καμία διάθεση τοπικισμού θα πω πως και οι ελληνικές ντομάτες σε κονσέρβα δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι. 

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει ελληνική αλλά κάτι της λείπει στη γεύση.. Κύκνος συγκεκριμένα είχα δοκιμάσει. Εννοείται πρώτα δοκίμασα δικό μας προϊόν. Συμφωνώ ότι η san marzano είναι ακριβή ντομάτα 

Θα ξανά δοκιμάσω ελληνική  μήπως είχα κάνει εγώ κάποιο λάθος και θα δοκιμάσω και αυτή που μου είπες. 

Δημοσ.
2 hours ago, Giwrgos_M said:

Έχω δοκιμάσει ελληνική αλλά κάτι της λείπει στη γεύση.. Κύκνος συγκεκριμένα είχα δοκιμάσει. Εννοείται πρώτα δοκίμασα δικό μας προϊόν. Συμφωνώ ότι η san marzano είναι ακριβή ντομάτα 

Θα ξανά δοκιμάσω ελληνική  μήπως είχα κάνει εγώ κάποιο λάθος και θα δοκιμάσω και αυτή που μου είπες. 

Δοκίμασε και ολόκληρο ντοματάκι "Γκρεκα" αν μπορείς να το βρεις. Έχει το the mart σε συσκευασία 2,5 κιλών στα 5 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

  • Like 1
Δημοσ.

Για πείτε συνταγή για σάλτσα. 

Εγώ παίρνω ελληνικά ντοματακια ολόκληρα χωρίς φλούδα, τα λιώνω στο χέρι, βάζω ένα κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, ένα αλάτι, και τώρα τελευταία το περνάω λίγο από κατσαρολακι να φύγουν τα πολλά νερά. Και τέλος βάζω και λίγο βασιλικό που κόβω με τα χέρια και λίγο ελαιόλαδο. 

Μου αρέσει να είναι προς το γλυκό η σάλτσα. Στο puff daddy που έχει τρομερή πίτσα, με χάλασε η σάλτσα μόνο που ήταν πολύ ξινή. 

Δημοσ.

Εγώ παίρνω από Σκλαβενίτη σάλτσα σε τρίφτη και βάζω ένα κουταλάκι λάδι αλάτι βασιλικό ξερό, λίγο ρίγανη έτσι για την επιγευση και σκόρδο σε πάστα. 

Ειναι πολύ παχυρευστη σάλτσα και δεν είναι ξινή.

Σε ολόκληρο ντοματακι κάτι με χαλάει στη γεύση όσες φορές δοκίμασα. 

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απροσδόκητα καλή κονσέρβα φέρνει και ο ΑΒ, τις "gustona".
Που απ ότι βλέπω τις εισάγει από Poggiomarino, Νάπολι.
Αρκετά νόστιμη, λίγο σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη κάνει την διαφορά.

  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Απροσδόκητα καλή κονσέρβα φέρνει και ο ΑΒ, τις "gustona".
Που απ ότι βλέπω τις εισάγει από Poggiomarino, Νάπολι.
Αρκετά νόστιμη, λίγο σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη κάνει την διαφορά.

Την δοκίμασα πρόσφατα γιατί ηταν πολύ οικονομική. Απογοητεύτηκα απο την γεύση της κ αναγκάστηκα να την πετάξω.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, nikpel7 είπε

Την δοκίμασα πρόσφατα γιατί ηταν πολύ οικονομική. Απογοητεύτηκα απο την γεύση της κ αναγκάστηκα να την πετάξω.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Εάν δεν μιλάμε για αλλοιωμένο προϊόν, είναι μια τίμια επιλογή ιδιωτικής ετικέτας ολόκληρης αποφλοιωμένης τομάτας.
Τα μαράτα και γκρέκα που προτάθηκαν νομίζω είναι με ελληνική τομάτα. Γούστα είναι αυτά.
 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, grinder_ είπε

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Εάν δεν μιλάμε για αλλοιωμένο προϊόν, είναι μια τίμια επιλογή ιδιωτικής ετικέτας ολόκληρης αποφλοιωμένης τομάτας.
Τα μαράτα και γκρέκα που προτάθηκαν νομίζω είναι με ελληνική τομάτα. Γούστα είναι αυτά.
 

Δεν ειμαι υπερβολικός, γενικά είμαι πολύ καλόβολος στο θέμα της γεύσης. Παρόλα αυτά είχα πάρει 2 κονσέρβες οπότε θα της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Θα επανέλθω εάν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. 

  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, nikpel7 είπε

Δεν ειμαι υπερβολικός, γενικά είμαι πολύ καλόβολος στο θέμα της γεύσης. Παρόλα αυτά είχα πάρει 2 κονσέρβες οπότε θα της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Θα επανέλθω εάν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. 

Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα Μπαρμπαστάθης στον τρίφτη.
Έχω χρησιμοποιήσει Γκρέκα και Μαράτα ψιλοκομμένη που είναι απλά "οκ".
Έχω χρησιμοποιήσει Κύκνος ολόκληρη ίδιου τύπου η οποία ήταν γεμάτη φλούδες. Γι αυτό πρότεινα την συγκεκριμένη gustona εισαγωγής μιας και προσωπικά μου φάνηκε "ένα κλικ" παραπάνω με ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Να σημειώσω πώς ποτέ καμία κονσέρβα τομάτας δεν έχει σταθεί ικανή να με "απογοητεύσει" με κάποιον τρόπο πόσο μάλλον να με "εξαναγκάσει" να πετάξω είτε την σάλτσα είτε το φαγητό που συνοδεύουν.:P Γι αυτό μου φάνηκε κάπως το σχόλιο.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...